Lån penge nemt

Lån penge nemt med Lendos sammenligningstjeneste

Lånemarkedet kan være indviklet og kompliceret at sætte sig ind i. Der findes flere forskellige lån og vilkår for hvordan lånet optages. Bliv klogere på forskellen på lån med eller uden sikkerhed og læs hvordan Lendo kan hjælpe dig med at låne penge nemt og til en billig rente, ved brug af vores sammenligningstjeneste.

Det at låne penge er som udgangspunkt en simpel sag, men i et marked med forskellige typer af lån og vilkår kan det være svært for de fleste mennesker at gennemskue, hvad forskellen er på de lån, som banker og långivere tilbyder. Hvis du har søgt information om at låne penge på nettet, er du helt sikkert stødt på ordet “sikkerhed” eller “pant”. Men ved du egentlig, hvad det betyder i forhold til at optage lån? Og hvad er forskellen på et lån med og uden sikkerhed? 

Hvad er et lån med sikkerhed? 

De fleste danskere, der har optaget lån, har et eller flere lån med sikkerhed i. Den mest almindelige form for lån med sikkerhed er boliglån, men også billån, bådlån og andre lån kan kræve sikkerhed. Men hvad betyder det egentlig? 

At stille sikkerhed for et lån betyder, at man pantsætter noget af værdi, så banken reducerer deres risiko, hvis kunden mod forventning misligholder lånet. Når det kommer til realkreditlån, vil banken altid tage pant i dit hjem som sikkerhed. Skulle du ende i økonomisk uføre, kan banken vælge at sælge dit hjem for at sikre, at de får tilbagebetalt de penge, de har lånt dig.

Det samme gælder for billån. Her tager banken pant i din bil og følger den samme proces, som med realkreditlånet, hvis du misligholder aftalen. 

Det er egentlig ikke så kompliceret, og selvom det måske lyder skræmmende, at banken tager pant i dine aktiver, er det ganske almindelig praksis. Samtidig vil det i mange tilfælde være til gavn for dig at tage et lån med sikkerhed. 

Fordele ved et lån med sikkerhed 

Først og fremmest er den største fordel ved et lån med sikkerhed, at renten er lavere end ved et lån uden sikkerhed. Banken reducerer risikoen ved udlån betydeligt, når de har pant i dine aktiver, og det kommer dig til gode som kunde i form af lavere renter.  Når der tages pant i lånet vil der værer gebyrer. 

Der kan dog være mange penge at spare ved at sammenligne privatlån fra forskellige banker og långivere, da renteniveauet varierer meget fra bank til bank og er afhængig af din økonomiske situation. 

Hvad er et lån uden sikkerhed?

Det modsatte af et lån med sikkerhed er sjovt nok, et lån uden sikkerhed - men hvad betyder det? Hvis du ønsker at optage et sådan lån, behøver du ikke at stille nogen form for sikkerhed – det vil sige, at du ikke behøver lægge en udbetaling, ligesom banken ikke vil tage pant i det, du køber.  

Ved et lån med sikkerhed binder lånet sig til formålet (det vil sige bolig, bil eller lignende), hvorimod du med et privatlån kan bruge lånebeløbet på lige præcis det, du ønsker. Friheden ved den type lån er således meget større.

Som tidligere nævnt har et lån uden sikkerhed typisk en meget højere rente end et lån med sikkerhed. Typisk vil renten her være på mellem 10 og 15 %. Derfor egner disse lån sig bedst til mindre lånebeløb på mellem 10.000 og 300.000 kroner. 

Skal du vælge et lån med eller uden sikkerhed?

Et lån med sikkerhed er kort forklaret et lån, hvor banken tager pant i dine aktiver. Et typisk lån med sikkerhed er et boliglån, hvor sikkerheden vil være i form af pant i den bolig, du køber. Det samme gælder billån, bådlån og lignende. Som påpeget tidligere, er renten som regel lav ved den type lån, men som regel skal man lægge en udbetaling for at kunne optage denne type lån, og der vil være etableringsomkostninger, som er markant højere. Derfor kan det sjældent betale sig at tage lån med sikkerhed til mindre lån, da etableringsudgiften vil udgøre en for stor del af det samlede lånebeløb. 

Det er i disse tilfælde, at det er en ekstra god idé at kende lånets ÅOP, da den ikke bare siger noget om renten for lånet, men også medtager alle andre udgifter der kan være i forbindelse med at låne penge.

På den anden side findes der så lån uden sikkerhed, også kaldet et privatlån, hvor pant aldrig kommer ind i billedet, og hvor du frit kan bruge pengene på det, du ønsker. Sådan et lån har ofte en højere rente end et lån med sikkerhed men lavere etableringsomkostninger, så der vil være både fordele og ulemper ved begge typer af lån. Om man vælger et lån med eller uden sikker, afhænger af det ønskede lånebeløb, og hvad du ønsker at bruge pengene på.

Uanset hvad du hælder til, vil vi dog altid anbefale dig at sammenligne lånetilbud fra forskellige banker og långivere, før du underskriver en låneaftale. Der er ofte mange penge på spil og her kommer Lendo ind i billedet. Vi hjælper dig med at sammenligne lån fra forskellige långivere - helt uforpligtende. Vores sammenligningstjeneste har til formål, at gøre det nemmere for dig som forbruger, at få indsigt og overblik på lånemarkedet og på den måde finde det bedste tilbud uden forpligtelser eller besvær. Det er nemlig gratis at sammenligne lån hos Lendo, og det koster dig først noget, hvis du i sidste ende vælger et lån fra en af vores banker.

Vi hjælper dig altså med at låne penge nemt og med at finde den billigste rente hos vores långivere.

God fornøjelse med at udfylde din låneansøgning her hos Lendo

Ansøg – Sammenlign – Vælg

Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.