Bilmærker i Danmark

Bilmærker i Danmark

Der findes mange forskellige bilmærker og biltyper i Danmark. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken bil man skal købe, når man er på udkig efter en ny bil. Ligeledes er der mange beslutninger at træffe i forbindelse med at finde det bedste billån.

Det kan være svært at finde de bedste bilmærker. Der findes både tyske bilmærker, amerikanske bilmærker, italienske bilmærker og så videre. Der findes gamle bilmærker, og der kommer løbende nye bilmærker til. Netop derfor forstår vi godt, at det kan være svært at finde ud af, hvilket bilmærke man foretrækker. 

På nuværende tidspunkt er de fem største bilmærker i Danmark; Volkswagen, Peugeot, Toyota, Ford og Citroën. Volkswagen solgte 24.768 nye personbiler i år 2020, hvilket betyder, at deres andel af det samlede bilsalg udgør 12,5 % for året. Peugeot indtager andenpladsen med 17.495 solgte personbiler i år 2020, og Toyota ligger på tredjepladsen med 15.359 solgte biler.

mest solgte bilmærker

Hvis vi kigger ud over Danmarks landegrænser, er det også Volkswagen, som er det største bilmærke i Europa. Efter Volkswagen ligger henholdsvis Renault og Ford, efterfulgt af Peugeot på fjerdepladsen. På en femteplads ligger Mercedes-Benz, når vi kigger på Europas største bilmærker. I Danmark ligger Mercedes-Benz på en syvendeplads med 11.719 solgte biler i år 2020. Så det tyder på, at Mercedes-Benz er en anelse mere populær i resten af Europa end i Danmark.

Her på siden kan du læse mere om bilmærker. Så læs med her på siden, hvor vi vil forklare:

Mest solgte bilmærker

I år 2020 blev der solgt flere elbiler en nogensinde før. Der blev i alt indregistreret 198.132 personbiler, hvoraf 14.200 var elbiler og 18.300 var opladningshybrider. Det svarer til, at de elektriske biler udgør godt 16 % af det samlede bilsalg - svarende til én ud af seks biler. Det tyder på, at danskerne for alvor har fået øjnene op for elbilsmarkedet. 

Årets mest solgte bil blev en Peugeot 208. På anden og tredjepladsen ligger henholdsvis en Citroën C3 og Ford Kuga. Hvis man kigger på markedet for elbiler, så ligger Teslas Model 3 i spidsen. Her blev der solgt 4.277 biler i år 2020. Desuden blev der solgt 4.916 Ford Kuga plugin-hybrider. Selvom andelen af solgte elbiler er stigende, udgør den samlede bestanddel af elbiler kun 1,2 % af alle personbiler i Danmark. 

Er du på udkig efter en ny bil? Brug vores sammenligningstjeneste, og find det lån, som passer bedst til dig og dine behov. Når vi modtager din låneansøgning, sender vi den videre til vores bankpartnere. Herefter har bankerne 24 timer til at vende tilbage med lånetilbud til dig, som du kan vælge at gå videre med, såfremt du ønsker det. 

Du kan anvende Lendos sammenligningstjeneste, til at sammenligne lånetilbud fra forskellige banker med blot én ansøgning. Vi tilbyder privatlån, samlelån og billån og det er helt op til, hvad du ønsker at ansøge om. 

Bilmærker liste

Der findes både billige og dyre bilmærker. Nedenfor ser du en liste over de 10 mest solgte bilmærker i Danmark: 

 1. Volkswagen
 2. Peugeot
 3. Toyota
 4. Ford
 5. Citroen
 6. Skoda
 7. Mercedes-Benz
 8. Renault
 9. Hyundai
 10. Bmw

Bilmærker og forsikringer

Udover at gøre sig tanker omkring, hvad det koster at låne penge til en ny bil, så skal man også huske at tænke over, hvad det koster at forsikre bilen. Der findes mange forskellige forsikringsudbydere, som tilbyder forsikringer til bil. 

Jo dyrere din nye bil er, desto dyrere er forsikringen højst sandsynligt også. Prisen på din forsikring bliver beregnet med udgangspunkt efter de risici og udgifter, som forsikringsselskabet skal dække, i tilfælde af en ulykke eller en skade. Jo højere udgifter og risici de har, desto dyrere bliver din forsikring. Det er oftest dyrere at reparere en dyr bil, og derfor tager forsikringsselskaberne en større risiko, som betyder at forsikringen i sidste ende, højst sandsynligt også koster mere. 

Vi vil altid opfordre dig til at sammenligne lån, når du er på udkig efter et lån til et ny bil. Uanset hvilket bilmærke eller hvilken biltype du ender med at vælge, er det altid vigtigt at have de bedste forudsætninger, for at vælge det bedste billån. Mange banker tilbyder lån til elbiler og hybridbiler. Typisk er disse billån billigere, sammenlignet med billån til almindelige benzin og dieseldrevne biler.

Elbiler er oftest det køretøj, som du kan få det billigste billån til. Der findes også banker som ikke tilbyder billigere lån på el- og hybridbiler, men generelt er konkurrencedygtige rent prismæssigt på billån. Det er altid væsentligt, at du undersøger dine muligheder, når du søger om at låne penge, hvad end det er til en ny bil, ferie eller noget helt tredje.

Såfremt du er på udkig efter et lån til en ny elbil, kan du med fordel sammenligne lånetilbud fra flere forskellige banker, inden du vælger. Når vi siger, at man skal sammenligne lånetilbud, mener vi, at man skal kigge på lånets omkostninger. Det er blandt andet lånets rente, ÅOP, den månedlige ydelse og etableringsomkostninger, du skal være opmærksom på. Hvis du er på udkig efter et lån til at finansiere din nye bil, kan du udfylde en låneansøgning hos Lendo og modtage svar fra bankerne indenfor 24 timer. 

Finansiering af alle bilmærker

Er du på udkig efter en ny bil? Ansøg om billån her på vores side. Vi tilbyder både billån med og uden sikkerhed. 

For mange danskere, er bilen et vigtigt transportmiddel, som får hverdagen til at hænge sammen. Netop derfor er det essentielt at finde en bil, som passer til ens behov og opfylder de krav, man har til en bil. Der findes mange forskellige bilmærker, biltyper og som køber, står man overfor en lang række beslutninger. 

Hvis du er på udkig efter finansiering til en ny bil, skal du være meget velkommen til at anvende vores billån beregner. Her kan du tilføje hvilket som helst bilmærke.

Vi tilbyder både lån uden sikkerhed, også defineret som et forbrugslån eller privatlån, og lån med sikkerhed. Lån med sikkerhed, betyder at banken tager sikkerhed i form af pant i bilen. Uanset hvilke ønsker du har til din kommende bil, kan du sammenligne tilbud på bilfinansiering hos os.  

bilmærker

Du kan med fordel tilføje en medansøger til din låneansøgning, hvis du har mulighed for det. Dét at låne med en medansøger, forbedrer i langt de fleste tilfælde kreditvurderingen, eftersom at banken har en større sikkerhed for at pengene bliver tilbagebetalt. Det giver et bedre udgangspunkt at stå to på låneansøgningen, når du søger efter et billigt billån

For at opnå den mest fordelagtige pris på et billån, anbefaler vi at lægge mindst 10 % i udbetaling. Det betyder, at hvis bilen koster 100.000 kroner, så skal du lægge mindst 10.000 kroner i udbetaling. Hvis du har mulighed for det, kan det også være en fordel at lægge en højere udbetaling. Hvis du ikke har mulighed for at lægge en udbetaling, er det et billån uden udbetaling og sikkerhed, som du kan ansøge om. 

Er du i tvivl om hvorvidt du skal optage et billån med eller uden sikkerhed? Det er oftest billigere at optage lån med sikkerhed, idet banken tager pant i bilen, som betyder, at de kan gøre krav på, at du skal sælge bilen, såfremt du ikke afdrager på lånet. Desuden giver det også banken sikkerhed, når du lægger en udbetaling i forbindelse med at du optager et lån. 

Et lån uden sikkerhed derimod, er oftest en lille smule dyrere, idet banken ikke har samme form for sikkerhed. Prisen på billån varierer meget fra bank til bank, og netop derfor er det en god ide at sammenligne lånetilbud. Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne tilbud, inden du blot vælger det første tilbud, du får. Når du sammenligner forskellige lånetilbud, har du det bedste udgangspunkt, for at vælge det lån, der passer bedst til dig og dine behov. 

Hvis du ikke er helt afklaret omkring, hvorvidt du ønsker at ansøge om et billån, kan du med fordel anvende vores billån beregner. På den måde kan du se et beregningseksempel og prøve at justere på lånebeløbet og løbetiden, og dermed danne dig et overblik over, hvad du ønsker at skrive i din låneansøgning. 

Det er vigtigt at påpege, at det ikke er et endeligt lånetilbud du ser i låneberegneren. Bankerne kan først komme med et endeligt lånetilbud, når du har udfyldt en låneansøgning, og de har haft mulighed for at lave en kreditvurdering, på baggrund af de oplysninger du har indtastet i din låneansøgning. Beregningseksemplet i billånsberegneren har en variabel debitorrente på 3,45 % og en ÅOP på 3,69 %. Dette beregningseksempel er beregnet på et billån med sikkerhed, hvor banken tager pant i bilen. Det er denne type lån, hvorpå du kan opnå den billigste rente.

Ansøg om lån uanset valg af bilmærke

Uanset hvilken bil og hvilket bilmærke, du går og drømmer om, er det gratis og uforpligtende at ansøge om et billån gennem Lendo. Du kan udfylde en låneansøgning her på siden, og modtage personlige lånetilbud på billån inden for 24 timer. I din låneansøgning bliver du bedt om at indtaste prisen på din ønskede bil samt bilmærke og andre væsentlige informationer for bankerne.

Hvis du har nogle spørgsmål til låneansøgningen, skal du være meget velkommen til at kontakte vores kundeservice alle hverdage fra kl. 9-16 (torsdage kl. 9-20). Her sidder vores dygtige kunderådgivere klar til besvare dine spørgsmål og hjælpe dig igennem låneansøgningen. 

Processen er nem og simpel, men vi vil meget gerne besvare spørgsmål og sørge for, at du får en god oplevelse med vores tjeneste. Det skal nemlig være nemt at ansøge og få råd til drømmebilen - uanset bilmærke. 

Sidst opdateret: 6. Marts 2023

Der findes mange forskellige bilmærker og biltyper i Danmark. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken bil man skal købe, når man er på udkig efter en ny bil. Ligeledes er der mange beslutninger at træffe i forbindelse med at finde det bedste billån.

Det kan være svært at finde de bedste bilmærker. Der findes både tyske bilmærker, amerikanske bilmærker, italienske bilmærker og så videre. Der findes gamle bilmærker, og der kommer løbende nye bilmærker til. Netop derfor forstår vi godt, at det kan være svært at finde ud af, hvilket bilmærke man foretrækker. 

På nuværende tidspunkt er de fem største bilmærker i Danmark; Volkswagen, Peugeot, Toyota, Ford og Citroën. Volkswagen solgte 24.768 nye personbiler i år 2020, hvilket betyder, at deres andel af det samlede bilsalg udgør 12,5 % for året. Peugeot indtager andenpladsen med 17.495 solgte personbiler i år 2020, og Toyota ligger på tredjepladsen med 15.359 solgte biler.

mest solgte bilmærker

Hvis vi kigger ud over Danmarks landegrænser, er det også Volkswagen, som er det største bilmærke i Europa. Efter Volkswagen ligger henholdsvis Renault og Ford, efterfulgt af Peugeot på fjerdepladsen. På en femteplads ligger Mercedes-Benz, når vi kigger på Europas største bilmærker. I Danmark ligger Mercedes-Benz på en syvendeplads med 11.719 solgte biler i år 2020. Så det tyder på, at Mercedes-Benz er en anelse mere populær i resten af Europa end i Danmark.

Her på siden kan du læse mere om bilmærker. Så læs med her på siden, hvor vi vil forklare:

Mest solgte bilmærker

I år 2020 blev der solgt flere elbiler en nogensinde før. Der blev i alt indregistreret 198.132 personbiler, hvoraf 14.200 var elbiler og 18.300 var opladningshybrider. Det svarer til, at de elektriske biler udgør godt 16 % af det samlede bilsalg - svarende til én ud af seks biler. Det tyder på, at danskerne for alvor har fået øjnene op for elbilsmarkedet. 

Årets mest solgte bil blev en Peugeot 208. På anden og tredjepladsen ligger henholdsvis en Citroën C3 og Ford Kuga. Hvis man kigger på markedet for elbiler, så ligger Teslas Model 3 i spidsen. Her blev der solgt 4.277 biler i år 2020. Desuden blev der solgt 4.916 Ford Kuga plugin-hybrider. Selvom andelen af solgte elbiler er stigende, udgør den samlede bestanddel af elbiler kun 1,2 % af alle personbiler i Danmark. 

Er du på udkig efter en ny bil? Brug vores sammenligningstjeneste, og find det lån, som passer bedst til dig og dine behov. Når vi modtager din låneansøgning, sender vi den videre til vores bankpartnere. Herefter har bankerne 24 timer til at vende tilbage med lånetilbud til dig, som du kan vælge at gå videre med, såfremt du ønsker det. 

Du kan anvende Lendos sammenligningstjeneste, til at sammenligne lånetilbud fra forskellige banker med blot én ansøgning. Vi tilbyder privatlån, samlelån og billån og det er helt op til, hvad du ønsker at ansøge om. 

Bilmærker liste

Der findes både billige og dyre bilmærker. Nedenfor ser du en liste over de 10 mest solgte bilmærker i Danmark: 

 1. Volkswagen
 2. Peugeot
 3. Toyota
 4. Ford
 5. Citroen
 6. Skoda
 7. Mercedes-Benz
 8. Renault
 9. Hyundai
 10. Bmw

Bilmærker og forsikringer

Udover at gøre sig tanker omkring, hvad det koster at låne penge til en ny bil, så skal man også huske at tænke over, hvad det koster at forsikre bilen. Der findes mange forskellige forsikringsudbydere, som tilbyder forsikringer til bil. 

Jo dyrere din nye bil er, desto dyrere er forsikringen højst sandsynligt også. Prisen på din forsikring bliver beregnet med udgangspunkt efter de risici og udgifter, som forsikringsselskabet skal dække, i tilfælde af en ulykke eller en skade. Jo højere udgifter og risici de har, desto dyrere bliver din forsikring. Det er oftest dyrere at reparere en dyr bil, og derfor tager forsikringsselskaberne en større risiko, som betyder at forsikringen i sidste ende, højst sandsynligt også koster mere. 

Vi vil altid opfordre dig til at sammenligne lån, når du er på udkig efter et lån til et ny bil. Uanset hvilket bilmærke eller hvilken biltype du ender med at vælge, er det altid vigtigt at have de bedste forudsætninger, for at vælge det bedste billån. Mange banker tilbyder lån til elbiler og hybridbiler. Typisk er disse billån billigere, sammenlignet med billån til almindelige benzin og dieseldrevne biler.

Elbiler er oftest det køretøj, som du kan få det billigste billån til. Der findes også banker som ikke tilbyder billigere lån på el- og hybridbiler, men generelt er konkurrencedygtige rent prismæssigt på billån. Det er altid væsentligt, at du undersøger dine muligheder, når du søger om at låne penge, hvad end det er til en ny bil, ferie eller noget helt tredje.

Såfremt du er på udkig efter et lån til en ny elbil, kan du med fordel sammenligne lånetilbud fra flere forskellige banker, inden du vælger. Når vi siger, at man skal sammenligne lånetilbud, mener vi, at man skal kigge på lånets omkostninger. Det er blandt andet lånets rente, ÅOP, den månedlige ydelse og etableringsomkostninger, du skal være opmærksom på. Hvis du er på udkig efter et lån til at finansiere din nye bil, kan du udfylde en låneansøgning hos Lendo og modtage svar fra bankerne indenfor 24 timer. 

Finansiering af alle bilmærker

Er du på udkig efter en ny bil? Ansøg om billån her på vores side. Vi tilbyder både billån med og uden sikkerhed. 

For mange danskere, er bilen et vigtigt transportmiddel, som får hverdagen til at hænge sammen. Netop derfor er det essentielt at finde en bil, som passer til ens behov og opfylder de krav, man har til en bil. Der findes mange forskellige bilmærker, biltyper og som køber, står man overfor en lang række beslutninger. 

Hvis du er på udkig efter finansiering til en ny bil, skal du være meget velkommen til at anvende vores billån beregner. Her kan du tilføje hvilket som helst bilmærke.

Vi tilbyder både lån uden sikkerhed, også defineret som et forbrugslån eller privatlån, og lån med sikkerhed. Lån med sikkerhed, betyder at banken tager sikkerhed i form af pant i bilen. Uanset hvilke ønsker du har til din kommende bil, kan du sammenligne tilbud på bilfinansiering hos os.  

bilmærker

Du kan med fordel tilføje en medansøger til din låneansøgning, hvis du har mulighed for det. Dét at låne med en medansøger, forbedrer i langt de fleste tilfælde kreditvurderingen, eftersom at banken har en større sikkerhed for at pengene bliver tilbagebetalt. Det giver et bedre udgangspunkt at stå to på låneansøgningen, når du søger efter et billigt billån

For at opnå den mest fordelagtige pris på et billån, anbefaler vi at lægge mindst 10 % i udbetaling. Det betyder, at hvis bilen koster 100.000 kroner, så skal du lægge mindst 10.000 kroner i udbetaling. Hvis du har mulighed for det, kan det også være en fordel at lægge en højere udbetaling. Hvis du ikke har mulighed for at lægge en udbetaling, er det et billån uden udbetaling og sikkerhed, som du kan ansøge om. 

Er du i tvivl om hvorvidt du skal optage et billån med eller uden sikkerhed? Det er oftest billigere at optage lån med sikkerhed, idet banken tager pant i bilen, som betyder, at de kan gøre krav på, at du skal sælge bilen, såfremt du ikke afdrager på lånet. Desuden giver det også banken sikkerhed, når du lægger en udbetaling i forbindelse med at du optager et lån. 

Et lån uden sikkerhed derimod, er oftest en lille smule dyrere, idet banken ikke har samme form for sikkerhed. Prisen på billån varierer meget fra bank til bank, og netop derfor er det en god ide at sammenligne lånetilbud. Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne tilbud, inden du blot vælger det første tilbud, du får. Når du sammenligner forskellige lånetilbud, har du det bedste udgangspunkt, for at vælge det lån, der passer bedst til dig og dine behov. 

Hvis du ikke er helt afklaret omkring, hvorvidt du ønsker at ansøge om et billån, kan du med fordel anvende vores billån beregner. På den måde kan du se et beregningseksempel og prøve at justere på lånebeløbet og løbetiden, og dermed danne dig et overblik over, hvad du ønsker at skrive i din låneansøgning. 

Det er vigtigt at påpege, at det ikke er et endeligt lånetilbud du ser i låneberegneren. Bankerne kan først komme med et endeligt lånetilbud, når du har udfyldt en låneansøgning, og de har haft mulighed for at lave en kreditvurdering, på baggrund af de oplysninger du har indtastet i din låneansøgning. Beregningseksemplet i billånsberegneren har en variabel debitorrente på 3,45 % og en ÅOP på 3,69 %. Dette beregningseksempel er beregnet på et billån med sikkerhed, hvor banken tager pant i bilen. Det er denne type lån, hvorpå du kan opnå den billigste rente.

Ansøg om lån uanset valg af bilmærke

Uanset hvilken bil og hvilket bilmærke, du går og drømmer om, er det gratis og uforpligtende at ansøge om et billån gennem Lendo. Du kan udfylde en låneansøgning her på siden, og modtage personlige lånetilbud på billån inden for 24 timer. I din låneansøgning bliver du bedt om at indtaste prisen på din ønskede bil samt bilmærke og andre væsentlige informationer for bankerne.

Hvis du har nogle spørgsmål til låneansøgningen, skal du være meget velkommen til at kontakte vores kundeservice alle hverdage fra kl. 9-16 (torsdage kl. 9-20). Her sidder vores dygtige kunderådgivere klar til besvare dine spørgsmål og hjælpe dig igennem låneansøgningen. 

Processen er nem og simpel, men vi vil meget gerne besvare spørgsmål og sørge for, at du får en god oplevelse med vores tjeneste. Det skal nemlig være nemt at ansøge og få råd til drømmebilen - uanset bilmærke. 

Sidst opdateret: 6. Marts 2023
Har du brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os Ring til os
70 5000 10
hverdage 09:00 - 16:00
Chat med os Chat med os
Tryk her
Skriv til os Skriv til os
kundeservice@lendo.dk
Vi svarer hurtigst muligt
– altid indenfor en hverdag
Bilmærker FAQ
Ja, der er som udgangspunkt ikke nogle krav til hvilket bilmærke eller hvilken type bil, du køber. Du kan ansøge om billån med sikkerhed på op til højst 1.000.000 kroner.
Vi anbefaler at du lægger mindst 10% af bilens værdi i udbetaling. Vil du gerne undgå at, banken har pant i bilen, kan du i stedet ansøge om et privatlån, altså et lån uden sikkerhed og bruge pengene til at købe en ny bil.
Vi har desværre ikke mulighed for at se, hvorvidt valg af bilmærke og biltype har en betydning for dit billån. Det er op til bankerne at vurdere, hvilke faktorer de vægter højest, når du søger om at låne penge til en bil.
Volkswagen sælger flest biler i Danmark. De solgte 24.768 nye personbiler i år 2020, hvilket betyder at deres andel af det samlede bilsalg udgør 12,5 % for året. På andenpladsen ligger Peugeot med 17.495 solgte personbiler i år 2020 og Toyota ligger på tredjepladsen med 15.359 solgte biler.
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.402 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.