Refinansiering af dit billån

Spar penge ved at refinansiere dit billån

Har du allerede et billån i dag, men mistænker du, at renten er uforholdsmæssig høj? I så fald er der gode muligheder for at refinansiere billånet til en lavere rente i en anden bank, hvilket kan spare dig for mange penge i form af nedsatte renter og gebyrer. Alt afhængigt af hvilken type bil du har, vil der være forskellige måder, hvorpå du kan refinansiere dit billån.

Refinansiering af billån uden sikkerhed og pant

Hvis du har optaget et privatlån til at købe en bil, så vil der ofte være gode muligheder for at refinansiere lånet til en meget lavere rente. Et privatlån til bilkøb betegnes ofte som et kontantfrit billån. Det betyder, at banken ikke kræver, at man har den største forsikring på bilen, samtidig med at der ikke er krav om, at der skal stilles sikkerhed for lånet. Når man taler om klassiske billån, vil sidstnævnte næsten altid være et krav, da banken tager pant i din bil.

Hvis du har et billån uden sikkerhed og pant, er det forholdsvis simpelt at søge om refinansiering. Søg gennem Lendo, så sørger vi for at indhente de bedste lånetilbud til dig. Fordelen ved at søge om refinansiering af dit billån gennem Lendo er, at du kan sammenligne renten på op til flere tilbud med det lån, du har i dag.

Når du ansøger om en refinansiering af dit billån, anbefaler vi, at du vælger den samme løbetid som ved dit tidligere lån. Husk at de fleste biler mister værdi hvert år, så sørg for at dine afbetalingsrater er store nok. Hvis ikke kan du risikere, at din gæld ender med at være større end værdien af din bil. Alternativt kan du bruge det, du sparer i renter til at betale mere af på lånet, så du reducerer løbetiden.

Læs om hvor nemt det er at flytte dit billån

Refinansiering af billån med pant

En anden type billån, der ofte omtales som et traditionelt billån, er et lån, der er mere eller mindre skræddersyet til bilkøb. Her vil du typisk opleve, at lånevilkårene er bedre, men samtidig vil lånekriterierne være strengere. Blandt andet vil banken tage pant i din bil (også kendt som sikkerhed), ligesom du skal tegne kaskoforsikring på bilen. I nogle tilfælde vil dette være unødigt dyrt, især når det kommer til ældre biler.

Det vil ofte være lidt sværere at refinansiere et billån med pant. Typiske kriterier er:

  • Låntageren af det nye lån skal være den samme person, som optog det eksisterende lån

  • Panten i det nye lån skal svare til panten i det eksisterende lån

  • Lånebeløbet kan ikke være højere eller lavere end det nuværende billån

  • Du skal vælge den samme løbetid for det nye lån

Få billånet lagt sammen med boliglånet

Hvis du har været boligejer i et par år og har betalt en del af på dit boliglån, kan du muligvis inkorporere dit billån i dit boliglån. Dette vil være en fordel, da du således undgår at betale renter og gebyrer til en ekstra bank, mens renteniveauet på realkreditlån i Danmark er historisk lavt. En sådan refinansiering kan lade sig gøre, uanset om du har et traditionelt billån eller et billån uden sikkerhed og pant. Et godt tip er at øge de månedlige afdrag på boliglånet, så du undgår at bruge for mange år på at tilbagebetale den del af lånet, der udgør billånet.

En refinansiering af dit billån vil i mange tilfælde være en god idé, uanset hvilket billån du har. Det gælder især, hvis du allerede har haft billånet i nogle år, da der kan have været store udsving i markedet i denne periode. Som regel vil der være en lille omkostning forbundet med refinansieringen af billånet i form af etableringsomkostninger, som mange banker kræver i forbindelse med optagelse af lån. Ellers er det ret ligetil at refinansiere et lån.

Hvis du har et billån uden sikkerhed, kan du søge om refinansiering via Lendo. Herefter bliver din ansøgning vurderet af en række banker og långivere, hvilket giver dig gode chancer for at få lige præcis det lån, der passer bedst til dig og din situation.

Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.