Forside > Alt om lån > SMS lån

SMS lån

Hvad er et SMS-lån?

Når der tales om SMS-lån, tales der om lån, som du kan tage over mobilen eller smartphone. Et SMS-lån vil typisk have en lav løbetid – maksimalt 12 måneder. Lånebeløbet vil også være i den lave ende – omkring 10.000 kroner. Det er en simpel låneform, som giver mulighed for at låne penge meget hurtigt og meget nemt. SMS-lån bliver i daglig tale derfor også forvekslet med lånetyper som kviklån og andre hurtiglån.

Et SMS-lån bruges ofte til uforudsete situationer. Lånet kan være godt for dig, som har brug for at låne penge til pludseligt opståede problemer eller skader. Mange vælger modsat at bruge lånetypen til impulskøb, hvilket er en af grundene til, at SMS-lån og andre typer af hurtige lån bliver mere og mere begrænsede rent lovgivningsmæssigt.

 

SMS-lån er blevet begrænset

SMS-lånets største fordel, er også dets største ulempe. Det gælder i hvert fald for de låneudbydere, der før tilbød SMS-lån. Folketinget har nemlig tidligere gennemtvunget en lovændring, som indebærer en betænkningstid på 48 timer på lån med en løbetid, der er mindre end tre måneder. Det vil SMS-lån typisk være. Det betyder, at du ikke længere kan få et hurtigt SMS-lån udbetalt samme dag, som du har ansøgt. Det gør det sværere at låne penge til impulskøb. Det er gjort for at beskytte forbrugeren i højere grad, hvilket vi hos Lendo støtter.

Det er dog stadig muligt at optage et mobillån, hvilket vil sige, at du optager et lån over mobilen eller smartphonen. Et mobillån gør det derfor stadig muligt at optage nye lån hurtigt og nemt. Forbrugeren er bare bedre beskyttet mod at tage dårlige og forhastede beslutninger. Hos Lendo anbefaler vi altid, at du overvejer dine lånemuligheder, sammenligner dem og derfra vælger det bedste lån til din situation.

 

Er SMS-lån gratis?

SMS-lån er langt fra gratis. Typisk skal du betale en ekstra høj rente. Hvis du ikke betaler SMS-lånet tilbage i tide, kan det desværre have negative konsekvenser for dig. SMS-låneudbyderen kan opkræve et rykkergebyr, som gør det uoverskueligt for dig at betale det tilbage.

Nogle SMS-lån kan være gratis, hvis du betaler det fulde beløb tilbage måneden efter. Hvis det viser sig, at du ikke har penge til at overholde tilbagebetalingen, vil lånet komme til at koste dig penge. Hvis du kan betale det fulde lånebeløb tilbage måneden efter, kan SMS-lån være en god løsning til dig, der står og skal bruge penge hurtigt.

 

SMS-lån uden sikkerhed

Et SMS-lån er et lån uden sikkerhed. Det vil sige, at låneudbydere ikke vil have dit hus eller din bil stillet som sikkerhed. En bank eller låneudbyder kan kræve dit hus som sikkerhed, når du skal låne penge. Det gør de, så de kan tvinge dig til at sælge dit hus, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Det har de juridisk ret til, når det er et lån med sikkerhed.

Netop af den grund er SMS-låneudbyderne aldrig sikret at få de penge tilbage, som du låner af dem. Det er en af grundene til, at renten er højere end ved et banklån. Den anden grund til at renten kan være højest ved et SMS-lån, eller andre former for hurtige lån, er den hurtige service. Det er en fordel for dig, hvis du kan få penge ind på din konto i løbet af få minutter. Lad os sige, at du står i en situation, hvor du har brug for pengene med det samme. Så betaler du for, at servicen fra låneudbyderens side er hurtig.

 

Kan man tage SMS-lån uden kreditvurdering?

Det bør ikke være muligt at tage et lån uden at blive kreditvurderet først. Det er ulovligt at låne penge ud til privatpersoner uden at vide, om de har penge til at tage lånet. Der er derfor ikke noget, der hedder SMS-lån uden kreditvurdering.

 

Hvor vigtigt er ÅOP i SMS-lån?

Det er altid en god idé at være bevidst om lånets ÅOP, inden du optager lånet. ÅOP står for Årlig Omkostninger i Procent. Det står altså for, hvad det koster dig om året at låne pengene – bare i procent. På den måde kan du sammenligne lån med samme lånebeløb og løbetid og få det billigste lån.

Renten på et lån siger ikke alt om, hvad lånet reelt koster dig at tage. I ÅOP er der medregnet gebyr og honorarer, som kan være mere eller mindre skjulte, når man bare leder efter renten på et lån. Vi taler typisk om renter, når vi skal låne penge. Det vil vi hos Lendo gerne lidt væk fra, fordi det i og for sig er misvisende.

 

Hvilke alternativer er der til SMS-lån?

Da SMS-lån ikke rigtigt udbydes længere, kan du ty til kviklån, hvis du vil modtage pengene hurtigst muligt. Her hos Lendo har vi også hurtige lån, hvis du spørger os. Vores forbrugslån får du tilbud på i løbet af 24 timer. Det eneste du skal gøre er at udfylde vores låneberegner. Det er gratis, og det er uforpligtende. Du er i din ret til at sige nej til alle de lånetilbud, du kan modtage i løbet af de 24 timer. Vil du derimod takke ja til et lånetilbud, skal du blot kontakte låneudbyderen, du vil lave en låneaftale med, og så udbetaler de lånebeløbet til dig.

 

Saml dine SMS-lån og spar penge hver måned

Har du taget mange SMS-lån og/eller kviklån? De kan være dyre i afbetaling. Jo flere lån du har, jo flere omkostninger har du også. Her hos Lendo har vi samlelån. Samlelån er skabt for, at du kan samle flere lån eller få refinansieret et lån. Det vil sige, at hvis du også blot har ét lån, så kan du finde ud af, om du kan spare penge ved at låne gennem os i stedet gennem indfrielse af lån. Så bliver dit nuværende lån indfriet med dit nye lån, som er billigere.

 

Lendo formidler andre lån end SMS-lån

Lendo er en sammenligningstjeneste med forskellige lånetyper. Fælles for alle vores lånetyper er, at de er forbrugslån, som bliver tilbagebetalt som et annuitetslån. Du betaler derfor den samme månedlige ydelse, eksempelvis modsat et stående lån, hvor beløbet ændrer sig i takt med, at du tilbagebetaler gælden.

Vi formidler ikke SMS-lån, men i stedet hjælper vi dig med at sammenligne banker og deres lånetilbud.

Lendo tilbyder privatlån. Et privatlån fungerer som et forbrugslån – ligesom et SMS-lån. Det betyder, at vi ikke blander os i, hvad du bruger pengene på, når du tager et lån hos os.

Vi synes godt, at vi kan tillade os at kalde vores lån for hurtige lån. Når du har udfyldt vores låneberegner, går der kun 24 timer, før du har flere lånetilbud fra de banker og låneudbydere, som vi arbejder med. Det er helt gratis og uforpligtende at prøve vores låneberegner.

Har du mange små, dyre lån, er det også muligt for dig at tage et samlelån via os. På den måde kan du spare mange penge hver måned. Du sparer nemlig en masse omkostninger, der er for hvert enkelt lån, hvis du samler alle til ét.

Schibsted