Billigt Billån

Billigt billån? Sammenlign og vælg det bedste

Et billigt billån lyder godt for alle os, der godt kan lide at spare penge. For hvorfor betale mere end højst nødvendigt? Særligt når det kommer til lån, vil det for mange være en ekstra god følelse at spare penge på renter og gebyrer. Man føler sjældent, at man får noget for de penge. Faktisk kan det endda virke som en unødvendig udgift.

For mange danskere er bilen en nødvendighed for at få hverdagen til at hænge sammen, og derfor fylder udgifterne til en bil også en hel del i de fleste familiers budget. Derfor kan vi sagtens forstå, at du leder efter et billån, der er så billigt som muligt. Men hvor og hvordan finder du de billigste lån på markedet?

På denne side kan du blive klogere på følgende: 

Dette bestemmer prisen på et billån

Før man kan vurdere, hvad der udgør et billigt billån, skal man være opmærksom på, hvad der har indflydelse på, at forskellige mennesker kan ende med forskellige rentesatser. Det er ikke givet på forhånd, at du får en rente på mindre end 5 %, bare fordi din nabo har fået den rente i samme bank. 

Det er din individuelle økonomi, der langt hen ad vejen bestemmer, hvilken rente banken giver dig på et billån. Og her er det de forbrugere, som har den højeste indkomst, der får den bedste låneaftale. Jo højere indkomst du har i forhold til det ønskede lånebeløb, jo mindre er risikoen nemlig for misligholdelse af lånet.

Derfor belønner bankerne dem, der tjener mest og har den mest stabile økonomi med et billigt billån. For dem, der måske har en noget lavere indkomst og som stadig ikke er fuldt etablerede, vil det være mere udfordrende at finde et billigt billån. Ikke desto mindre vil det stadigvæk være muligt at optage et lån, der er billigere end de fleste andre, hvilket bare er endnu en grund til at sammenligne lån fra forskellige låneudbydere.

Har du i forvejen et boliglån, SU-lån, forbrugslån eller andre lånetyper, kan du forbedre din økonomi ved at samle dem i ét samlelån. Et samlelån er i bund og grund ét overskueligt lån, som samler dine eksisterede lån. Du vil få et billigere og mere overskueligt lån, og have bedre økonomi til at optage et eventuelt billån. 

Så lav kan renten på et billån være

Inden du beslutter at optage et billån, er det vigtigt at overveje, om du ønsker et traditionelt billån med sikkerhed eller et billån uden sikkerhed, også kaldet et privatlån. Der er ingen tvivl om, at det traditionelle billån klart er den billigste form for lån, når du skal købe en bil. I dag får du ofte en ÅOP på mindre end 5 %, men så er kravene forbundet med lånet også større. Først og fremmest kræver banken at tage pant i bilen, samtidig med at du også skal være klar til at lave en udbetaling (typisk 20 % af købsprisen). Derudover kræves det ofte, at du forsikrer bilen med fuld kaskoforsikring, hvilket kan synes unødvendigt, hvis du for eksempel køber en lidt ældre og brugt bilmodel.

Hvis du derimod ansøger om et lån gennem Lendo, kommer du uden om disse faktorer. Her er der ikke tale om et traditionelt billån, men snarere et privatlån. Det er et lån uden sikkerhed. Denne lånetype vil ikke være lige så billig, fordi renten vil være højere. Dog kan den laveste rentesats stadig være et godt stykke under 10 %. Samtidig slipper du også for alle de ovenstående krav – det eneste, der er relevant i forhold til et privatlån (også kaldet et forbrugslån), er din indkomst og samlede økonomi. I øvrigt er lånet ikke øremærket til et specifikt formål, ligesom banken heller ikke tager pant i din bil. Det betyder, at banken ikke kan kræve, at du sælger din bil, hvis du ikke overholder din afdragsordning.

Sådan hjælper vi dig med at finde et billigt billån

Du får typisk den laveste rente på et billån, hvis du køber en bil og optager et lån gennem bilforhandleren, da de ofte kører attraktive tilbud med renter ned til 1,99%. Dette er sandsynligvis lavere end den gennemsnitlige rente på et billån og virker derfor som en god aftale, der kan være svær at sige nej til. Ikke desto mindre bør man være opmærksom på, at man sjældent kan få den gode rente gennem hele lånets løbetid.

Hvis du ansøger om et billån gennem Lendo eller i en bank, vil renten typisk være mellem 5 og 12%. Præcis hvilken rente, du bliver tilbudt, afhænger af flere faktorer, herunder hvilken type lån du vælger. Du får typisk den laveste rente ved at ansøge om et traditionelt billån med sikkerhed. De lån, vi formidler her hos Lendo, er dog lån uden sikkerhed, der ikke kræver udbetaling, pant i bilen eller andet end den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen. Det betyder, at renten ofte er noget højere, end hvis du tager et billån med sikkerhed, men til gengæld er lånets etableringsomkostninger højst sandsynligt meget lavere, da der blandt andet ikke er pant, der skal tinglyses. Derudover er ansøgningsprocessen mere ligetil og overskuelig.

Hvis du ansøger om et traditionelt billån med sikkerhed, er der ofte strengere krav, end hvis du ansøger om et billån gennem Lendo. Blandt andet vil du være nødt til at stille sikkerhed for at optage lånet, og der kræves som regel også en udbetaling på mellem 20 til 35% af købsprisen. Desuden vil banken kræve, at man tegner en ret dyr forsikring på bilen i form af fuld kaskoforsikring, hvilket kan være unødigt dyrt, hvis bilen, du køber, er en ældre brugt bil. Derfor vil det i mange tilfælde være mere fordelagtigt at ansøge om et billån gennem Lendo.

Sammenlign billån med Lendo 

Der er flere måder at finde det billigste billån på. Du kan bruge flere timer på at gennemsøge internettet efter et billigt billån, eller du kan lade os hjælpe dig. Vi samler lånetilbud fra en række banker og låneudbydere og hjælper hver eneste dag mange danskere med at spare penge på renter og gebyrer. Når vi modtager din ansøgning, sender vi din ansøgning videre til vores samarbejdspartnere. Herefter har de 24 timer til at vende tilbage til dig med et lånetilbud, som du kan vælge at acceptere.   

På den måde kan du være sikker på, at du finder markedets billigste billån, når du ansøger gennem Lendo. Det er helt gratis at bruge vores sammenligningstjeneste, og du binder dig ikke til noget. Du behøver således ikke at acceptere et lån, hvis du ikke synes, at det passer til dine behov, eller hvis du ikke synes, at lånetilbuddet er attraktivt nok.

Udover altid at sammenligne lån fra flere forskellige banker og låneudbydere, er der også et par ting, du kan gøre for, at de skal vurdere din økonomiske situation mere fordelagtigt. Det handler blandt andet om at have en stabil økonomi over en længere periode, at undgå betalingsanmærkninger og samtidig have et rimeligt forhold mellem gæld og nuværende indkomst.

Det er også værd at nævne, at hvis du køber bilen sammen med en anden, kan du ofte opnå et billigere lån. Når du ansøger om at låne penge gennem Lendo, kan du vælge at inkludere en medansøger. Dette betyder, at du og din partner sammen hæfter for hele lånet, men til gengæld vil det gavne den måde, banken vurderer jeres økonomi på. Ganske kort forklaret betyder det, at banken reducerer sin risiko i forbindelse med lånet, hvilket gavner dig og din medansøger, da I vil få en lavere rente på lånet.

Rente og ÅOP i billån

Uanset om du vælger at bruge Lendo eller ej, når du leder efter et billån, anbefaler vi altid, at du sammenligner lånetilbud fra flere banker og låneudbydere. Årsagen er, at der kan være meget store forskelle i renteniveauet fra den ene bank til den anden, selvom du sender den samme ansøgning til dem allesammen. Der kan være mange penge at spare, så derfor bør du altid undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig for at optage et billån. Uanset hvad kan renteeksemplerne, som du kan finde her på siden, give dig en fornemmelse af, hvilken rente du vil kunne få.

Bemærk at det ikke altid er det lån med laveste rente, der er det billigste i længden. Det lån med det laveste ÅOP, er det billigste lån, hvis man sammenligner lån med samme beløb og løbetid.

Har du spørgsmål? Så vil vi rigtig gerne svare på dem! Ring endelig til os på 70 5000 10, send os en mail eller chat med os her på siden. 

Billigt billån FAQ

Vores låneberegner skal blot bruge informationer om din privatøkonomiske situation, og når du har udfyldt den, sender vi låneansøgninger ud til alle de låneudbydere vi samarbejder med. De vil ud fra de oplysninger du har givet, sende dig lånetilbud, som du kan sammenligne og på den måde kan du finde det billigste billån til dig.

Det billigste billån har en rente på 1,99%. Det slags billån kan i de fleste tilfælde optages hos bilforhandleren. Dog skal du være opmærksom på, at den gode rente ikke varer ved gennem hele afbetalingsperioden.

Låner du gennem os her hos Lendo, vil du få tilbudt et billån med en rente, der ligger mellem 5% og 12%. Du vil sagtens kunne tage et lån med sikkerhed et andet sted, men der er stor sandsynlighed for, at de vil kræve, at du lægger en udbetaling. Et lån uden sikkerhed kræver ikke en udbetaling - faktisk er det helt op til dig, hvad du bruger lånet til.

Det er altid vigtigt at sammenligne ÅOP. Det er faktisk allervigtigst, når du skal sammenligne lån. ÅOP siger noget om samtlige omkostninger, der ligger i at tage lånet, og derfor er der ingen skjulte omkostninger, som du kan blive overrasket over senere hen. Bemærk at lånebeløb og afbetalingsperioden skal være ens i de lån du sammenligner.

Låneudbydere og banker kigger altid på din privatøkonomiske situation, når de skal vurdere, hvor meget du kan låne og til hvilken rente. Jo højere indkomst du har, jo bedre et billån vil låneudbydere tilbyde dig.

Har du mange lån i forvejen, vil låneudbyderne også tage disse i betragtning. Har du brug for at samle alle dine mindre lån til ét? Det kan forbedre dine muligheder for at tage et billån. Du kan samle dine lån hos os og spare en del i låneomkostninger.

Lendo tema