Bilfinansiering

Hvilken bilfinansiering er at foretrække for dig?

Bilfinansiering kan foregå på flere forskellige måder. Har du udset dig drømmebilen, men ved du ikke helt, hvordan din finansiering af bilen skal være? Her får du hjælp til bilfinansiering. Du kan vælge at finansiere din bil gennem Lendo, en forhandler eller din bank. 

Du kan finansiere købet af en bil med et privatlån, som er et lån uden der stilles sikkerhed. Det vil sige, at du kan bruge pengene på lige det, du vil. Hvis du havner i en situation, hvor du ikke kan betale den månedlige ydelse, kan banken ikke gøre krav på din bil. 

Du kan også vælge en finansiering af bil med et billån. Et traditionelt billån vil være et lån med sikkerhed. Det gør lånet og dermed bilfinansieringen billigere, da banken i så fald vil være sikret i bilens værdi, hvis du ikke kan afdrage på lånet længere.  

Det er vigtigt, at du overvejer din bilfinansiering, så du undgår at bruge unødvendigt mange penge på at købe en bil. Vi vil allesammen gerne spare penge - særligt på lån. Det vil vi hos Lendo hjælpe dig med. 

På denne side kan du læse mere om:

Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Det er gratis og uforpligtende at ansøge om et lån gennem os. Vi sender din låneansøgning til flere forskellige banker, som inden for 24 timer vender tilbage med personlige lånetilbud på billån til dig. Det gør de ud fra de oplysninger, du indtaster i din ansøgning samt en individuel og personlig kreditvurdering

Du kan bruge vores tjeneste til at sammenligne lån - heriblandt billån. På den måde kan du se hvilket lån, der vil være den billigste bilfinansiering at vælge. Stol ikke blindt på din bank når det kommer til bilfinansiering eller finansiering af andet gennem lån. Din bank kan muligvis tilbyde dig den billigste bilfinansiering på markedet, men det kan lige så vel være en anden bank, der kan tilbyde dig det. 

Former for bilfinansiering

Som navnet antyder, er bilfinansiering den måde du finansierer din bil på. Det kan du gøre på flere måder. Der findes nemlig mange forskellige lånetyper, når det kommer til bilfinansiering. De typiske måder vil være enten gennem et privatlån eller ved et billån med pant og sikkerhed i bilen. Begge dele kan du blive klogere på her. Vi guider dig også gennem alternative former for bilfinansiering. Det er eksempelvis bilfinansiering med friværdi og bilfinansiering med eller uden udbetaling. 

Bilfinansiering med sikkerhed

Bilfinansiering med sikkerhed er bedre kendt som et ganske almindeligt billån. Optager du et billån med sikkerhed, vil banken du optager det hos, have pant i den bil du køber. Hvis du ikke overholder låneaftalen ved eksempelvis at stoppe dine afdrag, kan banken gøre krav på bilen. Så kan de nemlig sælge bilen for at indfri lånet og få pengene tilbage.

Det er billigere at finansiere købet af en bil med sikkerhed, end det er uden sikkerhed. Når banken ikke har sikkerhed i bilen, øges deres risiko og dermed kommer der en højere rente på lånet. 

Den pant der er i bilen, vil altid være hæftet bilen og ikke personen. Hvis du har udset dig en brugt bil, skal du derfor være opmærksom på, om der er restgæld og pant i bilen. I så fald skal du sørge for, at pantet aflyses, idet du overtager bilen, så du ikke ender med at hænge på restgælden. 

Finansiering af bil med friværdi

Har du en bolig, som er finansieret med et realkreditlån, kan du have mulighed for at finansiere køb af bil derigennem. Det er dog kun, hvis du har friværdi i din bolig. I så fald kan en bilfinansiering ske med pant i boligen i stedet for i bilen. Det kan være en billig form for bilfinansiering. Vær dog opmærksom på om der er ekstra omkostninger forbundet med at omlægge dit realkreditlån. Derudover skal du være opmærksom på, at du kun kan finansiere din bil med dit realkreditlån så længe dine samlede lån ikke overstiger 80% af boligens friværdi. 

Bilfinansiering uden sikkerhed

Med en bilfinansiering uden sikkerhed optager du et lån, hvor banken ikke har pant i din bil. Det kan eksempelvis være med et privatlån eller et andet lån uden sikkerhed. Renten vil typisk være højere end ved bilfinansiering med sikkerhed, da banken der bevilger dig lånet, ikke har den samme sikkerhed for at få pengene tilbage. Den øgede risiko betaler du for. 

Ønsker du at finansiere købet af din bil med et billån uden sikkerhed, kan du med fordel ansøge med en medansøger. Et lån med medansøger øger din chance for et billigt billån med en lavere rente. Du kan eksempelvis have din ægtefælle eller samlever som medansøger på lånet. Så vil jeres privatøkonomi blive slået sammen. Det kan samlet set give jer et højere rådighedsbeløb. Det er blandt andet det, bankerne undersøger, når de laver en kreditvurdering.

Bilfinansiering hos forhandleren

Du kan også vælge en bilfinansiering gennem den bilforhandler, du har fundet bilen hos. Her vil forhandleren præsentere dig for et lånetilbud fra en finansieringspartner, forhandleren samarbejder med. Du vil dermed kun få tilbudt ét lån som løsning på din bilfinansiering. Ansøger du i stedet gennem Lendo kan du få et lånetilbud fra flere forskellige banker. Her er det bankerne, der konkurrerer om dig. Det giver dig som låntager mere magt samt mulighed for at finde den billigste bilfinansiering. 

Finansiering af bil med eller uden udbetaling

Som du kan se ud fra de forskellige former for bilfinansiering, kan du vælge at finansiere køb af bil med et billån uden udbetaling eller med udbetaling - også kaldet egenbetaling. Nogle banker stiller krav til udbetaling for at bevilge dig et billån. Det kan være en egenbetaling på 10-20% af bilens pris, hvor du låner resten af beløbet. Eksempelvis kræver de vores samarbejdspartnere en egenbetaling på mindst 10% for at tilbyde dig et billigt billån med sikkerhed i bilen.

Hvis du ikke har mulighed for at lægge en egenbetaling af bilen pris, kan du finansiere bilen på andre måder. Du kan optage et billån, privatlån eller forbrugslån uden udbetaling, men ofte vil dette medføre en højere rente. Har du udset dig en splinterny bil, er det dog ikke sikkert, at det nødvendigvis bliver dyrere. Du kan tale med din bank om dine lånemuligheder med henblik på at finansiere drømmebilen uden udbetaling. Du kan også ansøge gennem Lendo, og se hvad dine muligheder for bilfinansiering er hos flere forskellige banker. 

Den billigste bilfinansiering

Hvad prisen for din bilfinansiering vil være med et billån afhænger af bilens alder, og hvorvidt du lægger en udbetaling, samt størrelsen på udbetalingen. Det er netop de to faktorer, der påvirker renten. Er bilen helt ny eller under 1 år gammel, og kan du samtidig lægge en udbetaling på 20% eller mere, kan du opnå en lavere rente, end hvis du vælger en ældre model og ikke kan lægge noget i udbetaling.

Det er selvfølgelig også muligt at finansiere en ældre bil ved at optage et billån uden udbetaling. Du kan altså få finansieret hele bilens pris med et lån, hvis nu du ikke lige har en opsparing eller andre muligheder for at lægge en udbetaling.  

Ønsker du at finde den billigste bilfinansiering er der nogle faktorer, du med fordel kan holde øje med i dine lånetilbud. Eksempelvis kan du se på lånenes ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), da det er en god indikator for, hvad et lån koster. Det lån med den laveste ÅOP vil være den billigste bilfinansiering samlet set. Vær opmærksom på at lånene skal være sat til det samme lånebeløb og den samme løbetid, for at det giver mening at sammenligne deres ÅOP. 

Prøv en bilfinansiering beregner

Det er en god idé at beregne den potentielle bilfinansiering, før man optager et lån uanset hvilket form for bilfinansiering, der er tale om. Det at købe en bil skal ikke vælte resten af dit budget, så du ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. Generelt er det altid godt at beregne lån, før man optager et lån.

Hos Lendo er det nemt at beregne dit potentielle billån med vores billån beregner, som derved også fungerer som en bilfinansiering beregner - kært barn mange navne. Denne kan du bruge, uagtet om du ønsker et billån med eller uden sikkerhed som bilfinansiering. I bilfinansiering beregneren indtaster du bilens pris samt din mulighed for egenbetaling. Derefter kan du vælge din ønskede løbetid for lånet. Så vil din månedlige ydelse blive beregnet for din bilfinansiering. 

Låneberegneren fungerer blot som et estimat. Beregningen af din bilfinansiering vil blive gjort ud fra en variabel rente på 3,45%. For at få et personligt lånetilbud ud fra din privatøkonomi skal du indtaste oplysninger vedrørende bilen og din privatøkonomi, trykke næste og godkende med NemID. I løbet af et døgn vil du få lånetilbud direkte sendt til din indbakke - både på billån med og uden egenbetaling og sikkerhed i bilen. Dem kan du sammenligne, og derefter vælge den bilfinansiering, der passer bedst til dig. 

Bilfinansiering gennem Lendo

Nu er du blevet klogere på de forskellige former for finansiering af bil. Hos Lendo hjælper vi dig gerne med din bilfinansiering, uanset om du ønsker en bilfinansiering med eller uden pant og sikkerhed i bilen. Kan du lægge en egenbetaling på 10% af bilens pris, har du mulighed for at låne for op til 1.000.000 kroner til din bilfinannsiering. Ønsker du i stedet at bruge et privatlån som bilfinansiering, kan du låne op til 500.000 kroner, som du kan bruge til finansiering af din drømmebil. 

Du ansøger om et lån ved at udfylde en låneansøgning her på siden. Når du modtager dine lånetilbud til bilfinansiering, er vi også til rådighed, hvis du har brug for hjælp til at sammenligne lånene. Du kan ringe eller skrive en mail til vores kundeservice. Vi har åbent hver hverdag fra 9-16. 

Vi håber, at du nu er klar til at ræse mod den bedste bilfinansiering på markedet! 

Sidst opdateret: 25. Oktober 2022

Bilfinansiering kan foregå på flere forskellige måder. Har du udset dig drømmebilen, men ved du ikke helt, hvordan din finansiering af bilen skal være? Her får du hjælp til bilfinansiering. Du kan vælge at finansiere din bil gennem Lendo, en forhandler eller din bank. 

Du kan finansiere købet af en bil med et privatlån, som er et lån uden der stilles sikkerhed. Det vil sige, at du kan bruge pengene på lige det, du vil. Hvis du havner i en situation, hvor du ikke kan betale den månedlige ydelse, kan banken ikke gøre krav på din bil. 

Du kan også vælge en finansiering af bil med et billån. Et traditionelt billån vil være et lån med sikkerhed. Det gør lånet og dermed bilfinansieringen billigere, da banken i så fald vil være sikret i bilens værdi, hvis du ikke kan afdrage på lånet længere.  

Det er vigtigt, at du overvejer din bilfinansiering, så du undgår at bruge unødvendigt mange penge på at købe en bil. Vi vil allesammen gerne spare penge - særligt på lån. Det vil vi hos Lendo hjælpe dig med. 

På denne side kan du læse mere om:

Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Det er gratis og uforpligtende at ansøge om et lån gennem os. Vi sender din låneansøgning til flere forskellige banker, som inden for 24 timer vender tilbage med personlige lånetilbud på billån til dig. Det gør de ud fra de oplysninger, du indtaster i din ansøgning samt en individuel og personlig kreditvurdering

Du kan bruge vores tjeneste til at sammenligne lån - heriblandt billån. På den måde kan du se hvilket lån, der vil være den billigste bilfinansiering at vælge. Stol ikke blindt på din bank når det kommer til bilfinansiering eller finansiering af andet gennem lån. Din bank kan muligvis tilbyde dig den billigste bilfinansiering på markedet, men det kan lige så vel være en anden bank, der kan tilbyde dig det. 

Former for bilfinansiering

Som navnet antyder, er bilfinansiering den måde du finansierer din bil på. Det kan du gøre på flere måder. Der findes nemlig mange forskellige lånetyper, når det kommer til bilfinansiering. De typiske måder vil være enten gennem et privatlån eller ved et billån med pant og sikkerhed i bilen. Begge dele kan du blive klogere på her. Vi guider dig også gennem alternative former for bilfinansiering. Det er eksempelvis bilfinansiering med friværdi og bilfinansiering med eller uden udbetaling. 

Bilfinansiering med sikkerhed

Bilfinansiering med sikkerhed er bedre kendt som et ganske almindeligt billån. Optager du et billån med sikkerhed, vil banken du optager det hos, have pant i den bil du køber. Hvis du ikke overholder låneaftalen ved eksempelvis at stoppe dine afdrag, kan banken gøre krav på bilen. Så kan de nemlig sælge bilen for at indfri lånet og få pengene tilbage.

Det er billigere at finansiere købet af en bil med sikkerhed, end det er uden sikkerhed. Når banken ikke har sikkerhed i bilen, øges deres risiko og dermed kommer der en højere rente på lånet. 

Den pant der er i bilen, vil altid være hæftet bilen og ikke personen. Hvis du har udset dig en brugt bil, skal du derfor være opmærksom på, om der er restgæld og pant i bilen. I så fald skal du sørge for, at pantet aflyses, idet du overtager bilen, så du ikke ender med at hænge på restgælden. 

Finansiering af bil med friværdi

Har du en bolig, som er finansieret med et realkreditlån, kan du have mulighed for at finansiere køb af bil derigennem. Det er dog kun, hvis du har friværdi i din bolig. I så fald kan en bilfinansiering ske med pant i boligen i stedet for i bilen. Det kan være en billig form for bilfinansiering. Vær dog opmærksom på om der er ekstra omkostninger forbundet med at omlægge dit realkreditlån. Derudover skal du være opmærksom på, at du kun kan finansiere din bil med dit realkreditlån så længe dine samlede lån ikke overstiger 80% af boligens friværdi. 

Bilfinansiering uden sikkerhed

Med en bilfinansiering uden sikkerhed optager du et lån, hvor banken ikke har pant i din bil. Det kan eksempelvis være med et privatlån eller et andet lån uden sikkerhed. Renten vil typisk være højere end ved bilfinansiering med sikkerhed, da banken der bevilger dig lånet, ikke har den samme sikkerhed for at få pengene tilbage. Den øgede risiko betaler du for. 

Ønsker du at finansiere købet af din bil med et billån uden sikkerhed, kan du med fordel ansøge med en medansøger. Et lån med medansøger øger din chance for et billigt billån med en lavere rente. Du kan eksempelvis have din ægtefælle eller samlever som medansøger på lånet. Så vil jeres privatøkonomi blive slået sammen. Det kan samlet set give jer et højere rådighedsbeløb. Det er blandt andet det, bankerne undersøger, når de laver en kreditvurdering.

Bilfinansiering hos forhandleren

Du kan også vælge en bilfinansiering gennem den bilforhandler, du har fundet bilen hos. Her vil forhandleren præsentere dig for et lånetilbud fra en finansieringspartner, forhandleren samarbejder med. Du vil dermed kun få tilbudt ét lån som løsning på din bilfinansiering. Ansøger du i stedet gennem Lendo kan du få et lånetilbud fra flere forskellige banker. Her er det bankerne, der konkurrerer om dig. Det giver dig som låntager mere magt samt mulighed for at finde den billigste bilfinansiering. 

Finansiering af bil med eller uden udbetaling

Som du kan se ud fra de forskellige former for bilfinansiering, kan du vælge at finansiere køb af bil med et billån uden udbetaling eller med udbetaling - også kaldet egenbetaling. Nogle banker stiller krav til udbetaling for at bevilge dig et billån. Det kan være en egenbetaling på 10-20% af bilens pris, hvor du låner resten af beløbet. Eksempelvis kræver de vores samarbejdspartnere en egenbetaling på mindst 10% for at tilbyde dig et billigt billån med sikkerhed i bilen.

Hvis du ikke har mulighed for at lægge en egenbetaling af bilen pris, kan du finansiere bilen på andre måder. Du kan optage et billån, privatlån eller forbrugslån uden udbetaling, men ofte vil dette medføre en højere rente. Har du udset dig en splinterny bil, er det dog ikke sikkert, at det nødvendigvis bliver dyrere. Du kan tale med din bank om dine lånemuligheder med henblik på at finansiere drømmebilen uden udbetaling. Du kan også ansøge gennem Lendo, og se hvad dine muligheder for bilfinansiering er hos flere forskellige banker. 

Den billigste bilfinansiering

Hvad prisen for din bilfinansiering vil være med et billån afhænger af bilens alder, og hvorvidt du lægger en udbetaling, samt størrelsen på udbetalingen. Det er netop de to faktorer, der påvirker renten. Er bilen helt ny eller under 1 år gammel, og kan du samtidig lægge en udbetaling på 20% eller mere, kan du opnå en lavere rente, end hvis du vælger en ældre model og ikke kan lægge noget i udbetaling.

Det er selvfølgelig også muligt at finansiere en ældre bil ved at optage et billån uden udbetaling. Du kan altså få finansieret hele bilens pris med et lån, hvis nu du ikke lige har en opsparing eller andre muligheder for at lægge en udbetaling.  

Ønsker du at finde den billigste bilfinansiering er der nogle faktorer, du med fordel kan holde øje med i dine lånetilbud. Eksempelvis kan du se på lånenes ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), da det er en god indikator for, hvad et lån koster. Det lån med den laveste ÅOP vil være den billigste bilfinansiering samlet set. Vær opmærksom på at lånene skal være sat til det samme lånebeløb og den samme løbetid, for at det giver mening at sammenligne deres ÅOP. 

Prøv en bilfinansiering beregner

Det er en god idé at beregne den potentielle bilfinansiering, før man optager et lån uanset hvilket form for bilfinansiering, der er tale om. Det at købe en bil skal ikke vælte resten af dit budget, så du ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. Generelt er det altid godt at beregne lån, før man optager et lån.

Hos Lendo er det nemt at beregne dit potentielle billån med vores billån beregner, som derved også fungerer som en bilfinansiering beregner - kært barn mange navne. Denne kan du bruge, uagtet om du ønsker et billån med eller uden sikkerhed som bilfinansiering. I bilfinansiering beregneren indtaster du bilens pris samt din mulighed for egenbetaling. Derefter kan du vælge din ønskede løbetid for lånet. Så vil din månedlige ydelse blive beregnet for din bilfinansiering. 

Låneberegneren fungerer blot som et estimat. Beregningen af din bilfinansiering vil blive gjort ud fra en variabel rente på 3,45%. For at få et personligt lånetilbud ud fra din privatøkonomi skal du indtaste oplysninger vedrørende bilen og din privatøkonomi, trykke næste og godkende med NemID. I løbet af et døgn vil du få lånetilbud direkte sendt til din indbakke - både på billån med og uden egenbetaling og sikkerhed i bilen. Dem kan du sammenligne, og derefter vælge den bilfinansiering, der passer bedst til dig. 

Bilfinansiering gennem Lendo

Nu er du blevet klogere på de forskellige former for finansiering af bil. Hos Lendo hjælper vi dig gerne med din bilfinansiering, uanset om du ønsker en bilfinansiering med eller uden pant og sikkerhed i bilen. Kan du lægge en egenbetaling på 10% af bilens pris, har du mulighed for at låne for op til 1.000.000 kroner til din bilfinannsiering. Ønsker du i stedet at bruge et privatlån som bilfinansiering, kan du låne op til 500.000 kroner, som du kan bruge til finansiering af din drømmebil. 

Du ansøger om et lån ved at udfylde en låneansøgning her på siden. Når du modtager dine lånetilbud til bilfinansiering, er vi også til rådighed, hvis du har brug for hjælp til at sammenligne lånene. Du kan ringe eller skrive en mail til vores kundeservice. Vi har åbent hver hverdag fra 9-16. 

Vi håber, at du nu er klar til at ræse mod den bedste bilfinansiering på markedet! 

Sidst opdateret: 25. Oktober 2022
Har du brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os Ring til os
70 5000 10
hverdage 09:00 - 16:00
Chat med os Chat med os
Tryk her
Skriv til os Skriv til os
kundeservice@lendo.dk
Vi svarer hurtigst muligt
– altid indenfor en hverdag
Bilfinansiering FAQ
Bilfinansiering er den måde, du vælger at finansiere købet af en bil på. Det kan du nemlig gøre på flere forskellige måder. Du kan købe en bil med kontant udbetaling - eksempelvis med en opsparing. I stedet kan du finansiere købet af en bil ved at låne penge. Det kan du gøre med et billån.
De typiske måder at finansiere købet af en bil på er ved at gøre det med et billån med eller uden sikkerhed. Ved et billån med sikkerhed stilles der krav til en egenbetaling på mindst 10%, hvor banken vil kunne kræve rettighederne for bilen, hvis du ikke betaler af på lånet. Til gengæld kan du med et billån med sikkerhed opnå en lavere rente og dermed en billigere bilfinansiering.

Modsat stilles der ikke noget krav til udbetaling ved et billån uden sikkerhed. Her optager du praktisk talt et forbrugslån, som du bruger til at købe bilen med. Det vil typisk have en højere rente, da banken oplever en øget risiko ved at bevilge dig lånet.

Det bedste råd til at finde den billigste bilfinansiering er at undersøge markedet. sammenlign lån som din bank kan tilbyde dig med de muligheder, bilforhandleren kan tilbyde dig. Du kan også anvende en sammenligningstjeneste som vores til at sammenligne både privatlån og traditionelle billån, som du kan sammenligne.
Hvorvidt der findes en bilfinansiering beregner afhænger af, hvilken finansieringsløsning du ønsker som finansiering til købet af din bil. Der findes mange billån beregnere. På denne side kan du få et hurtigt estimat for, hvordan et billån kan struktureres, og på flere bankers hjemmesider kan du beregne et billån med sikkerhed.
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.100 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.