Låneberegner

Prøv Lendos låneberegner og sammenlign dine lånemuligheder

En låneberegner, også kaldet lånekalkulator, hjælper dig i med at undersøge dine muligheder for lån på lånemarkedet. Så hvis du er interesseret i at få det bedst tilgængelige lån, så skal du læse videre her. Skal det samtidig være på den nemmeste måde? I så fald, er du kommet til det rette sted. 

Hos Lendo har vi til formål at gøre informationen om lånevilkår lettere tilgængelig og mere overskuelig for dig som låntager. Med vores sammenligningstjeneste er det langt nemmere at gennemskue bankernes vilkår og sikre sig det bedste lån til den laveste rente. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du får det bedste lån med Lendos låneberegner. 

På denne side kan du læse om nedenstående: 

Hvordan kan Lendo hjælpe dig?

Hvad kan du gøre på Lendo for at få indblik i låneforhold?

 • Beregn ydelse på lån, og få styr på dine lånevilkår med vores låneberegner.
  Her kan du både bruge låneberegneren som en sammenligningstjeneste og indhente flere personlige tilbud fra pålidelige danske banker og låneudbydere. Læs mere om, hvordan du anvender vores låneberegner her på siden.
 • Bliv klogere på, hvilken type lån der passer til dig. Når nu du er nået til vores låneberegner, har du sikkert allerede læst om låneforhold og ÅOP. Men har du overvejet, hvilken type låner du er, og hvad der passer bedst til dig? Læs videre på denne side, og bliv klar over, hvilken lånetype, der matcher dine præferencer og behov bedst.
 • Klik dig rundt på hele hjemmesiden, hvis du vil tage de helt tykke briller på og gøre dig bekendt med en specifik type lån. Vi har stor erfaring, når det gælder sammenligning af lån, og vi ønsker at gøre vores viden tilgængelig for alle. Vi har et stort udvalg af artikler, med information, om alt der har med lån at gøre. Vi vil gerne hjælpe dig med, at vælge lån ud fra et oplyst og informeret grundlag, så du finder den bedste løsning for dig.
 • Sidst men ikke mindst er du velkommen til at ringe til os og stille dine spørgsmål. Det er ikke alle, der har brugt en låneberegner før, så hvis du ønsker hjælp til både stort og småt, sidder vi klar. Vi er åbne, vi er nemt tilgængelige, og vi ønsker at hjælpe dig i valget om det bedste lån. Hvordan kan vi hjælpe dig? Ring på 70 5000 10 hvis du har spørgsmål.

Låneberegner – det bedste værktøj til sammenligning af lån

En låneberegner – også kaldet for lånekalkulator eller lånesammenligner – er et redskab, du kan bruge til at danne dig et overblik over lånevilkår og -forhold. Der findes forskellige låneberegnere: nogle af dem giver dig estimerede tal, nogle sammenligner kun boliglån eller kun kviklån, og så er der de låneberegnere, der kun sammenligner lån i store banker eller kun i mindre kreditinstitutter. Vi anbefaler derfor, at du læser om de enkelte låneberegnere, inden du bruger dem.

Lendos låneberegner fungerer både som en låneberegner og en ansøgningsformular, som du kan sende til flere banker og låneudbydere på én gang for at få konkrete og personlige tilbud fra dem. Det bedste ved vores låneberegner er, at du får tilbud fra flere låneudbydere med kun én ansøgning, og at du hurtigt kan se, hvor meget du kan spare hver måned på f.eks. et samlelån eller refinansiering af kreditkortgæld. Vi sparer dig dermed for alt besværet med at kontakte mange låneudbydere og lave flere låneansøgninger for dermed at sikre dig den bedste rente.

Vi gør opmærksom på, at vores låneberegner ikke egner sig til beløb under 10.000 kr. og dermed ikke omfatter mikrolån og minilån. Vi henter oplysninger fra pålidelige pengeinstitutter og låneudbydere, som oftest ikke beskæftiger sig med mikrolån, med mindre det handler om et samlelån bestående af mange mikrolån, som skal indfries.

Sådan bruger du låneberegneren:

Her er et overblik over de trin du skal igennem, når du bruger vores låneberegner.

Trin 1

Her vælger du om du vil optage et nyt privatlån, eller om du vil samle eksisterende gæld i et samlelån. Du vælger ved at flytte slideren øverst på låneberegneren. Det er vigtigt, at du vælger den rette lånetype til dit behov.

Trin 2

Indstil lånebeløbet til det beløb du ønsker at låne. Ved et nyt privatlån gør du dette ved at flytte slideren hen på dit ønskede beløb. Hvis du har valgt et samlelån vil låneberegneren bede dig indtaste alle de lån, du ønsker at samle. Derefter den vil regne beløbet sammen for dig. Det eneste du selv skal rette til, er hvorvidt du ønsker at forhøje samlelånet med en ekstra kontant udbetaling, som du i så fald skal indsætte i låneberegneren.

Trin 3

Indstil nu hvor mange år du ønsker lånet skal afvikles over. Du gør dette ved at trykke på minus eller plus knappen i låneberegneren. Du kan vælge mellem 1 til 12 år. I takt med at du indstiller løbetiden for lånet, vil den månedlige ydelse også ændre sig. Vi skal gøre opmærksom på, at den månedlige ydelse låneberegneren kommer frem til er vejledende, da denne afhænger af de præcise tilbud der gives fra bankerne og låneudbyderne. Du kan først se de endelige priser for lånet, når du har modtaget tilbud. 

Trin 4

Ved sidste trin i låneberegneren, skal du udfylde felterne med dine oplysninger. Det er vigtigt, at oplysninger er korrekte, da det er disse låneudbyderne laver deres tilbud ud fra. Når du har udfyldt alle felterne skal du afslutte med NemId, og så har du sendt en ansøgning afsted til bankerne. Her er det vigtigt at understrege, at intet ved ansøgningen, på dette stadie, er bindende eller forpligtende. Det er gratis, og hvis du modtager tilbud, vil du i ro og mag kunne tage stilling til hvorvidt et af tilbuddene passer til dig, og du vil have mulighed for at sammenligne priserne, hvis du modtager flere tilbud.

Ansøgningen er først bindende, når du underskriver en endelig låneaftale. Herefter vil du modtage pengene på din konto indenfor 1-2 arbejdsdage. 

Skulle du mod forventning fortryde dit valg af lån efter du har underskrevet en låneansøgning, har du stadig mulighed for at bruge din 14 dages fortrydelsesret. Desuden kan du altid undersøge med den valgte låneudbyder, om du kan betale lånet ud med det samme.

Hvad kan du blive klogere på med vores låneberegner?

 • Du kan hurtigt se de udgifter du kan forvente i forbindelse med oprettelse af lån
 • Du kan se de forventede månedlige udgifter på forbrugslånet – altså din ydelse
 • Du kan se, hvor meget du kan spare, hvis du vælger et samlelån.

Vil du vide mere om, hvad der er vigtigt at overveje, inden og efter du optager et lån, så læs videre her i artiklen. Her vil vi også stille spørgsmål til, hvilken type låner du er, og introducere nogle gode vaner for din privatøkonomi. Hvis du finder det nemmere at tale med nogen – er du velkommen til at ringe til os på 70 5000 10, skrive en besked på vores chat eller sende os en mail.

Privatlån – hvad skal jeg vide?

For at få det maximale ud af at bruge vores låneberegner, kan det være en god ide at sætte sig ind i, hvad der med fordel kan sammenlignes, når du søger om lån. Her kommer lidt uddybende information om privatlån, og hvad du bør være opmærksom på. Vi vil tage udgangspunkt i to spørgsmål, du bør stille, inden du optager et lån:

 1. Hvad skal jeg vide om privatlån?
 2. Hvad skal jeg være bevidst om i forhold til mine egne økonomiske vaner?

Vi starter med det, du skal vide om låneforhold. Spring dette afsnit over, hvis du allerede er bekendt med de forskellige typer lån, men ikke har tænkt over, hvilket lån der matcher dine behov bedst.

Hvad er ÅOP? 

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent og er en af de vigtigste faktorer i sammenligning af lån. Når du låner et beløb, skal du betale selve lånet tilbage. Oven i det kommer renter, oprettelsesomkostninger, faktureringsgebyrer og diverse afgifter, som forekommer både i forbindelse med etablering af lånet, og mens lånet bliver afviklet. Oplysninger om ÅOP fortæller dig, hvor meget lånet kommer til at koste dig. ÅOP er standarden for at sammenligne forskellige lån, fordi den medtager alle de omkostninger, der opstår i forbindelse med lånet – også forskellige typer af gebyrer og etableringsomkostninger, som kan variere fra bank til bank. Brug vores låneberegner til at se ÅOP på forskellige lån hos forskellige banker og låneudbydere.

Oftest vil du se tilbud med forskellige intervaller af ÅOP i form af ”fra – til”-procentdele. Denne type præsentation gør, at de fleste af os kigger på den nederste grænse for ÅOP og tror, at det er det, vi kommer til at kunne forhandle os til. Det er der desværre få, der faktisk gør. Vi vil derfor anbefale dig at lede videre, til du finder udbydere, som giver konkrete tilbud, eller bruge en sammenligningstjeneste som Lendo. Læs mere om, hvordan vores låneberegner kan agere din mægler i næste afsnit.

Forskel på låneudbydere og mæglere

Et privatlån uden sikkerhed plejer ikke at være officielt knyttet til et bestemt formål – det har selvfølgelig et bestemt formål for dig, og vi spørger blot om det af ren nysgerrighed. Ansøgningsprocessen og dine muligheder er forskellige hos forskellige pengeinstitutter. Overordnet set har du tre valgmuligheder:

 • Låneudbydere, som arbejder med hurtige lån. De udbyder lån uden sikkerhed og stiller derfor ikke særligt mange krav. Dog er renter og gebyr typisk højere hos låneudbydere end hos banker.
 • Bankerne stiller spørgsmål om hele din økonomi. På den anden side får du lavere renter og mere gennemtænkte aftaler, hvis du svarer ”rigtigt”. Vil du svare ”rigtigt”? Så læs videre om de gode økonomiske vaner nederst på siden.
 • En mægler, som forhandler med banker og låneudbydere, men varetager din interesse. Vil du både have en pålidelig bank, lavere renter og kunne stille spørgsmål, er det hér, du har de bedste muligheder.
  Vi har designet Lendos låneberegner sådan, at den kan agere din mægler, hvis du vælger at sende en ansøgning ud til bankerne og låneudbyderne, vi samarbejder med. Bag beregneren sidder der en rigtig mægler, som får gode aftaler igennem med de banker, vi stoler på. På den måde kan du få bedre og flere lånetilbud på baggrund af kun én ansøgning.

Forskellige lånetyper

Du har sikkert hørt om hurtiglån og kviklån – det er typisk de mindre private lån, du kan søge om online eller som ”SMS-lån”. Ofte vil sådan et minilån give dig mulighed for at låne 100 – 15.000 kroner hurtigt, men du skal være opmærksom på de høje renter og ÅOP. Hvis du overvejer denne type lån, anbefaler vi at bruge udbydernes låneberegnere og stille dig selv et spørgsmål: ”Har jeg råd til at betale det tilbage?”. Vi vil her gøre opmærksom på, at Lendos låneberegner ikke egner sig til denne type lån – og vi samarbejder ikke med de gængse kviklånsudbydere.

Der findes mange typer privatlån, men her hos Lendo er vi bedst til de lidt større forbrugslån hos de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. Denne type lån ligger mellem 10.000 og 300.000 kroner og kan eksempelvis bruges som boliglån eller billån.

Derudover kan du bruge denne type lån som et samlelån. På den måde sparer du de gebyrer, som du betaler til de forskellige låneudbydere enkeltvis, og kan formentlig opnå en meget bedre rente. Brug vores låneberegner til billån, boliglån eller andre former for lån og få konkrete tal på, hvad lånet vil koste dig.

Hvilken type låner er du?

Hvor meget kan jeg låne? Hvad kan jeg låne til? Hvor er det bedst at låne? Vi stiller mange spørgsmål om muligheder for lån uden at se nærmere på vores vaner og overveje, hvad vi selv fungerer bedst med.

Er du den type, der trives bedst med at planlægge eller spare op? Lav et regnestykke, hvor du gennemgår, hvor meget du kan spare op på et år, og hvor meget mindre du vil komme til at skulle låne. De fleste køb haster ikke så meget, som vi tror. Brug derefter vores låneberegner og sammenlign din økonomiske situation, hvis du optager et lån her og nu i forhold til, hvis du gør det med det budget, du vil have om et år.

Er du den type låner, som er mest motiveret i starten af låneperioden, men mister motivationen på lang sigt? Så kan det være, at du skal sætte dig for at afbetale dit nye lån på kortere tid: det bliver lidt hårdere i starten, men din motivation vil være tilsvarende høj. Samtidig vil du spare i forhold til lån med lange afbetalingsperioder. Beregn lån med en kortere afbetalingstid med vores låneberegner.

Trives du bedre med at skulle betale mindre hver måned, men på et stabilt niveau i flere år – så kan du indstille vores låneberegner til en lang afbetalingsperiode og se på dine muligheder dér. I tilfælde af du tager et langfristet lån, vil vi anbefale at bruge en låneberegner én gang om året og undersøge, om det kan betale sig at flytte dit lån til en ny og billigere låneudbyder. Det er en af de gode økonomiske vaner, som du kan læse mere om i næste afsnit.

Gode vaner inden og efter du låner penge

 • Brug 1 minut om dagen på at tjekke din konto. På den måde vil du have mere kontrol over udviklingen og dine forbrugsvaner.
 • Brug en låneberegner én gang om året, og regn på, om det vil betale sig at flytte dit lån. Den bank, der tilbød det billigste lån sidste år, er ikke nødvendigvis den, der har det billigste lån i år.
 • Gennemgå dine lån og kreditter, og læg dem sammen hos ét pengeinstitut. Dermed får du en bedre rentesats og sparer diverse gebyrer. Brug en låneberegner til at se, hvor meget du kan spare.
 • Læg penge til side. For at gøre det nemmere for dig selv kan du opsætte en automatisk overførsel af et bestemt beløb til din opsparingskonto for eksempel 1-2 gange om måneden. På den måde vil du mindske de beløb, som du skal låne. Måske kan du helt slippe for at skulle bruge en låneberegner i fremtiden.
 • Læg et budget inden du tager nye lån. Se kritisk på din situation og dine forbrugsvaner. Derefter kan du bruge en låneberegner, hvor du får konkrete tal på, hvad det nye lån vil koste. Sæt dem ind i din budgetskabelon og se om det nye lån vil gavne dig eller lægge mere pres på din økonomi.
 • Sæt et højere mål og mind dig selv om at du fortjener mere. Drømmer du om en rejse verden rundt? Så sæt det som dit mål. Det kan være mere motiverende, når der er et konkret mål, når du hver måned lægger penge til siden. På den måde kan det blive nemmere at undgå spontante køb, fordi du ved, at der er en gulerod ved at spare. Med en låneberegner kan du nemt se, hvor meget det vil koste dig pr. måned, hvis du ikke vil vente til, du har sparet op.

Er du i tvivl om noget? Vores kunderådgivere sidder klar til at hjælpe dig. Ring til os på 70 5000 10, send os en mail eller chat med os.

Låneberegner FAQ

En låneberegner kan lave en hurtig beregning på, hvor meget du kan låne. Den består af flere steps, hvor der bliver stillet spørgsmål til din privatøkonomiske situation. Svarerne bliver med det samme sendt ud til forskellige låneudbydere, som kan lave et lånetilbud til dig. Ikke alle låneberegnere er ens, men Lendos låneberegner fungerer på denne måde.

Ved at udfylde låneberegneren og sende oplysninger afsted til låneudbydere, kan du modtage flere forskellige lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Du kan sammenligne ÅOP i lånetilbuddene, og på den måde vil du hurtigt kunne se, hvilket lån, der bedst kan betale sig for dig at vælge. Jo lavere ÅOP jo bedre.

Vi hos Lendo spørger kun om låneformål, fordi vi er nysgerrige. I og med det er et lån uden sikkerhed, vil vi ikke blande os i, hvad du bruger dine penge på. Vi tilbyder lån til lige det, du går og ønsker dig.

Nej. Det er helt uforpligtende at søge om lån gennem Lendo. De lånetilbud du kan modtage, vil være gældende i en måned fra den dag, du modtager dem. Hvis du ikke foretager dig noget, vil lånetilbuddene automatisk blive annulleret efter de 30 dage.

Gennem Lendo kan du søge om billån, forbrugslån og samlelån. Ønsker du at samle dine lån i ét, kan du øverst i låneberegneren skifte til Samlelån og indtaste de lån, du ønsker at få samlet. Det kan betale sig, fordi du ender med ét lån med låneomkostninger fremfor flere lån, hvilket betyder flere låneomkostninger.

Du behøver egentlig ikke gøre dig de store overvejelser, inden du udfylder låneberegneren. Det er uforpligtende at sende en ansøgning afsted til låneudbyderne. Dog er det en god idé at lave et økonomisk selvtjek, inden du siger ja til et lånetilbud.

Ja, det er muligt. Det kan stille jer stærkere i at optage et lån, hvis I er sammen om det. I skal blot klikke af, at der er en medansøger, og så beder vi om de oplysninger, låneudbyderne skal bruge til lånetilbuddene.

Det er uforpligtende at modtage tilbud, ud fra de oplysninger du registrerer i låneberegneren. Får du sagt ja til et lånetilbud, du har modtaget fra en af de låneudbydere, vi samarbejder med, har du 14 dages fortrydelsesret.

Lendo tema