Boliglån

Skal du købe ny bolig, eller er det på tide at kigge dine lån igennem? – Brug Mybanker

  • Indhent tilbud blandt 30+ banker
  • Vælg den bank du vil gå videre med
  • Gratis og uforpligtende at ansøge om boliglån

Indhent tilbud

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Sådan virker det

Du skal igennem nogle step for at ansøge om et lån, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Udfyld Mybankers formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

Indhent tilbud fra banker, der matcher

Mybanker finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Er dit andelsboliglån en pengesluger?

Bliv endnu klogere på, hvorfor du skal bruge Mybanker

boliglån

Derfor skal du bruge Mybanker

Hos Mybanker vil vi gerne gøre det nemt for dig at udleve dine boligdrømme. Du kan hurtigt og nemt indhente personlige lånetilbud på boligfinansiering fra flere forskellige banker.

Ansøg via Mybankers platform og læn dig tilbage, imens de gør resten af arbejdet. De skal nok lade dig vide, når de har indhentet dine tilbud. De tager også gerne en snak, hvis du spørgsmål til processen, dine tilbud eller noget helt tredje.

Du er garanteret samme eller bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Mybanker er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Det siger Mybankers brugere

Det siger Mybankers brugere

Mybanker har allerede hjulpet over 300.000 brugere med at kigge deres nuværende boliglån efter i sømmene, og ofte får deres brugere tilbud på bedre boliglån, der er skræddersyet til deres brugers privatøkonomi.

Tag f.eks. Otto som gerne ville vide om, hans boliglån var det bedste på markedet. Han brugte Mybankers platform og endte med at spare penge på hans boliglån.

“Vi blev ledt direkte til det bedste alternativ til vores nuværende bank og sparede en masse tid. Vi fik professionel behandling, og det fik vores nuværende bank op på stikkerne, så vi sparede et femcifret beløb.”

Indhent tilbud

Indhent tilbud på boliglån

Er du på udkig efter et lån til bolig? Det med at skulle købe et hus eller en ejerlejlighed er en stor beslutning, og det bedste scenarie i forbindelse med et boligkøb, er at finde det bedste boliglån. Midt i valsen om at finde den bedste bolig, kan lånemarkedet virke uoverskueligt. Hvad nu hvis din nuværende bank ikke har det bedste boliglån på markedet? Hvordan finder du egentlig ud af det? Og hvad skal du kigge efter?

Hvis du søger information om boliglån, kan du med fordel læse med her. Lendo formidler desværre ikke boliglån, men det gør vores samarbejdspartner Mybanker. De har allerede hjulpet over 300.000 brugere med at finde det bedste boliglån.

Lendo opererer på markedet for forbrugslån , billån og samlelån, men mere om det længere nede på siden.

 

Hvad er et boliglån?

Hvis du skal købe et hus eller en ejerbolig, skal du optage et boliglån. Hvis du selv har kapital til at betale prisen for boligen, behøver du naturligvis ikke lån til bolig. Men hvis du skal optage et boliglån, er det godt at vide, hvordan hele den verden hænger sammen.

Først og fremmest skal du selv kunne lægge 5% af boligens pris, som minimum. Det vil sige, at du ikke kan gå ud og låne hele beløbet, når du skal optage et boliglån. Det er derfor en rigtig god idé med en god opsparing.

Når du har 5% af boligens pris klar til betaling, kommer næste step i processen. Din bank kan tilbyde dig et boliglån på 15% af boligen, såfremt du har de 5% af boligens pris i udbetaling. Når du skal optage boliglånet, skal du kigge på, hvor høj lånets ÅOP er. Er etableringsomkostningerne høje? En huskeregel er, at blot fordi lånets rente er lav, betyder det ikke, at lånet er billigt. Derfor siger man, at lånets ÅOP er mere korrekt at fokusere på, fordi det indebærer alle gebyr, bidrag med mere. Det er altid godt at kigge på, hvad lånets ÅOP indebærer, så du er klar over, hvad du siger ja til.

De sidste 80% af boligens pris, skal finansieres gennem et realkreditlån hos et realkreditinstitut. Det er banken, der sørger for praktikaliteterne i forbindelse med dette.

Her er et eksempel, hvis du har brug for det: Skal du købe et hus, der koster 2 millioner kroner, skal de 1.6 millioner lånes via et realkreditinstitut. Du skal selv lægge 100.000 til udbetaling og banken låner dig de resterende 300.000 kroner.

 

Forskellen på boliglån og realkreditlån

Hvorfor skal boliglånet deles op som et realkreditlån og et boliglån, tænker du måske? Det er et godt spørgsmål. Der er simpelthen en lavere risiko i det fra bankens side. Det vil sige, at hvis du ikke betaler dit lån af, så er det ikke banken, der skal forsøge at få deres penge retur ved et tvangssalg af din bolig. Den opgave påtager realkreditinstituttet sig.

Renten på et boliglån er typisk højere end på et realkreditlån, netop fordi banken får 2. prioritets pant i din bolig. Husk dog på at renten ikke altid er det vigtigste. Det er lige så vigtigt at undersøge lånets ÅOP, når du sammenligner boliglån. Da et boliglån er dyrere end et realkreditlån, bør du strukturere din tilbagebetaling, så du hurtigst muligt får tilbagebetalt boliglånet via banken.

 

Værd at vide om boliglån

Det kan være en jungle at finde rundt i, hvad der er op og ned på lånemarkedet, men ikke desto mindre håber vi, at vores råd kan hjælpe dig på vej. Når du optager et boliglån, er det en god idé at undersøge følgende:

Etableringsomkostningerne og andre skjulte omkostninger

Det vigtigste spørgsmål “Hvad koster det at låne?”, er nødvendigt i jagten på det bedste boliglån. Når du skal adskille billige lån fra de dyre, skal du fokusere på, om der er skjulte gebyrer. De skjulte gebyrer kan komme til at koste dig meget, og det er derfor en god idé at få din bankrådgiver eller en anden økonomisk rådgiver til at give et konkret svar på, hvad lånet vil koste dig.

Afdragsfrihed

Du kan finde boliglån med afdragsfrihed. For nogle vil det være det bedste boliglån. Det er dog ikke alle banker, der tilbyder dette. Hvis du har brug for lidt luft i økonomien, kan afdragsfrihed for en periode være en god idé for dig. Husk at undersøge om den bank, du vil låne hos, tilbyder afdragsfrihed.

Fast rente eller variabel rente

Det er ligeledes en god idé at undersøge, om du vil have fast rente eller variabel rente på dit boliglån. Vil du sikre dig, at du betaler det samme på dit lån igennem hele løbetiden? Så skal du vælge fast rente. Variabel rente giver typisk et billigere lån i sidste ende, men intet er sikkert – det afhænger af det frie marked. En variabel rente skaber ligeledes ingen stabilitet for dig som låntager, da renten afhænger af markedsrenten, som kan ændre sig.

 

Vejen til det billigste boliglån

Du kan selv gøre noget for at opnå et billigt lån til bolig. Når du ansøger om lån – uanset om det er et boliglån eller et byggelån – vil banken foretage en kreditvurdering af din privatøkonomiske situation. Her vil de kigge på forskellige faktorer, som spiller en rolle, når det kommer til, om du vil kunne tilbagebetale det lån, du ansøger om.

Din nuværende gæld

Har du gæld? Det kan være en god idé at se på, om du kan nedbringe den gæld eller gøre den billigere for dig selv. Du kan ansøge om et samlelån via os. Hvis du blot har ét lån, kan du søge om refinansiering af det lån. Det kan være, at der er en del penge at spare. Derudover kan det bidrage til en bedre kreditvurdering og muligheden for et billigere boliglån.

Din formue

Har du en opsparing? Jo større en opsparing du har, jo mere kan du låne. Du skal kunne lægge 5% af boligens pris. Hvis du kan lægge mere, betyder det, at du ikke behøver at optage så stort et boliglån, og det kan give mere luft i økonomien.

Dit rådighedsbeløb

Kan dit rådighedsbeløb blive højere, end det er nu? Det kan være, at det kan øge dine muligheder for det bedste boliglån på markedet, hvis du forsøger at spare penge for at få et højere rådighedsbeløb. Det er nemlig en af de ting, banken kigger på. Jo mere økonomisk frihed du har, jo større er chancen for, at du kan tilbagebetale dit lån.

Hvilken sikkerhed du kan stille

Ved et boliglån er det naturligvis din bolig, der bliver stillet som sikkerhed. Dog vil banken være mere skeptisk, hvis du stiller en faldefærdig bolig som sikkerhed, som du betaler mere for, end den er værd. Hvis du for eksempel skal købe en andelsbolig, skal du optage et andelsboliglån. Her vil banken gå ind og undersøge andelsforeningens økonomi, fordi banken er dårligt stillet, hvis andelsforeningen går konkurs. Du skal derfor kunne stille en bolig som sikkerhed, som banken også kan se lever op til samme værdi, som det lånebeløb, du søger om.

 

Afdragsformer i boliglån

Der er som udgangspunkt to måder at afdrage et boliglån på. Du har muligvis hørt om et afdragsfrit lån, og det er lige netop en afdragsform. Ønsker du et afdragsfrit lån, skal du undersøge, om den bank, du vil optage et boliglån hos, udbyder afdragsfrihed. Det bliver dog svært at få et rentefrit lån, når du leder efter et boliglån. Du kan derfor undgå afdragene, men ikke renterne.

Et lån med afdragsfrihed har en afdragsform, der hedder stående lån, hvis afdragsfriheden forløber sig gennem hele lånets løbetid. Det er dog ikke alle banker, der tilbyder dette. Typisk ligger afdragsfriheden på en periode på max 10 år for boliglån, men vi vil anbefale, at du taler med din bankrådgiver om dette for at få klargjort, hvad din bank kan tilbyde dig. Afdragsfrihed betyder, at du nøjes med at betale rente, gebyr og bidrag af dit lån.

Et typisk banklån har en afdragsform, som kaldes annuitetslån eller serielån. Et annuitetslån indebærer, at der betales det samme beløb i ydelse under hele lånets løbetid. I takt med at procentdelen i rente falder, fordi din restgæld bliver lavere, bliver afdraget højere. Ved et serielån bliver din ydelse lavere med tiden. Dit afdrag forbliver det samme, men beløbet, du betaler i rente, bliver lavere i takt med, at din restgæld bliver lavere. Ved afdragsfrihed vil restgælden ikke falde, og du vil derfor skulle betale et højere beløb i rente alt i alt ved denne afdragsform.

 

Find det bedste boliglån – dog uden sikkerhed

Med vores sammenligningstjeneste for lån kan du finde det bedste boliglån på lånemarkedet. Du skal dog være opmærksom på, at det fungerer som et forbrugslån uden sikkerhed. Det er i sjældne tilfælde, at du kan finde et forbrugslån, som har en rente på 0,5%. Årsagen til det er, at et forbrugslån er et lån uden sikkerhed. Banken vil ikke have en chance for at få dine penge, hvis du ikke kan afdrage på lånet.

Hvis du derimod har optaget et boliglån, og du ikke kan betale tilbage, har banken og realkreditinstituttet en sikkerhed i din bolig. De vil kunne tvangssælge den og ad den vej få deres penge. Derfor er der ikke lige så store usikkerheder, når de skal låne dig penge med pant i din bolig, som når de skal låne dig penge uden pant i noget.

 

Boliglånsberegner

En boliglånsberegner er et godt værktøj til dig, der er på udkig efter det bedste boliglån, som matcher dine behov og ønsker. Med Mybankers boliglånsberegner kan du finde ud af, hvor meget et boliglån, vil koste dig, sammensætte og sammenligne forskellige typer af boliglån. Derved kan du få en overblik over dine muligheder for at finansiere din drømme bolig.

 

Om Mybanker

Mybanker er en dansk virksomhed, der arbejder på at bygge bro mellem borger, samfund og banksektoren. Med deres service kan du gratis få tilbud fra flere banker i én ansøgning og de har gjort det hurtigt og nemt at foretage bankskiftet, når de har fundet det rigtige match til dig.
I 20 år har de oversat snørklede bankbegreber til let forståeligt sprog. De vil nemlig gerne gøre danskerne endnu bedre til at forstå deres økonomi, så du kan investere deres penge rigtigt, få råd til den rigtige bolig, og tage styringen over deres finanser.

Mybankers stemme i samfundet

I Mybanker har de tilsammen hundredvis af års erfaring med finansbranchen. Derfor ser de det som deres pligt at råbe vagt i gevær, når de ser, at der er noget galt. de har fx givet vores besyv med, da politikerne behandlede aftalen om et ÅOP-loft på kviklån og du vil måske have set dem i pressen, hvor vi sidste år var citeret mere end 500 gange.

Mybankers partnerbanker

Mybanker samarbejder med mere end 30 banker i hele landet, og har 20 års erfaring med at matche danskerne med den helt rigtige bank. De udvælger nøje de banker de samarbejder med, og bruger deres mangeårige erfaringer med at finde det perfekte match til dig som bruger. Deres partnerbanker er både mindre banker med stort lokalkendskab, og landsdækkende banker hvor der aldrig er langt til nærmeste filial.

Alt om lån

Find gode råd, guides og meget mere om lån

  • Lånetyper
    Bliv klogere på de forskellige lånetyper og find et lån der matcher dine behov
    Se vores guides
  • Bilfinansiering
    Udforsk vores univers om biler, så du er klædt på til køb og i forhold til vedligeholdelse.
    Se vores guides
  • Bolig
    Få et overblik over bolig, renovering, hvor meget du kan låne, hvad det koster, m.m.
    Se vores guides
  • Forbrug
    Få bedre styr på din privatøkonomi og lær fiduser til mere plads i budgettet
    Se vores guides
  • Ansøgningsguide
    Vi guider dig til, hvordan du nemt udfylder en låneansøgning og indhenter tilbud på lån.
    Se vores guides
  • Låneordbog
    Find forklaringer på alle lånebegreber vedrørende privatøkonomi.
    Se vores guides