Billån uden sikkerhed

Optag et billån uden sikkerhed

For mange mennesker vil drømmen om at eje deres egen bil brase, inden de beslutter sig for at ansøge om et lån. Mange tror nemlig, at de skal stille sikkerhed i form af bilen, en bolig eller et andet aktiv for at kunne optage et billån, men det er bestemt ikke tilfældet. Hos flere banker og långivere tilbydes fuld finansiering af dit bilkøb, så du ikke behøver at spytte dine egne sparepenge i kassen. Men hvordan kan du få et billån uden sikkerhed?

Billån uden sikkerhed

Du kan få et billån uden sikkerhed på flere måder. En af de mest anvendte metoder er at ansøge om et privatlån, fx gennem Lendo. Ansøgningen sendes til de banker og långivere, vi samarbejder med, og herefter samler vi de bedste lånetilbud til dig. På den måde kan du være sikker på, at du ikke behøver at stille sikkerhed for at låne penge, ligesom du heller ikke behøver at bruge alle pengene til billånet. Hvis du ønsker det, kan du afsætte penge til brændstof, reparationer eller andre bilrelaterede indkøb, hvilket er unikt for de lån, vi formidler.

Lånet kaldes således fuld finansiering forstået på den måde, at du låner 100% af bilens købspris. Denne type lån er især god, hvis man skal købe en brugt bil, der koster nogle tusinde, men knap så god, hvis bilen koster halve millioner. Det skyldes, at renten normalt vil være noget højere, når du ikke stiller sikkerhed i lånet.

Fordele og ulemper ved billån med og uden sikkerhed

For de fleste er dét faktum, at du ikke behøver at stille sikkerhed for dit billån, den største fordel i sig selv. Men fordele kommer sjældent uden ulemper, og det gælder selvfølgelig også i dette tilfælde. Hvis du gerne vil optage et billån uden sikkerhed, så skal du være parat til at betale lidt ekstra for det i form af renter og gebyrer.

Fordele ved billån uden sikkerhed

Udover den indlysende fordel det er at kunne låne hele bilens købspris, er der også andre fordele forbundet med billån uden sikkerhed. Det er blandt andet ikke nødvendigt, at banken tager pant i bilen, hvilket kan forenkle processen ved muligt videresalg i fremtiden. Der er heller ikke noget krav til, hvilken forsikring du har på bilen, hvilket betyder, at en ansvarsforsikring er tilstrækkelig. Denne fordel er særlig stor i tilfælde, hvor du køber en brugt bil, der er et par år gammel og måske ikke har en værdi, der kræver en fuld kaskoforsikring.

Ulemper ved billån uden sikkerhed

Der er i virkeligheden kun én ulempe, når man optager et lån uden sikkerhed, og det er, at man må forvente at betale noget ekstra i form af renter og gebyrer. Det skyldes, at banken påtager sig en større risiko, hvis de ikke har pant i bilen eller et andet aktiv som fx en bolig. Jo lavere bankens risiko er, jo lavere er renten. Dog er det stadig værd at huske på, at et billån gennem Lendo ikke behøver at være meget dyrere. Den laveste ÅOP man kan blive tilbudt ved at søge om lån gennem Lendo er under 7%.

Læs om billån med sikkerhed

Sådan ansøger du om et billån

Hvis du har besluttet dig for, at et billån uden sikkerhed er det rigtige for dig, så mangler du blot at udfylde låneansøgningen for at kunne sammenligne lån. Hvis du ansøger om et lån gennem Lendos sammenligningstjeneste, videresender vi din ansøgning til de banker og långivere, vi samarbejder med. Til gengæld får du alle lånetilbud tilsendt inden for 24 timer – ganske gratis. Du forpligter dig ikke til at vælge et lånetilbud, når du ansøger om et lån, og hvis du beslutter dig for at acceptere et lånetilbud, kan du gøre det med det samme eller vente nogle dage. Det er helt op til dig.

Ønsker du at købe bilen sammen med en anden, vil det lette processen at inkludere en medansøger i din låneansøgning, da långiverne således kan vurdere jeres samlede økonomi. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din økonomi er god nok til, at du kan optage lånet alene, kan en medansøger øge dine chancer for at kunne låne penge.

Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.