Billån

Billån - Find det bedste og billigste med Lendo

Leder du efter det bedste billån? Bilen er vigtig for mange danskere. Den får ofte hverdagen til at hænge sammen. Det betyder også, at udgifterne til en bil fylder en hel del i de fleste familiers budget. Men hvor og hvordan finder du de billigste billån på markedet? Det kan Lendo hjælpe dig med.

På denne side har vi samlet alt, der er værd at vide om billån. Du kan blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal låne til din nuværende bil eller til en ny bil. Vi hos Lendo vil nemlig gerne være din hjælp på lånemarkedet. Hvad end du søger et samlelån eller et billån er vores mål, at du finder det bedste og billigste. 

På denne side om billån kan du blive klogere på følgende: 

Hvad er et billån?

Et lån til bil er normalt et lån, hvor man stiller bilen som sikkerhed. Det betyder, at bilen tages i pant for lånet. Låneudbyderen har på den måde sikkerhed i tilfælde af, at lånet ikke bliver betalt tilbage. Normalt vil et billån med sikkerhed dække op til 80% af bilens værdi, således at du selv skal lægge mindst 20% af bilens værdi ved købet.

Det er den ene mulighed for at få et billån. Den anden mulighed er at tage et forbrugslån til bil. Du kan sammenligne billån her på siden. Når du optager et lån via os, bliver du ikke bedt om at stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du kan få godkendt et lån, som svarer til hele bilens værdi. I et forbrugslån behøver du altså ikke at stille garanti for at kunne låne penge.

Hvordan søger jeg om et lån til bil gennem Lendo?

Hos Lendo vil vi gerne have, at det skal være nemt og hurtigt at ansøge om et lån til bil - ligesom det skal være nemt at sammenligne tilbud fra låneudbydere. Når du har sendt låneansøgningen til finansiering af dit bilkøb afsted, behandles den af flere banker og låneudbydere. De laver et personligt lånetilbud til dig helt gratis.

Vi anbefaler, at du venter 24 timer, før du træffer den endelige beslutning om det lån, du gerne vil have. Det kan nemlig variere, hvor lang tid de er om at behandle din ansøgning. Låneudbyderne vil dog altid forsøge at behandle din ansøgning hurtigst muligt.

Hvorfor bør jeg sammenligne billån renter?

Billån renten kan variere meget fra låneudbyder til låneudbyder alt afhængigt af, hvem der ansøger. Det unikke ved Lendo er, at du allerede, når du indsender låneansøgningen, kan se de forventede omkostninger ved billånet. Det er dog med forbehold for låneudbyderens kreditvurdering af dig.

Vi samler tilbud ind til dig fra de låneudbydere, vi samarbejder med, og klarer dermed det hårde arbejde for dig. Du skal blot kigge tilbuddene igennem og vurdere, hvilket billån, der passer dig bedst. Alle tilbud er klar inden for 24 timer. Du behøver ikke at vente længe på at finde ud af, hvilken låneudbyder, der kan tilbyde dig det bedste billån.

Vurdering af dine lånemuligheder og prisen på dit billån 

Kreditvurdering og sammenligning af flere banker og låneudbyderes lånetilbud - det er nøglen til at få et lån med lav rente til en bil. Hvilken rentesats du bliver tilbudt, afhænger af den enkelte låneudbyders kreditvurdering. Låneudbydere fokuserer på forskellige typer af kunder og vurderer også ansøgere forskelligt. Det er klogt at sammenligne billån hos så mange låneudbydere som muligt. Når de har vurderet din ansøgning, vil du modtage lånetilbud. Så kan du vælge det bedste billån for dig. Det er nemt og gratis.

Med Lendo kan du sammenligne lån til bilen på op til 500.000 kr. med en rentesats fra 2,95%. Lendo tilbyder en mulighed for at optage billånet som et lån, hvor bilen ikke stilles som sikkerhed. Læs mere om lån uden sikkerhed her.

Det er din økonomi, der bestemmer, hvilken rente låneudbyderen giver dig på et billån. Det betyder, at du skal være opmærksom på, at alle mennesker kan ende med forskellige renter. Det er altså ikke givet på forhånd, at du får en rente på mindre end 5%, bare fordi din nabo har fået den rente i samme bank.

Find det bedste billån via vores billån beregner 

Vores billån beregner, også kaldet låneberegner, kan hjælpe dig med at finde det bedste billån. 

Du er sikkert i gang med at finde hoved og hale i, hvordan det skal foregå med det her bilkøb. Forud for selve billånet, er der mange ting, der skal tages stilling til. Først og fremmest skal du finde en bil, du vil købe. Det kræver en del tid, fordi der findes mange slags biler. Udover det findes der mange forskellige bilforhandlere. 

Når du har fundet drømmebilen og bilforhandlere, du vil købe den hos, har den bilforhandler nok en afdragsaftale klar til dig. Men hvordan ved du, at det er det bedste billån? Hvad hvis du kan spare penge hver måned ved at finde en anden finansieringsløsning? Der vil højst sandsynligt være en høj rente pi den afbetalingsaftale. Hvis du bruger vores billån beregner, vil du kunne sammenligne billånene. Du kan også sammenligne med den afbetalingsordning, du måske allerede har fået tilbudt, gennem din bilforhandler. På den måde kan du beregne billån i forhold til, hvad der er bedst at gøre i din situation. 

Beregn billån for at finde det bedste billån til din privatøkonomi. 

Sådan sikrer du dig det billigste billån

Hvordan sikrer du dig det billigste billån? Det billån med lavest ÅOP er det billån, der kan spare dig for flest omkostninger. Ligesom med andre almindelige lån, er det lånets ÅOP du skal fokusere på, inden du sætter din underskrift. ÅOP inkluderer alle omkostninger, der kan være ved at optage lånet. Renten på billån er nemlig ikke retvisende, fordi renten kun er en del af omkostningerne ved lånet. Det billigste billån er altså ikke bare det billån med lav rente. Det billigste billån er det billån med lavest ÅOP. 

Sammenlign altid tilbud og priser på billån

Uanset om du vælger at bruge Lendo eller ej, når du leder efter et billån, anbefaler vi altid, at du sammenligner lånetilbud fra flere banker og låneudbydere. Årsagen er, at der kan være meget store forskelle i renteniveauet fra én bank til en anden, selvom du sender den samme ansøgning til dem alle. Der kan være mange penge at spare. Derfor bør du altid undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig for at optage det bedste billån til dig. Uanset hvad kan vores låneberegner give dig en fornemmelse af, hvilken rente du kan forvente at blive tilbudt.

Du er kun tre små skridt fra at få et lån til lige den bil, du har forelsket dig i:

 1. Ansøg

 2. Sammenlign

 3. Vælg

Vi her hos Lendo hjælper dig med at beregne og sammenligne billån gratis, så du får en lav rente og en månedlig ydelse, der passer til din økonomi. Du kan beregne din forventede månedlige ydelse og sammenligne ud fra forskellige lånebeløb og løbetider. Du kan søge om op til 500.000 kr.

Fordele ved at ansøge om billån via Lendo:

 • Lavere renteomkostninger på lånet

 • Helt uden udbetaling

 • Lån uden pant i bilen

 • Lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere

 • Nemt og gratis

 • Helt uforpligtende

Billån uden udbetaling  

Hos Lendo kan du tage et billån uden udbetaling. I mange tilfælde, når du låner penge, skal du lægge en procentdel af lånebeløbet for at kunne låne pengene. Vi har billige billån uden udbetaling til dig, hvis du står og vil have din drømmebil eller blot skal bruge en bil af praktiske årsager hurtigst muligt. 

Med et billån uden udbetaling hos os er det nemt at tage et billån: 

 1. Find drømmebilen uden at tænke på at have penge til udbetaling
 2. Udfyld vores låneberegner helt gratis og uforpligtende 
 3. Vent op til 24 timer på at få tilbud på billån
 4. Sammenlign tilbud på lån til bilen
 5. Vælg det billigste billån uden udbetaling 

Det er så ærgerligt at stå i en situation, hvor det er nødvendigt med en bil, fordi du måske har fået et job, der ligger lidt langt væk. Det vil spare dig en masse tid, hvis du anskaffer dig en bil. Dog er det ikke alle, der forudser lige præcis den udgift i deres budget. Det kan skabe stor frustration at tage offentlig transport hver dag, når du ved, hvor meget nemmere det vil være, hvis du har en bil. 

Find det billigste billån uden udbetaling her hos os. Det behøver ikke være så besværligt. 

Afdragsfrit billån

Når noget er afdragsfrit, er det en aftale, man har lavet med banken. Det kan være, at man har lavet en aftale om, i det realkreditlån man tager, at det i 30 år er et afdragsfrit lån. Det betyder ikke, at man ikke skal betale noget. Man nøjes blot med at betale renter af lånet. 

Vors låneudbydere udbyder ikke afdragsfrit billån. Låneudbyderne kræver, at lånet er betalt ud inden for max 12 år - afhængigt af hvad de vurderer ud fra din privatøkonomi. Det giver også god mening, at der ikke udbydes afdragsfrit billån, hvis du spørger os. Bilen stiger ikke i værdi, den falder tværtimod. Hvis du efter 8 år skal sælge bilen, vil du stå med et stort lån og en bil, der ikke er særligt meget værd. Så med mindre du har sparet op til bilen, så er det en god ordning at tage et billån, som du betaler af på, men du har bilen. På den måde skylder du ikke et uoverskueligt højt beløb, når du en dag skal skifte den bil ud med en ny. 

Billån med eller uden sikkerhed 

Det er dit valg, om du ønsker at optage et lån til bilen med eller uden sikkerhed. Vi anbefaler dog, at du, inden du beslutter at optage et billån, overvejer, om du ønsker et traditionelt billån med sikkerhed eller et billån uden sikkerhed.

Billån med sikkerhed

Når der skal stilles sikkerhed i bilen for et lån, kaldes det at tage pant i bilen. Det betyder, at låneudbyderen har sikret sine penge i selve bilen, som er en dækning af det pågældende lån i det tilfælde, at du ikke kan tilbagebetale lånet. 

Der er ingen tvivl om, at et billån med sikkerhed umiddelbart opleves som den billigste form for lån, når du skal købe en ny bil. I dag får du ofte en ÅOP på mindre end 5%, men så er kravene forbundet med lånet også større. Først og fremmest kræver banken pant i bilen, og derudover skal du også være klar til at lægge en udbetaling, som typisk vil være 20% af købsprisen. 

Når du tager et lån med pant i bilen, er der tre ting, du skal være opmærksom på:

 • Overhold dine betalinger

 • Udgifter forbundet med pant

 • Højere ÅOP

For det første er det vigtigt, at du overholder dine betalinger. Der bliver ved oprettelse af lånet indgået en aftale omkring betalingsterminer, og de skal overholdes. Hvis du ikke betaler til tiden, kan du blive pålagt yderligere omkostninger, og i værste fald kan du miste bilen. Du skal også være opmærksom på, at pant i bilen indebærer, at indfrielse af lånet skal ske ved salg af bilen. 

For det andet er der flere udgifter forbundet med optagelse af pant. Dette inkluderer blandt andet udgifter som retsafgift, registreringsafgift, notering af panthaverdeklaration ved forsikringsskift, notering af udlæg og gebyrmærke til panthaverdeklaration og en tinglysningsafgift. Alle disse gebyrer og afgifter er kroner og ører, og de skal også regnes ind i ÅOP’en, som er de årlige omkostninger i procent. 

Den tredje ting, du skal være opmærksom på, er de samlede omkostninger, du skal betale for lånet. Når lånevilkårene beregnes, er alle udgifter forbundet med lånet regnet med i ÅOP’en, som er et udtryk for de samlede årlige omkostninger ved det specifikke lån. Du kan derfor med fordel bruge ÅOP’en, når du sammenligner lån og skal vurdere, hvad et lån vil koste dig. Bemærk at de forskellige lån skal have samme størrelse og løbetid.

Fordele

 • Lavere rente

Ulemper

 • Højere ÅOP
 • Långivers mulighed for inddragelse af bil
 • Krav til forsikring
 • Udbetaling på mellem 20% - 30% af bilens værdi

Billån uden sikkerhed

Du kan få et billån uden sikkerhed på flere måder. En af de mest anvendte metoder er at ansøge om et privatlån, fx gennem Lendo. Ansøgningen sendes til de banker og låneudbydere, vi samarbejder med, og herefter samler vi de bedste lånetilbud til dig. På den måde kan du være sikker på, at du ikke behøver at stille sikkerhed for at låne penge. Du behøver heller ikke at bruge alle pengene til billånet. Hvis du ønsker det, kan du afsætte penge til brændstof, reparationer eller andre bilrelaterede indkøb.

Lånet kaldes således fuld finansiering forstået på den måde, at du låner 100% af bilens købspris. Denne type lån er især god, hvis man skal købe en brugt bil, der koster nogle tusinde, men knap så god, hvis bilen koster halve millioner. Det skyldes, at renten normalt vil være noget højere, når du ikke stiller sikkerhed i lånet.

Denne type af lån vil ikke være lige så billig, som ved et billån med sikkerhed. Dog kan den laveste rentesats stadig være et godt stykke under 10%. Samtidig slipper du for alle de ovenstående krav – det eneste, der er relevant i forhold til et lån uden sikkerhed til bilen er:

 •  Din indkomst 

 •  Din samlede økonomi

Fordele

 • Lavere ÅOP
 • Nem og hurtig låneproces
 • Ingen inddragelse af bil
 • Ingen krav om type af forsikring
 • Lån hele bilens købspris

Ulemper

 • Højere rente

Hvis du har besluttet dig for, at et billån uden sikkerhed er det rigtige for dig, så mangler du blot at udfylde låneansøgningen for at kunne sammenligne lån. Hvis du ansøger om et lån via Lendos låneberegner, videresender vi din ansøgning til de banker og långivere, vi samarbejder med. Til gengæld får du alle lånetilbud tilsendt inden for 24 timer – ganske gratis. Du forpligter dig ikke til at vælge et lånetilbud, når du ansøger om et lån, og hvis du beslutter dig for at acceptere et lånetilbud, kan du gøre det med det samme eller vente nogle dage. Det er helt op til dig.

Ønsker du at købe bilen sammen med en anden, vil det lette processen at inkludere en medansøger i din låneansøgning, da låneudbyderne således kan vurdere jeres samlede økonomi. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din økonomi er god nok til, at du kan optage lånet alene, kan en medansøger øge dine chancer for at kunne låne penge.

Hvor meget kan jeg låne til en bil?

Med et klassisk billån kan du låne op til 80% af bilens værdi. Hvis du i stedet vælger at finansiere din bil med et privatlån, som kan tages igennem Lendo, kan du låne op til 100% af bilens værdi. Lånets størrelse afhænger af din økonomiske situation, herunder hvor meget du kan afdrage på lånet fremadrettet. Lån til bil med så højt et afdrag som muligt - jo højere afdrag jo højere lånebeløb. 

Hvad er renten på billån?

Renten på dit billån fastsættes ikke af Lendo, men af ​​de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. Hver låneudbyder foretager deres egen risikovurdering baseret på din kreditværdighed, og derefter vises lånetilbuddene med den rente, som de respektive låneudbydere kan tilbyde, via vores sammenligningstjeneste. På den måde indtager Lendo rollen som formidler af tilbuddene, hvilket betyder, at du får et overblik over de forskellige tilbud og vilkår på dit billån. Dermed kan du nemt sammenligne og vælge det bedste lån.

Hvad påvirker renten på et billån?

Renten på billån er ikke påvirket af, hvilken bil du køber, eller om du køber den af en privatperson eller en bilforhandler. Generelt påvirkes den heller ikke af ​​lånets løbetid. Det er i stedet din økonomiske situation, der hovedsageligt afgør din personlige billån rente.

Følgende faktorer kan påvirke renten:

Dit ansættelsesforhold

Er du fuldtids- eller fastansat, har du mulighed for at få tilbudt en lavere billån rente, end hvis du er ansat på begrænset tid eller arbejder på deltid.

Hvis du er studerende eller arbejdsløs, vurderes din mulighed for at afdrage på lånet til at være mere begrænset. Det betyder, at du typisk skal betale en lidt højere billån rente.

Medansøgere

Hvis du har en medansøger med en god økonomi, forbedres dine chancer for at opnå bedre lånevilkår. Det skyldes, at låneudbyderne kan sprede risikoen ved at låne penge til begge låntagere, og de er dermed i stand til at tilbyde en lavere rente.

Hvis du ved, at din økonomiske situation vil forbedres inden for den nærmeste fremtid, kan det være en god idé at vente med at ansøge om tilbud på billån, til efter forbedringen er indfundet. På den måde står du bedre, når banker og låneudbydere skal vurdere dig. En bedre kreditvurdering medfører oftest et større bevilliget lånebeløb og en lavere rente.

Hvordan tilbagebetales mit billån via Lendo?

Tilbagebetaling af dit billån sker normalt gennem månedlige delbetalinger, der kaldes afdrag. Der tilskrives renter og eventuelle gebyrer som eksempelvis etablerings- og administrationsgebyr i tillæg til dine afdrag.

Kan jeg få et billån, der er billigt, gennem Lendo?

Har du allerede et lån til bil i dag? Har du en følelse af, at du kan få en lavere rente? Så skal du overveje at flytte dit billån. Modsat hvad mange tror, er det ikke en særlig svær proces. Faktisk er det ikke sværere, end at du optager et nyt og bedre lån, som du bruger til at betale din nuværende gæld af.

Den primære årsag til at du skal overveje at flytte dit billån er, at du kan spare penge. Det er en klar fordel at flytte dit billån til den bank, der kan tilbyde dig den billigste billån rente. Den laveste ÅOP for et billån med sikkerhed vil ofte være under 5%, mens et dårligt billån typisk kan have en rentesats på næsten 20%.

Hvis du kan halvere renteomkostningerne ved at flytte et billån, så siger det sig selv, at du har formået at spare penge. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har et billån med sikkerhed, skal hele lånet samt panten indløses, før du kan flytte lånet til en ny låneudbyder og få en billigere billån rente.

Hvordan refinansierer jeg så mit nuværende billån?

Nu er du sikkert interesseret i at vide mere om, hvordan du så flytter dit lån til bilen. Hvis du ansøger om et lån gennem os, videresender vi din ansøgning til en række banker og låneudbydere. I ansøgningen noterer du, at du vil refinansiere. Derefter får du lånetilbud fra flere forskellige banker og lånudbydere. Du kan endda sammenligne dine nuværende vilkår med de vilkår, den nye bank eller låneudbyder kan tilbyde dig. Så kan du nemt se, hvor meget du kan spare ved at flytte dit billån.

Hvis du har et billån uden sikkerhed og pant, er det forholdsvis simpelt at søge om refinansiering. Vi hos Lendo sørger for at indhente de bedste lånetilbud til dig. Fordelen ved at søge om refinansiering af dit billån gennem Lendo er, at du kan sammenligne billån renten på op til flere tilbud med det lån, du har i dag.

Hvis du i forvejen har et billån med sikkerhed og pant, vil det ofte være lidt sværere at refinanisere billånet.

Typiske kriterier er:

 • Låntageren af det nye lån skal være den samme person, som optog det eksisterende lån
 • Panten i det nye lån skal svare til panten i det eksisterende lån
 • Lånebeløbet kan ikke være højere eller lavere end det nuværende billån
 • Du skal vælge den samme løbetid for det nye lån

Når du ansøger om en refinansiering af dit lån til bilen, anbefaler vi, at du vælger den samme løbetid som ved dit eksisterende lån. Husk at de fleste biler mister værdi hvert år. Sørg for at dine afbetalingsrater er store nok.

Nogle banker og låneudbydere kræver et etableringsgebyr ved optagelsen af ​​lånet.

Kan jeg få billånet lagt sammen med boliglånet?

Har du været boligejer i et par år, og har du betalt en del af på dit boliglån? Så kan du muligvis lægge dit billån ind i dit boliglån. Dette vil være en fordel. Du undgår at betale renter og gebyrer til en ekstra bank, mens renteniveauet på realkreditlån i Danmark er lavt. En sådan refinansiering kan lade sig gøre, uanset om du har et traditionelt billån eller et billån uden sikkerhed og pant. Et godt tip er at øge de månedlige afdrag på boliglånet. På den måde undgår du at bruge for mange år på at tilbagebetale den del af lånet, der udgør billånet.

En refinansiering af dit billån vil være en god idé, uanset hvilket lån til bilen du har. Det gælder især, hvis du allerede har haft billånet i nogle år. Der kan have været store udsving i markedet i denne periode. Som regel vil der være en lille omkostning forbundet med refinansiering af billånet. Der kan være etableringsomkostninger, som mange låneudbydere kræver i forbindelse med optagelse af lån. Udover det er det en nem proces.

Hvis du har et billån uden sikkerhed, kan du søge om refinansiering via Lendo. Herefter bliver din ansøgning vurderet af en række banker og låneudbydere. Det giver dig gode chancer for at få det bedste lån.

Jeg har flere spørgsmål

Vi håber, at du har fået svar på dine spørgsmål. Sidder du alligevel tilbage med flere spørgsmål vedrørende billån? Så kan du altid ringe på 70 5000 10, chatte med os eller sende os en mail.

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 man-fre 09.00-16.00
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt - typisk indenfor en hverdag
Billån FAQ

Når du søger om et billån gennem Lendo, er det altid et lån uden sikkerhed. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, at der ofte er forskel på lån med sikkerhed og uden sikkerhed. Ved lån uden sikkerhed tages der ikke pant i nogen ejendom, og derfor vil renten ofte være højere. Til gengæld er der andre fordele ved lån uden sikkerhed. Du skal f.eks. ikke lægge en udbetaling for lånet, ligesom du har langt større frihed til at bruge pengene, som du ønsker.

De långivere Lendo samarbejder med tilbyder lån med et rentespænd på 2,95 - 24,99%. Alle långiverne tilbyder en variabel debitorrente.

Nej. Når du søger om lån gennem Lendo, er det helt op til dig selv, hvad du bruger pengene til. I ansøgningen beder vi dig angive et låneformål, men der er ingen der stiller spørgsmål til, hvad du vælger at bruge pengene til.

Billån søgt gennem Lendo kræver ikke, at du som kunde lægger en udbetaling. Alle ekstra omkostninger og gebyrer er  medregnet i den samlede tilbagebetaling. 

Ja. Du kan altid indfri billånet før tid, ligesom du altid kan indbetale ekstra penge til lånet. Vil du vide mere, skal du kontakte den långiver, du har valgt at gå videre med.

ÅOP betyder årlig omkostning i procent, og fortæller hvad lånet vil koste dig om året. Her er alle gebyrer og omkostninger regnet med og det er derfor det er mest fordelagtigt at sammenligne og vælge det billån med den laveste ÅOP.

Der er ingen krav til, eller regler for, hvilke biler du kan få finansieret gennem Lendo. De lån Lendo formidler videre til dig er altid lån uden sikkerhed, og derfor vil der aldrig være krav til, om det er en ny eller brugt bil du er i markedet for at købe. 

Ja. I kan altid være 2 til at søge om et billån hos Lendo. Det fungerer på den måde, at én af jer står som hovedansøger og den anden som medansøger. Det er jeres samlede privatøkonomi der bliver kreditvurderet, og derfor vil dét at være to ofte styrke ansøgningen.

Lendo tema