Privatlån Sammenlign privatlån med Lendo

Få lånetilbud fra flere banker og låneudbydere

Sammenlign billige privatlån

Find det bedste privatlån

Få det billigste privatlån

Ansøg
Ansøg
Ansøg om privatlån. Udfyld en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter vi tilbud på privatlån fra op til 20 banker.
Sammenlign
Sammenlign
Du får de første tilbud på privatlån inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne privatlån ud fra dine personlige tilbud.
Vælg
Vælg
Vælg det bedste privatlån der opfylder dine behov. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Få skræddersyet lånetilbud fra op til 20 banker og låneudbydere

Ansøg og få tilsendt lånetilbud inden for 24 timer, så du kan låne penge hurtigt og nemt. Vi giver dig overblikket over de renter og vilkår, som långiverne kan tilbyde netop dig. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne. Lendo én ansøgning, flere muligheder.

Brug for hjælp?

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig.

 • Mandag
  09:00 - 16:00
 • Tirsdag
  09:00 - 16:00
 • Onsdag
  09:00 - 16:00
 • Torsdag
  09:00 - 16:00
 • Fredag
  10:00 - 16:00
 • Lørdag
  Lukket
 • Søndag
  Lukket

Privatlån FAQ
Et privatlån er et lån uden sikkerhed. Hvilket betyder, at du kan bruge lånet på, hvad du vil, uden at långiveren sætter specifikke krav til låneformålet.
For at finde det bedste lån bør du sammenligne forskellige lånetilbud lån og deres ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Den laveste ÅOP indikerer typisk det billigste lån over tid.
Generelt refererer 'private lån' til lån mellem enkeltpersoner, som fx venner eller familie. Dette kan også kaldes et P2P (person-til-person) lån. 'Privatlån', er usikrede lån som banker og andre låneudbydere tilbyder private kunder.
Lånebeløbet afhænger af lånetypen. For et forbrugslån er grænsen typisk 350.000 kr., for et samlelån 500.000 kr., og for billån kan det være op til 1 million kr. uden at gå gennem en bank. Variere fra bank til bank, hvad de kan tilbyde dig.
I Danmark er det lovligt at låne penge af familie, venner eller bekendte. Denne slags lån ses som et privat lån mellem enkeltpersoner. For begge parters skyld anbefales det at oprette en lånekontrakt, der specificerer lånebeløbet, renten og tilbagebetalingsbetingelserne.
En online sammenligningstjeneste kan nemt guide dig til et billigt lån. F.eks. samarbejder Lendo med en lang række banker, som tilbyder lån til private. Med blot én ansøgning vil du kunne få lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere.
Det er nemt og hurtigt at finde og få udbetalt et privatlån med lav rente. De banker, vi samarbejder med, tilbyder privatlån med konkurrencedygtige og attraktive renter. Afhængigt af bankens kreditvurdering af din privatøkonomi vil renten variere fra person til person.
Hvis du har mulighed for at betale dit privatlån tilbage før tid, vil det være muligt, men det er helt op til dig. Banken forventer ikke, at du betaler lånet af før tid.

Hvad er privatlån uden sikkerhed?

Et privatlån er et lån uden sikkerhed. Det vil sige, at lånet ikke behøver et bestemt låneformål. Det gør privatlån til et fleksibelt og velegnet til privatforbrug.

Vores samarbejdsbanker tilbyder alle privatlån uden sikkerhed til private. Har du brug for et nyt køkken, en større renovering, nye møbler, en velfortjent ferie eller andet, kan et privatlån ofte være en løsning.

Lån uden sikkerhed bliver ofte optaget som privatlån, forbrugslån, samlelån, onlinelån og i nogle tilfælde som billån. Modsat lån uden sikkerhed bliver lån med sikkerhed typisk optaget i forbindelse med billån og boliglån. Her kræver banken sikkerhed for lånet i form af pant. Det kan lyde som en dårlig aftale, men lån med sikkerhed har ofte lavere renter i forhold til lån uden sikkerhed.

Er du i tvivl om du skal optage et privatlån eller billån som finansiering til din drømmebil, kan du bruge vores billånberegner øverst på siden til at undersøge prisen på billån. På den måde kan du se, om det bedst kan betale sig for dig at finansiere købet af en bil med et privatlån eller billån.

 

Sådan finder du det billigste privatlån

Det kan være dyrt at låne penge, hvis du blot vælger det første privatlån, du får tilbudt. Det kan derfor godt betale sig at undersøge lånemarkedet for privatlån, inden man vælger at optage et lån. 

Hos Lendo samarbejder vi med banker og låneudbydere, som hver især tilbyder privatlån til konkurrencedygtige renter og priser. Samtidig ved bankerne, at der er flere om buddet, når du ansøger om lånet via Lendo. Derfor vil de gøre deres bedste for at give dig det bedste tilbud på et billigt privatlån. 

Når du sammenligner lån med en online tjeneste som vores, kan du nemt og hurtigt finde det billigste privatlån, samtidig med at du skaber mere konkurrence blandt bankerne. Der er ingen grund til at optage et privatlån, som er dyrere end nødvendigt. De fleste af os vil af naturlige grunde gerne optage det billigste privatlån på markedet. Det kan du ved at indhente tilbud på privatlån fra flere forskellige banker og sammenligne deres lånetilbud.

Find det bedste privatlån med en privatlån beregner

Vi mener, at det skal være nemt at finde og søge om billige privatlån. I vores privatlån beregner kan du hurtigt og nemt få en fornemmelse af, hvad et privatlån vil koste dig økonomisk. Samtidig kan du bruge det til at sammenligne lån og tilbud på privatlån fra eksempelvis din egen bank. 

Husk dog på at vores privatlån beregner viser et eksempel på, hvad et privatlån kan koste dig. Der bliver anvendt en rente på 3,45%, men måske du selv får tilbudt en lavere eller højere rente på dit privatlån. Har du spørgsmål til denne beregner, kan du ringe eller skrive til vores kundeservice, som er klar til at svare på dine spørgsmål om privatlån. 

 

Sammenlign privatlån

For at se hvad et privatlån samlet set koster dig, kan du sammenligne privatlån ud fra dets ÅOP og den samlede tilbagebetaling. Den Årlige Omkostning i Procent (ÅOP) er en procentsats, som beskriver alle omkostninger ved et lån. Det vil sige at ÅOP inkluderer renter, oprettelsesgebyr, administrationsgebyr osv. ÅOP er derfor en god indikator, når du sammenligner lån. 

Sammenlign renter på privatlån

Renten på dit privatlån vil, som nævnt ovenover, beskrive prisen på lånet. Du kan derfor med fordel sammenligne privatlån ud fra renterne, hvis du vil finde det billigste. Men hvad er renten for privatlån?

Den rente som banker og låneudbydere fastsætter er baseret på den kreditvurdering, som de laver i forbindelse med din låneansøgning. Det er netop grunden til, at vi spørger ind til din økonomiske situation, når du udfylder en låneansøgning. Ud fra disse informationer, kan bankerne nemlig give deres tilbud på en rentesats. 

Sammenlign den månedlig ydelse

Måden du betaler et privatlån tilbage på, er med din månedlige ydelse. Din ydelse består af dit afdrag på privatlånet samt den rente, du skal betale for at have privatlånet. 

Det er forskelligt fra privatlån til privatlån, fra bank til bank og fra person til person, hvad den månedlige ydelse på et privatlån lyder på.

Sådan påvirker løbetiden den månedlige ydelse

Løbetiden er den tid eller periode, hvor du tilbagebetaler dit lån. For lån via Lendo kan du vælge løbetid mellem 1-12 år. 

Det er godt at være realistisk, når du vælger en løbetid på dit privatlån. Har du lyst til at betale af på lånet i 10 år? Eller vil det være bedre at have en lidt højere månedlig ydelse for at betale det af på 6 år?

Som regel er det altid bedst, at betale sit privatlån af så hurtigt som muligt. Det vil sige, at jo kortere en løbetid du kan have på lånet, jo bedre. På den anden side kan en lavere månedlig ydelse gøre at du ikke sidder lige så stramt i det.

 

Ansøg om privatlån

Ansøg om privatlån hos flere forskellige låneudbydere og find det billigste privatlån. Med kun én låneansøgning indhenter vi personlige tilbud på privatlån til dig. Så kan du sammenligne tilbuddene og vælge det bedste lån, der passer bedst til dig og dine behov.

Det tager 10 minutter at ansøge om et privatlån. Det er både gratis og uforpligtende.

 • Udfyld ansøgningsskemaet øverst på siden. Du kan ansøge om privatlån mellem 10.000 - 350.000 kroner uden sikkerhed
 • Lendo indhenter tilbud på privatlån fra flere forskellige banker og låneudbydere
 • Du sammenligner lånene og vælger lånet der matcher din økonomi bedst

Får du ikke tilbudt det privatlån, du drømte om? Efter 30 dage vil dine tilbuddene blive slettet. Det giver dig god tid til at undersøge markedet for privatlån.

 

5 gode råd til dig der søger om et privatlån

Der er flere ting at være opmærksom på, når det kommer til privatlån. Vores bedste råd til dig, der mangler et billigt privatlån, er simpelt: Indhent flere tilbud og sammenlign privatlån. Ved at indhente tilbud på privatlån hos flere forskellige banker og låneudbydere, øger du dine muligheder for at finde det bedste privatlån.

 1. Tilføj så mange oplysninger som muligt: Jo flere oplysninger du kan give banken fra start af, desto bedre kan de komme med et realistisk lånetilbud på privatlån. Det første tilbud du får, er baseret på dine indtastede oplysninger.
 2. Overvej en medansøger: Vi ser, at vores kunder har større chance for at blive godkendt til et lån, hvis de ansøger om lån sammen med en anden. Når I er to ansøgere, vil banken også give jer et lånetilbud baseret på baggrund af jeres begges økonomiske situation.
 3. Hav styr på budgettet: I forbindelse med din kreditvurdering, vil banken kigge på dit rådighedsbeløb. Hvis du har styr på dit budget og luft i økonomien, er der større chance for at blive godkendt til at låne penge.
 4. Vær forberedt: Når du ansøger om privatlån, kan det være en god ide at overveje dine ønsker til lånet. Hvor mange penge vil du låne, hvor lang skal tilbagebetalingsperioden være? Og har du brug for lånet i sidste ende?
 5. Indhent tilbud og sammenlign lån: Dette er vores bedste råd, vi kan give vores kunder. Det er altid en god ide at undersøge dine muligheder hos flere låneudbydere. På den måde er du sikker på at få den bedste finansieringsløsning.

 

Privatlån trods RKI

Hos mange udbydere af kviklån har det været muligt at optage lån, selvom man er optaget i RKI. Når man er optaget i RKI eller Debitor Registret, vil det dog kun skade ens privatøkonomi yderligere, hvis man vælger at optage mere gæld. Derfor er det ikke muligt at optage et lån trods RKI

Du kan hverken få tilbudt eller bevilget et privatlån trods RKI. Det er både for din egen og for bankens skyld, at du ikke kan få et privatlån, når du er registreret i RKI. Banken tager nemlig en stor risiko, da det ikke er sikkert, at de får pengene tilbage. Derudover vil din privatøkonomi tage mere skade end gavn med et privatlån, hvis du er registreret i RKI.

 

Privatlån, forbrugslån, kredit - hvad er hvad?

Privatlån bliver ofte forvekslet med forbrugslån og kredit, men hvad er forskellen? et privat lån mellem privatpersoner og meget andet. Vi formidler privatlån i form af forbrugslån. Det vil sige, at du både kan kalde det et privatlån og et forbrugslån. 

Forbrugslån og kreditaftaler fungerer meget på samme måde som privatlån uden sikkerhed, da disse heller ikke kræver sikkerhed for banken eller låneudbyderen. Du kan derfor bruge pengene på lige det, du vil og har brug for. 

De privatlån, vi formidler, fungerer derfor ikke på samme måde som en kreditaftale eller som et privat lån mellem privatpersoner. En kreditaftale såsom en kassekredit er koblet til din kreditkonto, hvor du kan bruge af din kassekredit løbende ud fra de aftaler, du har med din bank. Et privatlån fungerer i stedet som et lån, der bliver udbetalt til din konto på én gang. Det vil ofte være et større lånebeløb fra 10.000-350.000 kroner, hvor en kassekredit sjældent vil være på mere end 50.000 kroner - alt efter aftalen med banken. 

En af fordelene ved et privatlån kontra en kreditaftale er, at tilbagebetalingen er stabil og fast med et privatlån. Der er ingen overraskelser, da din månedlige ydelse vil være fast gennem hele lånets løbetid - selvfølgelig medmindre du vælger at indfri privatlånet før tid. Derudover kan du opnå et privatlån med en lav rente i forhold til en kassekredit, hvor renten typisk er højere. 

 

Saml dyre privatlån med et billigt samlelån

Ikke alle privatlån er lige billige. Den pris du får tilbudt på dit privatlån, afhænger nemlig af den kreditvurdering, bankerne foretager af din privatøkonomi samt lånemarkedet generelt. Begge dele kan ændre sig over tid. Eksempelvis vil din kreditvurdering være bedre, hvis du får en lønforhøjelse. Det kan også være, at du tidligere har optaget et privatlån hos din egen bank uden at vide, at en anden bank faktisk kunne gøre det billigere. 

Det kan derfor godt betale sig at undersøger markedet. Ved et rentetjek vil du praktisk set ansøge om et nyt privatlån svarende til restgælden på dit nuværende privatlån. Vælger du at ansøge om et nyt og bedre privatlån her på siden, vil du kort efter modtage tilbud på privatlån fra op til 14 forskellige banker. Så kan du se, om de kan tilbyde dig et billigere privatlån end det, du har på nuværende tidspunkt. Det eneste du i så fald skal gøre, er at vælge det privatlån med laveste rente, og derefter bruge det til at indfri dit nuværende privatlån. 

Det samme kan du gøre, hvis du har flere privatlån og gerne vil samle dem til ét lån. Her er det muligt at samle dine privatlån i et samlelån

Her ansøger du om et samlelån, som svarer til din samlede restgæld for alle dine lån - det kan være andre privatlån, forbrugslån, afbetaling eller andre lånetyper. Med det indfrier du alle lånene for derefter kun at have ét lån, til én rente, hos én bank. Det kan give dig en stor månedlig besparelse samtidig med, at du får et bedre overblik over din gæld. Du kan bruge vores samlelånsberegner og se, hvad du kan spare af penge ved et samlelån.

 

Privatlån er ikke kviklån

Et kviklån fungerer på mange måder som et privatlån. Et kviklån er også et lån uden sikkerhed og bruges ofte til forbrug på samme måde som et privatlån.

Et privatlån er dog ikke et kviklån. Kviklån vil ofte have et lavt lånebeløb og en høj rente. Et kviklån vil have et lånebeløb på maks 10.000 kroner, hvor et privatlån i stedet har et højere lånebeløb. 

Det kan diskuteres dog, om der i dag stadig findes kviklån efter flere omfattende reguleringer på området. I 2020 trådte ÅOP loftet i kraft, hvilket betyder, at det nu er ulovligt at udbyde forbrugslån og kviklån med en ÅOP over 35%. Med kviklån kunne du eksempelvis ofte støde på et lån med en ÅOP på flere 100%.

For mange lokker det, at man hurtigt får pengene udbetalt, og så tænker man måske ikke over omkostningerne ved lånet. Heldigvis hjælper reguleringerne dig og andre låntagere med at have en fornuftig privatøkonomi. Det medfører samtidig, at alle udbydere af kviklån enten skal udbyde almindelige privatlån med en lavere rente eller i hvert fald stoppe med at udbyde uoverskueligt dyre lån.

 

Alternativer til privatlån

Et privatlån kan bruges til mange ting - ja, nærmest alt hvad hjertet begærer. Det er dog ikke sikkert, at det er den bedste løsning for dig.

Der er mange andre alternative lånetyper til privatliv, som du kan gøre brug af.  Nedenfor kigger vi på fire andre typer af lån, som alle er alternativer til privatlån.

Privatlån eller kassekredit

Der er forskellige former for kredit, som kan fungere som et alternativ til et privatlån. En kassekredit eller et kreditkort kan eksempelvis bruges til forbrug. Fordelen ved disse er, at du kun betaler renter af det beløb, du faktisk bruger. 

Kreditkort og kassekredit kan være en bedre løsning end et privatlån, hvis du skal foretage et mindre køb og ved, at du kan tilbagebetale det den efterfølgende måned. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver en aftale med din bank. 

Privatlån eller lån til private

Et P2P lån er et lån mellem privatpersoner. Det står for person-til-person lån, og fungerer som et lån til private, af private. Du kan altså som privatperson låne en anden person penge eller selv låne penge af en privatperson. 

Der findes flere online formidlere af P2P lån, som hjælper med at matche privatpersoner, der vil låne penge med privatpersoner, der vil investere i at låne andre personer penge. Et P2P lån er dog sjældent billigere end et privatlån optaget i en bank. 

Privatlån til bilfinansiering

Et privatlån kan som sagt anvendes til lige det, du har brug for. Det kunne eksempelvis være en bil. Med et privatlån som billån, kan du finansiere et bilkøb, uden at banken har sikkerhed i bilen. Det vil typisk være et dyrere lån end et billån med sikkerhed i bilen.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal finansiere din bil med et privatlån eller billån, kan du bruge vores tjeneste til at ansøge om begge dele med kun én låneansøgning. Det gør du ved at ansøge om et billån med sikkerhed. Herefter vil du både modtage lånetilbud på billån med og uden sikkerhed. Så kan du sammenligne privatlån med billån og vælge den billigste og bedste mulighed.

 

Du kan fortryde et privatlån

Der er mange, der ikke ved det, men et privatlån har en 14 dages fortrydelsesret ligesom så meget andet, du køber online eller i butikker. 

Har du alligevel ikke brug for dit privatlån, eller har du fundet et billigere, kan du kontakte den bank, du har optaget det hos, inden for 14 dage og gøre brug af din fortrydelsesret. Hvis du allerede har brugt nogle af pengene, skal disse selvfølgelig betales tilbage. Du skal dog ikke betale renter og gebyrer.

 

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig med at finde det bedste og billigste privatlån på markedet. Tøv ikke med at kontakte vores kundeservice på tlf. 70 5000 10 eller mail: kundeservice@lendo.dk, hvis du har brug for hjælp eller svar på spørgsmål.

Sidst opdateret: 18. September 2023
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.737 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.