Forside > Alt om lån > Sådan kan du finansiere købet af en ny bil

Sådan kan du finansiere købet af en ny bil

Finansieringen af en ny bil kan gøres på flere forskellige måder. Du kan gøre det med et billån med eller uden krav til egenbetaling og sikkerhed i bilen. Det er blot nogle af måderne, du kan skelne mellem, når det kommer til køb af ny bil.

I jagten efter en ny bil har du måske også haft overvejelser om at købe en brugt bil. Eller om det bedre kan svare sig for dig at lease en bil frem for at købe en ny bil. Overvejelserne omkring dette kan du også finde hjælp til her på siden.

Lendo er hverken en bilforhandler, der kan tilbyde dig en ny bil eller en bank, der kan bevilge dig et lån til at købe en ny bil. Lendo er en sammenligningstjeneste, hvor du har mulighed for at sammenligne lån og billån. Vi indhenter flere forskellige tilbud på lån til din nye bil. Så kan du sammenligne dem og vælge det bedste og billigste lån.

 

Find den helt rigtige og nye bil

En ny bil er sjældent billig. Det er en stor investering at købe en ny bil, og derfor bør valget af bil også blive taget ud fra en velovervejet beslutning. Der er flere ting, du med fordel kan overveje, når du er på udkig efter en ny bil.

Hvilke krav og behov har du til komfort, kvalitet, økonomi, miljø eller andet, og hvordan vil du prioritere dine krav? Skal en ny bil opfylde et behov som familiebil, personbil, varebil, rejsebil eller andet? Skal den køre på el, benzin, diesel eller være en hybrid? Hvilken farve skal bilen være, og hvilke funktioner er særligt vigtige for dig i bilen? Er det indbygget GPS-system, automatgear, blæsende lydanlæg eller andet? Derudover er det selvfølgelig essentielt også at overveje bilmærket. Nogle er loyale over for bestemte bilmærker. Andre er modsat sikre på, hvilke bilmærker de ikke skal have.

Udover selve bilen, er det også værd at overveje, hvilken forhandler du køber bilen hos. Det skal være trygt og gnidningsfrit at købe en ny bil. Undersøg og sammenlign forskellige bilforhandlere inden du investerer i en ny bil. Undersøg samtidig priserne og deres tilbud på en ny bil – alt inklusive.

 

Ny bil uden udbetaling

For mange er det svært at have penge til en udbetaling i forbindelse med et billån til køb af ny bil. Vi mener, at alle skal have mulighed for at købe en ny bil, når behoves opstår. Hos Lendo kan du derfor både ansøge om en finansiering af ny bil med og uden udbetaling.

Vil du gerne undgå at lægge en udbetaling, kan du finansiere din nye bil med et billån uden sikkerhed. Det vil fungere som et ganske almindeligt privatlån. Hos Lendo formidler vi lån op til 500.000 kroner. Så kan du ansøge om et privatlån, svarende til beløbet på den nye bil, du har udset dig. Her stiller de låneudbydere, vi samarbejder med, ikke krav til pant i en ny bil eller til en udbetaling. På den måde kan du finansiere en ny bil uden udbetaling.

Ved at ansøge om et billån uden udbetaling, altså praktisk set et privatlån, gennem Lendo, øger du dine muligheder for at finde en billig finansieringsløsning til en ny bil. Vi indhenter lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere af privatlån. Tilbuddet bliver fastsat ud fra en individuel kreditvurdering. Det vil altså være et tilbud, der gives på baggrund af netop din privatøkonomi, som du kan bruge til en ny bil.

 

Ny bil med udbetaling

Et lån til en ny bil med udbetaling kan typisk gøres billigere end et lån uden udbetaling. Det anbefales at lægge en udbetaling, også kaldet egenebetaling, på mindst 20% af bilens pris for at opnå det billigste billån. Gennem Lendo kan du dog helt selv vælge, hvor meget du kan lægge i udbetaling. Har du en opsparing eller mulighed for at spare op og lægge et beløb i udbetaling, har du derfor mulighed for at opnå et billigere lån til en ny bil.

Ved et billån med udbetaling vil låneudbyderen samtidig have pant i bilen. På den måde er låneudbyderen sikret i et tilfælde af, at du ikke betaler afdrag på lånet. Det gør samlet set lånet billigere, da låneudbyderen er sikret i højere grad. Samtidig skal du ikke finansiere hele bilens pris med et lån. Det kan derfor være værd at overveje, om du har mulighed for at spare op til en udbetaling, inden du køber en ny bil.

 

Ny bil eller brugt bil

Det er svært at sige, om det bedst kan betale sig at købe en ny bil eller en brugt bil. Som så meget andet afhænger svaret nemlig af den enkelte. Det afhænger af dit behov, dine krav og din privatøkonomi.

De fleste, der er på udkig efter en bil, har overvejelser omkring hvorvidt bilen skal købes brugt eller som ny hos forhandleren. I dag er der dog også andre muligheder for kørsel, som er stigende i popularitet. Det gælder eksempelvis leasing af bil, delebiler, bybiler og flere andre alternativer til det at købe en ny bil. En bil er alligevel vigtig for mange danskere at eje, idet den kan være en nødvendighed for mange til at få hverdagen til at hænge sammen. Derfor skelner de fleste stadig mellem brugte og nye biler.

En brugt bil vil af naturlige årsager være billigere end en ny bil. Det gælder dog kun på kort sigt – altså de første par år, du har bilen. Regner du med at have bilen i mange år, vil en ny bil bedre kunne betale sig. Det er der flere grunde til. En ny bil vil kræve færre omkostninger i vedligeholdelse i forhold til en brugt bil. Derudover kan en ny bil typisk køre længere på literen end en ældre bil. Med en ny bil får du samtidig garanti på bilen samt 2 års reklamationsret.

Som hjælp til at finde ud af hvorvidt en brugt eller ny bil vil være at foretrække for dig, har vi kategoriseret forskellige behov for brug og køb af bil. Så kan du se, om det bedst kan betale sig for dig og dit behov at købe en brugt eller ny bil.

Til dig der drømmer om en ny bil

En ny bil mister allerede en del af sin værdi, idet bilen forlader bilforhandleren. Har du planer om at sælge eller udskifte bilen kort tid efter, kan du risikere at tabe penge på at købe en ny bil i stedet for en brugt bil. Hvis du alligevel har et ønske om, at det skal være en splinterny bil, kan du med fordel lease en ny bil, hvis du ved, at du alligevel skal udskifte den efter nogle år.

Du kan læse mere om leasing.

Til dig der gerne vil undgå et billån

Vil du gerne undgå at optage et lån til køb af en ny bil, kan du i stedet vælge at lease en ny bil eller købe en brugt bil. En brugt bil kan ofte finansieres ved kontant betaling. Du kan også vælge at lease en ny bil, hvor du betaler i overensstemmelse med en leasingaftale.

Ved at finansiere en ny bil på den måde behøver du ikke at optage et billån. Du bør dog være opmærksom på, at hvis du forventer at have bilen i tre år eller mere, vil det i længden være billigere at købe en ny bil – også selvom det kræver at optage et billån.

Til dig der holder på en bil i mange år

En ny bil kan af naturlige årsager bruges i en længere årrække sammenlignet med en brugt bil. Derfor er en ny bil også dyrere. Dog sparer du en god sjat penge på reparationer. En tommelfingerregel er, at når bilen er fem år eller ældre, vil turene til mekanikeren blive hyppigere.

Ønsker du at have den samme bil i mange år, bør du derfor vælge en ny bil.  Med en ny bil får du samtidig garanti – helt op til syv års garanti afhængigt af bilmærket. En brugt bil eller leasing af bil kan typisk kun betale sig, hvis du skifter bilen ud efter en kort tidsperiode inden for fem år.

Til dig der gerne vil lave det billigst mulige bilkøb

Den billigste bil finder du brugt. Du bør dog være opmærksom på de ekstra omkostninger der senere kan være på reparationer og værkstedsregninger. På kort sigt vil en brugt bil være det billigste køb, men på længere sigt vil en ny bil være det billigste køb.

Til dig der vægter sikkerhed og udstyr højt

Teknologien udvikles i pendulfart. Det gælder også inden for udstyr og sikkerhed i en bil. I dag findes avanceret bilteknologi, som ikke ses i ældre biler. Derudover kommer der kontinuerligt nye former for sikkerhedsudstyr til biler. Hvis du prioriterer det nyeste udstyr og den nyeste form for sikkerhed vil en ny bil være at foretrække frem for en brugt bil.

 

Køb ny bil med et billån

Som nævnt kan du via Lendo ansøge om et billån med eller uden udbetaling. Begge dele kan du bruge til at finansiere købet af en ny bil.

Vælger du et billån uden udbetaling, vil hverken vi eller de låneudbydere, vi samarbejder med, kræve pant i din bil. Du bestemmer selv, hvad lånet skal bruges til, idet det vil være et lån uden sikkerhed. Du kan derfor optage et lån, der har et lånebeløb identisk med prisen på din nye bil, eller du kan ansøge om et højere lånebeløb, hvis du samtidig har brug for en ekstra portion penge.

Vælger du i stedet et billån med udbetaling vil låneudbyderen have pant i din nye bil. Alt i alt giver det dig et billigere billån med en lavere rente og generelt bedre lånevilkår i forbindelse med købet af en ny bil.

Du ansøger ved at udfylde vores låneberegner her på siden. Den fungerer samtidig som din låneansøgning. Her kan du ansøge om et traditionelt billån med udbetaling. Selvom du ansøger om dette, vil du alligevel også modtage lånetilbud på billån uden udbetaling. På den måde kan du sammenligne billån på tværs af lån med eller uden sikkerhed i din nye bil. Prøv det selv med vores billån beregner.

Efter at have indtastet oplysninger omkring bilen, samt oplysninger vedrørende din privatøkonomiske situation, bliver din ansøgning sendt til flere forskellige banker og låneudbydere. Hver af dem vil vurdere din ansøgning og vende tilbage med et lånetilbud. Kort tid efter vil du have modtaget flere lånetilbud fra forskellige banker. Det giver dig mulighed for at sammenligne lånene og finde det lån, der giver bedst mening for dig og dit køb af ny bil.

Har du brug for yderligere hjælp til, hvordan Lendo kan hjælpe dig med at finansiere købet af en ny bil? Giv vores kundeservice et kald eller send dine spørgsmål i en mail. Så vil vi hjælpe og besvare de spørgsmål, du måtte sidde inde med – hvad end det handler om processen hos Lendo eller lån til en ny bil.

Schibsted