Lange ventetider og mangel på håndværkere

Det store renoveringsboom vi har set har betydet, at mange håndværkere har rigtig travlt, og i disse dage kan det faktisk være svært at skaffe en håndværker med kort varsel. Derudover er priserne på byggematerialer steget, og indtil nu er der ikke noget, der tyder på, at tendensen vil falde lige foreløbigt. Hvis du selv står overfor en renovering i nærmeste fremtid, kan det derfor være en god ide at komme i gang inden alt for længe. Der er mange ting man skal tage stilling til under en renovering. Derfor har vi nedenfor samlet tre gode råd til dig, som står overfor en renovering.

 

3 gode råd til dig, der står overfor en renovering

Nedenfor har vi samlet en række gode råd til dig, der står overfor en renovering i den nærmeste fremtid.

  1. Strukturér din renovering: Hvilke materialer skal du bruge? Skal du finde en eller flere håndværkere til at udføre en del af arbejdet? Skal du have hjælp fra familie, venner eller bekendte? Skal du leje maskiner/udstyr til renoveringen? Der er mange ting der skal koordineres, så start i god tid og skab det bedst mulige overblik over din renovering.
  2. Få overblik over dine udgifter ved renoveringen:  Der er mange ting at holde styr på, når du står overfor en renovering. Derfor kan det være en god ide, at man hurtigt i processen danner sig et overblik over hvilke udgifter, der er forbundet med den renovering, man står overfor. På den måde kan man bruge sine kræfter andre steder, end at bekymre sig om, hvor stor regningen ender med at blive.
  3. Overvej om din renovering kan blive mere bæredygtig: Det er vigtigt at tænke ind i bæredygtige løsninger, når du står overfor en renovering. Det skyldes både hensynet til miljøet, men også at bæredygtigt byggeri i mange tilfælde holder sin værdi bedre. Hvis du eksempelvis skal have skiftet vinduer og døre, kan du med fordel undersøge, om du kan finde et brand, der er produceret med tanke på miljøet.

 

Håndværkerfradrag

En god nyhed for dig, som står overfor en renovering er, at håndværkerfradraget er blevet sat op fra 12.5000 kr. I år 2020 til 25.000 kr. I år 2021.

Hvis I f.eks. bor to voksne i en husstand, kan I altså få håndværkerfradrag på 50.000 kr. for arbejde udført i år 2021. Husk at indberette det arbejde du har fået lavet hos www.skat.dk, da det ikke bliver indberettet automatisk.Finansier dit næste renoveringsprojekt gennem Lendo

 

Hvis du går og overvejer, om du skal springe ud i dit næste renoveringsprojekt og mangler finansieringen til det, så skal du være meget velkommen til at udfylde en låneansøgning på vores hjemmeside. Du kan ansøge om at lån penge til renovering via Lendo.