Billån

Billån - Find det bedste og billigste med Lendo

Leder du efter det bedste billån? Bilen er en nødvendighed for mange danskere. Den får ofte hverdagen til at hænge sammen. Det betyder også, at udgifterne til en bil fylder en hel del i de fleste familiers budget. Men hvor og hvordan finder du de billigste lån på markedet? Det kan Lendo hjælpe dig med.

Her har vi samlet alt, hvad der er værd at vide om billån. Vi fortæller, hvad du skal være opmærksom på, når du skal låne penge til bilen eller en ny bil. Vi fortæller, hvordan og hvorfor du skal sammenligne lån. Vi fortæller, om du bør lægge en udbetaling til bilen eller ej, og meget mere. Læs med her og bliv klogere på dit lån til en bil, inden du ansøger.

Vurdering af dine lånemuligheder og prisen på dit billån

Kreditvurdering og sammenligning af flere bankers tilbud - det er nøglen til at få et lån med lav rente til en bil. Hvilken rentesats du bliver tilbudt, afhænger af den enkelte långivers kreditvurdering. Banker fokuserer på forskellige typer af kunder og vurderer også ansøgere forskelligt. Det er klogt at sammenligne billån hos så mange banker som muligt. Når bankerne har vurderet din ansøgning, præsenterer Lendo tilbuddene for dig. Så kan du vælge den bedste løsning for dig. Det er nemt og gratis.

Med Lendo kan du sammenligne lån til bilen på op til 300.000 kr. med en rentesats fra 2,95%. Lendo tilbyder en mulighed for at optage billånet som et lån, hvor bilen ikke stilles som sikkerhed.

Det er din individuelle økonomi, der langt hen ad vejen bestemmer, hvilken rente banken giver dig på et billån. Det betyder, at du skal være opmærksom på, at forskellige mennesker kan ende med forskellige rentesatser. Det er altså ikke givet på forhånd, at du får en rente på mindre end 5%, bare fordi din nabo har fået den rente i samme bank.

Sammenlign altid tilbud og priser

Uanset om du vælger at bruge Lendo eller ej, når du leder efter et billån, anbefaler vi altid, at du sammenligner lånetilbud fra flere banker og långivere. Årsagen er, at der kan være meget store forskelle i renteniveauet fra én bank til en anden, selvom du sender den samme ansøgning til dem alle. Der kan være mange penge at spare. Derfor bør du altid undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig for at optage et billån. Uanset hvad, kan vores låneberegner give dig en fornemmelse af, hvilken rente du kan forvente at blive tilbudt.

Du er kun tre små skridt fra at få et lån til lige den bil, du har forelsket dig i:

 1. Ansøg

 2. Sammenlign

 3. Vælg

Vi her hos Lendo hjælper dig med at beregne og sammenligne billån gratis, så du får en lav rente og en månedlig ydelse, der passer til din økonomi. Du kan beregne din forventede månedlige ydelse og sammenligne ud fra forskellige lånebeløb og løbetider. Du kan søge om op til 300.000 kr.

Fordele ved at ansøge om billån via Lendo:

 • Lavere renteomkostninger på lånet

 • Helt uden udbetaling

 • Lån uden pant i bilen

 • Lånetilbud fra flere forskellige långivere

 • Nemt og gratis

 • Helt uforpligtende

God fornøjelse med at ansøge og finde det billån, der passer til netop dig.

Billån Q&A

Her får du alt den viden og information om billån, du har brug for. Hvis vi alligevel mangler et punkt, eller at besvare lige netop dit spørgsmål er du velkommen til at ringe på 70 5000 10. Vi sidder klar til at hjælpe og besvare dine spørgsmål.

Hvad er et billån?

Et billån er normalt et lån, hvor man stiller bilen som sikkerhed. Det betyder, at bilen tages i pant for lånet, så långiveren har sikkerhed i tilfælde af, at lånet ikke bliver betalt tilbage. Normalt vil et billån med sikkerhed dække op til 80% af bilens værdi, således at du selv skal lægge mindst 20% af bilens værdi ved købet.

Det er den ene mulighed for at få et billån. Den anden mulighed er at tage et forbrugslån til bil, som du kan sammenligne her på siden. Når du optager et forbrugslån, bliver du ikke bedt om at stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du kan få godkendt et lån, som svarer til hele bilens værdi. Ved optagelse af forbrugslån behøver du altså ikke at stille garanti for at kunne låne penge.

Hvordan søger jeg om et billån gennem Lendo?

Hos Lendo har vi en ambition om, at det skal være nemt og hurtigt at ansøge om et billån - ligesom det skal være nemt at sammenligne tilbud fra forskellige långivere. Når du har udfyldt låneansøgningen til finansiering af dit bilkøb, behandles den af flere banker og långivere, der udarbejder et personligt tilbud til dig. Helt gratis.

Selvom du oftest modtager tilbud allerede efter kort tid, anbefaler vi stadig, at du venter 24 timer, før du træffer den endelige beslutning om det lån, du gerne vil have. Det kan nemlig variere fra långiver til långiver, hvor lang tid de er om at behandle din ansøgning. Generelt vil långiverne dog altid tilstræbe at behandle din ansøgning hurtigst muligt.

Hvorfor bør jeg sammenligne billån?

Renten på billån kan variere meget fra långiver til långiver alt afhængigt af, hvem der ansøger. Det unikke ved Lendo er, at du allerede, når du indsender låneansøgningen, kan se de forventede omkostninger ved lånet – dog med forbehold for långiverens kreditvurdering af dig.

Vi samler tilbud ind til dig fra de långivere, vi samarbejder med, og klarer dermed det hårde arbejde for dig. Det eneste, du skal gøre, er blot at kigge tilbuddene igennem og vurdere, hvilket billån, der passer dig bedst. Alle tilbuddene er klar inden for 24 timer, så du behøver ikke at vente længe på at finde ud af, hvilken långiver, der kan tilbyde de bedste vilkår for dig.

Læs mere om at sammenligne lån

Billån med eller uden sikkerhed?

Det er dit valg, om du ønsker at optage et lån til bilen med eller uden sikkerhed. Vi anbefaler dog, at du, inden du beslutter at optage et billån, overvejer, om du ønsker et traditionelt billån med sikkerhed eller et billån uden sikkerhed.

Billån med sikkerhed

Når der skal stilles sikkerhed i bilen for et lån, kaldes det at tage pant i bilen. Det betyder, at långiveren har sikret sine penge i selve bilen, som er en dækning af det pågældende lån i det tilfælde, at du ikke kan tilbagebetale lånet. 

Der er ingen tvivl om, at et billån med sikkerhed umiddelbart opleves som den billigste form for lån, når du skal købe en ny bil. I dag får du ofte en ÅOP på mindre end 5%, men så er kravene forbundet med lånet også større. Først og fremmest kræver banken pant i bilen, og derudover skal du også være klar til at lægge en udbetaling, som typisk vil være 20% af købsprisen. 

Når du tager et lån med pant i bilen, er der tre ting, du skal være opmærksom på:

 • Overhold dine betalinger

 • Udgifter forbundet med pant

 • Højere ÅOP

For det første er det vigtigt, at du overholder dine betalinger. Der bliver ved oprettelse af lånet indgået en aftale omkring betalingsterminer, og de skal overholdes. Hvis du ikke betaler til tiden, kan du blive pålagt yderligere omkostninger, og i værste fald kan du miste bilen. Du skal også være opmærksom på, at pant i bilen indebærer, at indfrielse af lånet skal ske ved salg af bilen. 

For det andet er der flere udgifter forbundet med optagelse af pant. Dette inkluderer blandt andet udgifter som retsafgift, registreringsafgift, notering af panthaverdeklaration ved forsikringsskift, notering af udlæg og gebyrmærke til panthaverdeklaration og en tinglysningsafgift. Alle disse gebyrer og afgifter er kroner og ører og de skal også regnes ind i ÅOP’en, som er de årlige omkostninger i procent. 

Den tredje ting, du skal være opmærksom på, er de samlede omkostninger, du skal betale for lånet. Når lånevilkårene beregnes, er alle udgifter forbundet med lånet regnet med i ÅOP’en, som er et udtryk for de samlede årlige omkostninger ved det specifikke lån. Du kan derfor med fordel bruge ÅOP’en, når du sammenligner lån og skal vurdere, hvad et lån vil koste dig. Husk, dit lån skal være sammenligneligt på lånets størrelse og dets løbetid.

Fordele

 • Lavere rente

Ulemper

 • Højere ÅOP
 • Långivers mulighed for inddragelse af bil
 • Krav til forsikring
 • Udbetaling på mellem 20% - 30% af bilens værdi

Billån uden sikkerhed

Du kan få et billån uden sikkerhed på flere måder. En af de mest anvendte metoder er at ansøge om et privatlån, fx gennem Lendo. Ansøgningen sendes til de banker og långivere, vi samarbejder med, og herefter samler vi de bedste lånetilbud til dig. På den måde kan du være sikker på, at du ikke behøver at stille sikkerhed for at låne penge, ligesom du heller ikke behøver at bruge alle pengene til billånet. Hvis du ønsker det, kan du afsætte penge til brændstof, reparationer eller andre bilrelaterede indkøb, hvilket er unikt for de lån, vi formidler.

Lånet kaldes således fuld finansiering forstået på den måde, at du låner 100% af bilens købspris. Denne type lån er især god, hvis man skal købe en brugt bil, der koster nogle tusinde, men knap så god, hvis bilen koster halve millioner. Det skyldes, at renten normalt vil være noget højere, når du ikke stiller sikkerhed i lånet.

Denne type af lån vil ikke være lige så billigt, som ved et billån med sikkerhed. Dog kan den laveste rentesats stadig være et godt stykke under 10%. Samtidig slipper du for alle de ovenstående krav – det eneste, der er relevant i forhold til et lån uden sikkerhed til bilen er:

 •  Din indkomst 

 •  Din samlede økonomi

Sådan et lån er i øvrigt ikke øremærket til et specifikt formål, ligesom banken heller ikke tager pant i din bil. Det betyder, at banken ikke kan kræve, at du sælger din bil, hvis du ikke overholder din afdragsordning. 

Fordele

 • Lavere ÅOP
 • Nem og hurtig låneproces
 • Ingen inddragelse af bil
 • Ingen krav om type af forsikring
 • Lån hele bilens købspris

Ulemper

 • Højere rente

Hvis du har besluttet dig for, at et billån uden sikkerhed er det rigtige for dig, så mangler du blot at udfylde låneansøgningen for at kunne sammenligne lån. Hvis du ansøger om et lån gennem Lendos sammenligningstjeneste, videresender vi din ansøgning til de banker og långivere, vi samarbejder med. Til gengæld får du alle lånetilbud tilsendt inden for 24 timer – ganske gratis. Du forpligter dig ikke til at vælge et lånetilbud, når du ansøger om et lån, og hvis du beslutter dig for at acceptere et lånetilbud, kan du gøre det med det samme eller vente nogle dage. Det er helt op til dig.

Ønsker du at købe bilen sammen med en anden, vil det lette processen at inkludere en medansøger i din låneansøgning, da långiverne således kan vurdere jeres samlede økonomi. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din økonomi er god nok til, at du kan optage lånet alene, kan en medansøger øge dine chancer for at kunne låne penge.

Hvor meget kan jeg låne til en bil?

Med et klassisk billån kan du låne op til 80% af bilens værdi. Hvis du i stedet vælger at finansiere din bil med et privatlån, som kan tages igennem Lendo, kan du låne op til 100% af bilens værdi. Lånets størrelse afhænger af din økonomiske situation, herunder hvor meget du kan afdrage på lånet fremadrettet. Jo mere du kan afdrage, desto mere kan du typisk låne.

Hvad er renten på billån?

Renten på dit billån fastsættes ikke af Lendo, men af ​​de banker og långivere, vi samarbejder med. Hver långiver foretager deres egen risikovurdering baseret på din kreditværdighed, og derefter vises lånetilbuddene med den rente, som de respektive långivere kan tilbyde, via vores sammenligningstjeneste. På den måde indtager Lendo rollen som formidler af tilbuddene, hvilket betyder, at du får et overblik over de forskellige tilbud og vilkår på dit billån. Dermed kan du nemt sammenligne og vælge det bedste lån.

Hvad påvirker renten på et billån?

Renten på billån er ikke påvirket af, hvilken bil du køber, eller om du køber den af en privatperson eller en bilforhandler. Generelt påvirkes den heller ikke af ​​lånets løbetid. Det er i stedet din økonomiske situation, der hovedsageligt afgør renten på dit billån.

Følgende faktorer kan påvirke renten:

Dit ansættelsesforhold

Er du fuldtids- eller fastansat, har du mulighed for at få tilbudt en lavere rente, end hvis du er ansat på begrænset tid eller arbejder på deltid.

Hvis du er studerende eller arbejdsløs, vurderes din mulighed for at afdrage på lånet til at være mere begrænset. Det betyder, at du typisk skal betale en lidt højere rente, når du låner til en bil.

Medansøgere

Hvis du har en medansøger med en god økonomi, forbedres dine chancer for at opnå bedre lånevilkår. Det skyldes, at långiverne kan sprede risikoen ved at låne penge til begge låntagere, og de er dermed i stand til at tilbyde en lavere rente.

Hvis du ved, at din økonomiske situation vil forbedres inden for den nærmeste fremtid, kan det være en god idé at vente med at ansøge om tilbud på billån, til efter forbedringen er indfundet. På den måde står du bedre, når banker og långivere skal vurdere dig. En bedre kreditvurdering medfører oftest et større bevilliget lånebeløb og en lavere rente.

Hvordan tilbagebetales mit billån via Lendo?

Tilbagebetaling af dit billån sker normalt gennem månedlige delbetalinger, der kaldes afdrag. Der tilskrives renter og eventuelle gebyrer som eksempelvis etablerings- og administrationsgebyr i tillæg til dine afdrag.

Jeg har allerede et billån - kan jeg få det billigere gennem Lendo?

Hvis du allerede har et billån i dag, men tror, at du kan få en lavere rente et andet sted, skal du overveje at flytte dit billån. Og modsat hvad mange tror, er det ikke en særlig kompliceret proces. Faktisk er det ikke sværere, end at du optager et nyt (og bedre) lån, som du bruger til at betale din nuværende gæld af.

Den primære årsag til, at du skal overveje at flytte dit billån er, at du kan spare penge. Det er en klar fordel at flytte dit billån til den bank, der kan tilbyde dig den billigste aftale. Den laveste ÅOP for et billån med sikkerhed vil ofte være under 5%, mens et dårligt billån typisk kan have en rentesats på næsten 20%. Og hvis du kan halvere renteomkostningerne ved at flytte et billån, så siger det sig selv, at du har formået at spare penge. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har et billån med sikkerhed, skal hele lånet samt panten indløses, før du kan flytte lånet til en ny bank.

Hvordan refinansierer jeg så mit nuværende billån?

Nu er du sikkert interesseret i at vide mere om, hvordan du så flytter et billån. Hvis du ansøger om et lån gennem os, videresender vi din ansøgning til en række banker og långivere. I ansøgningen noterer du, at du vil refinansiere, og retur får du lånetilbud fra flere forskellige banker og långivere. Du kan endda sammenligne dine nuværende vilkår med de vilkår, den nye bank eller långiver kan tilbyde dig, så du nemt kan se, hvor meget du kan spare ved at flytte dit billån.

Hvis du har et billån uden sikkerhed og pant, er det forholdsvis simpelt at søge om refinansiering. Søg gennem Lendo, så sørger vi for at indhente de bedste lånetilbud til dig. Fordelen ved at søge om refinansiering af dit billån gennem Lendo er, at du kan sammenligne renten på op til flere tilbud med det lån, du har i dag.

Hvis du i stedet har et nuværende billån med sikkerhed og pant, vil det ofte være lidt sværere at refinanisere billånet. Typiske kriterier er:

 • Låntageren af det nye lån skal være den samme person, som optog det eksisterende lån
 • Panten i det nye lån skal svare til panten i det eksisterende lån
 • Lånebeløbet kan ike være højere eller lavere end det nuværende billån
 • Du skal vælge den samme løbetid for det nye lån

Når du ansøger om en refinansiering af dit billån, anbefaler vi altid, at du vælger den samme løbetid som ved dit tidligere lån. Husk at de fleste biler mister værdi hvert år, så sørg for at dine afbetalingsrater er store nok.

Som udgangspunkt koster det ikke noget at flytte et billån, men nogle banker og långivere kræver et etableringsgebyr ved optagelsen af ​​lånet.

Kan jeg få billånet lagt sammen med boliglånet?

Hvis du har været boligejer i et par år og har betalt en del af på dit boliglån, kan du muligvis inkorporere dit billån i dit boliglån. Dette vil være en fordel, da du således undgår at betale renter og gebyrer til en ekstra bank, mens renteniveauet på realkreditlån i Danmark er historisk lavt. En sådan refinansiering kan lade sig gøre, uanset om du har et traditionelt billån eller et billån uden sikkerhed og pant. Et godt tip er at øge de månedlige afdrag på boliglånet, så du undgår at bruge for mange år på at tilbagebetale den del af lånet, der udgør billånet.

En refinansiering af dit billån vil i mange tilfælde være en god idé, uanset hvilket billån du har. Det gælder især, hvis du allerede har haft billånet i nogle år, da der kan have været store udsving i markedet i denne periode. Som regel vil der være en lille omkostning forbundet med refinansieringen af billånet i form af etableringsomkostninger, som mange banker kræver i forbindelse med optagelse af lån. Ellers er det ret ligetil at refinansiere et lån.

Hvis du har et billån uden sikkerhed, kan du søge om refinansiering via Lendo. Herefter bliver din ansøgning vurderet af en række banker og långivere, hvilket giver dig gode chancer for at få lige præcis det lån, der passer bedst til dig og din situation.

Jeg har flere spørgsmål

Vi håber, at du har fået svar på dine spørgsmål, men hvis du alligevel mangler svar, kan du altid ringe på 70 5000 10 eller chatte med os.

God fornøjelse!

 

Billån FAQ

Når du søger om et billån gennem Lendo, er det altid et lån uden sikkerhed. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, at der ofte er forskel på lån med sikkerhed og uden sikkerhed. Ved lån uden sikkerhed tages der ikke pant i nogen ejendom, og derfor vil renten ofte være højere. Til gengæld er der andre fordele ved lån uden sikkerhed. Du skal f.eks. ikke lægge en udbetaling for lånet, ligesom du har langt større frihed til at bruge pengene, som du ønsker.

De långivere Lendo samarbejder med tilbyder lån med et rentespænd på 2,95 - 29,95%. Alle långiverne tilbyder en variabel debitorrente.

Nej. Når du søger om lån gennem Lendo, er det helt op til dig selv, hvad du bruger pengene til. I ansøgningen beder vi dig angive et låneformål, men der er ingen der stiller spørgsmål til, hvad du vælger at bruge pengene til.

Billån søgt gennem Lendo kræver ikke, at du som kunde lægger en udbetaling. Alle ekstra omkostninger og gebyrer er  medregnet i den samlede tilbagebetaling. 

Ja. Du kan altid indfri billånet før tid, ligesom du altid kan indbetale ekstra penge til lånet. Vil du vide mere, skal du kontakte den långiver, du har valgt at gå videre med.

ÅOP betyder årlig omkostning i procent, og fortæller hvad lånet vil koste dig om året. Her er alle gebyrer og omkostninger regnet med og det er derfor det er mest fordelagtigt at sammenligne og vælge det billån med den laveste ÅOP.

Der er ingen krav til, eller regler for, hvilke biler du kan få finansieret gennem Lendo. De lån Lendo formidler videre til dig er altid lån uden sikkerhed, og derfor vil der aldrig være krav til, om det er en ny eller brugt bil du er i markedet for at købe. 

Ja. I kan altid være 2 til at søge om et billån hos Lendo. Det fungerer på den måde, at én af jer står som hovedansøger og den anden som medansøger. Det er jeres samlede privatøkonomi der bliver kreditvurderet, og derfor vil dét at være to ofte styrke ansøgningen.

Mere om Billån

Lendo tema