Lån uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed

Har du brug for et lån uden sikkerhed? Så er du kommet til det rette sted. Hos Lendo hjælper vi dig med at få det bedste og billigste lån.

Når du låner penge uden sikkerhed, kan du bruge pengene til lige det, du har brug for. Med denne lånetype, er der intet krav til, at du skal stille sikkerhed eller pant over for banken for at låne penge. I stedet bliver lånebeløbet udbetalt til din konto, hvorefter du selv er herre over dem. Hverken vi eller banken blander os i, hvad du bruger pengene på. 

Denne fleksibel lånetype giver dig med langt større frihed end ved et lån med sikkerhed. Her vil banken stille krav til, hvad pengene skal bruges på. Derudover kan banken gøre krav på den genstand, du har stillet som sikkerhed, hvis du havner i en situation, hvor det ikke er muligt for dig at betale den månedlige ydelse for lånet. 

Alt det og meget mere, vil vi gå i dybden med på denne side. Vi ønsker, at du har det bedste grundlag, når du skal optage et nyt lån - særligt når du ønsker at låne penge uden sikkerhed.

Du kan læse hele artiklen eller klikke dig frem til det, du ønsker at læse mere om, her:

 

Hvad er et lån uden sikkerhed? 

Et lån uden sikkerhed fungerer som et privatlån eller forbrugslån. Det er et lån, hvor banken ikke vil kræve, at du stiller noget som sikkerhed.  

Det at stille noget som sikkerhed betyder, at såfremt du havner i en situation, hvor du ikke kan betale den månedlige ydelse, kan banken sælge det, du har stillet som sikkerhed og derved få sine penge tilbage. Det ses typisk i forbindelse med et billån eller boliglån, hvor du henholdsvis stiller din bil eller bolig som sikkerhed. Som du nok ved, er et billån og boliglån ofte et større beløb, du låner. Derfor kræver banken en vis form for sikkerhed for lånet.

Vælger du at låne penge uden sikkerhed, kan du i stedet bruge pengene på lige netop det, du vil og har brug for. Pengene bliver udbetalt til din konto, og du vælger selv, hvad pengene skal bruges til.

 

Hvor kan du få billige lån uden sikkerhed?

Priserne på lån uden sikkerhed kan variere meget fra bank til bank. Vil du gerne have det billigste lån uden sikkerhed, kan det være en fordel at undersøge dine muligheder hos forskellige låneudbydere. Der findes heldigvis mange sammenligningstjenester på markedet, heriblandt Lendo. Vi indhenter de billigste lån uden sikkerhed til dig med udgangspunkt i din privatøkonomi, så du i sidste ende kan vælge det billigste lån uden sikkerhed.

Når du leder efter billige lån uden sikkerhed, kan du med fordel sammenligne dem på deres ÅOP, det vil sige den Årlige Omkostning i Procent. Det er en procentsats, som inkluderer alle omkostninger, der er i forbindelse med lånet. Den kan derfor være en god indikator for, hvilket lån der er det bedste lån, og hvilke lån der ikke er.

Det er dog ikke for alle, at det billigste lån også er det bedste lån. Det kan i stedet være det lån uden sikkerhed med laveste månedlige ydelse. En lav månedlig ydelse er ikke ensbetydende med, at det er det billigste lån - samlet set. Men hvis det er vigtigt for dig, at den månedlige ydelse er lav, kan det alligevel være det rigtige lån for dig.

 

Fordele ved at låne penge uden sikkerhed

Lån penge uden sikkerhed giver dig ofte en større frihed og fleksibilitet, end ved et lån med sikkerhed. Det er de største fordele ved lånetypen. Da banken ikke tager pant i det, du køber i forbindelse med lånet, er du hverken bundet af banken eller af formålet med lånet. Du kan bruge pengene på lige præcis det, du ønsker.

Udover at være et fleksibelt lån, er der også nogle praktiske fordele ved at låne penge uden sikkerhed. Der er eksempelvis ikke et krav til, at du lægger en udbetaling, som ved større lån. Det betyder, at du ikke tvunget til at trække på din opsparing, hvis du ønsker at låne penge.

Ønsker du eksempelvis at finansiere en bolig med et realkreditlån, er der et krav til en udbetaling på mindst 5% af boligens værdi. Et sådan krav vil der ikke være til et lån uden sikkerhed. Denne lånetype egner sig derfor som en finansieringsløsning til uforudsete udgifter eller andet, hvor du har brug for pengene hurtigt.

 

Ulemper ved at låne penge uden sikkerhed

Vi kan ikke komme udenom, at der selvfølgelig også er ulemper ved at låne penge uden sikkerhed. Den mest centrale ulempe er, at det typisk vil være dyrere i form af en højere rente i forhold til et lån med sikkerhed.

Banken ser en højere risiko ved at udbetale et lån, uden de har sikkerhed eller pant i det, lånet har til formål at finansiere. Denne risiko gør, at prisen for at låne bliver højere. 

Om du bør vælge et lån med eller uden sikkerhed afhænger i høj grad af dit ønskede lånebeløb, og hvad du ønsker at bruge pengene på. Har du brug for et lån til forskellige formål, eller ønsker du blot at undgå, at banken har sikkerhed i det, du bruger pengene på, vil et lån uden sikkerhed være at foretrække.

Har du brug for eksempelvis et billån, anbefaler vi, at du vælger et billån med sikkerhed og pant i bilen samt lægger en udbetaling. Vores erfaringer viser, at det vil give dig det bedste billån.

Hos Lendo har du mulighed for at sammenligne billån på tværs af lån med og uden sikkerhed i bilen. Du skal blot udfylde en låneansøgning for et billån. Herefter vil bankerne vurdere, hvilket billån de kan tilbyde dig, og så er det op til dig at vælge det, der passer bedst til din økonomi.

 

Er det muligt at lån penge uden sikkerhed trods RKI?

Det er desværre ikke muligt at optage et lån uden sikkerhed trods RKI. Det gælder både, hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.

Det er både for din egen og for bankens skyld, at du ikke kan få et lån trods RKI. Som forklaret i afsnittet ovenover har banken i forvejen en højere risiko i at udlåne penge uden sikkerhed. Har du allerede en større gæld, du har svært ved at afdrage på, vil risikoen blot være endnu højere. Derudover vil det være negativt for din privatøkonomi at tilføre yderligere gæld, hvis du i forvejen ikke er i stand til at afdrage på din eksisterende gæld. Alle banker er forpligtet til at udarbejde en kreditvurdering af deres kunders privatøkonomi, derfor vil banken altid vide, hvordan din økonomiske situation ser ud. Kan du så låne uden kreditvurdering, tænker du måske? Læs med lidt længere nede, når vi dykker ned i præcis dette emne.

Vi oplever, at en lang række af vores kunder betaler høje omkostninger, da de har spredt deres gæld ud på mange små lån. Det betyder, at de betaler høje låneomkostninger for hvert enkelt lån. Du kan spare penge på dine eksisterende lån, hvis du f.eks. samler dine små lån i ét enkelt lån, også kaldet samlelån. F.eks. sparede Ole over 350.000 kr. på hans låneomkostninger, da han takkede “ja”, til et af de tilbud som Lendo havde indhentet til ham. Du kan læse hele Oles historie om vejen til det perfekte samlelån.

 

Kan du låne penge uden kreditvurdering?

Som tidligere fortalt er det lovpligtigt, at alle banker laver en kreditvurdering af deres kunders privatøkonomi, inden de kan bevilge et lån. Det betyder samtidig, at du ikke kan låne penge uden kreditvurdering.

Alle kreditvurderinger bliver lavet på baggrund af den enkeltes privatøkonomi. Dette er grunden til, at vi beder dig give adgang til dine skatteoplysninger i forbindelse med din ansøgning. Når du har givet adgang, indhenter bankerne automatisk dine oplysninger og kommer med et lånetilbud på baggrund af din økonomiske oplysninger.

At låne med kreditvurdering kan være en fordel for dig. Et lån kan være en stor udgift i budget for mange. Derfor er det også vigtigt at udgifterne til lånet er skræddersyet til din økonomi. Måske passer det dig bedst, at have en lavere månedlig ydelse og en lang løbetid, eller omvendt. Selvom mange gerne vil låne penge uden kreditvurdering, skal du huske, at kreditvurderingen bliver lavet for at give dig det bedste lån på baggrund af din økonomi.

 

Sådan får du hurtigt et billigt lån uden sikkerhed

Et lån bruges i mange tilfælde i en akut situation, og her går det ikke, hvis det tager lang tid at få lånet udbetalt. Det skal derfor være nemt at låne penge uden sikkerhed. Det skal dog samtidig være en fornuftig beslutning, og du skal gerne finde det billigst mulige lån.

Men hvordan finder du det billigste lån uden sikkerhed, uden at det tager lang tid og bliver en besværlig proces? Svaret er simpelt: Du bruger en sammenligningstjeneste for lån. Ved at indhente lånetilbud fra flere forskellige banker, kan du afsøge markedet og derved finde det bedste lån. 

Ikke nok med, at du kan finde et lån, så kan du også gøre det hurtigt. Det tager kun 10 minutter at udfylde en låneansøgning her på siden, og i løbet af 24 timer får du et personligt lånetilbud fra flere banker - nogle vil endda have et lånetilbud klar efter få minutter. Vælger du at gå videre med et af tilbuddene, som bliver godkendt af banken efter kreditvurderingen, vil du have beløbet udbetalt til din konto indenfor få hverdage. 

Antallet af dage afhænger dels af banken og dels af lånebeløbet. Et lavt lånebeløb vil typisk blive udbetalt hurtigere.

 

Sådan får du et lån uden krav fra banken

Det at du kan ansøge om et lån uden sikkerhed online gør, at hele processen bliver gnidningsfri og hurtig. Før i tiden var du nødt til at træde fysisk ind i flere banker for at undersøge dine muligheder. I dag er det nemt at udfylde én låneansøgning, som giver adgang til flere banker på samme tid.

Vores sammenligningstjeneste har til formål at gøre det nemmere for dig som forbruger og låntager. Ved at få indsigt og overblik over lånemarkedet, har du mulighed for at træffe den bedst mulige beslutning.

Uanset hvilken lånetype eller hvad dit formål er med at låne penge, vil vi altid anbefale at sammenligne lån, inden du underskriver en låneaftale. Der er ofte mange penge på spil, og her kommer Lendo ind i billedet. Vi er på din side, og vil gøre hvad vi kan, for at hjælpe dig på vej mod et billigt lån uden sikkerhed.

Lendo er en sammenligningstjeneste for lån og ikke en bank. Det betyder, at vi ingen mulighed har for at bevilge eller udbetale et lån til dig. Vi er dog din nemmeste vej til et billigt lån. Det gør vi ved at indhente flere lånetilbud fra forskellige banker.

Det tager kun få minutter at udfylde en låneansøgning. Du vælger blot hvilken lånetype du ønsker at ansøge om, indtaster dit ønskede lånebeløb, den ønskede løbetid og nogle oplysninger vedrørende din privatøkonomi.

Det giver dig mulighed for at modtage et lånetilbud fra forskellige banker. Så kan du i ro og mag vælge det lån, som passer bedst til dig og din økonomi.

Sidst opdateret: 12. December 2022

Har du brug for et lån uden sikkerhed? Så er du kommet til det rette sted. Hos Lendo hjælper vi dig med at få det bedste og billigste lån.

Når du låner penge uden sikkerhed, kan du bruge pengene til lige det, du har brug for. Med denne lånetype, er der intet krav til, at du skal stille sikkerhed eller pant over for banken for at låne penge. I stedet bliver lånebeløbet udbetalt til din konto, hvorefter du selv er herre over dem. Hverken vi eller banken blander os i, hvad du bruger pengene på. 

Denne fleksibel lånetype giver dig med langt større frihed end ved et lån med sikkerhed. Her vil banken stille krav til, hvad pengene skal bruges på. Derudover kan banken gøre krav på den genstand, du har stillet som sikkerhed, hvis du havner i en situation, hvor det ikke er muligt for dig at betale den månedlige ydelse for lånet. 

Alt det og meget mere, vil vi gå i dybden med på denne side. Vi ønsker, at du har det bedste grundlag, når du skal optage et nyt lån - særligt når du ønsker at låne penge uden sikkerhed.

Du kan læse hele artiklen eller klikke dig frem til det, du ønsker at læse mere om, her:

 

Hvad er et lån uden sikkerhed? 

Et lån uden sikkerhed fungerer som et privatlån eller forbrugslån. Det er et lån, hvor banken ikke vil kræve, at du stiller noget som sikkerhed.  

Det at stille noget som sikkerhed betyder, at såfremt du havner i en situation, hvor du ikke kan betale den månedlige ydelse, kan banken sælge det, du har stillet som sikkerhed og derved få sine penge tilbage. Det ses typisk i forbindelse med et billån eller boliglån, hvor du henholdsvis stiller din bil eller bolig som sikkerhed. Som du nok ved, er et billån og boliglån ofte et større beløb, du låner. Derfor kræver banken en vis form for sikkerhed for lånet.

Vælger du at låne penge uden sikkerhed, kan du i stedet bruge pengene på lige netop det, du vil og har brug for. Pengene bliver udbetalt til din konto, og du vælger selv, hvad pengene skal bruges til.

 

Hvor kan du få billige lån uden sikkerhed?

Priserne på lån uden sikkerhed kan variere meget fra bank til bank. Vil du gerne have det billigste lån uden sikkerhed, kan det være en fordel at undersøge dine muligheder hos forskellige låneudbydere. Der findes heldigvis mange sammenligningstjenester på markedet, heriblandt Lendo. Vi indhenter de billigste lån uden sikkerhed til dig med udgangspunkt i din privatøkonomi, så du i sidste ende kan vælge det billigste lån uden sikkerhed.

Når du leder efter billige lån uden sikkerhed, kan du med fordel sammenligne dem på deres ÅOP, det vil sige den Årlige Omkostning i Procent. Det er en procentsats, som inkluderer alle omkostninger, der er i forbindelse med lånet. Den kan derfor være en god indikator for, hvilket lån der er det bedste lån, og hvilke lån der ikke er.

Det er dog ikke for alle, at det billigste lån også er det bedste lån. Det kan i stedet være det lån uden sikkerhed med laveste månedlige ydelse. En lav månedlig ydelse er ikke ensbetydende med, at det er det billigste lån - samlet set. Men hvis det er vigtigt for dig, at den månedlige ydelse er lav, kan det alligevel være det rigtige lån for dig.

 

Fordele ved at låne penge uden sikkerhed

Lån penge uden sikkerhed giver dig ofte en større frihed og fleksibilitet, end ved et lån med sikkerhed. Det er de største fordele ved lånetypen. Da banken ikke tager pant i det, du køber i forbindelse med lånet, er du hverken bundet af banken eller af formålet med lånet. Du kan bruge pengene på lige præcis det, du ønsker.

Udover at være et fleksibelt lån, er der også nogle praktiske fordele ved at låne penge uden sikkerhed. Der er eksempelvis ikke et krav til, at du lægger en udbetaling, som ved større lån. Det betyder, at du ikke tvunget til at trække på din opsparing, hvis du ønsker at låne penge.

Ønsker du eksempelvis at finansiere en bolig med et realkreditlån, er der et krav til en udbetaling på mindst 5% af boligens værdi. Et sådan krav vil der ikke være til et lån uden sikkerhed. Denne lånetype egner sig derfor som en finansieringsløsning til uforudsete udgifter eller andet, hvor du har brug for pengene hurtigt.

 

Ulemper ved at låne penge uden sikkerhed

Vi kan ikke komme udenom, at der selvfølgelig også er ulemper ved at låne penge uden sikkerhed. Den mest centrale ulempe er, at det typisk vil være dyrere i form af en højere rente i forhold til et lån med sikkerhed.

Banken ser en højere risiko ved at udbetale et lån, uden de har sikkerhed eller pant i det, lånet har til formål at finansiere. Denne risiko gør, at prisen for at låne bliver højere. 

Om du bør vælge et lån med eller uden sikkerhed afhænger i høj grad af dit ønskede lånebeløb, og hvad du ønsker at bruge pengene på. Har du brug for et lån til forskellige formål, eller ønsker du blot at undgå, at banken har sikkerhed i det, du bruger pengene på, vil et lån uden sikkerhed være at foretrække.

Har du brug for eksempelvis et billån, anbefaler vi, at du vælger et billån med sikkerhed og pant i bilen samt lægger en udbetaling. Vores erfaringer viser, at det vil give dig det bedste billån.

Hos Lendo har du mulighed for at sammenligne billån på tværs af lån med og uden sikkerhed i bilen. Du skal blot udfylde en låneansøgning for et billån. Herefter vil bankerne vurdere, hvilket billån de kan tilbyde dig, og så er det op til dig at vælge det, der passer bedst til din økonomi.

 

Er det muligt at lån penge uden sikkerhed trods RKI?

Det er desværre ikke muligt at optage et lån uden sikkerhed trods RKI. Det gælder både, hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.

Det er både for din egen og for bankens skyld, at du ikke kan få et lån trods RKI. Som forklaret i afsnittet ovenover har banken i forvejen en højere risiko i at udlåne penge uden sikkerhed. Har du allerede en større gæld, du har svært ved at afdrage på, vil risikoen blot være endnu højere. Derudover vil det være negativt for din privatøkonomi at tilføre yderligere gæld, hvis du i forvejen ikke er i stand til at afdrage på din eksisterende gæld. Alle banker er forpligtet til at udarbejde en kreditvurdering af deres kunders privatøkonomi, derfor vil banken altid vide, hvordan din økonomiske situation ser ud. Kan du så låne uden kreditvurdering, tænker du måske? Læs med lidt længere nede, når vi dykker ned i præcis dette emne.

Vi oplever, at en lang række af vores kunder betaler høje omkostninger, da de har spredt deres gæld ud på mange små lån. Det betyder, at de betaler høje låneomkostninger for hvert enkelt lån. Du kan spare penge på dine eksisterende lån, hvis du f.eks. samler dine små lån i ét enkelt lån, også kaldet samlelån. F.eks. sparede Ole over 350.000 kr. på hans låneomkostninger, da han takkede “ja”, til et af de tilbud som Lendo havde indhentet til ham. Du kan læse hele Oles historie om vejen til det perfekte samlelån.

 

Kan du låne penge uden kreditvurdering?

Som tidligere fortalt er det lovpligtigt, at alle banker laver en kreditvurdering af deres kunders privatøkonomi, inden de kan bevilge et lån. Det betyder samtidig, at du ikke kan låne penge uden kreditvurdering.

Alle kreditvurderinger bliver lavet på baggrund af den enkeltes privatøkonomi. Dette er grunden til, at vi beder dig give adgang til dine skatteoplysninger i forbindelse med din ansøgning. Når du har givet adgang, indhenter bankerne automatisk dine oplysninger og kommer med et lånetilbud på baggrund af din økonomiske oplysninger.

At låne med kreditvurdering kan være en fordel for dig. Et lån kan være en stor udgift i budget for mange. Derfor er det også vigtigt at udgifterne til lånet er skræddersyet til din økonomi. Måske passer det dig bedst, at have en lavere månedlig ydelse og en lang løbetid, eller omvendt. Selvom mange gerne vil låne penge uden kreditvurdering, skal du huske, at kreditvurderingen bliver lavet for at give dig det bedste lån på baggrund af din økonomi.

 

Sådan får du hurtigt et billigt lån uden sikkerhed

Et lån bruges i mange tilfælde i en akut situation, og her går det ikke, hvis det tager lang tid at få lånet udbetalt. Det skal derfor være nemt at låne penge uden sikkerhed. Det skal dog samtidig være en fornuftig beslutning, og du skal gerne finde det billigst mulige lån.

Men hvordan finder du det billigste lån uden sikkerhed, uden at det tager lang tid og bliver en besværlig proces? Svaret er simpelt: Du bruger en sammenligningstjeneste for lån. Ved at indhente lånetilbud fra flere forskellige banker, kan du afsøge markedet og derved finde det bedste lån. 

Ikke nok med, at du kan finde et lån, så kan du også gøre det hurtigt. Det tager kun 10 minutter at udfylde en låneansøgning her på siden, og i løbet af 24 timer får du et personligt lånetilbud fra flere banker - nogle vil endda have et lånetilbud klar efter få minutter. Vælger du at gå videre med et af tilbuddene, som bliver godkendt af banken efter kreditvurderingen, vil du have beløbet udbetalt til din konto indenfor få hverdage. 

Antallet af dage afhænger dels af banken og dels af lånebeløbet. Et lavt lånebeløb vil typisk blive udbetalt hurtigere.

 

Sådan får du et lån uden krav fra banken

Det at du kan ansøge om et lån uden sikkerhed online gør, at hele processen bliver gnidningsfri og hurtig. Før i tiden var du nødt til at træde fysisk ind i flere banker for at undersøge dine muligheder. I dag er det nemt at udfylde én låneansøgning, som giver adgang til flere banker på samme tid.

Vores sammenligningstjeneste har til formål at gøre det nemmere for dig som forbruger og låntager. Ved at få indsigt og overblik over lånemarkedet, har du mulighed for at træffe den bedst mulige beslutning.

Uanset hvilken lånetype eller hvad dit formål er med at låne penge, vil vi altid anbefale at sammenligne lån, inden du underskriver en låneaftale. Der er ofte mange penge på spil, og her kommer Lendo ind i billedet. Vi er på din side, og vil gøre hvad vi kan, for at hjælpe dig på vej mod et billigt lån uden sikkerhed.

Lendo er en sammenligningstjeneste for lån og ikke en bank. Det betyder, at vi ingen mulighed har for at bevilge eller udbetale et lån til dig. Vi er dog din nemmeste vej til et billigt lån. Det gør vi ved at indhente flere lånetilbud fra forskellige banker.

Det tager kun få minutter at udfylde en låneansøgning. Du vælger blot hvilken lånetype du ønsker at ansøge om, indtaster dit ønskede lånebeløb, den ønskede løbetid og nogle oplysninger vedrørende din privatøkonomi.

Det giver dig mulighed for at modtage et lånetilbud fra forskellige banker. Så kan du i ro og mag vælge det lån, som passer bedst til dig og din økonomi.

Sidst opdateret: 12. December 2022
Har du brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os Ring til os
70 5000 10
hverdage 09:00 - 16:00
Chat med os Chat med os
Tryk her
Skriv til os Skriv til os
kundeservice@lendo.dk
Vi svarer hurtigst muligt
– altid indenfor en hverdag
Lån uden sikkerhed FAQ
Optager du et lån uden sikkerhed, så betyder det, at banken ikke kan stille krav til, hvad du skal bruge pengene til. Samtidig kan banken ikke gøre krav på det i tilfælde af, at du ikke kan betale den månedlige ydelse.

Et lån med sikkerhed ses ofte i forbindelse med et bolig- eller bilkøb. Optager du et billån med sikkerhed, vil banken have sikkerhed i bilen. Havner du i en situation, hvor du ikke kan betale den månedlige ydelse, kan banken gøre krav på din bil, sælge den, og derigennem få pengene tilbage. Det positive ved at vælge et billån med sikkerhed, er at du typisk kan låne pengene til en lavere rente.

Den letteste vej til det billigste lån uden sikkerhed er at sammenligne flere forskellige lånetilbud. Det kan du gøre helt gratis og uforpligtende her hos Lendo. Vi formidler privatlån, som er et lån uden krav til sikkerhed eller pant.

Vi indhenter forskellige lånetilbud til dig, som er skræddersyet efter det, du indtaster i din låneansøgning. Herefter kan du sammenligne dem ud fra den samlede tilbagebetaling, lånets ÅOP og den månedlige ydelse. Det giver dig mulighed for at vælge det lån, der passer bedst til din situation.

Hos Lendo formidler vi privatlån, samlelån og billån - alle tre kan struktureres som et lån uden sikkerhed.

Du kan optage et nyt privatlån mellem 10.000-500.000 kroner. Samme beløb gælder for samlelån, hvor du kan indfri dine eksisterende lån og samle dem i ét lån. Derudover kan du få et billån mellem 10.000-100.000 kroner.

Ja. Det er muligt at tilføje en medansøger i din låneansøgning. Det er i de fleste tilfælde bedre at være to fremfor én, da to indkomster typisk er bedre end én. Jo stærkere en privatøkonomisk situation en ansøger har, desto bedre et lånetilbud får man af bankerne. Desuden mindsker det bankens risiko, og banken vil derfor være villig til at give et bedre lånetilbud.
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.402 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.