Billån

Skal du købe bil? Få flere tilbud på billige billån

For mange danskere er bilen en nødvendighed for at få hverdagen til at hænge sammen. Det betyder også, at udgifterne til en bil fylder en hel del i de fleste familiers budget. Derfor kan vi sagtens forstå, at du leder efter et billån, der er så billigt som muligt. Men hvor og hvordan finder du de billigste lån på markedet? Det kan Lendo hjælpe med.

De fleste mennesker kan godt lide at spare penge, og der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt for et lån. Særligt når det kommer til billån, vil det for mange være en ekstra god følelse at spare penge på renter og gebyrer, da man sjældent føler, at man får noget for de penge. Faktisk kan det endda virke som en unødvendig udgift.

Vi har her samlet alt, hvad der er værd at vide om billån. Hvad du skal være opmærksom på, hvorfor du skal sammenligne lån,  om du skal lægge en udbetaling til bilen eller ej. Læs med her og bliv klogere på dit lån til en bil, inden du ansøger.

Vurdering af dine lånemuligheder og prisen på dit billån

Nøglen til at få et lån med lav rente til en bil er en god kreditvurdering og sammenligning af flere bankers tilbud. Hvilken rentesats du bliver tilbudt, afhænger af den enkelte långivers kreditvurdering. Banker fokuserer på forskellige typer af kunder og vurderer også ansøgere forskelligt, derfor er det klogt at sammenligne billån hos så mange banker som muligt. Når bankerne har vurderet din ansøgning, præsenterer Lendo tilbuddene for dig. Så kan du vælge den bedste løsning for dig. Det er nemt og gratis.

 1. Ansøg

 2. Sammenlign

 3. Vælg

Med Lendo kan du sammenligne lån til bilen på op til 300.000 kr. med en rentesats fra 2,95%. Lendo tilbyder en mulighed for at optage billånet som et lån, hvor bilen ikke stilles som sikkerhed.

Det er din individuelle økonomi, der langt hen ad vejen bestemmer, hvilken rente banken giver dig på et billån. Det betyder, at du skal være opmærksom på, at forskellige mennesker kan ende med forskellige rentesatser. Det er altså ikke givet på forhånd, at du får en rente på mindre end 5%, bare fordi din nabo har fået den rente i samme bank.

Billån med eller uden sikkerhed?

Det er dit valg, om du ønsker at optage et lån til bilen med eller uden sikkerhed. Vi anbefaler dog, at du, inden du beslutter at optage et billån, overvejer, om du ønsker et traditionelt billån med sikkerhed eller et billån uden sikkerhed

Der er ingen tvivl om, at det traditionelle billån umiddelbart opleves som den billigste form for lån, når du skal købe en ny bil. I dag får du ofte en ÅOP på mindre end 5%, men så er kravene forbundet med lånet også større. Først og fremmest kræver banken pant i bilen, og derudover skal du også være klar til at lægge en udbetaling, som typisk vil være 20% af købsprisen. 

Du kan læse mere om lån med sikkerhed i bilen her

Hvis du derimod ansøger om et lån gennem Lendo, kommer du uden om disse krav. Her er der ikke tale om et traditionelt billån, men i stedet et godt tilbud på et lån til dit fremtidige bilkøb.

Denne type af lån vil ikke være lige så billigt, men den laveste rentesats kan stadig være et godt stykke under 10%. Samtidig slipper du for alle de ovenstående krav – det eneste, der er relevant i forhold til et lån uden sikkerhed til bilen er:

 •  Din indkomst 

 •  Din samlede økonomi

Sådan et lån er i øvrigt ikke øremærket til et specifikt formål, ligesom banken heller ikke tager pant i din bil. Det betyder, at banken ikke kan kræve, at du sælger din bil, hvis du ikke overholder din afdragsordning.

Sådan hjælper vi dig med at finde et billigt billån

Der er flere måder at finde det billigste billån på. Du kan bruge flere timer på at gennemsøge internettet efter et billigt billån, du kan ringe til banker og bilforhandlere, eller du kan lade os hjælpe dig. Lendo samler lånetilbud fra en række banker og långivere og hjælper hver eneste dag mange danskere med at spare penge på renter og gebyrer. Når vi modtager din ansøgning, sender vi den videre til vores samarbejdspartnere. Herefter har de 24 timer til at vende tilbage til dig med et lånetilbud, som du kan vælge at acceptere.   

På den måde kan du være sikker på, at du finder markedets billigste billån, når du ansøger gennem Lendo. Det er helt gratis at bruge vores sammenligningstjeneste, og du binder dig ikke til noget. Du behøver altså ikke at acceptere et lån, hvis ikke du synes, at det passer til dine behov, eller hvis ikke du synes, at lånetilbuddet er attraktivt nok.

Sammenlign altid tilbud og priser

Uanset om du vælger at bruge Lendo eller ej, når du leder efter et billån, anbefaler vi altid, at du sammenligner lånetilbud fra flere banker og långivere. Årsagen er, at der kan være meget store forskelle i renteniveauet fra én bank til en anden, selvom du sender den samme ansøgning til dem alle. Der kan være mange penge at spare, så derfor bør du altid undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig for at optage et billån. Uanset hvad kan vores låneberegner, som du kan finde her på siden, give dig en fornemmelse af, hvilken rente du kan forvente at blive tilbudt.

Du er kun tre små skridt fra at få et lån til lige den bil, du har forelsket dig i:

 1. Ansøg

 2. Sammenlign

 3. Vælg

Her kan du finde mere viden om billån og dine muligheder

Fordele ved at ansøge om billån via Lendo

 • Lavere renteomkostninger på lånet

 • Helt uden udbetaling

 • Lån uden pant i bilen

 • Lånetilbud fra flere forskellige långivere

 • Nemt og gratis

 • Helt uforpligtende

Vi her hos Lendo hjælper dig med at beregne og sammenligne billån gratis, så du får en lav rente og en månedlig ydelse, der passer til din økonomi. Du kan beregne din forventede månedlige ydelse og sammenligne ud fra forskellige lånebeløb og løbetider. Du kan søge om op til 300.000 kr.

God fornøjelse med at ansøge og finde det billån, der passer til netop dig.

Billån Q&A

Hvad er et billån?

Et billån er normalt et lån, hvor man stiller bilen som sikkerhed. Det betyder, at bilen tages i pant for lånet, så långiveren har sikkerhed i tilfælde af, at lånet ikke bliver betalt tilbage. Normalt vil et billån med sikkerhed dække op til 80% af bilens værdi, således at du selv skal lægge mindst 20% af bilens værdi ved købet.

Det er den ene mulighed for at få et billån. Den anden mulighed er at tage et forbrugslån til bil, som du kan sammenligne her på siden. Når du optager et forbrugslån, bliver du ikke bedt om at stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du kan få godkendt et lån, som svarer til hele bilens værdi. Ved optagelse af forbrugslån behøver du altså ikke at stille garanti for at kunne låne penge.

Sådan søger du om et billån gennem Lendo

Hos Lendo har vi en ambition om, at det skal være nemt og hurtigt at ansøge om et billån - ligesom det skal være nemt at sammenligne tilbud fra forskellige långivere. Når du har udfyldt låneansøgningen til finansiering af dit bilkøb, behandles den af flere banker og långivere, der udarbejder et personligt tilbud til dig. Helt gratis.

Selvom du oftest modtager tilbud allerede efter kort tid, anbefaler vi stadig, at du venter 24 timer, før du træffer den endelige beslutning om det lån, du gerne vil have. Det kan nemlig variere fra långiver til långiver, hvor lang tid de er om at behandle din ansøgning. Generelt vil långiverne dog altid tilstræbe at behandle din ansøgning hurtigst muligt.

Hvorfor bør jeg sammenligne billån?

Renten på billån kan variere meget fra långiver til långiver alt afhængigt af, hvem der ansøger. Det unikke ved Lendo er, at du allerede, når du indsender låneansøgningen, kan se de forventede omkostninger ved lånet – dog med forbehold for långiverens kreditvurdering af dig.

Vi samler tilbud ind til dig fra de långivere, vi samarbejder med, og klarer dermed det hårde arbejde for dig. Det eneste, du skal gøre, er blot at kigge tilbuddene igennem og vurdere, hvilket billån, der passer dig bedst. Alle tilbuddene er klar inden for 24 timer, så du behøver ikke at vente længe på at finde ud af, hvilken långiver, der kan tilbyde de bedste vilkår for dig.

Læs mere om låne sammenligning

Hvor meget kan jeg låne til en bil?

Med et klassisk billån kan du låne op til 80% af bilens værdi. Hvis du i stedet vælger at finansiere din bil med et privatlån, som kan tages igennem Lendo, kan du låne op til 100% af bilens værdi. Lånets størrelse afhænger af din økonomiske situation, herunder hvor meget du kan afdrage på lånet fremadrettet. Jo mere du kan afdrage, desto mere kan du typisk låne.

Hvad er renten på billån?

Renten på dit billån fastsættes ikke af Lendo, men af ​​de banker og långivere, vi samarbejder med. Hver långiver foretager deres egen risikovurdering baseret på din kreditværdighed, og derefter vises lånetilbuddene med den rente, som de respektive långivere kan tilbyde, via vores sammenligningstjeneste. På den måde indtager Lendo rollen som formidler af tilbuddene, hvilket betyder, at du får et overblik over de forskellige tilbud og vilkår på dit billån. Dermed kan du nemt sammenligne og vælge det bedste lån.

Hvad påvirker renten på billån?

Renten på billån er ikke påvirket af, hvilken bil du køber, eller om du køber den af en privatperson eller en bilforhandler. Generelt påvirkes den heller ikke af ​​lånets løbetid. Det er i stedet din økonomiske situation, der hovedsageligt afgør renten på dit billån.

Følgende faktorer kan påvirke renten:

Dit ansættelsesforhold

Er du fuldtids- eller fastansat, har du mulighed for at få tilbudt en lavere rente, end hvis du er ansat på begrænset tid eller arbejder på deltid.

Hvis du er studerende eller arbejdsløs, vurderes din mulighed for at afdrage på lånet til at være mere begrænset. Det betyder, at du typisk skal betale en lidt højere rente, når du låner til en bil.

Medansøgere

Hvis du har en medansøger med en god økonomi, forbedres dine chancer for at opnå bedre lånevilkår. Det skyldes, at långiverne kan sprede risikoen ved at låne penge til begge låntagere, og de er dermed i stand til at tilbyde en lavere rente.

Hvis du ved, at din økonomiske situation vil forbedres inden for den nærmeste fremtid, kan det være en god idé at vente med at ansøge om tilbud på billån, til efter forbedringen er indfundet. På den måde står du bedre, når banker og långivere skal vurdere dig. En bedre kreditvurdering medfører oftest et større bevilliget lånebeløb og en lavere rente.

Hvad vil det sige at låne med bilen som sikkerhed?

At låne med bilen som sikkerhed betyder, at du i de fleste tilfælde kan låne op til 80% af bilens samlede værdi. Ifølge loven er sælger forpligtet til at opkræve et kontantbeløb på 20% af bilens pris, når køber optager et billån eller anden form for finansiering.  

Hvis du ønsker at købe en bil uden udbetaling og uden at stille bilen som sikkerhed, kan du i stedet finansiere dit bilkøb med et privatlån. Du kan nemt sammenligne privatlån på Lendo for at finde dét lån med den laveste rente og de bedste vilkår for dig.

Hvordan tilbagebetales mit billån via Lendo?

Tilbagebetaling af dit billån sker normalt gennem månedlige delbetalinger, der kaldes afdrag. Der tilskrives renter og eventuelle gebyrer som eksempelvis etablerings- og administrationsgebyr i tillæg til dine afdrag.

Ofte stillede spørgsmål
 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.