Låneberegner

Prøv Lendos låneberegner og sammenlign dine lånemuligheder

En låneberegner hjælper dig med at undersøge, hvilke muligheder du har på lånemarkedet. Ved at bruge en låneberegner kan du hurtigt få et overblik over dit potentielle lån.

Læs med her, hvis du ønsker det bedst tilgængelige lån. Skal det samtidig ske på den nemmeste måde? I så fald er du kommet til det rette sted. Vores låneberegner kan hjælpe dig med netop at finde det bedste lån hurtigt, nemt og smertefrit. 

Vores ønske med en låneberegner, er at den skal gøre information om lånevilkår lettere tilgængelig og mere overskuelig for dig som låntager. Med vores sammenligningstjeneste er det langt nemmere at gennemskue bankernes vilkår og sikre sig det bedste lån til den laveste rente. Du kan både bruge låneberegneren her på siden i forbindelse med et samlelån og et privatlån. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du får det bedste lån ved at bruge en låneberegner.

På denne side kan du læse om nedenstående: 

Låneberegner – det bedste værktøj til beregning af lån

En låneberegner er et redskab, du kan bruge til at danne dig et overblik over lånevilkår og -forhold. Låneberegner påtales ofte også som lånekalkulator eller lånesammenligner, men det er i bund og grund det samme. 

Der findes forskellige typer af låneberegnere. Nogle af dem giver dig estimerede tal, nogle sammenligner kun boliglån eller kun kviklån. Der er også låneberegnere, der kun sammenligner lån i store banker eller kun i mindre kreditinstitutter. Vi anbefaler derfor, at du læser om de enkelte låneberegnere, inden du bruger dem.

Den låneberegner, du finder her på siden, fungerer både som en låneberegner og en ansøgningsformular. Efter at have brugt den til at beregne dit lån, kan du sende ansøgningen afsted til vores låneudbydere. Du sender kun den ene ansøgning og får derefter konkrete og personlige lånetilbud fra op til 7 låneudbydere. 

Det bedste ved vores låneberegner er, at du får tilbud fra flere låneudbydere med kun én ansøgning. Derudover kan du hurtigt se, hvor meget du kan spare hver måned ved eksempelvis et samlelån eller en refinansiering af kreditkortgæld. Vi sparer dig dermed for alt besværet med at kontakte mange låneudbydere og lave flere låneansøgninger for dermed at sikre dig den bedste rente.

Vi gør opmærksom på, at vores låneberegner ikke egner sig til beløb under 10.000 kr. og dermed ikke omfatter mikrolån og minilån. Vi henter oplysninger fra pålidelige pengeinstitutter og låneudbydere, som oftest ikke beskæftiger sig med mikrolån, med mindre det handler om et samlelån bestående af mange mikrolån, som skal indfries.

Hvordan kan en låneberegner hjælpe dig?

Lån penge med vores låneberegner. Du kan bruge den til at beregne dit lån og lånets tilbagebetaling. Det vil sige, at du kan bruge vores låneberegner til at beregne den månedlige ydelse på lånet. Den månedlige ydelse beregnes ud fra hvilket lånebeløb, du ønsker at låne og hvilken løbetid, du ønsker for lånet.

Det er vigtigt at understrege, at den månedlige ydelse, låneberegneren viser, er et eksempel ud fra de oplysninger, du indsætter. Du skal derfor anvende det viste beløb til at få en idé om lånets månedlige ydelse. De lånetilbud du får, vil ikke have præcis denne månedlige ydelse, da det også afhænger af hvilken rente låneudbyderen kan tilbyde dig.

Udover at have mulighed for at beregne ydelsen på lånet, kan du også få styr på dine lånevilkår med vores låneberegner. Låneberegneren fungerer nemlig samtidig som din låneansøgning, du kan sende afsted for at indhente dine personlige lånetilbud. Du kan derfor bruge låneberegneren som en sammenligningstjeneste, hvor du kan sammenligne de lånetilbud, du får tilsendt fra pålidelige danske banker og låneudbydere. 

Vi hos Lendo kan også hjælpe dig med andet inden for låneverdenen end beregning af lån. Du kan klikke dig rundt på hjemmesiden, hvis du gerne vil have de helt tykke briller på og gøre dig bekendt med lånetyper, samlelån, billån eller alt muligt andet. Vi har stor erfaring, når det gælder at sammenligne lån, og vi ønsker at gøre vores viden tilgængelig for alle. Vi har et stort udvalg af artikler med information, om alt der har med lån at gøre. Vi er her for at hjælpe dig med at vælge et lån ud fra et oplyst og informeret grundlag. Så finder du den bedste løsning og det bedste lån for din situation.

Du er også altid velkommen til at ringe til os og stille dine spørgsmål. Det er ikke alle, der har brugt en låneberegner før, så hvis du ønsker hjælp til både stort og småt, sidder vi klar. Vi er åbne, vi er nemt tilgængelige, og vi ønsker at hjælpe dig i valget om det bedste lån. Hvordan kan vi hjælpe dig? Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål omkring vores låneberegner. Ring eller skriv til vores kundeservice, så vi kan hjælpe dig. 

Sådan bruger du låneberegneren

En låneberegner er ikke noget alle og enhver har beskæftiget sig med. Derudover findes der mange former for låneberegnere, hvilket gør hver enkelt unik. Her er et overblik over de trin du skal igennem, når du bruger låneberegneren her på siden.

Trin 1

Det første du gør i låneberegneren er at vælge, om du vil optage et nyt privatlån eller, om du vil samle eksisterende gæld i et samlelån. Du vælger ved at flytte slideren øverst på låneberegneren. Det er vigtigt, at du vælger den rette lånetype til dit behov.

Trin 2

Indstil lånebeløbet til det beløb du ønsker at låne. Ved et nyt privatlån gør du dette ved at flytte slideren hen på dit ønskede beløb. Hvis du har valgt et samlelån vil låneberegneren bede dig indtaste alle de lån, du ønsker at samle. Derefter den vil regne beløbet sammen for dig. Det eneste du selv skal rette til, er hvorvidt du ønsker at forhøje samlelånet med en ekstra kontant udbetaling, som du i så fald skal indsætte i låneberegneren.

Trin 3

Indstil nu hvor mange år du ønsker lånet skal afvikles over. Du gør dette ved at trykke på minus eller plus knappen i låneberegneren. Du kan vælge mellem 1 til 12 år. I takt med at du indstiller løbetiden for lånet, vil den månedlige ydelse også ændre sig. Vi skal gøre opmærksom på, at den månedlige ydelse låneberegneren kommer frem til er vejledende, da denne afhænger af de præcise tilbud der gives fra bankerne og låneudbyderne. Du kan først se de endelige priser for lånet, når du har modtaget tilbud. 

Trin 4

Ved sidste trin i låneberegneren, skal du udfylde felterne med dine oplysninger. Det er vigtigt, at oplysninger er korrekte, da det er disse låneudbyderne laver deres tilbud ud fra. Når du har udfyldt alle felterne skal du afslutte med NemId, og så har du sendt en ansøgning afsted til bankerne. Her er det vigtigt at understrege, at intet ved ansøgningen, på dette stadie, er bindende eller forpligtende. Det er gratis, og hvis du modtager tilbud, vil du i ro og mag kunne tage stilling til hvorvidt et af tilbuddene passer til dig, og du vil have mulighed for at sammenligne priserne, hvis du modtager flere tilbud.

Ansøgningen er først bindende, når du underskriver en endelig låneaftale. Herefter vil du modtage pengene på din konto indenfor 1-2 arbejdsdage. 

Skulle du mod forventning fortryde dit valg af lån efter du har underskrevet en låneansøgning, har du stadig mulighed for at bruge din 14 dages fortrydelsesret. Desuden kan du altid undersøge med den valgte låneudbyder, om du kan betale lånet ud med det samme.

En låneberegner giver overblik over dit lån

Hvad kan du helt specifikt bruge vores låneberegner til? 

 • Du kan hurtigt se de udgifter du kan forvente i forbindelse med oprettelse af lån

 • Du kan se de forventede månedlige udgifter på forbrugslånet – altså din ydelse

 • Du kan se, hvor meget du kan spare, hvis du vælger et samlelån

 • Du kan finde det nemmeste lån

En låneberegner kan altså anvendes til flere forskellige formål. Vores låneberegner kan også anvendes til at sammenligne dine personlige lånetilbud. Det gør du ved at udfylde låneberegneren og sende den afsted som en ansøgning. Efter at have gået personlige lånetilbud fra op til 7 forskellige låneudbydere, kan du sammenligne lånene. Derfra kan du træffe den bedste beslutning for dig og dine behov. 

Godt at vide før du bruger en låneberegner

For at få det maximale ud af at bruge vores låneberegner, kan det være en god idé at sætte dig ind i, hvad der med fordel kan sammenlignes, når du søger om lån. Hos Lendo formidler vi udelukkende privatlån. Du optager ikke lånet direkte gennem os men gennem vores samarbejdende banker og låneudbydere. 

Her vil vi give information om privatlån, og hvad du bør være opmærksom på, når du søger om lån. Vi vil tage udgangspunkt i to spørgsmål, du bør stille, inden du optager et lån eller går gennem vores låneberegner:

 1. Hvad skal jeg vide om privatlån?

 2. Hvad skal jeg være bevidst om i forhold til mine egne økonomiske vaner?

Hvad skal jeg vide om privatlån?

For at bruge vores låneberegner til at beregne dit potentielle privatlån, er der nogle elementer, der er væsentlige at være opmærksom på. En af de vigtigste faktorer at være opmærksom på ved beregning af lån og sammenligning af lån er ÅOP.  

ÅOPs betydning i en låneberegner

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Når du låner et beløb, skal du betale selve lånet tilbage. Oven i det kommer renter, oprettelsesomkostninger, faktureringsgebyrer og diverse afgifter, som forekommer både i forbindelse med etablering af lånet, og mens lånet bliver afviklet. Oplysninger om ÅOP fortæller dig, hvor meget lånet kommer til at koste dig. ÅOP er standarden for at sammenligne forskellige lån, fordi den medtager alle de omkostninger, der opstår i forbindelse med lånet – også forskellige typer af gebyrer og etableringsomkostninger, som kan variere fra bank til bank. Brug vores låneberegner til at se ÅOP på forskellige lån hos forskellige banker og låneudbydere.

Vores låneberegner anvendes til lån uden sikkerhed

Et privatlån vil ofte blive optaget uden sikkerhed. Et lån uden sikkerhed er et lån, der ikke er officielt knyttet til et bestemt formål. Lånet har selvfølgelig et formål for dig, og i vores låneberegner, spørger vi blot om det af ren nysgerrighed. Vores låneberegner kan dog kun anvendes til lån uden sikkerhed. Det betyder også, at du ikke kan indsætte nogen form for værdi du eventuelt har i hus, bil eller andet i låneberegneren. 

Hvilke lånetyper kan ikke undersøges ved en låneberegner

Du har sikkert hørt om hurtiglån og kviklån. Det er typisk mindre privatlån, du kan søge om online. Ofte vil sådan et minilån give dig mulighed for at låne 100 – 15.000 kroner hurtigt, men du skal være opmærksom på de høje renter og ÅOP. Hvis du overvejer denne type lån, anbefaler vi at bruge udbydernes låneberegnere og stiller dig selv et spørgsmål: ”Har jeg råd til at betale det tilbage?”. 

Vi vil her gøre opmærksom på, at Lendos låneberegner ikke egner sig til denne type lån – og at vi ikke samarbejder med de gængse kviklånsudbydere.

Der findes mange typer af privatlån, men hos Lendo er vi bedst til de lidt større forbrugslån hos de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. De lån, vi formidler, ligger mellem 10.000 og 500.000 kroner.

Derudover kan du bruge denne lånetype som et samlelån. På den måde sparer du de gebyrer, som du betaler til de forskellige låneudbydere enkeltvis, og kan formentlig opnå en meget bedre rente. Brug vores låneberegner til billån, boliglån eller andre former for lån og få konkrete tal på, hvad lånet vil koste dig.

Brug en låneberegner ud fra din lånetype

Hvad kan jeg låne til? Hvor er det bedst at låne? Vi stiller mange spørgsmål om muligheder for lån uden at se nærmere på vores vaner og overveje, hvad vi selv fungerer bedst med.

Er du den type, der trives bedst med at planlægge eller spare op? Lav et regnestykke, hvor du gennemgår, hvor meget du kan spare op på et år, og hvor meget mindre du vil komme til at skulle låne. De fleste køb haster ikke så meget, som vi tror. Brug derefter vores låneberegner og sammenlign din økonomiske situation, hvis du optager et lån her og nu i forhold til, hvis du gør det med det budget, du vil have om et år.

Er du den type låner, som er mest motiveret i starten af låneperioden, men mister motivationen på lang sigt? Så kan det være, at du skal sætte dig for at afbetale dit nye lån på kortere tid. Det er lidt hårdere i starten, men din motivation vil være tilsvarende høj. Samtidig vil du spare i forhold til lån med lange afbetalingsperioder. Beregn lån med en kortere afbetalingstid med vores låneberegner.

Trives du bedre med at skulle betale mindre hver måned, men på et stabilt niveau i flere år. Så kan du indstille vores låneberegner til en lang afbetalingsperiode og se på dine muligheder dér. I tilfælde af du tager et langfristet lån, vil vi anbefale at bruge en låneberegner én gang om året og undersøge, om det kan betale sig at flytte dit lån til en ny og billigere låneudbyder. Det er en af de gode økonomiske vaner, som du kan læse mere om i næste afsnit.

Gode vaner inden og efter du låner penge

 • Brug 1 minut om dagen på at tjekke din konto. På den måde vil du have mere kontrol over udviklingen og dine forbrugsvaner.

 • Brug en låneberegner én gang om året, og regn på, om det vil betale sig at flytte dit lån. Den bank, der tilbød det billigste lån sidste år, er ikke nødvendigvis den, der har det billigste lån i år.

 • Gennemgå dine lån og kreditter, og læg dem sammen hos ét pengeinstitut. Dermed får du en bedre rentesats og sparer diverse gebyrer. Brug en låneberegner til at se, hvor meget du kan spare.

 • Læg penge til side. For at gøre det nemmere for dig selv kan du opsætte en automatisk overførsel af et bestemt beløb til din opsparingskonto for eksempel 1-2 gange om måneden. På den måde vil du mindske de beløb, som du skal låne. Måske kan du helt slippe for at skulle bruge en låneberegner i fremtiden.

 • Læg et budget inden du tager nye lån. Se kritisk på din situation og dine forbrugsvaner. Derefter kan du bruge en låneberegner, hvor du får konkrete tal på, hvad det nye lån vil koste. Sæt dem ind i din budgetskabelon og se om det nye lån vil gavne dig eller lægge mere pres på din økonomi.

 • Sæt et højere mål og mind dig selv om at du fortjener mere. Drømmer du om en rejse verden rundt? Så sæt det som dit mål. Det kan være mere motiverende, når der er et konkret mål, når du hver måned lægger penge til siden. På den måde kan det blive nemmere at undgå spontante køb, fordi du ved, at der er en gulerod ved at spare. Med en låneberegner kan du nemt se, hvor meget det vil koste dig pr. måned, hvis du ikke vil vente til, du har sparet op.

Er du i tvivl om noget? Vores kunderådgivere sidder klar til at hjælpe dig uanset om det handler om beregning af lån eller andet. Ring eller skriv, så vi kan hjælpe dig gennem vores låneberegner.

 

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 man-fre 09.00-16.00
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Låneberegner FAQ

En låneberegner kan lave en hurtig beregning på, hvor meget du kan låne. Den består af flere steps, hvor der bliver stillet spørgsmål til din privatøkonomiske situation. Svarerne bliver med det samme sendt ud til forskellige låneudbydere, som kan lave et lånetilbud til dig. Ikke alle låneberegnere er ens, men Lendos låneberegner fungerer på denne måde.

Ved at udfylde låneberegneren og sende oplysninger afsted til låneudbydere, kan du modtage flere forskellige lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Du kan sammenligne ÅOP i lånetilbuddene, og på den måde vil du hurtigt kunne se, hvilket lån, der bedst kan betale sig for dig at vælge. Jo lavere ÅOP jo bedre.

Vi hos Lendo spørger kun om låneformål, fordi vi er nysgerrige. I og med det er et lån uden sikkerhed, vil vi ikke blande os i, hvad du bruger dine penge på. Vi tilbyder lån til lige det, du går og ønsker dig.

Nej. Det er helt uforpligtende at søge om lån gennem Lendo. De lånetilbud du kan modtage, vil være gældende i en måned fra den dag, du modtager dem. Hvis du ikke foretager dig noget, vil lånetilbuddene automatisk blive annulleret efter de 30 dage.

Gennem Lendo kan du søge om billån, forbrugslån og samlelån. Ønsker du at samle dine lån i ét, kan du øverst i låneberegneren skifte til Samlelån og indtaste de lån, du ønsker at få samlet. Det kan betale sig, fordi du ender med ét lån med låneomkostninger fremfor flere lån, hvilket betyder flere låneomkostninger.

Du behøver egentlig ikke gøre dig de store overvejelser, inden du udfylder låneberegneren. Det er uforpligtende at sende en ansøgning afsted til låneudbyderne. Dog er det en god idé at lave et økonomisk selvtjek, inden du siger ja til et lånetilbud.

Ja, det er muligt. Det kan stille jer stærkere i at optage et lån, hvis I er sammen om det. I skal blot klikke af, at der er en medansøger, og så beder vi om de oplysninger, låneudbyderne skal bruge til lånetilbuddene.

Det er uforpligtende at modtage tilbud, ud fra de oplysninger du registrerer i låneberegneren. Får du sagt ja til et lånetilbud, du har modtaget fra en af de låneudbydere, vi samarbejder med, har du 14 dages fortrydelsesret.

Lendo tema