Pris på Billån

Find prisen på dit billån

Hvis du skal købe din første bil eller aldrig har lånt penge til en bil før, så kan det være svært at vide, hvad den typiske rente er på et billån. For er det et billigt lån, hvis renten er 10%, eller er det først et billigt lån, hvis renten er 5%? Hos Lendo indhenter vi tilbud fra danske banker og långivere hver eneste dag og har derfor et godt overblik over, hvordan renteniveauet er. Og vi kan godt afsløre, at der ofte er stor forskel på renterne!

Så lav kan renten på et billån være

Du får typisk den laveste rente på et billån, hvis du køber en bil og optager et lån gennem bilforhandleren, da de ofte kører attraktive tilbud med renter ned til 1,99%. Dette er sandsynligvis lavere end den gennemsnitlige rente på et billån og virker derfor som en god aftale, der kan være svær at sige nej til. Ikke desto mindre bør man være opmærksom på, at man sjældent kan få den gode rente gennem hele lånets løbetid.

Hvis du ansøger om et billån gennem Lendo eller i en bank, vil renten typisk være mellem 5 og 12%. Præcis hvilken rente, du bliver tilbudt, afhænger af flere faktorer, herunder hvilken type lån du vælger. Du får typisk den laveste rente ved at ansøge om et traditionelt billån med sikkerhed. De lån, vi formidler her hos Lendo, er dog lån uden sikkerhed, der ikke kræver udbetaling, pant i bilen eller andet end den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen. Det betyder, at renten ofte er noget højere, end hvis du tager et billån med sikkerhed, men til gengæld er lånets etableringsomkostninger højst sandsynligt meget lavere, da der ikke pant, der skal tinglyses mv. Derudover er ansøgningsprocessen mere ligetil og overskuelig.

Traditionelt billån med pant i bilen

Som nævnt vil man opleve forskellige renteniveauer alt afhængig af låntypen. Ved et traditionelt billån tager bank eller långiver pant i bilen. Det betyder, at banken har et krav i bilen, hvilket kan være en ulempe, når bilen skal sælges i fremtiden. Samtidig kan det være sværere at få bevilget sådan et lån, da kriterierne ofte vil være noget strengere i forhold til de billån, du kan finde gennem Lendo. Derudover ser vi ofte, at etableringsomkostninger og afgifter til lån med pant er højere end lån uden pant.

Hvis du ansøger om et billån gennem Lendo, vil renten typisk være mellem 5 og 12%. Vi har dog flere kunder, der opnår en ÅOP på ned til 3,97% på lån, de har søgt gennem Lendo. Det er derfor altid en god idé at lave en låneansøgning for at se, hvilken rente du kan få tilbudt, da låneberegneren estimerer en forventet ydelse og rente for det ønskede lånebeløb. De fleste låneansøgere ender dog med en ÅOP på mellem 10 og 15%, hvilket heller ikke er dårligt, når man hverken skal lægge en udbetaling eller stille pant i bilen for at optage et lån.

Krav om sikkerhed og forsikring

Hvis du ansøger om et traditionelt billån, er der ofte strengere krav, end hvis du ansøger om et billån gennem Lendo. Blandt andet vil man være nødt til at stille sikkerhed for at optage lånet, og der kræves som regel også en udbetaling på mellem 20 til 35% af købsprisen. Desuden vil banken kræve, at man tegner en ret dyr forsikring på bilen i form af fuld kaskoforsikring, hvilket kan være unødigt dyrt, hvis bilen, du køber, er en ældre brugt bil. Derfor vil det i mange tilfælde være mere fordelagtigt at ansøge om et billån gennem Lendo.

Sådan kan du få billigere billån

Nu hvor du ved lidt mere om, hvilken rente du kan forvente, undrer du dig helt sikkert over, hvordan du kan få det billigst mulige lån. Udover altid at sammenligne lån fra flere forskellige banker og långivere, er der også et par ting, du kan gøre for, at banker og långivere skal vurdere din økonomiske situation mere fordelagtigt. Det handler blandt andet om at have en stabil økonomi over en længere periode, at undgå betalingsanmærkninger og samtidig have et rimeligt forhold mellem gæld og nuværende indkomst.

Udover dette er det værd at nævne, at hvis du køber bilen sammen med en anden, kan du ofte opnå et billigere lån. Når du ansøger om at låne penge gennem Lendo, kan du vælge at inkludere en medansøger. Dette betyder, at du og din partner sammen hæfter for hele lånet, men til gengæld vil det gavne den måde, banken vurderer jeres økonomi på. Ganske kort forklaret betyder det, at banken reducerer sin risiko i forbindelse med lånet, hvilket gavner dig og din medansøger, da I vil få en lavere rente på lånet.

Læs mere om hvordan du kan få et billigt billån

Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.