Låneberegner

Prøv vores låneberegner – se dine muligheder her

Beregn dit lån og sammenlign dine lånemuligheder

Er du i gang med at gøre dig klogere på forbrugslån, låneudbydere eller forskellige låneberegnere? Så er du kommet til det rette sted.

Hos Lendo har vi til formål at gøre informationen om lånevilkår lettere tilgængelig og mere overskuelig for dig som låntager. Med vores sammenligningstjeneste er det langt nemmere at gennemskue bankernes vilkår og sikre sig det bedste lån til den laveste rente. Læs videre, og bliv klogere på, hvordan du får det bedste lån.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Hvad kan du gøre på Lendo for at få indblik i låneforhold?

 • Beregn ydelse på lån, og få styr på dine lånevilkår med vores låneberegner.

Her kan du både bruge låneberegneren som en sammenligningstjeneste og indhente flere personlige tilbud fra pålidelige danske banker og långivere. Læs mere om, hvordan du anvender vores låneberegner her på siden.

 • Bliv klogere på, hvilken type lån der passer til dig. Når nu du er nået til vores låneberegner, har du sikkert allerede læst om låneforhold og ÅOP. Men har du overvejet, hvilken type låner du er, og hvad der passer bedst til dig? Læs videre på denne side, og bliv klar over, hvilken type lån der matcher dine præferencer og behov bedst.

 • Klik dig rundt på hele hjemmesiden, hvis du vil tage de helt tykke briller på og gøre dig bekendt med en specifik type lån. Vi har stor erfaring, når det gælder sammenligning af lån, og vi ønsker at gøre vores viden tilgængelig for alle.

 • Sidst men ikke mindst er du velkommen til at ringe til os og stille dine spørgsmål. Vi er åbne, vi er nemt tilgængelige, og vi ønsker at hjælpe dig i valget om det bedste lån. Hvordan kan vi hjælpe dig?

Låneberegner – det bedste værktøj til sammenligning af lån

En låneberegner – også kaldet for lånekalkulator eller lånesammenligner – er et redskab, du kan bruge til at danne dig et overblik over lånevilkår og -forhold. Der findes forskellige låneberegnere: nogle af dem giver dig estimerede tal, nogle sammenligner kun boliglån eller kun kviklån, og så er der de låneberegnere, der kun sammenligner lån i store banker eller kun i mindre kreditinstitutioner. Vi anbefaler derfor, at du læser om de enkelte låneberegnere, inden du bruger dem.

Lendos låneberegner fungerer både som en lånekalkulator og en ansøgningsformular, som du kan sende til flere banker og långivere på én gang for at få konkrete og personlige tilbud fra dem. Det bedste ved vores låneberegner er at du får tilbud fra flere långivere med kun en ansøgning og at du hurtigt kan se, hvor meget du kan spare hver måned på f.eks. et samlelån eller refinansiering af kreditkortgæld. Vi sparer dig dermed for alt besværet med at kontakte mange långivere og lave flere låneansøgninger for dermed at sikre dig den bedste rente.

Vi gør opmærksom på, at vores låneberegner ikke egner sig til beløb under 10.000 kr. og dermed ikke omfatter mikrolån og minilån. Vi henter oplysninger fra pålidelige pengeinstitutioner og långivere, som oftest ikke beskæftiger sig med mikrolån, med mindre det handler om et samlelån bestående af mange mikrolån, som skal indfries.

Sådan bruger du låneberegneren:

 • Vælg om du vil optage et nyt forbrugslån eller samle alle dine lån ét sted

 • Træk i skyderknappen for at indstille dit ønskede lånebeløb (har du valgt et samlelån – indstil da beløbet til det, der svarer til din eksisterende gæld eller ønskede lånebeløb)

 • Indstil din ønskede afbetalingsperiode for lånet

 • Udfyld tekstfelterne i låneberegneren

 • Tryk på ”Næste”.

Efter du har fået en oversigt over lånevilkårene, kan du bruge låneberegneren til at søge om forbrugslån eller refinansiering. Inden for kort tid vil du få svar, hvorefter du er fri til at vælge det lån, der passer dig bedst.

Hvad kan du blive klogere på med vores låneberegner?

 • De udgifter, du kan forvente i forbindelse med oprettelse af lån

 • Forventede månedlige udgifter på forbrugslånet – altså din ydelse

 • Hvor meget du kan spare, hvis du vælger et samlelån.

Vil du vide mere om, hvad der er vigtigt at overveje, inden og efter du optager et lån, så læs videre her i artiklen. Her vil vi også stille spørgsmål til, hvilken type låner du er, og introducere nogle gode vaner for din privatøkonomi. Hvis du finder det nemmere at tale med nogen – er du velkommen til at ringe til os, eller skrive en besked på vores chat.

Privatlån – hvad skal jeg vide?

Nu skal vi videre til de aktuelle spørgsmål angående privatlån. Her vil vi tage udgangspunkt i to spørgsmål, du bør stille, inden du optager et lån:

 • Hvad skal jeg vide om privatlån?

 • Hvad skal jeg være bevidst om i forhold til mine egne økonomiske vaner?

Vi starter med det, du skal vide om låneforhold. Hop videre til de to sidste afsnit, hvis du allerede er bekendt med de forskellige typer lån, men ikke har tænkt over, hvilket lån der matcher dine behov bedst.

Hvad er ÅOP? 

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og er en af de vigtigste faktorer i sammenligning af lån. Når du låner et beløb, skal du betale selve lånet tilbage. Oven i det kommer renter, oprettelsesomkostninger, faktureringsgebyrer og diverse afgifter, som forekommer både i forbindelse med etablering af lånet, og mens lånet bliver afviklet. Oplysninger om ÅOP fortæller dig, hvor meget lånet kommer til at koste dig. ÅOP er standarden for at sammenligne forskellige lån, fordi den medtager alle de omkostninger, der opstår i forbindelse med lånet – også forskellige typer af gebyrer og etableringsomkostninger, som kan variere fra bank til bank. Brug vores låneberegner til at se ÅOP på forskellige lån hos forskellige banker.

Oftest vil du se tilbud med forskellige intervaller af ÅOP i form af ”fra – til”-procentdele. Denne type præsentation gør, at de fleste af os kigger på den nederste grænse for ÅOP og tror, at det er det, vi kommer til at kunne forhandle os til. Det er der desværre få, der faktisk gør. Vi vil derfor anbefale dig at lede videre til du finder udbydere, som giver konkrete tilbud, eller bruge en sammenligningstjeneste som Lendo. Læs mere om, hvordan vores låneberegner kan agere din mægler i næste afsnit.

Forskel på låneudbydere og mæglere

Et privatlån uden sikkerhed plejer ikke at være officielt knyttet et bestemt formål – det har selvfølgelig et bestemt formål for dig, men du bliver ikke spurgt om det, når du ansøger. Ansøgningsprocessen og dine muligheder er forskellige hos forskellige finansinstitutioner. Overordnet set har du tre valgmuligheder:

 • Låneudbydere, som arbejder med hurtige lån. De stiller ingen spørgsmål til dig, men har deres sikkerhed for tilbagebetaling i de høje renter og ÅOP, de pålægger dig.

 • Bankerne stiller spørgsmål om hele din økonomi. På den anden side får du lavere renter og mere gennemtænkte aftaler, hvis du svarer ”rigtigt”. Vil du svare ”rigtigt”? Så læs videre om de gode økonomiske vaner nederst på siden.

 • En mægler, som forhandler med banker og långivere, men varetager din interesse. Vil du både have en pålidelig bank, lavere renter og kunne stille spørgsmål – er det hér, du har de bedste muligheder. Vi har designet Lendos låneberegner sådan, at den kan agere din mægler, hvis du vælger at sende en ansøgning ud til bankerne og långiverne, vi samarbejder med. Bag beregneren sidder der en rigtig mægler, som får gode aftaler igennem med de banker, vi stoler på. På den måde kan du få bedre og flere lånetilbud på baggrund af kun én ansøgning.

Forskellige typer af lån

Du har sikkert hørt om hurtiglån og kviklån – det er typisk de mindre private lån, du kan søge om online eller som ”SMS-lån”. Ofte vil sådan et minilån give dig mulighed for at låne 100 – 15.000 kroner hurtigt, men du skal være opmærksom på de høje renter og ÅOP. Hvis du overvejer denne type lån, anbefaler vi at bruge udbydernes låneberegnere og stille dig selv et spørgsmål: ”Har jeg råd til at betale det tilbage?”. Vi vil her gøre opmærksom på, at Lendos låneberegner ikke egner sig til denne type lån – og vi samarbejder ikke med de gængse kviklånsudbydere.

Der findes mange typer privatlån, men her på Lendo er vi bedst til de lidt større forbrugslån hos de banker og långivere, vi samarbejder med. Denne type lån ligger mellem 10.000 og 300.000 kroner og kan eksempelvis bruges som boliglån eller lån til en bil. Derudover kan du bruge denne type lån som et samlelån. På den måde sparer du de gebyrer, som du betaler til de forskellige låneudbydere enkeltvis, og kan formentlig opnå en meget bedre rente. Brug vores låneberegner til billån, boliglån eller andre former for lån og få konkrete tal på, hvad lånet vil koste dig.

Hvilken type låner er du?

Hvor meget kan jeg låne? Hvad kan jeg låne til? Hvor er det bedst at låne? Vi stiller mange spørgsmål om muligheder for lån uden at se nærmere på vores vaner og overveje, hvad vi selv fungerer bedst med.

Er du den type, der trives bedst med at planlægge eller spare op? Lav et regnestykke, hvor du gennemgår, hvor meget du kan spare op på et år, og hvor meget mindre du vil komme til at skulle låne. De fleste køb haster ikke så meget, som vi tror. Brug derefter vores låneberegner og sammenlign din økonomiske situation, hvis du optager et lån her og nu vs. hvis du gør det med det budget, du vil have om et år.

Er du den type låner, som er mest motiveret i starten af låneperioden, men mister motivationen på lang sigt? Så kan det være, at du skal sætte dig for at afbetale dit nye lån på kortere tid: det bliver lidt hårdere i starten, men din motivation vil være tilsvarende høj. Samtidig vil du spare i forhold til lån med lange afbetalingsperioder. Beregn lån med en kortere afbetalingstid med vores låneberegner.

Trives du bedre med at skulle betale mindre hver måned, men på et stabilt niveau i flere år – så kan du indstille vores låneberegner til en lang afbetalingsperiode og se på dine muligheder dér. I tilfælde af du tager et langfristet lån, vil vi anbefale at bruge en låneberegner én gang om året og undersøge, om det kan betale sig at flytte dit lån til en ny og billigere låneudbyder. Det er en af de gode økonomiske vaner, som du kan læse mere om i næste afsnit.

Gode vaner inden og efter du låner penge

 • Brug 1 minut om dagen på at tjekke din konto. På den måde vil du have mere kontrol over udviklingen og dine forbrugsvaner.

 • Brug en låneberegner én gang om året, og regn på, om det vil betale sig at flytte dit lån. Den bank, der tilbød det billigste lån sidste år, er ikke nødvendigvis den, der har det billigste lån i år.

 • Gennemgå dine lån og kreditter, og læg dem sammen hos én pengeinstitution. Dermed får du en bedre rentesats og sparer diverse gebyrer. Brug en låneberegner til at se, hvor meget du kan spare.

 • Læg penge til side. For at gøre det nemmere for dig selv kan du opsætte en automatisk overførsel af et bestemt beløb til din opsparingskonto f.eks. 1-2 gange om måneden. På den måde vil du mindske de beløb, som du skal låne. Måske kan du helt slippe for at skulle bruge en låneberegner i fremtiden.

 • Læg et budget, inden du tager nye lån. Se kritisk på din situation og dine forbrugsvaner. Derefter kan du bruge en låneberegner, hvor du får konkrete tal på, hvad det nye lån vil koste. Sæt dem ind i din budgetskabelon, og se, om det nye lån vil gavne dig eller lægge mere pres på din økonomi.

 • Sæt et højere mål, og mind dig selv om, at du fortjener mere. Hvis du drømmer om en rejse verden rundt og har dette som dit mål, bliver det nemmere for dig at være mere bevidst omkring dit forbrug og f.eks. lade være med at købe den weekendudflugt eller den pizza, som du synes, du fortjener nu og her. Med en lånberegner kan du nemt se, hvor meget det vil koste dig pr. måned, hvis du ikke vil vente til, du har sparet op.

Ofte stillede spørgsmål
 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.