Bilforsikring til den perfekte bil

Når du har fundet og købt den perfekte bil, er du nødt til at beskytte den i form af en bilforsikring. Ellers risikerer du selv at skulle hæfte for reparationer og omkostninger i forbindelse med skader eller uheld.

Du bør derfor passe godt på dig selv, og din bil, med en bilforsikring. Hvilken bilforsikring der vil være den bedste for dig, afhænger af bilens værdi og dit personlige behov for beskyttelse og dækning. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, men derudover er der frit slag for, hvordan du ønsker at forsikre din bil. Det er ikke alle, der ønsker at være lige sikret. Nogle vil gerne helgardere sig med forsikrer, mens andre blot har de forsikringer, der er nødvendige.

 

Vælg en god og billig bilforsikring

Vi kan alle blive enige om, at det er surt at bruge penge, hvis det kunne undgås. Samtidig er der svært at finde noget mere usexet end at skulle betale til en bilforsikring. Det er dog en nødvendighed, hvis du vil være sikker på, at din bil er dækket.

Nogle vil gerne have den billigste bilforsikring, og andre leder efter den bedste bilforsikring – koste hvad det koste vil. Pris og kvalitet hænger nemlig sammen. Jo dyrere en bilforsikring, jo bedre dækket vil du være. Du bør derfor ikke se dig blind på prisen for bilforsikringen. Selvom du gerne vil have en så billig bilforsikring som mulig, bør du stadig stille krav til dækningen. Læs altid aftalen grundigt igennem så du er sikker på, hvordan både du og din bil er dækket.

Hvad der er den bedste bilforsikring, er selvfølgelig helt op til dig, og hvad du gerne vil prioritere.

 

Kaskoforsikring og ansvarsforsikring

Som sagt er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Du kan derfor ikke have en registreret bil uden at tegne en ansvarsforsikring på bilen. En ansvarsforsikring dækker skader, der forvoldes på andre end dig selv og din bil i trafikken. Den dækker altså ikke dig selv eller skader, der forvoldes på din egen bil.

Derfor vælger mange også at have en kaskoforsikring. En kaskoforsikring dækker nemlig skader, der forvoldes på dig eller din bil. Det kan eksempelvis være i tilfælde af tyveri eller hærværk, som ikke er dækket i ansvarsforsikringen.

Hvis du gerne vil betale mindst muligt til en bilforsikring, kan du nøjes med en ansvarsforsikring. Ønsker du i stedet mere dækning, kan du vælge en kaskoforsikring eller andre tilvalg til dækningen i din samlede bilforsikring.

Ansvarsforsikring

Så hvad dækker en ansvarsforsikring helt præcist? En ansvarsforsikring er lovpligtig, fordi den dækker skader på andre mennesker, ting og køretøjer, som du forvolder. Disse skader skal du kunne dække, og derfor skal du have en ansvarsforsikring.

En ansvarsforsikring træder eksempelvis i kraft, hvis du rammer en cyklist eller et andet køretøj. Her vil ansvarsforsikringen dække erstatningerne eller reperationsomkostningerne.

Kaskoforsikring

En kaskoforsikring er den mest udbredte tilkøbs forsikring blandt den danske befolkning. De fleste har således en ansvars- og kaskoforsikring på bilen. En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, så hvis du vil bruge mindst mulige penge på bilforsikring og bare være minimum forsikret, skal du blot have en ansvarsforsikring.

En kaskoforsikring er dog en god dækning at tilvælge til sin bilforsikring. Med en kaskoforsikring kan du nemlig have mere tryghed i din hverdag, når du benytter din bil. Det kan du, da en kaskoforsikring dækker dig og din bil, hvis der forvoldes skader, som du ikke selv er herre over. På den måde undgår du at skulle hæfte for omkostningerne, hvis andre beskadigegøre din bil.

En almindelig kaskoforsikring dækker:

 • Tyveri af køretøjet
 • Skader forårsaget af eksempelvis hærværk, brand eller andet
 • Redningshjælp i udlandet
 • Lånebil ved reparation på udvalgte værksteder

Dette er de fire mest almindelige dækninger i en kaskoforsikring, men den kan godt indeholde andre elementer alt efter hvilken udbyder, du kigger på. Der findes nemlig flere former for kaskoforsikringer – særligt i forhold til om det er en ny bil eller brugt bil. Hos de fleste udbydere af kaskoforsikringer, kan du få en skræddersyet kaskoforsikring, som passer lige netop dit behov for dækning.

Andre bilforsikringer

Udover de to almindelige bilforsikringer, ansvars- og kaskoforsikring, findes der også mange andre bilforsikringer og tilvalg. Nogle udbydere laver bilforsikrings pakker, hvor nogle af tilvalgsdækningerne er inkluderet. Det kan gøre det nemt og overskueligt for dig, da du på den måde ikke selv behøver at kigge alle tilvalgsmuligheder igennem.

Det er selvfølgelig også muligt at skræddersye sin bilforsikring ved selv at vælge, hvilke dækninger man vil have. De mest almindelige tilvalg til en bilforsikring er:

 • Førerdækning
 • Glasforsikring
 • Lånebil ved tyveri og totalskade
 • Erstatning ved totalskade
 • Vejhjælp
 • Skader ved parkering
 • Påkørsel af dyr

Som udgangspunkt dækker en bilforsikring kun dig, som er den primære bruger af bilen. Det er forskelligt fra bilforsikring til bilforsikring, men generelt vil hverken bilen eller en anden person der bruger bilen, være dækket hvis personen kommer ud for et uheld eller beskadigegør bilen. Vælger du en førerdækning i din bilforsikring, vil du være dækket for dette.

I dag er der mange, der vælger at lease en bil. Her melder spørgsmålet sig, om en leaset bil har en bilforsikring i forvejen. Svaret er, at det har den ikke. Ved leasing af bil skal du ligeledes have en bilforsikring. Mange leasingforhandlere har dog nogle særaftaler med forsikringsselskaber, så du kan få en attraktiv bilforsikring til din leasede bil.

 

Bilforsikring priser

Der er mange faktorer, der afgør, hvad en bilforsikring koster. Det afhænger at dine fra- og tilvalg samt personlige informationer vedrørende din alder og privatøkonomi. Derudover er det forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad der lægges vægt på, når prisen for en bilforsikring beregnes.

Det er typisk personer i alderen 30 og opefter, der har været elitebilist i mindst 3 år, som kan opnå de bedste og billigste bilforsikringer. Du bliver en elitebilist, når du har haft en bil med en bilforsikring i 5 år uden at have tilført bilen skader eller aktiveret din bilforsikring. Efter 6 år uden skader vil du i stedet blive en super elitebilist, som kan give dig yderligere fordele i din bilforsikring. Dette kaldes også for din anciennitet, hvilket er det, du har optjent på at have bilforsikringer ud fra hvor længe, du har haft en bilforsikring alt i alt.

Du skal derfor ikke være ærgerlig, hvis du ikke får tilbudt den samme pris på en bilforsikring, som den din nabo har. Derudover bør du for din egen skyld overveje, om du ønsker den billigste bilforsikring og være mindre dækket, eller om du ønsker den bedst mulige bilforsikring, selvom den måske koster mere.

Du har selv indflydelse på din pris for bilforsikring

Som sagt er der mange forskellige faktorer, der afgør hvad en bilforsikring koster. Nogle af dem har du ikke indflydelse på at forbedre såsom din alder, hvor du bor eller bilens nypris. Du kan selvfølgelig flytte eller vælge en anden bil, men det meget omfattende i forhold til, hvor lidt du sparer på din bilforsikring.

Der er nogle faktorer, som du selv har indflydelse på i forhold til den pris, du får tilbudt på din bilforsikring. Her har særligt valg af selvrisiko stor betydning for din pris på bilforsikring.

Din selvrisiko er den del, du selv skal betale, for at din bilforsikring træder i kraft, når uheldet er ude. Du kan selv vælge, om du vil have en høj selvrisiko – og dermed betale et højere beløb for at bruge din bilforsikring, eller om du vil have en lav selvrisiko – og så kun betale et mindre beløb for at bruge din bilforsikring, hvis uheldet er ude.

Det du vælger, har betydning for din samlede bilforsikring pris. Jo lavere en selvrisiko du har, jo højere vil den årlige pris på din bilforsikring være. Du kan altså få en billigere bilforsikring, jo højere beløb du vælger at sætte din selvrisiko til. På den måde kan du skrue op og ned for prisen på din bilforsikring.

Derudover kan du på sigt også påvirke prisen på din bilforsikring gennem din skadehistorik. Det er nemlig blandt andet ud fra din tidligere kørsel og behov for forsikring, at prisen på din bilforsikring bliver sat. Har du en tom skadehistorik, og dermed ikke har haft behov for at aktivere din bilforsikring tidligere, bliver du belønnet med en billigere bilforsikring.

Inden du tænker ‘åh nej, jeg har lavet en ridse i bilen, og så kan jeg ikke få en billig bilforsikring’, så skal du vide, at det selvfølgelig er mere omfattende skader, der indgår i din skadeshistorik. Har du haft et punkteret dæk eller en ridse, du har ordnet hos et værksted, vil du stadig have en tom skadeshistorik. I stedet vil den være baseret på registrerede skader, som din bilforsikring har dækket med et større beløb end beløbet på din selvrisiko.

 

Beregn bilforsikring

Den nemmeste måde at finde den bedste bilforsikring på, er ved at søge og sammenligne bilforsikringer online. Her kan du også beregne en bilforsikring og samtidig få en oversigt over, hvordan du er dækket til hvilken pris. Ligesom der her på siden er en billån beregner, hvor du kan beregne prisen for et billån, findes der også sider med en bilforsikringsberegner, hvor du kan beregne prisen på en bilforsikring.

Det eneste du skal vide, for at beregne bilforsikringen er bilens nummerplade. Herefter kan du selv beregne din bilforsikring ved at justere på selvrisikoens størrelse samt til- eller fravælge andre dækninger i din samlede bilforsikring. Så kan du se, hvad den bilforsikring, der dækker alle dine behov, kommer til at koste dig.

Det er en god idé at beregne bilforsikringer ud fra forskellige dækninger. Her skal du huske at være tro mod dine prioriteringer. Lav først en liste over de dækninger, du uanset pris, gerne vil have på din bilforsikring. Lav derefter en liste over de dækninger, der ikke er en nødvendighed for dig, men som du gerne vil have, hvis det ikke har stor indflydelse på bilforsikringens pris. Når du ved, hvad dine prioriteringer er, kan du beregne din bilforsikring ved at til- og fravælge de forskellige dækninger i din bilforsikring.

 

Sammenlign bilforsikringer

Ligesom du sammenligner priser på mobiler, smør og meget andet online, bør du også sammenligne priser på bilforsikringer. Ved at sammenligne bilforsikringer kan du finde den billigste bilforsikring. Der er flere online sammenligningstjenester som vores, hvor du kan sammenligne bilforsikringer nemt og hurtigt. Her på siden kan du dog ikke sammenligne bilforsikringer – i stedet kan du sammenligne lån.

Der kan være stor forskel på tværs af forsikringsselskaber og de priser, de tilbyder. Det kan der, da de fastsætter prisen på bilforsikringen forskelligt. Nogle går eksempelvis mere op i din alder end andre. Det er derfor vigtigt, at du sammenligner bilforsikringer for at finde den bedste bilforsikring på markedet.

Mange vælger at have sin bilforsikring i samme selskab som ens andre forsikringer. Det er dog ikke nødvendigvis, at det kan betale sig at have sin bilforsikring samlet med sine andre forsikringer. Mange udbydere af bilforsikringer består nemlig af bilforhandlere og andre, der er specialiserede i finansielle produkter for biler. Du kan derfor med fordel sammenligne bilforsikringer på tværs af, hvad dit eget forsikringsselskab kan tilbyde dig sammenlignet med andre udbyderes tilbud på bilforsikring.

Der kan dog være andre fordele i at have sin bilforsikring det samme sted som ens yderligere forsikringer. For det første er der kun én regning at have styr på fra ét selskab. For det andet kan der være fordele relateret til andre produkter såsom lån eller bankydelser, som du kan få billigere eller bedre ved at samle alle dine finansielle produkter ét sted. Det er dog ikke ensbetydende med, at du opnår en billigere bilforsikring.

 

Bilforsikring til unge

En bilforsikring til unge vil typisk være dyrere. Det er den, da din alder har stor indflydelse på, hvilken pris du kan få tilbudt på en bilforsikring.

Jo yngre du er, jo mindre tid har du haft bag rattet, og forsikringsselskabet ser dig derfor ikke som en særlig erfaren bilist. Derved øges risikoen for, at du påfører skader til bilen, hvis du lige har fået dit kørekort eller din første bil. Det afspejles i prisen for bilforsikring til unge.

Er du ung, kan du med fordel finde et forsikringsselskab som udbyder bilforsikringer, uden at din alder har stor betydning for bilforsikringens pris.

 

Find den bedste bilforsikring

Det er svært at sige, hvad den bedste bilforsikring er, da det er forskelligt fra person til person. Det afhænger af, hvad du gerne vil prioritere. Ofte skelner man mellem, om en bilforsikring er den bedste ud fra prisen kontra dækningen. Nogle vil mene, at den bedste bilforsikring er den billigste bilforsikring, hvor andre vil mene, at den bedste bilforsikring er den bilforsikring, som dækker mest og bedst.

Det er derfor kun dig, der ved, hvad den bedste bilforsikring til din bil er. Undersøg og sammenlign bilforsikringer, så du er sikker på at finde den bedste bilforsikring – hvad end det skal være den billigste bilforsikring eller den bilforsikring med den mest omfattende dækning.

Vi håber, at du er blevet klogere på bilforsikringer. Har du brug for at billån, kan du kontakte vores kundeservice for at få hjælp, eller læse mere og ansøg om billån.