Debitor Registret

Debitor Registret - hvad er det, og hvordan kommer man ud af det?

Du er måske på denne side, fordi du er nysgerrig på at vide, hvad Debitor Registret er for en størrelse? Eller måske har du fået besked om, at du er registreret der, og du ved ikke helt, hvad det indebærer?  

Uanset hvad er du kommet til den rigtige side. Det betyder meget for os, at du kan tilgå sider, som kan give dig svar på de spørgsmål, du måtte have i den her jungle af et lånemarked. Vi har derfor lavet denne side, hvor du kan blive klogere på Debitor Registret. 

Sammenlign lån via os og skab en nem låneproces for dig selv. Udover at du kan søge om at låne penge via os, så vær heller ikke bange for at søge information her på vores side. Er du registreret i Debitor Registret, kan du desværre ikke optage lån gennem os. 

Du kan læse om:

Hvad er Debitor Registret

Debitor Registret ejes af Bisnode. Bisnode tilbyder virksomheder adgang til et register, hvor de kan få indsigt i, om interesserede kunder er dårlige betalere. Debitor Registret er altså et register, hvor dårlige betalere står i. 

Det er ikke kun i lånebranchen, registeret bliver brugt. Mange virksomheder søger både indsigt hos RKI og Debitor Registret, inden de skal have nye kunder ind. RKI og Debitor Registret er de to registre for dårlige betaler, som virksomhederne benytter sig af. 

Specifikt i forhold til lånebranchen bruger banker og låneudbydere Debitor Registret, når de skal lave en kreditvurdering af en person, der ansøger om et lån. I vores tilfælde, hvor vi formidler lån uden sikkerhed, er det især noget, bankerne går op i. Selvom andre banker kan låne dig penge med pant i din bolig eller andet du ejer, vil de banker nok heller ikke være trygge ved det. Der er en høj risiko ved at låne penge til dig, hvis du står i Debitor Registret. 

Et lån uden sikkerhed betyder, at hvis du ikke betaler lånet tilbage, så har bankerne ingen chance for at få penge fra dig. Deres alternativ er at sælge gælden til inkasso, hvor de taber penge på salget. Inkassoselskabet vil kræve et højt gebyr fra dig og lægge det oven i dit lån. Samtidig kræver de naturligvis, at du betaler din gæld af til dem. Det er først, hvis de trækker din sag i fogedretten, de - måske - kan opnå at få nogle penge ud af dig. Mere om det i afsnittet “Årsager til at man er i Debitor Registret”. 

Debitor Registret er ikke kun et register for privatpersoner. Virksomheder kan også være registreret der. Når du som privatperson vil optage et privatlån, vil banken undersøge, om dit CPR-nummer er registreret i Debitor Registret. Når en virksomhed vil optage et erhvervslån går banken ind og undersøger, om CVR-nummeret er registreret i Debitor Registret.  

Er jeg i Debitor Registret?

Du vil få besked, hvis du bliver skrevet ind i Debitor Registret. Hvis du stadig skulle være i tvivl, kan du lave et Debitor Registret tjek og se om du er registreret lige her

Det er godt at vide, om man er registreret som dårlig betaler. På den måde bliver det nemmere at kunne gøre noget ved situationen. 

Årsager til at man er i Debitor Registret 

Overordnet set er årsagen, til at man er i Debitor Registret, at man har haft en betalingsaftale med en anden part, og man har ikke overholdt den aftale. Det kan være, at betalingsaftalen har været uoverskuelig for betaleren. Når man først er bagud, så kan det være svært at indhente det, man mangler at betale. 

Det beløb debitor skylder bliver sendt til et inkassoselskab, som vil forsøge at få betaling fra debitor. Det der sker er, at Inkassoselskabet køber debitors gæld af virksomheden, som debitor i første omgang havde en betalingsaftale med. Dermed får virksomheden alligevel lidt penge ind på trods af debitors manglende betaling.

Inkassoselskabet lægger et højt gebyr på gælden, og så forsøger de at få penge fra debitor. Man kan se Inkassoselskabet som sidste chance, inden man bliver skrevet i Debitor Registret. 

Bliver gælden ikke betalt til Inkassoselskabet kan de tage sagen videre i Fogedretten. Debitor skal her kunne bevise, at der ikke er nogen penge at betale gælden med. I samme øjemed bliver debitor registreret i Debitor Registret. 

Det kan være en smertefuld proces. Vi vil ikke ønske for nogen, at de skal ende i den situation. Føler du allerede nu, at der kan være udgifter, der gør, at du egentlig ikke har et højt nok rådighedsbeløb

Hvis du har gæld, kan du refinansiere gælden i form af et samlelån. Det kan skabe mere luft i din privatøkonomi. Det kan være en rigtig god idé generelt at undersøge, hvordan du kan spare penge. Dine udgifter må ikke være en hovedpine for dig. Det kan skabe stress og i sidste ende gøre, at det er uoverskueligt at betale regninger.

Undgå at stå i Debitor Registret 

Det bedste råd, vi kan give, hvis du ikke er i stand til at betale, det du skal, er at kontakte virksomheden, du skal betale penge til, for at høre, om du kan lave en anden aftale, så det er nemmere at komme med i betalingen igen. 

En betalingsaftale kan være mange ting. Det kan være afdrag på forbrugslån, betaling til et hvilket som helst abonnement, afbetaling på en computer og meget mere. Det er en god idé ikke at lave for mange betalingsaftaler med forskellige virksomheder, hvis du egentlig ikke har råd til det. 

Inden du skriver under på en betalingsaftale, kan du spørge dig selv “Hvad koster det at låne?”, hvis det er et lån eller en anden afdragsordning, du er ved at skrive under på. Sæt dig ind i hvad det egentlig indebærer at indgå i en afdragsordning. 

Er du på udkig efter en ny computer? Uanset hvor meget du vil have computeren, så er der stadig en afdragsaftale, der skal overholdes. Det vil være ærgerligt at ryge til inkasso, fordi du ikke kan betale afdrag til tiden. Så vil computeren i sidste ende koste dig meget mere, end du først havde regnet med. 

Gode råd hvis du er i Debitor Registret 

Du kan altid ringe til Debitor Registret for at undersøge, hvad du kan gøre for at komme ud af registret. Du skal betale din gæld, og her handler det om at lave en aftale med Debitor Registret om en afdragsordning. Når du har betalt din gæld, er du ude af Debitor Registret igen. Hvis du ikke gør noget, er du ude igen efter fem år. 

Det kan dog være fem lange år. Det kan begrænse dig i forhold til mange ting, hvis du er registreret som dårlig betaler. For eksempel vil bilforhandlere ikke tilbyde dig et billån, hvis du står registreret i Debitor Registret. Sådan er det i mange andre sammenhænge. Det er derfor en god idé at være løsningsorienteret, hvis du står registreret i Debitor Registret. Det kan styre dit liv i fem år.

Samarbejder Lendo med Debitor Registret? 

Nej, vi samarbejder ikke med Debitor Registret. De banker, vi samarbejder med, har en aftale med Debitor Registret og RKI, så de kan få indsigt i, om ansøgere om lån er registreret som dårlig betalere.

Vores mission er at skabe transparens på lånemarkedet. Derfor laver vi en side, som informerer dig om, hvad Debitor Registret er. Vores kerneområde er sammenligning af lån. Vi har lavet en låneberegner, som fungerer som en online låneansøgning. Først skal du udfylde den og underskrive med NemID. Herefter sender vi automatisk din låneansøgning ud til de banker, vi samarbejder med. Inden for et døgn har du dine lånetilbud. Her er det op til dig at vælge det bedste lån. Lån penge på en måde, der matcher det, du har brug for. 

Har du spørgsmål til lån? Vi sidder klar på telefonen mandag til fredag fra klokken 9-16. Du er også velkommen til at sende en mail eller chatte med os her på siden. Chatten er åben i vores åbningstid. 

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 hverdage 09:00-16:00 (torsdag 09:00-20:00)
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Debitor Registret FAQ
Debitor Registret er skabt for at kunne registrere dårlige betalere et sted. Debitor Registret giver virksomheder mulighed for at finde ud af, om potentielle kunder er registreret som dårlige betalere.
Du kan finde et link i artiklen her på siden. Du skal logge ind med NemID, og her kan du hurtigt se, om du er registreret eller ej. Du bør få besked, hvis du bliver registreret i Debitor Registret.
Ja, det er muligt. Du kan enten betale din gæld ud til dem, eller du kan vente fem år, og så bliver du automatisk slettet fra Registret.
Vi samarbejder med banker, som har indsigt i både Debitor Registret og RKI. De skal kunne vide, om potentielle låntagere er gode eller dårlige betalere, når de laver deres kreditvurdering i forbindelse med optagelse af lån.

Lendo tema