Restgælden af et lån er lånets hovedstol minus det beløb, du har betalt af på lånet indtil nu. Jo flere gange du passerer hver termin i lånets løbetid, vil din restgæld blive nedbragt.

Restgælden er uafhængig af, om lånet er et mc-lån, et samlelån eller noget helt tredje. Det kaldes restgæld, uanset hvilket lån vi tager om.

 

Nedbring restgæld

Her hos Lendo vil vi gerne hjælpe dig med at nedbringe din restgæld hurtigere eller på en måde, så du ikke mærker det lige så hårdt på pengepungen hver måned, og dit rådighedsbeløb kan blive større.

Dengang du optog det eller de lån, du har nu, kan der være en chance for, at du ikke har overvejet, hvad det egentlig koster dig at være i gæld. Det kan være, at der dengang ikke har været en låneberegner, som kunne finde det billige lån for dig? Uanset hvad så ved vi, at man kan blive klogere med tiden og finde ud af, at det måske kan svare sig at undersøge dine muligheder for et samlelån. Et samlelån kan også være en løsning, hvis du har flere lån, du gerne vil have samlet hos én bank.  

Hvem ved – måske kan du finde den bedste bank for dig ved at undersøge, om du hurtigere kan nedbringe din gæld. Det eneste det kræver er, at du udfylder låneberegneren – enten med det ene lån, du vil refinansiere eller med de forskellige lån, du vil samle.

Måske holder det dig fra at gøre andre ting i livet. Det kan være, at du vil låne penge, spare op til en rejse eller noget helt tredje, og at din restgæld holder dig fra at kunne gøre det.

Refinansierer du ét lån eller samler flere, vil du kunne spare en del penge, og du kan vælge en kortere løbetid på det nye lån, så du hurtigere kan komme ud af din restgæld. Det kan give så meget mere overskud – ikke kun økonomisk – men også mentalt, når du kommer hurtigere ud af din nuværende gæld. Når du alligevel undersøger dine muligheder for at refinansiere, kan du samtidig se, om det er muligt for dig at låne med en medansøger. Det kan give dig et billigere lån og en bedre låneaftale, så du hurtigt kommer af med din restgæld.

 

Forskellige typer af restgæld

Uanset hvilken slags gæld du har, så har du en restgæld. Der er dog forskellige former for restgæld, og det er ikke alle slags, du kan komme hurtigere ud af ved at refinansiere dem. Vi vil gennemgå de mest forskellige slags restgæld, der findes.

Restgæld i bil

Her kommer en af de lidt vigtigere pointer. Hvis der er restgæld i en bil, vil den nemlig følge med til en ny ejer, hvis bilen bliver solgt. Køberen vil derfor overtage gælden uden at være opmærksom på det. Inden køber underskriver slutsedlen, skal køber slå nummerpladen op i et register, hvor blandt andet den eventuelle restgæld vil være at finde. Hvis du står og skal købe en bil, kan du søge efter registeret på nettet – det er meget nemt. Underskriv aldrig en slutseddel uden du har undersøgt restgæld i bilen, når du skal købe en brugt bil.

Måske har du selv restgæld, fordi du har taget et billån da du skulle købe din, som du gerne vil se, om du kan gøre billigere? Eller måske har du solgt den og sidder tilbage med et lån uden sikkerhed, som du tog for at købe den, som du gerne vil have afviklet hurtigst muligt. Det forstår vi godt. Undersøg mulighederne for refinansiering af lånet gennem vores låneberegner her på siden. Det er uforpligtende og gratis.

Restgæld i hus

Det er også muligt at have en restgæld i hus, hvis du har taget et lån for at købe huset. Hvis du synes, at lånets rente er høj, og hvis du har en følelse af, at du godt kunne få en lavere rente og dermed få et lavere afdrag hver måned, kan du kontakte din bank.

Du kan altid spørge, om de har en billigere løsning, end det du sidder i nu. Det værste der kan ske er, at du får et nej.

Restgæld SU

Er du færdig med at læse, og nu skal du afdrage på dit SU-lån? Det kan være svært at overskue at skulle betale nogle penge tilbage, som i bund og grund har været et forbrugslån, der har givet dig mulighed for at trække vejret under din studietid. Det er helt forståeligt.

Ikke desto mindre er et SU-lån en stor hjælp, når vi studerer, og reglerne hedder, at du skal tilbagebetale dem, når der er gået et helt kalenderår, efter du er blevet færdig med studiet. Det kan ikke betale sig at tage dit SU-lån med i et samlelån, fordi SU-lånet er et af de billige lån.

Inde på borger.dk kan du dog vælge at udskyde betalingen lidt, hvis du stadig er på dagpenge. Dog er der en dato på, hvornår du skal være færdig med at afdrage. Det vil sige, at du kommer til at betale højere afdrag jo længere tid, du vælger at udskyde afbetalingen.

Restgæld forbrugslån

Det her er vores ekspertise. Lendo formidler privatlån, hvor du ikke skal stille noget som sikkerhed over for bankerne. Når det kommer til forbrugslån, er der mange låneudbydere på markedet at vælge imellem.

I nogle tilfælde kan det ske, at man kommer til at underskrive en låneaftale, som man måske godt kunne have fået billigere. Uanset om den fornemmelse er der eller ej, vil det være en god idé at undersøge, om det forbrugslån, du har nu, kan fås billigere et andet sted.

Vælger du at omlægge dit lån, vil din nye bank i de fleste tilfælde kontakte din gamle bank og indfri dit lån for dig. Det er gratis og uforpligtende at undersøge mulighederne via vores låneberegner. Den fungerer som en online låneansøgning og sender dine oplysninger ud til de banker, vi samarbejder med. Sammenlign lån når du har modtaget lånetilbuddene i din mail indbakke inden for blot ét døgn.

 

Omlægning af restgæld kan give luft i din økonomi

Din privatøkonomi kan påvirke dit humør. Hvis der ikke er luft i økonomien til at kunne nyde livet, kan det være tyngende i hverdagen. Din restgæld skal tages alvorligt, hvis den stopper dig i at gøre det, du drømmer om.

Her hos Lendo arbejder vi for at gøre det nemmere for privatpersoner at tage magten i deres egen økonomiske situation. Det er ikke en del af pensum i folkeskolen, at vi lærer at håndtere vores privatøkonomi. Derfor er det noget, mange ikke fokuserer nok på. Mange ender i en situation, hvor det kan virke uoverskueligt at gøre noget for at gøre situationen bedre, fordi der er for mange lån og for meget overforbrug.

Har du brug for hjælp til noget i forbindelse med omlægning af lån eller noget andet, der har med lån at gøre? Kontakt endelig vores kundeservice på telefon 70 5000 10, så vi kan hjælpe dig af med din restgæld med et samlelån.