Forside > Alt om lån > Her kan du låne penge i Danmark

Her kan du låne penge i Danmark

Lån penge i Danmark kan være en simpel sag – men hvilke formelle krav er der egentlig? Det kan du læse mere om her. Du kan også blive klogere på hvad det egentlig koster at låne penge i landet.

 

Hvad kræver det at låne penge i Danmark?

Hvis du vil søge om et lån gennem Lendo er det afgørende, at du:

  • har fast bopæl i Danmark
  • er minimum 18 år gammel
  • har dansk telefonnummer og en aktiv email
  • har en årlig indkomst på mindst 60.000kr
  • ikke er registreret i RKI/Debitor registret (DBR).

 

Hvad koster det at låne penge i Danmark?

Når vi skal optage lån, er de fleste af os mest interesserede i at vide, hvad det koster at låne beløbet. Desværre findes der ikke et endegyldigt svar. Prisen på et lån afhænger af flere faktorer, hvor din personlige økonomi og indkomst spiller en afgørende rolle. Derfor kan vi ikke give dig et præcist svar på, hvad et lån vil koste dig, men vi kan give dig nogle råd til, hvad du med fordel kan holde øje med. Desuden er det vigtigt at være klar over, at de betingelser, krav og gebyrer der er i forbindelse med at optage lån, varierer fra land til land.

Prisen på et lån omtales oftest som renter. Renter defineres som det beløb, du skal betale banken for at låne dig penge. Bankrenter optræder både i form af debitorrente og ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Forskellen er egentlig meget simpel. Debitorrenten dækker over det, du betaler for at låne penge, mens ÅOP’en er et udtryk for alle de omkostninger, der er forbundet med lånet. Det vil sige det, du betaler for at låne penge plus de gebyrer, der lægges til lånet, for eksempel etableringsomkostninger.

 

Lån penge i Danmark af danske låneudbydere

Hos Lendo samarbejder vi med flere låneudbydere. Vi ønsker nemlig, at du får tilbudt de billigste lån, der findes på markedet. Det gør du ved at sammenligne lån.

Flere af de låneudbydere, vi samarbejder med, er danske låneudbydere. Du kan se alle Lendos låneudbydere og læse mere om dem.

 

Vær opmærksom på at der er mange måder at tale om låneomkostninger på

Det er derfor vigtigt at holde tungen lige i munden, hvis du er ny forbruger på lånemarkedet. Er du ikke klar over, hvilke faktorer du skal holde øje med, kan låneverdenen virke både uoverskuelig og lokkende. Du kan hurtigt ende med det forkerte lån. Vil du derimod gerne undgå dette, kan du altid som forbruger få en idé om prisen på dit lån med en låneberegner. For at finde ud af præcis, hvad et lån koster, skal du lave en låneansøgning. Det kan dog være en fordel først at bruge vores låneberegner, inden du udfylder ansøgningen.

Vores låneberegner giver dig en indikation på hvor høj den månedlige ydelse bliver, når du skal afdrage på lånet. Den månedlige ydelse bestemmes blandt andet af lånebeløbet og løbetiden. På den måde kan man afprøve forskellige lånebeløb med forskellige løbetider for således at se, hvordan et eventuelt lån vil påvirke din økonomi hver måned.

 

Husk at prisen fra vores låneberegner kun er vejledende

Samtidig er det vigtigt at understrege, at du først kan sammenligne de vigtigste ting såsom rente og ÅOP, når du har sendt en låneansøgning afsted og efterfølgende modtager tilbud fra låneudbyderne. Ansøgningen er dog uforpligtende og gratis. Ønsker du efter du har sammenlignet at gå videre med et tilbud, er det nemt, overskueligt og hurtigt tilgængeligt.

Når du gerne vil vide, hvad et lån koster, skal du give en række oplysninger om dig selv og din økonomi, før du kan få et konkret svar på dine spørgsmål. Det ønskede lånebeløb og løbetiden vil være afgørende for de samlede omkostninger forbundet med lånet, mens din egen indkomst og økonomi også vil påvirke den rente, du får fra banken.

Når du sammenligner banker og deres omkostninger og gerne vil vide, hvor meget et lån koster, er det vigtigt at kigge på ÅOP. Dette tal indeholder alle omkostninger i forbindelse med lånet – både renter og gebyrer.

Vær opmærksom på, at du skal udfylde en låneansøgning for at vide præcis, hvor meget lånet vil koste. Det skyldes, at banken kun kan bestemme renten, når de har modtaget ansøgningen fra dig. Hvis du ansøger om et lån gennem Lendo, modtager du lånetilbud fra en række danske banker og låneudbydere, så du kan sammenligne låneomkostninger og se, hvilket lån der er det bedste lån for dig.

Det skal være nemt at låne penge i Danmark.

Schibsted