Det er en stor investering at købe en bil, og det er derfor vigtigt, at det er en velovervejet beslutning. Her er det værd at være opmærksom på alle omkostninger, der er ved at have en bil – særligt hvis du er ved at lave dit første bilkøb. Det er nemlig ikke kun selve bilprisen, der afgør, hvad det koster at have bil. Forsikring, brændstof, skader, syn og meget andet skal medregnes for at få den totalle bilpris. Bliv klogere på, hvad det koster at have bil samlet set.

 

Nye bilpriser

I februar 2021 blev en ny politisk aftale vedtaget for nye bilafgifter. Det gør samtidig, at bilpriserne i Danmark vil ændre sig.

De nye bilafgifter skal bidrage til den grønne omstilling af vejtransporten, og lægger op til at få endnu flere grønne biler på vejene. Aftalen indebærer blandt andet, at biler, der er indregistreret fra juni 2021, skal betale grøn ejerafgift efter en ny skala, som er baseret på bilens CO2-udslip. Her bliver bilerne inddelt i tre kategorier: traditionelle biler, elbiler og plugin-hybrider. Alt efter hvilken kategori, din nye bil er i, vil der være dyrere eller billigere bilpriser i 2021.

Når du ønsker at vide en pris på en bil, vil det ikke give mening af se på bilprisen uden afgift. Køber du en bil uden afgift, vil den ikke have en nummerplade, og den kan derfor ikke køre på vejene. Det er derfor ikke muligt at have en bil uden afgift. Når du ser på forskellige bilpriser, vil det derfor sjældent give mening at se på bilpriser uden afgift.

Der kan være mange penge at spare som forbruger, hvis du vælger at købe en mere miljøvenlig bil i form af en elbil eller en plugin-hybrid. Den nye aftale indebærer, at du kan få et højere fradrag, hvis du køber netop en disse biler. Benzin- og dieselbiler vil derimod stige i registreringsafgift, og især små og mellemstore varebiler vil stige væsentligt i afgift. Er du i tvivl om, hvilken bil du skal vælge, kan du læse mere om de forskellige bilmærker her, hvor vi  både har set på benzin- og dieselbiler samt elbiler og plugin-hybrider.

De seneste år har der været en positiv udvikling i salget af grønne biler og branchen håber på, at netop denne udvikling vil fortsætte. I år 2020 blev der solgt flere elbiler en nogensinde før. Der blev i alt indregistreret 198.132 personbiler, hvoraf 14.200 var elbiler og 18.300 var opladningshybrider. Det svarer til, at de elektriske biler udgør godt 16 % af det samlede bilsalg – svarende til én ud af seks biler.

 

Bilpriser på tværs af landegrænser

Mange undersøger sine muligheder for at købe og importere en ny bil fra Tyskland, Sverige og flere andre lande. Det er der også en god grund til, da der kan være mange penge at spare. De lave bilpriser lokker, og det virker umiddelbart nemt at smutte over grænsen efter en bil.

Har du selv set bilpriserne i Sverige eller andre steder og tænker, at det virker som en god idé? I så fald bør du være opmærksom på, at det samlet set ikke er billigere, hvis bilen skal registreres i Danmark.

En tommelfingerregel er, at registreringsafgiften består af omkring 55% af den danske handelsværdi af bilen. Da bilprisen i Sverige typisk samtidig typisk vil have et nedslag på omkring 50%, vil det ikke være billigere samlet set. Her er selvfølgelig forskel på, om det er en ny eller brugt bil, du ønsker at købe i Sverige eller andetsteds.

 

Vurdering af bilpriser for brugte biler

Det kan være svært at vurdere bilprisen på en brugt bil. De faktorer, der er afgørende for bilprisen på en brugt bil, er faktoerer som bilens model, type, mærke, stand, skader og så videre.

Uanset om du er ved at sælge en brugt bil, eller om du er ved at købe en brugt bil, har du brug for en vurdering af bilprisen. Forskellen er blot at det ene kaldes en salgsvurdering og det andet en købsvurdering.

Vil du gerne undersøge bilprisen ved en salgsvurdering, kan du bruge en bilforhandler. En bilforhandler kan være særlig behjælpelig til at vurdere bilens stand – det kan være svært på egen hånd.

Brug bilpriser.dk og tjekbil.dk for at vurdere bilpriser på brugte biler

Der findes heldigvis gode og fornuftige værktøjer, som du kan bruge til at vurdere bilprisen på en brugt bil.

Bilpriser.dk er en hjemmeside, som du kan bruge til vurdering af bilpriser på brugte biler. Her kan du få en købsvurdering på, hvad du skal betale for en bestemt brugt bil hos en bilforhandler, eller du kan få en salgsvurdering og dermed en bilpris for, hvad en bilforhandler vil give dig for din brugte bil.

Har du udset dig en brugt bil, du gerne vil købe, kan du i stedet bruge tjekbil.dk, for at få oplysninger på netop den bil. Her vil du ikke få en bilpris, men i stedet kan du få et indblik i bilens restgæld og meget andet, der er værd at have for øje, inden du køber bilen.

 

Bilpriser på nye og brugte biler

Er du ved at undersøge, om du skal købe en ny eller brugt bil, ved du det nok allerede: der er stor forskel på bilprisen på en ny bil og en brugt bil.

Bilprisen for en ny bil vil af naturlige årssager være højere end for en brugt bil. Særligt for biler gælder det, at bilprisen hurtigt falder, efter bilen er købt. Køber du en ny bil, vil bilprisen være forværet i det øjeblik, du kører væk fra bilforhandleren.

Nedenfor ser du en liste over bilpriser for nye og brugte biler, så du kan då en idé om forskellen. Listen indeholder de mest populære biler i Danmark 2020 fra en opgørelse lavet af De Danske Bilimportører. Der tages ikke højde for ekstraudstyr, og bilpriserne for en ny bil er illustreret af mindsteprisen. Bilprisen for den brugte bil er ud fra mindsteprisen på Bilbasen.dk. Her tages ikke højde for skader, bilens stand eller andet, der er med til at påvirke bilprisen.

Peugeot 208

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 155.810 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 30.000 kroner.

Citroën C3

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 120.810 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 6.000 kroner.

Ford Kuga

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 285.420 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 70.000 kroner.

Nissan Qashqai

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 270.800 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 30.000 kroner.

Toyota Aygo

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 95.810 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 10.000 kroner.

Toyota Yaris 

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 135.810 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 10.000 kroner.

Tesla Model 3

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 395.810 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 170.000 kroner.

Ctroën C1

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 95.720 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 10.000 kroner.

Renault Clio

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 155.810 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 25.000 kroner.

Volkswagen Golf

 • Bilpris for ny bil: vejledende salgspris fra 245.810 kroner.
 • Bilpris for brugt bil: sælges fra 75.000 kroner.

Som listen illustrerer, er der mange penge at spare på at finde en brugt bil frem for en ny bil. Derudover er der ved flere af bilmodellerne mange hundrede til salg på Bilbasen.dk, så der er rig mulighed for at finde en god, brugt bil.

Det er dog også værd at have øje på de mange fordel, der er ved en ny bil. På vores side omhandlende nye biler har vi lavet en guide, der kan hjælpe dig i beslutningen, om du skal vælge en brugt bil eller en ny bil. Den kan du se her.

 

Sammenlign bilpriser

Det er altid en god idé at sammenligne priser på produkter. Hvad end det er prisen på en bil, en flyrejse eller et lån, er der mange penge at spare på at sammenligne. Ved at sammenligne undgår du at betale overpris, og samtidig bliver markedet mere konkurrencepræget, hvilket i sidste ende kommer dig som forbruger til gode.

Er du på udkig efter en brugt bil, er det særlig vigtigt at sammenligne bilpriser. Det kan være svært at vurdere prisen på en brugt bil, og der er måske stor forskel på, hvad sælger mener bilen er værd, og hvad bilen rent faktisk er værd.

Som køber skal du derfor være opmærksom på bilens vurdering og pris, og her kan det være en fordel at undersøge markedet for bilpriser på netop den bil, du ønsker at købe. Her skal du huske at sammenligne bilpriser på biler, som er af samme model og årgang. Det kan du nemt gøre på hjemmesider som DBA.dk og Bilbasen.dk, hvor det er helt gratis.

 

Lån der passer til alle bilpriser

Hos Lendo arbejder vi løbende på at forbedre vilkårene for dig, når du har brug for et lån. Det skal ikke være dyrere end nødvendigt at låne penge, da det allerede er en betydelig del af vores økonomi. Samtidig skal det være nemt, hurtigt og effektivt at ansøge om et lån.

Som de første på det danske marked har vi gjort det muligt at ansøge om både billån med og uden sikkerhed i bilen med én låneansøgning. Derudover er det helt op til dig, om du vil lægge en udbetaling – det kan i sidste ende give dig et mere fordelagtigt billån.

Du kan ansøge om op til 1.000.000 kroner til en bil med en lav rente fra 1,25%. For at ansøge skal du indtaste prisen på bilen og oplysninger vedrørende bilmodellen, hvilket år bilen er fra og så videre. Det er derfor en fordel, hvis du ved, hvilken bil du ønsker at låne til. Det er dog gratis og uforpligtende, så du kan sagtens benytte vores service som en låneberegner, hvis du blot vil se dine lånemuligheder til et bilkøb.