Kviklån

Få det bedste kviklån alternativ her

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et lån, hvor du ofte låner et mindre lånebeløb i en kort periode. Tidligere kunne du ansøge online om et kviklån eller via telefonen uden at skulle igennem en langvarig ansøgningsproces. I dag er kviklån det samme som et forbrugslån. Du kan altså få lov til låne penge til en mere fordelagtig rente, end den høje rente, kviklån engang var præget af.

Normalt behøver du ikke at stille sikkerhed et kviklån, hvilket gør sig gældende ved størstedelen af forbrugslån generelt. Når du låner penge uden sikkerhed, vil det sige, at du ikke skal give noget af værdi som f.eks. dit hus eller bil som garanti for lånet. I stedet vurderes din låneansøgning primært ud fra din indkomst og bankens kreditvurdering. Det gør dog, at renten ofte vil være højere, da lånet er forbundet med flere risici for banken.

Lånebeløbet ved et kviklån er typisk relativt lavt, og løbetiden er kort. Det betyder, at du normalt skal tilbagebetale lånet inden for få måneder eller endda uger. Du skal være opmærksom på at renten og gebyrerne for kviklån kan være højere sammenlignet med andre lånetyper, så det er vigtigt at være opmærksom på disse omkostninger, inden du tager lånet.

 

Kviklån uden kreditvurdering - er det muligt?

Det er ikke muligt at få tilbudt et kviklån uden kreditvurdering. Alle banker og låneudbydere er forpligtet til at foretage en kreditvurdering af din privatøkonomi, inden de må godkende dig til et lån. Dette er gældende for alle lånetyper.

En kreditvurdering, i forbindelse med et kviklån, er en vurdering af din kreditværdighed baseret på baggrund af din og din mulige medansøgers økonomiske historie. Bankerne og låneudbydere udarbejder denne vurdering for at afgøre, om du kan blive godkendt til at låne penge og under hvilke betingelser, de kan tilbyde dig et lån.

En god kreditvurdering betyder ofte, at du kan få tilbudt lån og lavere renter og bedre lånevilkår, mens en mindre god kreditvurdering ofte vil have en effekt i form af lånetilbud med højere rentesatser.

 

Kviklån med straksudbetaling - hvor hurtigt er en straksudbetaling?

En straksudbetaling for lån er kendt for at være hurtig og næsten øjeblikkelig. Det betyder, at når du er blevet godkendt til at låne, bliver lånebeløbet overført til din konto indenfor få timer.

Tiden fra du er blevet godkendt til lånet, og til du kan se pengene på din konto afhænger af låneudbyderen, og bankens procedurer. Nogle banker tilbyder straksudbetaling, hvilket vil sige, at pengene bliver overført til din konto indenfor få minutter eller op til en time efter banken har godkendt din låneansøgning. Andre gange kan det tage lidt længere tid, og du vil få udbetalt pengene inden for 24 timer.

Generelt ses straksudbetaling normalt i forbindelse med mindre lån, såsom kviklån, privatlån eller forbrugslån med små lånebeløb. Større lån, såsom billån, andelsboliglån, boliglån, kræver ofte mere tid og dokumentation, da processen ofte er længerevarende og mere omfattende.

 

Nye kviklån - Reguleringer og ændringer for lån

Du kan stadig finde låneudbydere, der tilbyder nye kviklån. I dag er et kviklån dog blot et andet ord for et forbrugslån. Til din fordel er det blevet billigere for dig at låne penge, grundet de nye reguleringer og tiltag.

I de seneste år har der været en række reguleringer vedrørende kviklån i Danmark for at beskytte dig som låntager mod de potentielle risici ved dyre lån. Reguleringerne er blevet indført for at sætte fokus og sikre mere ansvarlige lånevilkår, men mest af alt for at forhindre forbrugere i at ende i en svær økonomisk situation. 

Vi har listet nogle af de vigtigste ændringer for kviklån, medført af de nye reguleringer, og hvad det betyder for dig:

  • Reguleringer for rentesatser og omkostninger: Der er blevet indført et ÅOP loft, som begrænser et låns rentesatser og gebyrer. Det betyder at der er en grænse for, hvad låneudbydere kan opkræve i renter og omkostninger. Dette blev indført for at begrænse de potentielt høje omkostninger ved kviklån og andre lånetyper og beskytte dig som låntager mod at blive overbelastet med gæld.

  • Reguleringer for kreditvurdering og ansvarlig långivning: Der er blevet sat fokus på bankernes kreditvurdering af deres kunder. Alle låneudbydere er forpligtet til at lave en grundig kreditvurdering af alle låneansøgere og sikre, at de har en økonomisk stabilitet, som gør det muligt at tilbagebetale lånet. Dette er for at undgå, at låntager optager gæld, som de ikke har råd til at betale tilbage.

  • Reguleringer for advarsel og tænkepause: Før du endelig kan acceptere et lånetilbud, skal alle låntagere blive givet en tænkepause. Dette giver dig som låntager tid til at overveje andre alternativer og tage en beslutning, uden at du føler dig presset til at tage lånet. Det betyder, at hurtige lån, som kviklån ikke eksisterer længere.

Overordnet set blev disse reguleringer og ændringer implementeret for at skabe mere gennemsigtighed, ansvarlighed på lånemarkedet og beskytte låntagere i forbindelse med optagelse af lån.

 

Sådan får du det billigste kviklåns alternativ

Med de nye reguleringer for lån er det blevet nemmere at få et billigt kviklåns alternativ end tidligere. I dag kan du få billige lån på tværs af mange forskellige lånetyper, og med det nye ÅOP loft, er især kviklån blevet et betydeligt billigere lån.

Uanset om du er på udkig efter et kviklån, forbrugslån eller billån, er den bedste vej til det billigste lån at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Med flere muligheder og lånetilbud kan du vælge det lån, som matcher din økonomi bedst.

Når du er på udkig efter det billigste kviklån, skal du have for øje, at en lav rente ikke altid er lig med et billigt lån. Kviklån med små lånebeløb og kort løbetid har ofte høje gebyrer, som etableringsomkostninger og administrationsgebyrer. Hvis du ønsker det billigste kviklån, skal du altså kigge på de samlede omkostninger for lånet. Her kan du bruge ÅOP. Årlige Omkostninger i Procent eller ÅOP er en samlet oversigt over alle udgifter, der er forbundet med lånet. Det billigste kviklån er i de fleste tilfælde, lånet med den laveste ÅOP.

 

Kviklån renter - sammenlign lånetilbud

Mange fokuserer på renten, når de sammenligner kviklån. Det er dog ikke altid, at renten viser et retmæssigt billede for prisen på lånet. Kviklån renter kan se lave ud, når du ser låneaftalen, men det er ikke alle omkostninger, der er medregnet i renten. En lav rente på et kviklån er selvfølgelig bedre end en høj, men det er ikke altafgørende for lånets pris. Et lån kan sagtens have en lav rente, men overordnet set være et dyrt lån i forhold til lånebeløbet. Dette ses især i forbindelse med lån med kort løbetid, hvor lånegebyrer ofte udgør størstedelen af prisen.

Renten på kviklån er ofte variabel. Det vil sige, at renten kan variere i løbet af lånets løbetid. Den variable rente følger markedsrenten, som reguleres efter udbud og efterspørgsel for lån. Banken bestemmer altså ikke rentens udvikling.

Alle bankerne og låneudbyderne tilbyder et lånetilbud med en rentesats. Denne rentesats er udregnet på baggrund af din kreditværdighed. Jo mere luft du har i din økonomi, jo lavere rente vil du ofte blive tilbudt.

 

Den umulige mission - Kviklån trods RKI

Det er de færreste låneudbydere, der kan tilbyde dig et kviklån trods RKI. Er du registreret i RKI, er der en høj risiko for låneudbydere, hvis de vælger at give dig et kviklån. Derfor er det også et krav fra de fleste låneudbydere, at du ikke er registreret i RKI. Er du registreret i RKI eller Debitor Registeret, kan du desværre ikke få tilbudt et lån.

Alle banker er forpligtet til ikke at udbetale lån, som opfylder hele dit rådighedsbeløb. Hvis du ikke kan vise en plan for at tilbagebetale lånet, vil du ikke blive godkendt til at låne penge.

Det er altså en umulig mission at få tilbudt kviklån trods RKI. Det betyder dog ikke, at du aldrig kan få et lån igen. Den dag, du er gældfri og ikke længere er registreret i registrene, vil du igen kunne blive godkendt til lån. 

 

Saml dine kviklån og spar penge

På samme måde som vi kan hjælpe dig med at få et billigt alternativ til kviklån, kan vi også hjælpe dig, hvis du i forvejen har optaget dyre kviklån.

Hos Lendo kan du nemlig ansøge om et samle dine kviklån i et samlelån. Her kan der være mange penge at spare - særligt hvis du har optaget flere kviklån, eller blot et enkelt med dårlige lånevilkår. 

Det går ganske enkelt ud på, at du optager et nyt og billigere lån, som du bruger til at indfri dine eksisterende lån med. Hvis din gæld består af flere små lån, kan du samle dem til ét billigt samlelån. I stedet for at betale renter og gebyrer til flere låneudbydere, skal du kun betale én rente hos én låneudbyder.

Du kan indtaste dine nuværende lån i Lendos samlelånsberegner i, og hurtigt få et indblik i, om der er penge at spare for dig. Hvis du er tilfreds med din besparelse, kan du nemt udfylde hele ansøgningen og indhente lånetilbud på samlelån fra flere forskellige banker. Hele ansøgningsprocessen er gratis og alle lånetilbud er uforpligtende.

 

Få det bedste alternativ til kviklån her

Der er flere grunde til, du burde overveje et alternativ til kviklån. Først og fremmest er kviklån et af de dyreste forbrugslån, du kan få tilbudt. Da kviklån ofte er præget af høje renter og høje gebyrer, kan det være svært for nogle mennesker at tilbagebetale lånet til tiden.

Et billigere alternativ til kviklån kan f.eks. være forbrugslån. Et forbrugslån er et lån, du kan optage, hvis du ønsker at låne penge til forbrug, en ny cykel eller noget helt tredje. Et forbrugslån vil i de fleste tilfælde være billigere end kviklån, da lånets rente og lånevilkår vil være mere fordelagtige for dig.

Hos Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 - 500.000 kroner, eller helt op til 1 million kroner, hvis du leder efter det bedste billån.

Du skal blot indtaste dit ønskede lånebeløb, løbetid og andet information omkring din økonomi. Inden for 24 timer har vi indhentet tilbud fra vores partner banker. Så er det op til dig at sammenligne dem og vælge det bedste lån for dig. Det gør, at du hurtigt og nemt kan finde et bedre alternativ til et kviklån.

Sidst opdateret: 18. September 2023

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et lån, hvor du ofte låner et mindre lånebeløb i en kort periode. Tidligere kunne du ansøge online om et kviklån eller via telefonen uden at skulle igennem en langvarig ansøgningsproces. I dag er kviklån det samme som et forbrugslån. Du kan altså få lov til låne penge til en mere fordelagtig rente, end den høje rente, kviklån engang var præget af.

Normalt behøver du ikke at stille sikkerhed et kviklån, hvilket gør sig gældende ved størstedelen af forbrugslån generelt. Når du låner penge uden sikkerhed, vil det sige, at du ikke skal give noget af værdi som f.eks. dit hus eller bil som garanti for lånet. I stedet vurderes din låneansøgning primært ud fra din indkomst og bankens kreditvurdering. Det gør dog, at renten ofte vil være højere, da lånet er forbundet med flere risici for banken.

Lånebeløbet ved et kviklån er typisk relativt lavt, og løbetiden er kort. Det betyder, at du normalt skal tilbagebetale lånet inden for få måneder eller endda uger. Du skal være opmærksom på at renten og gebyrerne for kviklån kan være højere sammenlignet med andre lånetyper, så det er vigtigt at være opmærksom på disse omkostninger, inden du tager lånet.

 

Kviklån uden kreditvurdering - er det muligt?

Det er ikke muligt at få tilbudt et kviklån uden kreditvurdering. Alle banker og låneudbydere er forpligtet til at foretage en kreditvurdering af din privatøkonomi, inden de må godkende dig til et lån. Dette er gældende for alle lånetyper.

En kreditvurdering, i forbindelse med et kviklån, er en vurdering af din kreditværdighed baseret på baggrund af din og din mulige medansøgers økonomiske historie. Bankerne og låneudbydere udarbejder denne vurdering for at afgøre, om du kan blive godkendt til at låne penge og under hvilke betingelser, de kan tilbyde dig et lån.

En god kreditvurdering betyder ofte, at du kan få tilbudt lån og lavere renter og bedre lånevilkår, mens en mindre god kreditvurdering ofte vil have en effekt i form af lånetilbud med højere rentesatser.

 

Kviklån med straksudbetaling - hvor hurtigt er en straksudbetaling?

En straksudbetaling for lån er kendt for at være hurtig og næsten øjeblikkelig. Det betyder, at når du er blevet godkendt til at låne, bliver lånebeløbet overført til din konto indenfor få timer.

Tiden fra du er blevet godkendt til lånet, og til du kan se pengene på din konto afhænger af låneudbyderen, og bankens procedurer. Nogle banker tilbyder straksudbetaling, hvilket vil sige, at pengene bliver overført til din konto indenfor få minutter eller op til en time efter banken har godkendt din låneansøgning. Andre gange kan det tage lidt længere tid, og du vil få udbetalt pengene inden for 24 timer.

Generelt ses straksudbetaling normalt i forbindelse med mindre lån, såsom kviklån, privatlån eller forbrugslån med små lånebeløb. Større lån, såsom billån, andelsboliglån, boliglån, kræver ofte mere tid og dokumentation, da processen ofte er længerevarende og mere omfattende.

 

Nye kviklån - Reguleringer og ændringer for lån

Du kan stadig finde låneudbydere, der tilbyder nye kviklån. I dag er et kviklån dog blot et andet ord for et forbrugslån. Til din fordel er det blevet billigere for dig at låne penge, grundet de nye reguleringer og tiltag.

I de seneste år har der været en række reguleringer vedrørende kviklån i Danmark for at beskytte dig som låntager mod de potentielle risici ved dyre lån. Reguleringerne er blevet indført for at sætte fokus og sikre mere ansvarlige lånevilkår, men mest af alt for at forhindre forbrugere i at ende i en svær økonomisk situation. 

Vi har listet nogle af de vigtigste ændringer for kviklån, medført af de nye reguleringer, og hvad det betyder for dig:

  • Reguleringer for rentesatser og omkostninger: Der er blevet indført et ÅOP loft, som begrænser et låns rentesatser og gebyrer. Det betyder at der er en grænse for, hvad låneudbydere kan opkræve i renter og omkostninger. Dette blev indført for at begrænse de potentielt høje omkostninger ved kviklån og andre lånetyper og beskytte dig som låntager mod at blive overbelastet med gæld.

  • Reguleringer for kreditvurdering og ansvarlig långivning: Der er blevet sat fokus på bankernes kreditvurdering af deres kunder. Alle låneudbydere er forpligtet til at lave en grundig kreditvurdering af alle låneansøgere og sikre, at de har en økonomisk stabilitet, som gør det muligt at tilbagebetale lånet. Dette er for at undgå, at låntager optager gæld, som de ikke har råd til at betale tilbage.

  • Reguleringer for advarsel og tænkepause: Før du endelig kan acceptere et lånetilbud, skal alle låntagere blive givet en tænkepause. Dette giver dig som låntager tid til at overveje andre alternativer og tage en beslutning, uden at du føler dig presset til at tage lånet. Det betyder, at hurtige lån, som kviklån ikke eksisterer længere.

Overordnet set blev disse reguleringer og ændringer implementeret for at skabe mere gennemsigtighed, ansvarlighed på lånemarkedet og beskytte låntagere i forbindelse med optagelse af lån.

 

Sådan får du det billigste kviklåns alternativ

Med de nye reguleringer for lån er det blevet nemmere at få et billigt kviklåns alternativ end tidligere. I dag kan du få billige lån på tværs af mange forskellige lånetyper, og med det nye ÅOP loft, er især kviklån blevet et betydeligt billigere lån.

Uanset om du er på udkig efter et kviklån, forbrugslån eller billån, er den bedste vej til det billigste lån at indhente lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Med flere muligheder og lånetilbud kan du vælge det lån, som matcher din økonomi bedst.

Når du er på udkig efter det billigste kviklån, skal du have for øje, at en lav rente ikke altid er lig med et billigt lån. Kviklån med små lånebeløb og kort løbetid har ofte høje gebyrer, som etableringsomkostninger og administrationsgebyrer. Hvis du ønsker det billigste kviklån, skal du altså kigge på de samlede omkostninger for lånet. Her kan du bruge ÅOP. Årlige Omkostninger i Procent eller ÅOP er en samlet oversigt over alle udgifter, der er forbundet med lånet. Det billigste kviklån er i de fleste tilfælde, lånet med den laveste ÅOP.

 

Kviklån renter - sammenlign lånetilbud

Mange fokuserer på renten, når de sammenligner kviklån. Det er dog ikke altid, at renten viser et retmæssigt billede for prisen på lånet. Kviklån renter kan se lave ud, når du ser låneaftalen, men det er ikke alle omkostninger, der er medregnet i renten. En lav rente på et kviklån er selvfølgelig bedre end en høj, men det er ikke altafgørende for lånets pris. Et lån kan sagtens have en lav rente, men overordnet set være et dyrt lån i forhold til lånebeløbet. Dette ses især i forbindelse med lån med kort løbetid, hvor lånegebyrer ofte udgør størstedelen af prisen.

Renten på kviklån er ofte variabel. Det vil sige, at renten kan variere i løbet af lånets løbetid. Den variable rente følger markedsrenten, som reguleres efter udbud og efterspørgsel for lån. Banken bestemmer altså ikke rentens udvikling.

Alle bankerne og låneudbyderne tilbyder et lånetilbud med en rentesats. Denne rentesats er udregnet på baggrund af din kreditværdighed. Jo mere luft du har i din økonomi, jo lavere rente vil du ofte blive tilbudt.

 

Den umulige mission - Kviklån trods RKI

Det er de færreste låneudbydere, der kan tilbyde dig et kviklån trods RKI. Er du registreret i RKI, er der en høj risiko for låneudbydere, hvis de vælger at give dig et kviklån. Derfor er det også et krav fra de fleste låneudbydere, at du ikke er registreret i RKI. Er du registreret i RKI eller Debitor Registeret, kan du desværre ikke få tilbudt et lån.

Alle banker er forpligtet til ikke at udbetale lån, som opfylder hele dit rådighedsbeløb. Hvis du ikke kan vise en plan for at tilbagebetale lånet, vil du ikke blive godkendt til at låne penge.

Det er altså en umulig mission at få tilbudt kviklån trods RKI. Det betyder dog ikke, at du aldrig kan få et lån igen. Den dag, du er gældfri og ikke længere er registreret i registrene, vil du igen kunne blive godkendt til lån. 

 

Saml dine kviklån og spar penge

På samme måde som vi kan hjælpe dig med at få et billigt alternativ til kviklån, kan vi også hjælpe dig, hvis du i forvejen har optaget dyre kviklån.

Hos Lendo kan du nemlig ansøge om et samle dine kviklån i et samlelån. Her kan der være mange penge at spare - særligt hvis du har optaget flere kviklån, eller blot et enkelt med dårlige lånevilkår. 

Det går ganske enkelt ud på, at du optager et nyt og billigere lån, som du bruger til at indfri dine eksisterende lån med. Hvis din gæld består af flere små lån, kan du samle dem til ét billigt samlelån. I stedet for at betale renter og gebyrer til flere låneudbydere, skal du kun betale én rente hos én låneudbyder.

Du kan indtaste dine nuværende lån i Lendos samlelånsberegner i, og hurtigt få et indblik i, om der er penge at spare for dig. Hvis du er tilfreds med din besparelse, kan du nemt udfylde hele ansøgningen og indhente lånetilbud på samlelån fra flere forskellige banker. Hele ansøgningsprocessen er gratis og alle lånetilbud er uforpligtende.

 

Få det bedste alternativ til kviklån her

Der er flere grunde til, du burde overveje et alternativ til kviklån. Først og fremmest er kviklån et af de dyreste forbrugslån, du kan få tilbudt. Da kviklån ofte er præget af høje renter og høje gebyrer, kan det være svært for nogle mennesker at tilbagebetale lånet til tiden.

Et billigere alternativ til kviklån kan f.eks. være forbrugslån. Et forbrugslån er et lån, du kan optage, hvis du ønsker at låne penge til forbrug, en ny cykel eller noget helt tredje. Et forbrugslån vil i de fleste tilfælde være billigere end kviklån, da lånets rente og lånevilkår vil være mere fordelagtige for dig.

Hos Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 - 500.000 kroner, eller helt op til 1 million kroner, hvis du leder efter det bedste billån.

Du skal blot indtaste dit ønskede lånebeløb, løbetid og andet information omkring din økonomi. Inden for 24 timer har vi indhentet tilbud fra vores partner banker. Så er det op til dig at sammenligne dem og vælge det bedste lån for dig. Det gør, at du hurtigt og nemt kan finde et bedre alternativ til et kviklån.

Sidst opdateret: 18. September 2023
Kviklån FAQ
Et kviklån er et lån, som bliver hurtigt udbetalt til låntager. Det vil typisk være et lån med et lavt lånebeløb og en kort løbetid.
Der kan være flere grunde til at optage et kviklån. I de fleste tilfælde vil det være fordi, låntager står i en akut situation og har brug for penge.
Ønsker du at få det billigste kviklån, vil det bedste kviklån, være det med den laveste ÅOP. For at få det bedste kviklån vil vi anbefale at sammenligne kviklån hos flere låneudbydere.
Priserne på et kviklån varierer fra udbyder til udbyder. Priserne har ændret sig radikalt de seneste år, hvor der er kommet flere reguleringer. Før i tiden var det ikke unormalt at se et kviklån med en ÅOP på flere hundrede procent. I dag har ÅOP loftet medført, at kviklån og lån generelt ikke må have en ÅOP, på mere end 35%.
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.737 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.