Forside > Alt om lån > Samlelån trods RKI

Samlelån trods RKI

I det du har tilbagebetalt den gæld, som gjorde, du endte i RKI, er du ikke længere registreret. Du kan læse med, når vi fortæller om måder, du kan komme ud af RKI og debitor registret. Når du er ude af RKI, er dine chancer for at blive godkendt til f.eks. samlelån eller billån.

 

Hvorfor bliver du registreret i RKI og Debitor Registeret?

Hvis du ikke tilbagebetaler dine lån, afbetaling eller regninger indenfor den aftalte tidsperiode, risikere du at blive registreret i RKI og Debitor Registeret. RKI og Debitor Registeret er de to største registre i Danmark over dårlige betaler.

Der er klare regler for, hvor mange rykkere du skal modtage, før du bliver registreret som dårlig betaler. Rykkerne skal være skriftlige, og du skal have modtaget minimum tre rykkere, før du må blive meldt til RKI. De første to rykkere må ikke indeholde advarsel om indberetning til RKI, og de skal sendes med minimum 10 dages mellemrum. Den tredje rykker skal indeholde en advarsel om, at du vil blive registreret i RKI og Debitor Registeret, hvis du ikke betaler regningen.

Hvis du er under 18 år, må du ikke blive registreret i RKI.

Er du registreret i RKI ved en fejl?

Både RKI og Debitor Registeret må ikke registrere dig som dårlig betaler, hvis du er uenig i, at du skylder pengene. Hvis er uenig i beløbets størrelse eller uenige i kravet fra låneudbyderen, skal du kontakte RKI.

 

Samlelån til trods for RKI – er det muligt?

Du kan desværre ikke blive godkendt til et lån via Lendos platform, hvis du står i RKI eller Debitor Registreret. For alle Lendos samarbejdspartnere er det et krav, at du ikke må være registreret som dårlig betaler. Derfor spørger vi også indtil dette i forbindelse med din ansøgning om et nyt lån.

Alle banker og låneudbydere er forpligtet til at lave en kreditvurdering, på baggrund af din økonomi, som de indhenter fra SKAT. Her vil de altid kunne se om, du er registreret eller ikke. Dette er for at sikre, at du ikke optager nye lån og gæld, før du har tilbagebetalt din gæld.

I det du har tilbagebetalt din gæld og dermed ikke længere er registreret som dårlig betaler, kan du igen prøve at ansøge om et lån, nu med større muligheder for at blive godkendt.

 

Hvad skal du gøre, når du er endt i RKI?

Hvis du har været så uheldig at være registreret i RKI eller Debitor Registreret, skal du huske på, at du ikke vil være registreret som dårlig betaler for evigt. Hvis du tilbagebetaler din regninger og andre former for gæld, vil du automatisk blive fjernet fra registrene.

Store gældsposter eller mange små lån kan for mange personer virke som en uoverskuelig kamp. Derfor kigger vi på to forskellige afbetalingsstrategier, som du kan benytte dig af.

 

2 måder at komme ud af RKI på

Der er mange måder, hvorpå du kan betale din gæld. Det er helt op til dig om, du vil bruge en af de to metoder, vi nævner eller vælge en helt tredje fremgangsmåde. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt, du tager stilling til din økonomi og lægger en plan for at komme ud af RKI.

Betal din dyreste lån først

Du kan vælge at betale dine dyreste lån først. De dyreste lån er oftest dem med den højeste ydelse og ÅOP. Denne metode er økonomisk set den bedste, da du vil spare flere penge i renter. Dog kan denne metode virke demotiverende for mange, da du ikke vil kunne mærke forskellen, før du har betalt en større del af dine lån.

Betal dine mindste lån først

Du kan også vælge at betale dine mindste lån først, uanset renten på dine lån. På denne måde vil du hurtigere have færre lån, og færre lån at betale renter til. Du kan samtidig bruge besparelsen til at betale det næste lån. Denne fremgangsmåde er ofte mere motiverende. Der vil nemlig ikke gå langt tid, før du kan mærke en forskellen i din økonomi. Omvendt er denne metode også den dyreste, da du ikke tager højde for lånenes renter.

Schibsted