privatlån

Privatlån – Sammenlign privatlån med Lendo

Er du i gang med at undersøge dine muligheder for at optage et privatlån? Så er du kommet til det rette sted. Hos Lendo kan du finde information om låntyper og lånevilkår samt sammenligne privatlån fra flere forskellige lånudbydere.

Hos Lendo ønsker vi at give dig mulighed for, at få den bedste rente på dit privatlån. Vi har derfor gjort det nemt for dig at søge om privatlån hos mange lånudbydere med blot én låneansøgning. Derudover har vi gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige tilbud på privatlån du modtager fra de banker og lånudbydere vi samarbejder med. Vores mission er at give dig det bedste lån med de bedste vilkår, så brug gerne vores ressourcer hvis du er interesseret i at søge om et privatlån.

Hvad er et privatlån?

Privatlån er, i modsætning til erhvervs- eller virksomhedslån, et lån til privatforbrug. Det kan være forvirrende med alle de forskellige typer af lån såsom privatlån og forbrugslån, der alle har forskellige definitioner online.

Vi kan dog gøre det klart, at privatlån og forbrugslån ikke er forskellige typer af lån. Forbrugslån er nemlig en form for privatlån. På den anden side er der andre, der kalder det at låne penge af venner og familie for privatlån. Vi vil her udspecificere: Vi kalder alle lån, som ikke er erhvervslån og er optaget hos en pengeinstitution, for privatlån.

Nogle andre eksempler på privatlån kan være et boliglån eller et billån. På den anden side er der de mindre lån som eksempelvis kviklån og lynlån. Disse typer af lån falder typisk også under kategorien for privatlån.

Sidst men ikke mindst er der de varer, du køber med afbetaling. Det kan være en ny smartphone, du får med i abonnementet fra din teleudbyder, eller en vaskemaskine med en leasingaftale. De er også former for privatlån. Kært barn har mange navne, men du kan kategorisere alle disse typer af lån under den samme type.

Privatlån uden sikkerhed

I modsætning til det sidstnævnte er privatlån uden sikkerhed hurtigere og nemmere at få. Ansøgningsprocessen er kortere, og vurderingen foretages på baggrund af færre faktorer i din privatøkonomi.

Når du ansøger om privatlån uden sikkerhed, påkræves det ofte, at du er mindst 18 år gammel, har adresse i Danmark, stabile indtægter, og ikke er registreret i RKI eller Debitor Registeret. De to registre dækker over dårlige betalere i Danmark, som du bliver skrevet ind i, hvis du ikke betaler af på dine lån, leasingaftaler og abonnementer.

Når det kommer til ansøgningsprocessen, skal du blot have din computer og NemID klar. Det foregår online her på sitet, hvor du udfylder et ansøgningsskema, sender det afsted, og i løbet af et minut til 24 timer begynder du at modtage tilbud fra vores samarbejdspartnere.

Tilbuddene fra de forskellige låneudbydere og banker varierer også i forhold til deres vurdering af din ansøgning. Derfor kan du forvente at modtage mange forskellige tilbud.

Jo kortere afbetalingsperiode du vælger, når du tager et privatlån uden sikkerhed, desto lavere rente vil du få. Den vil dog sjældent være så lav, som banker og lånudbydere kan tilbyde, hvis de har sikkerhed i lånet.

Inden du skriver under på et privatlån uden sikkerhed, bør du også være opmærksom på ÅOP, som er årlige omkostninger i procent. ÅOP medtager alle gebyrer og kreditomkostninger forbundet med lånet og hvis du skal sammenligne forskellige lånetilbud skal du derfor altid kigge på ÅOP-satsen. Du kan læse mere om ÅOP samt undersøge ÅOP på lige præcis det lån, du ønsker, på siden om vores låneberegner.

Privatlån med sikkerhed

Privatlån med sikkerhed betyder, at du, når du låner penge, pantsætter noget, som du har af værdi. I tilfælde af du ikke kan betale dit lån tilbage, har banken eller anden låneudbyder ret til at konfiskere det pantsatte og sælge det på auktion for at få sine penge tilbage.

Du stiller ofte en bil, et hus eller anden lignende ting i sikkerhed, hvis værdi nogenlunde svarer til det beløb, du låner. En anden mulighed er at stille din pension som sikkerhed. Det er dog sjældent, at folk benytter sig af det. Forhandling af privatlån med sikkerhed kan være en længere og lidt mere krævende proces.

Privatlån med sikkerhed kræver en såkaldt kreditvurdering, som banken udfører, inden den godkender, at du kan låne penge. For at kunne få lov til at låne penge på denne måde, skal du igennem en ansøgningsproces, hvori der vurderes, om du er en pålidelig låntager.

Der bliver set på, hvad du ejer af værdi, hvad dine indtægter og udgifter er, hvad du har af gæld, og hvilke vaner du har i forhold til forbrug. Derudover bliver der estimeret, hvordan din økonomi kommer til at udvikle sig i fremtiden – for eksempel bliver der kigget på, hvad din uddannelse er eller vil være, og hvilken bydel du bor i.

Disse og andre faktorer afgør, om du kan få et privatlån, og hvor lave renter banken eller låneudbyderen kan gå med på at tilbyde dig. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er en type lån, vi formidler gennem Lendo, da vi kun udbyder lån uden sikkerhed.

Forskel på privatlån i form af forbrugslån og kredit

Forbrugslån og kredit kan være svært at vælge mellem, hvis du ikke ved, hvad du vil bruge det på, og hvordan du vil bruge det. Selvom et privatlån uden sikkerhed ikke kræver, at du køber noget bestemt, så er det bedst at vide, hvad du vil købe alligevel.

Hvis du går med tanker om et lån til bolig eller et lån til bil, hvor du skal bruge pengene på én gang, kan du overveje at tage et privatlån som forbrugslån. På den måde kan du få et lån til nyt køkken, en dyrere rejse eller et større projekt hos tandlægen.

Privatlån i form af forbrugslån er nemlig bedst rettet mod de lidt større køb, hvor du skal bruge flere penge på én gang og tilbagebetale dem i portioner gennem et bestemt tidsinterval. Forbrugslån plejer at have lavere renter end kreditter, men du afbetaler dem fra det oprindeligt lånte beløb.

Fordelen ved et privatlån såsom forbrugslån er, at du kan regne med stabile afdrag hver måned, en lidt lavere rente i forhold til kreditaftaler, samt du kan optage lånet hurtigt, når der er tale om lån uden sikkerhed.

Når du bliver godkendt til privatlån uden sikkerhed, får du hele det lånte beløb ind på din konto og begynder at afdrage med det samme. Derfor er det fornuftigt at tage sådan et privatlån, når du faktisk også skal bruge hele beløbet på én gang.

Hvis du eksempelvis låner 20.000 kroner nu, men kun bruger halvdelen den første måned, skal du alligevel betale renter for de 20.000 kroner fra starten af. Hvis du ved, at du skal bruge et beløb den ene måned og et andet beløb først om flere måneder, kan du overveje at tage to privatlån og samle dem i ét hos én bank, når du er i gang med at afbetale på det andet lån. En anden mulighed er at se på kreditter.

Andre lånetyper: Kassekredit og kreditkort

Kassekredit eller kreditkort har den fordel, at du kun betaler renter af det beløb, du faktisk har brugt. Her er der dog forskel på kassekredit og kreditkort. Med kreditkort får du ofte mulighed for at skylde penge i en måned uden at skulle betale renter, men er du forsinket med at afbetale det, du har brugt – er rentesatsen ofte høj.

Kreditkort kan derfor være godt at bruge, når du vil købe noget mindre i den pågældende måned og ved, at du vil kunne tilbagebetale det i den efterfølgende måned. Fleksibiliteten med kreditter gør, at du selv kan styre, hvornår du sætter pengene ind på din kreditkonto igen, forhåbentlig velvidende om de renter, der bliver dig pålagt efter en måned, efter to måneder, osv.

En kassekredit plejer at fungere som en økonomisk reserve, som du ikke regner med at skulle bruge konstant, men har for en sikkerheds skyld. Forskellen mellem en kassekredit og et kreditkort er oftest, at du ved en kassekredit betaler renter fra dag ét, når du har brugt de lånte penge. Ligesom med et kreditkort, skal du her kun betale renter af det beløb, du har brugt.

For at opsummere: En kredit giver dig mere fleksibilitet, hvilket også betyder mere ansvar. I modsætning til et privatlån som forbrugslån, har du ved kreditter ikke fast ÅOP og et fast beløb, du skal betale hver måned – du skal selv regne det ud og aktivt overføre det rigtige beløb tilbage hver gang. Kreditter er gode som reservepenge, som du løbende kan hæve og indsætte igen.

Med et privatlån uden sikkerhed – såsom det omtalte forbrugslån – får du et fast beløb, som skal betales hver måned, uanset hvor mange penge du har brugt. Du får hele dit lånebeløb overført til din konto og er fri til at bestemme, om det skal bruges som lån til bolig og renovering, lån til bil, rejse eller noget helt tredje.

Spørgsmål du bør stille, inden du tager et privatlån

  • Hvad kan jeg låne til? Er det et dyrere privat projekt eller ejendel – så er der tale om privatlån i form af forbrugslån. Er det ubestemt forbrug en gang imellem? Det kan være en ferie, en ny computer og lidt ekstra penge i slutningen af måneden – så kan en kredit være svaret.
  • Hvor meget kan jeg låne? Hvor meget kan jeg betale tilbage? Brug en låneberegner som f.eks. den vi tilbyder her hos Lendo, og sæt dig ind i vilkårene hos de enkelte kreditinstitutioner for at sammenligne hvor meget du kommer til at skulle betale.
  • Hvordan skal jeg bruge pengene? Skal du bruge dem på én gang, bør du overveje et privatlån. Skal du bruge dem løbende og evt. uforudsigeligt, bør du overveje kredit.
  • Hvornår kan jeg tilbagebetale min gæld? Er det først om et til flere år – så er det et lån. Er der tale om nogle måneder – er det også et lån. Er der tale om en enkelt måned - kan det være en kredit med 30-dages rentefri aftale.
  • Hvordan kan jeg afbetale min gæld? Er du til faste afbetalinger, som du kan sætte op som automatisk overførsel hver måned – så er svaret lån. Det passer til dem, der foretrækker stabilitet i økonomien eller sjældent bruger tid på netbank. Er du meget disciplineret og ansvarsfuld og har tid til at holde øje med din konto mere ofte – så er det kredit, du kan kigge på.
  • Hvornår skal jeg bruge pengene? Er det her og nu – kan du se på muligheder for hurtige privatlån. Hvis du har lidt længere tid, inden du skal bruge pengene, kan du se på dine muligheder for at spare op og mindske det beløb, du kommer til at låne. Kig evt. på, om du kan finde nogle billigere abonnementer end dem, du har nu, og rydde op i din privatøkonomi, især hvis du allerede har flere små private lån og afbetalingsaftaler. Her vil vi anbefale at starte med at samle dine afbetalingsaftaler og andre privatlån i et samlelån og begynde at spare på gebyrer til diverse pengeinstitutioner. 
Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Facit Bank, Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Mere om Privatlån

Lendo tema