Flyt billån

Så nemt er det at flytte dit billån

Har du allerede et billån i dag, men tror du, at du kan få en lavere rente et andet sted? Så kan det være, at du skal overveje at flytte dit billån. Og modsat hvad mange tror, er det ikke en særlig kompliceret proces. Faktisk er det ikke sværere, end at du optager et nyt (og bedre) lån, som du bruger til at betale din nuværende gæld af. Men hvorfor kan det i det hele taget være en fordel at flytte sit billån?

Få et billån til en lavere rente

Den primære årsag til, at du skal overveje at flytte dit billån er, at du kan spare penge. Der er stor konkurrence blandt bankerne i forhold til at tilbyde forbrugerne de billigste lån, hvilket gavner dig som kunde. Men for at kunne spare penge på dit lån, skal du vælge den rigtige bank, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvor du kan få den bedste aftale. Der kan nemlig være stor forskel på renterne alt efter, hvilken bank du vælger, og dermed også hvad du betaler i renter og gebyrer hvert år.

Derfor er det en klar fordel at flytte dit billån til den bank, der kan tilbyde dig den billigste aftale. Den laveste ÅOP for et billån med sikkerhed vil ofte være under 5%, mens et dårligt billån typisk kan have en rentesats på næsten 20%. Og hvis du kan halvere renteomkostningerne ved at flytte et billån, så siger det sig selv, at du har formået at spare penge. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har et billån med sikkerhed, skal hele lånet samt panten indløses, før du kan flytte lånet til en ny bank.

Refinansiering af gæld

Nu er du sikkert interesseret i at vide mere om, hvordan du så flytter et billån. Hvis du ansøger om et lån gennem os, videresender vi din ansøgning til en række banker og långivere. I ansøgningen noterer du, at du vil refinansiere, og retur får du lånetilbud fra flere forskellige banker og långivere. Du kan endda sammenligne dine nuværende vilkår med de vilkår, den nye bank eller långiver kan tilbyde dig, så du nemt kan se, hvor meget du kan spare ved at flytte dit billån.

Som udgangspunkt koster det ikke noget at flytte et billån, men nogle banker og långivere kræver et etableringsgebyr ved optagelsen af ​​lånet. Etableringsomkostninger dækker over det arbejde, som banken eller långiveren har udført i forbindelse med oprettelsen af dit lån, og beløbet kan svinge meget alt efter, hvilken bank det drejer sig om. Gebyrets størrelse vil altid være tydeligt angivet i oversigten, du modtager med lånetilbud. Hvis du har en lang løbetid på lånet, vil det i mange tilfælde kunne betale sig at acceptere denne omkostning, da de samlede renteomkostninger, du sparer ved at flytte lånet, vil være langt større end gebyret.

Så meget sparer du ved at flytte dit billån

Der er ikke noget kort svar på, hvor meget du kan spare ved at flytte dit billån fra én bank til en anden bank eller långiver, da det både afhænger af de lånevilkår, du har i dag og vilkårene for det lån, den nye bank eller långiver vil tilbyde dig. Herudover vil renten også blive påvirket af lånets størrelse og løbetid. Prøv vores låneberegner for at se, hvor meget du kan spare – og husk på, at det både er gratis og uforpligtende at modtage lånetilbud gennem Lendo.

Hvordan flytter man sit billån?

Som nævnt er det ikke en kompliceret proces at flytte et billån. Du ansøger blot om et nyt lån gennem Lendo og får herigennem et fuldt overblik over alle lånetilbud fra de forskellige banker og långivere. Det er vigtigt, at du ansøger om et lån på et beløb svarende til din eksisterende gæld, så du kan tilbagebetale hele det gamle lån. Hvis du får et lånetilbud fra den nye bank, som du er tilfreds med, skal du blot acceptere lånetilbuddet og vente på, at den valgte bank færdigbehandler ansøgningen. Når lånet er endelig godkendt, skriver du under med NemID, hvorefter lånet udbetales på din konto.

Når pengene er landet på din konto, betaler du hele lånebeløbet tilbage til din gamle kreditor (typisk bank). I fremtiden vil du kun beskæftige dig med den nye bank eller långiver, som forhåbentlig tager en væsentlig lavere rente på lånet, end hvad du tidligere har haft. Med de penge du sparer, kan du for eksempel øge dine månedlige afdrag på lånet, hvilket vil medføre, at du hurtigere bliver gældfri og dermed sparer endnu flere penge på renter og gebyrer.

Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.