Billån med sikkerhed

Lån penge med sikkerhed i bilen

Der er mange måder at strikke et lån sammen på. Lån med sikkerhed i form af pant i bilen er også muligt, men ikke nødvendigvis billigst. Et lån med sikkerhed i bilen sikrer, at långiveren kan få pengene hjem, hvilket giver långiveren mulighed for at tilbyde en billigere rente. Mange gange kan lån uden sikkerhed sagtens konkurrere på priserne og det er altid en god ide, at afsøge lånemarkedet inden man vælger det første og bedste billån.

Når der skal stilles sikkerhed i bilen for et lån, kaldes det at tage pant i bilen. Det betyder, at långiveren har sikret sine penge i selve bilen, som er en dækning af det pågældende lån i det tilfælde, at du ikke kan tilbagebetale lånet. 

Når du tager et lån med pant i bilen, er der tre ting, du skal være opmærksom på:

 • Overhold dine betalinger

 • Udgifter forbundet med pant

 • Højere ÅOP

Overhold betalinger

For det første er det vigtigt, at du overholder dine betalinger. Der bliver ved oprettelse af lånet indgået en aftale omkring betalingsterminer, og de skal overholdes. Hvis du ikke betaler til tiden, kan du blive pålagt yderligere omkostninger, og i værste fald kan du miste bilen. Du skal også være opmærksom på, at pant i bilen indebærer, at indfrielse af lånet skal ske ved salg af bilen. 

Udgifter forbundet med pant

For det andet er der flere udgifter forbundet med optagelse af pant. Dette inkluderer blandt andet udgifter som retsafgift, registreringsafgift, notering af panthaverdeklaration ved forsikringsskift, notering af udlæg og gebyrmærke til panthaverdeklaration og en tinglysningsafgift. Alle disse gebyrer og afgifter er kroner og ører og de skal også regnes ind i ÅOP’en, som er de årlige omkostninger i procent. 

Højere ÅOP

Den tredje ting, du skal være opmærksom på, er de samlede omkostninger, du skal betale for lånet. Når lånevilkårene beregnes, er alle udgifter forbundet med lånet regnet med i ÅOP’en, som er et udtryk for de samlede årlige omkostninger ved det specifikke lån. Du kan derfor med fordel bruge ÅOP’en, når du sammenligner lån og skal vurdere, hvad et lån vil koste dig. Husk, dit lån skal være sammenligneligt på lånets størrelse og dets løbetid.

Hvis uheldet er ude

Du kan komme i en situation, hvor du bliver nødsaget til at sælge bilen før, lånet er indfriet. Her skal du vide, at du ikke får hele udbyttet af salget. Før du kan få dine penge, skal du tilbagebetale lånet til den långiver, du i sin tid optog det hos. Din bil blev nemlig stillet som garanti, da du tegnede et lån med en billig rente. Altså et lån med sikkerhed. 

Det kan også være, at du ikke har fået betalt af på dit lån som aftalt, hvilket opfattes som misligholdelse af lånet. I sådan et tilfælde kan långiveren kræve bilen solgt, så de dermed kan få panten udbetalt.  

Så hvis du ønsker at optage et lån med pant i bilen, skal du være opmærksom på, at det medfører en række udgifter i forbindelse med oprettelsen af lånet. Desuden kræves en sikkerhed til långiver i form af bilens værdi, men omvendt får du typisk en lav rente på denne type lån.

Lån med pant i bilen - fordele og ulemper?

Fordele

 • Lavere rente

Ulemper

 • Højere ÅOP
 • Långivers mulighed for inddragelse af bil
 • Krav til forsikring
 • Udbetaling på mellem 20% - 30% af bilens værdi

Du skal altså være opmærksom på, at der er forskellige fordele og ulemper forbundet med de to lånetyper, men i sidste ende er det dit valg og handler om, hvad du synes passer bedst til din økonomiske situation, efter du har sammenlignet lånemuligheder. Leder du efter den laveste ÅOP, er du ude efter den laveste månedlige ydelse, eller måske er du på udkig efter et lån til en brugt bil? Det kan altsammen have indflydelse på de tilbud, du modtager, og dermed på det valg du træffer. 

Husk altid, at det er muligt at optage et lån til bil, uden at der stilles sikkerhed i form af pant i bilen. Et lån uden pant i bilen vil spare dig for de tidligere nævnte omkostninger, og du kan ansøge lige her hos Lendo. 

Det kræver som altid en positiv kreditvurdering at optage et lån.Igen vil vi understrege, at et lån uden pant i bilen automatisk vil have en lavere ÅOP, da der er en del omkostninger forbundet med at tage pant i et aktiv. Pas dog på med at benytte ÅOP til sammenligne lån, som ikke har samme lånebeløb og løbetid, da det kan være misvisende og ikke nødvendigvis indikerer, hvilket lån er det billigste. 

Læs om billån uden sikkerhed

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad er en tinglysning? 

For køretøjer vil det primært være oplysninger om ejerskabet og sikkerhed i form af pant der skal tinglyses og dermed registreres i tinglysningsregistret og bilbogen. Udgiften vil udgøre tinglysningsafgiften, som er et fast beløb på 1.660 kr. og herudover en variabelt beløb på 1,5 % af den værdi som ejendomsforbeholdet sikrer.  

Skal jeg købe bil for de penge jeg låner?

Nej, det lån du optager uden sikkerhed, kan i princippet bruges til hvad du ønsker. Ønsker du at have styr på din egen økonomi, så anbefaler vi altid, at du kun låner penge til noget du mangler, i dette tilfælde en bil. 

Er min ansøgning bindende?

Nej, når du ansøger via Lendo foregår det sådan, at du udfylder vores ansøgningsformular, derefter sender vi din oplysninger ud til vores samarbejdspartnere indenfor lån. Indenfor 24 timer modtager du tilbud. Herefter vælger du det tilbud, der passer dig bedst, eller takker nej, det er også en mulighed og koster altså ikke noget.

Det er først når du har takket ja til et tilbud, underskrevet med Nem-Id, og dermed indgået en aftale med bank eller lånegiver, og at din 14 dages fortrydelsesret er overstået, at det er bindende. Husk dit tilbud ligger i 30 dage, så der er tid at tænke i.  

Hvad skal jeg have klar til ansøgningen?

 • Fødselsdag og personnummer

 • Navn, adresse og postnummer

 • E-mail og telefonnummer

 • Årlig indtægt før skat

 • Samlet gæld

 

Ofte stillede spørgsmål
 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.