privatlån

Privatlån – Sammenlign privatlån med Lendo

Er du i gang med at undersøge dine muligheder for at optage et privatlån? Så er du kommet til det rette sted. På denne side kan du finde information om lånetyper og lånevilkår samt sammenligne lån fra flere forskellige låneudbydere. Hos os er det nemt at finde et billigt privatlån.

Vi ønsker at give dig mulighed for at få den bedste privatlån rente. Vi har derfor gjort det nemt for dig at finde det billigste privatlån hos mange låneudbydere med blot én låneansøgning. Derudover har vi gjort det nemt for dig at sammenligne de forskellige tilbud på privatlån du modtager fra de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. Vores mission er at give dig det bedste lån med de bedste vilkår, så brug gerne os som sammenligningstjeneste, hvis du er interesseret i at søge om et privatlån.

Hvad kan du læse på denne side? Dan dig et overblik her: 

Udover at optage et nyt privatlån kan vi også hjælpe dig med at samle dine eksisterende lån og privatlån i et samlelån her på siden. Fordelene ved et samlelån kommer vi også ind på her på siden.

Hvad er et privatlån?

Privatlån er, i modsætning til erhvervs- eller virksomhedslån, et lån til privatforbrug. Det kan være forvirrende med alle de forskellige typer af lån såsom privatlån og forbrugslån, der alle har forskellige definitioner online.

Vi kan dog gøre det klart, at privatlån og forbrugslån ikke er forskellige typer af lån. Forbrugslån er nemlig en form for privatlån. Lån penge af venner og familie, er der andre, der også kalder for et privatlån. Vi vil her udspecificere: Vi kalder alle lån, som ikke er erhvervslån og er optaget hos et pengeinstitut, for privatlån.

Nogle andre eksempler på privatlån kan være et boliglån eller et billån. På den anden side er der de mindre lån som eksempelvis kviklån og lynlån. Disse typer af lån falder typisk også under kategorien for privatlån.

Sidst men ikke mindst er der de varer, du køber med afbetaling. Det kan være en ny smartphone, du får med i abonnementet fra din teleudbyder, eller en vaskemaskine med en leasingaftale. De er også former for privatlån. Kært barn har mange navne, så du kan kategorisere alle disse typer af lån under den samme type.

Hvad er en privatlån rente? 

En rente er prisen på det lån, du vil tage. Det er omregnet i procent, og det er en god indikator for, hvor dyrt det bliver for dig at låne penge. 

Lad os sige, at du tager et privatlån på 200.000 kroner, og renten er 13%. Så vil det koste dig 226.000 kroner at låne de 200.000 kroner, fordi 13% af 200.000 kroner er 26.000 kroner. 

Vi kan ikke svare dig på nu og her, hvilken privatlån rente du kan få, hvis du låner 200.000. Ovenstående er blot et eksempel på, hvad en privatlån rente kan være. 

Det er op til hver enkelt bank og låneudbyder, hvor meget de sætter renten til i det lånetilbud, du vil modtage. Grunden til at vi efterspørger de informationer vi efterspørger i vores låneberegner er, at bankerne og låneudbyderne skal vurdere din privatøkonomiske situation, når du skal låne penge. Ud fra din privatøkonomiske situation, kan de give dig deres tilbud på det bedste privatlån til dig.

Vi vil opfordre dig til også at være opmærksom på lånets ÅOP. ÅOP betyder Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP indebærer alle gebyrer og honorarer, der er i lånet. Dét bliver ikke lagt ind i privatlånets rente. Derfor er ÅOP mere retvisende end privatlånets rente. Privatlånets rente er mere et pejlemærke på, hvad lånet vil koste dig. 

Hvad er afdrag på privatlån? 

Et afdrag på privatlån er det du skal betale hver måned for at betale dit privatlån tilbage. Afdraget indebærer afbetaling på selve lånet, og det indebærer også den rente, du skal betale. 

Det er forskelligt fra privatlån til privatlån, fra bank til bank og fra person til person, hvad et afdrag på privatlån kan være. 

Banker og låneudbydere vurderer ud fra dine oplysninger, om du vil kunne betale det afdrag, der skal betales om måneden for at tage det privatlån du ønsker med den løbetid du ønsker. 

Afdrag på privatlån er noget du hurtigt kan se i låneberegneren. Det er dog ikke et præcist tal, men det er omkring dét, du kan forvente at skulle afdrage om måneden for det privatlån du vil have. Hvis du allerede, når du udfylder låneberegneren, kan mærke, at du vil skulle gå på kompromis med mange ting for at tage det privatlån du vil tage, skal du måske overveje en ekstra gang, om du skal låne så højt et beløb. 

Det er en helt privat vurderingssag, om du kan leve op til dit afdrag på privatlån. Banker og låneudbydere går som sagt ind og vurderer, om du kan betale lånet tilbage og stadig have et rådighedsbeløb, som du kan leve for. Men hvis du plejer at bruge meget af dit rådighedsbeløb på noget bestemt, som du er glad for at kunne, så er det måske godt at genoverveje, hvor meget du har lyst til at betale i afdrag på privatlån. Så må du justere lånebeløbet og løbetid på lånet ud fra det. Hvis privatlånet betyder meget for dig, så er det måske en god idé at skrue ned for udgifter på bestemte ting, så du kan overskue at betale det tilbage. 

Hvad er løbetid på privatlån? 

Løbetid på privatlån er den periode, du bruger på at betale lånet tilbage. Her hos Lendo kalder vi det også for afdragsperiode. I vores låneberegner kan du selv bestemme afdragsperioden. Du kan vælge mellem 1 og 12 år. Det smarte ved vores låneberegner er, at du kan undersøge, hvad afdrag på privatlånet vil blive, alt efter hvor mange år du vælger at afdrage over. 

Det er godt at være realistisk, når du skal vælge løbetid på lån. Har du lyst til at betale af på det her privatlån om 10 år? Eller vil det være bedre at betale lidt ekstra om måneden for at nøjes med at betale af hen over 6 år? Det er spørgsmål, der er værd at stille dig selv, inden du sender låneansøgningen afsted. 

Kan jeg fortryde mit privatlån? 

Det er muligt at fortryde dit privatlån. Også privatlån du har optaget gennem her på siden. Ikke mange ved, at der, ligesom på andre ting, man køber, er 14 dages fortrydelsesret på privatlån. 

Hvis du har besluttet dig for, at du ikke vil tage det privatlån, du har sagt ja til, kan du altid kontakte banken inden for 14 dage og gøre brug af din fortrydelsesret. 

Hvis du fortryder privatlånet, fordi det projekt, du skulle låne til er gået i vasken, kan det være, at du kan bruge pengene på et andet projekt. 

Det er selvfølgelig helt forståeligt, at du vil annullere låneaftalen, hvis du ikke kan bruge pengene på noget. Vi går ind for, at du låner penge, når du står i en situation, hvor du har et vigtigere formål, hvor du er nødt til at tage et privatlån.

Erstat et dyrt privatlån med et billigt privatlån

Her på siden kan du undersøge, om det eller de lån du har lige nu, kan blive billigere med et billigere privatlån end det, du har nu. Du binder dig ikke til noget, bare fordi du bruger vores låneberegner for privatlån. Vi synes, at det er en god idé at undersøge, om der er billige privatlån eller alternativer til de lån, man har. 

I mange aspekter i livet kan det betale sig at se, om man kan mindske omkostningerne. Hvis du har en vane med at drikke meget kaffe på cafeer, kan det så måske gøres billigere? Kan du finde et sted, hvor kaffen er billig, og hvor de måske har klippekort? Eller kan du købe en god kaffemaskine og lave lækker kaffe derhjemme? Hvor meget er der at spare om måneden?

At tænke sådan kan også hjælpe dig til at få lov til at låne mere, når du skal sammenligne privatlån. Jo større rådighedsbeløb du har, jo mere kan du få lov til at låne, fordi du vil kunne betale mere af på dit privatlån hver måned. 

Samlelån og refinansiering af lån 

Noget andet du kan gøre, hvis du vil have mulighed for at låne mere eller blot vil spare penge hver måned er at refinansiere et eksisterende lån og privatlån eller samle flere lån i ét lån. Det kan spare dig for flere penge, end du måske lige går og tror. I vores låneberegner kan du vælge “Saml din lån” helt øverst. Du kan samle lån for op til 500.000 kroner. 

Hvis du blot har ét lån, der skal refinansieres, skal du bare tilføje det ene lån under “Saml dine lån”. Du vil få uforpligtende lånetilbud fra banker og låneudbydere. De lånetilbud kan du bruge, hvis du har lyst. Hvis du føler, at du får tilbudt et billigere privatlån, så er det kun til gavn for din økonomi. Hvis du ikke har lyst, kan du blot lade lånetilbuddene være. De bliver annulleret 30 dage efter. 

Find de billige privatlån

Hos Lendo samarbejder med banker og låneudbydere, som tilbyder privatlån til rimelige priser og konkurrencedygtige renter. Det der hjælper din situation ved at bruge os er, at bankerne ved, at der vil være flere banker om buddet, når de modtager din låneansøgning. De ved, at du har søgt gennem os, og de ved derfor, at din låneansøgning er røget ud til andre banker og låneudbydere. Af den grund gør de deres bedste for at give dig det bedste tilbud på privatlån. 

Ved at sammenligne tilbud på privatlån hos flere banker, øger du dermed dine muligheder for at finde billige privatlån. Der er ingen grund til at optage et lån, som er dyrere end nødvendigt. De fleste af os vil af naturlige grunde gerne optage det billigste privatlån på markedet. Det kan du ved at sammenligne privatlån og indhente tilbud fra flere banker. 

Beregn dig frem til det bedste privatlån 

Vores låneberegner er lavet til gavn for dig, fordi vi mener, at det skal være nemt at søge om privatlån. Du vil hurtigt kunne se, hvad det nogenlunde vil koste dig om måneden at tage det privatlån du vil tage. Hvis du går i banken, vil du få et tilbud fra dem. Det tilbud kan du tage med videre til en anden bank for at se, om de kan give dig et billigere privatlån og sådan fortsætter det. 

I vores låneberegner kan du simpelthen bare udfylde én låneansøgning og sende det videre til alle de banker og låneudbydere, vi samarbejder med. Vores kunderådgivere sidder klar, hvis du skulle have spørgsmål til privatlån. 

Gennem os kan du låne penge uden sikkerhed, og herunder kan du læse om, hvad det indebærer. 

Privatlån uden sikkerhed

I modsætning til det sidstnævnte er privatlån uden sikkerhed hurtigere og nemmere at få. Ansøgningsprocessen er kortere, og vurderingen foretages på baggrund af færre faktorer i din privatøkonomi.

Når du ansøger om privatlån uden sikkerhed, påkræves det ofte, at du er mindst 18 år gammel, har adresse i Danmark, stabile indtægter, og ikke er registreret i RKI eller Debitor Registeret. De to registre dækker over dårlige betalere i Danmark, som du bliver skrevet ind i, hvis du ikke betaler af på dine lån, leasingaftaler og abonnementer.

Når det kommer til ansøgningsprocessen, skal du blot have din computer og NemID klar. Det foregår online her på sitet, hvor du udfylder låneberegneren, sender det afsted, og i løbet af et minut til 24 timer begynder du at modtage tilbud fra vores samarbejdspartnere.

Tilbuddene fra de forskellige låneudbydere og banker varierer også i forhold til deres vurdering af din ansøgning. Derfor kan du forvente at modtage mange forskellige tilbud.

Jo kortere afbetalingsperiode du vælger, når du tager et privatlån uden sikkerhed, desto lavere privatlån rente vil du få. Den vil dog sjældent være så lav, som banker og låneudbydere kan tilbyde, hvis de har sikkerhed i lånet.

Inden du skriver under på et privatlån uden sikkerhed, bør du også være opmærksom på ÅOP. ÅOP medtager alle gebyrer og kreditomkostninger forbundet med lånet, og hvis du skal sammenligne forskellige lånetilbud skal du derfor altid kigge på ÅOP-satsen. 

Privatlån trods RKI 

Søger du privatlån gennem os, er der desværre ikke noget, der hedder privatlån trods RKI eller Debitor Registret. Det er sjældent, at du finder en låneudbyder, som vil låne en låntager, der står registreret som dårlig betaler, penge. RKI eller Debitor Registret er registrer for dårlige betalere, og mange virksomheder bruger registrene, inden de tager en ny kunde ind. 

Privatlån med sikkerhed

Privatlån med sikkerhed betyder, at du, når du låner penge, pantsætter noget, som du har af værdi. I tilfælde af du ikke kan betale dit privatlån tilbage, har banken eller anden låneudbyder ret til at konfiskere det pantsatte og sælge det på auktion for at få sine penge tilbage.

Du stiller ofte en bil, et hus eller anden lignende ting i sikkerhed, hvis værdi nogenlunde svarer til det beløb, du låner. En anden mulighed er at stille din pension som sikkerhed. Det er dog sjældent, at folk benytter sig af det. Forhandling af privatlån med sikkerhed kan være en længere og lidt mere krævende proces.

Privatlån med sikkerhed kræver en kreditvurdering, som banken udfører, inden den godkender, at du kan låne penge. For at kunne få lov til at låne penge på denne måde, skal du igennem en ansøgningsproces, hvori der vurderes, om du er en pålidelig låntager.

Der bliver set på, hvad du ejer af værdi, hvad dine indtægter og udgifter er, hvad du har af gæld, og hvilke vaner du har i forhold til forbrug. Derudover bliver der estimeret, hvordan din økonomi kommer til at udvikle sig i fremtiden – for eksempel bliver der kigget på, hvad din uddannelse er eller vil være, og hvilken bydel du bor i.

Disse og andre faktorer afgør, om du kan få et privatlån, og hvor lave renter banken eller låneudbyderen kan gå med på at tilbyde dig. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er en type lån, du kan ansøge om her på siden, da vi kun udbyder privatlån uden sikkerhed.

Forskel på privatlån i form af forbrugslån og kredit

Forbrugslån og kredit kan være svært at vælge mellem, hvis du ikke ved, hvad du vil bruge det på, og hvordan du vil bruge det. Selvom et privatlån uden sikkerhed ikke kræver, at du køber noget bestemt, så er det bedst at vide, hvad du vil købe alligevel.

Hvis du går med tanker om et lån til bolig eller et billån, hvor du skal bruge pengene på én gang, kan du overveje at tage et privatlån som forbrugslån. På den måde kan du få et lån til nyt køkken, en dyrere rejse eller et større projekt hos tandlægen.

Privatlån i form af forbrugslån er nemlig bedst rettet mod de lidt større køb, hvor du skal bruge flere penge på én gang og tilbagebetale dem i portioner gennem en aftalt afbetalingsperiode. Forbrugslån plejer at have lavere renter end kreditter, men du afbetaler dem fra det oprindeligt lånte beløb.

Fordelen ved et privatlån såsom forbrugslån er, at du kan regne med stabile afdrag hver måned og en lidt lavere rente i forhold til kreditaftaler. Du kan optage lånet hurtigt, fordi der er tale om privatlån uden sikkerhed.

Når du bliver godkendt til privatlån uden sikkerhed, får du hele det lånte beløb ind på din konto og begynder at afdrage med det samme. Derfor er det fornuftigt at tage sådan et privatlån, når du faktisk også skal bruge hele beløbet på én gang.

Hvis du eksempelvis låner 20.000 kroner nu, men kun bruger halvdelen den første måned, skal du alligevel betale renter for de 20.000 kroner fra starten af. Hvis du ved, at du skal bruge et beløb den ene måned og et andet beløb først om flere måneder, kan du overveje at tage to privatlån og samle dem i et samlelån. Det vil sige, at du samler de to lån i ét hos én låneudbyder, når du er i gang med at afbetale på det andet lån. En anden mulighed er at se på kreditter.

Alternative lånetyper til privatlån

Kassekredit eller kreditkort har den fordel, at du kun betaler renter af det beløb, du faktisk har brugt. Her er der dog forskel på kassekredit og kreditkort. Med kreditkort får du ofte mulighed for at skylde penge i en måned uden at skulle betale renter. Er du forsinket med at afbetale det, du har brugt er rentesatsen dog ofte høj.

Kreditkort kan derfor være godt at bruge, når du vil købe noget mindre i den pågældende måned og ved, at du vil kunne tilbagebetale det i den efterfølgende måned. Fleksibiliteten med kreditter gør, at du selv kan styre, hvornår du sætter pengene ind på din kreditkonto igen, forhåbentlig velvidende om de renter, der bliver dig pålagt efter en måned, efter to måneder, osv.

En kassekredit plejer at fungere som en økonomisk reserve, som du ikke regner med at skulle bruge konstant, men har for en sikkerheds skyld. Forskellen mellem en kassekredit og et kreditkort er oftest, at du ved en kassekredit betaler renter fra dag ét, når du har brugt de lånte penge. Ligesom med et kreditkort, skal du her kun betale renter af det beløb, du har brugt.

For at opsummere: En kredit giver dig mere fleksibilitet, hvilket også betyder mere ansvar. I modsætning til et privatlån som forbrugslån, har du ved kreditter ikke fast ÅOP og et fast beløb, du skal betale hver måned – du skal selv regne det ud og aktivt overføre det rigtige beløb tilbage hver gang. Kreditter er gode som reservepenge, som du løbende kan hæve og indsætte igen.

Med et privatlån uden sikkerhed – såsom det omtalte forbrugslån – får du et fast beløb, som skal betales hver måned, uanset hvor mange penge du har brugt. Du får hele dit lånebeløb overført til din konto og er fri til at bestemme, om det skal bruges som privatlån til bolig og renovering, som billån eller noget helt tredje.

Spørgsmål du bør stille, inden du tager et privatlån

  • Hvad kan jeg låne til? Er det et dyrere privat projekt eller ejendel – så er der tale om privatlån i form af forbrugslån. Er det ubestemt forbrug en gang imellem? Det kan være en ferie, en ny computer og lidt ekstra penge i slutningen af måneden – så kan en kredit være svaret.

  • Hvor meget kan jeg låne? Hvor meget kan jeg betale tilbage? Brug en låneberegner - som for eksempel den vi tilbyder her på siden - og sæt dig ind i vilkårene hos de enkelte kreditinstitutter for at sammenligne hvor meget du kommer til at skulle betale.

  • Hvordan skal jeg bruge pengene? Skal du bruge dem på én gang, bør du overveje et privatlån. Skal du bruge dem løbende og evt. uforudsigeligt, bør du overveje kredit.

  • Hvornår kan jeg tilbagebetale min gæld? Er det først om et til flere år – så er det et lån. Er der tale om nogle måneder – er det også et lån. Er der tale om en enkelt måned - kan det være en kredit med 30-dages rentefri aftale.

  • Hvordan kan jeg afbetale min gæld? Er du til faste afbetalinger, som du kan sætte op som automatisk overførsel hver måned – så er svaret lån. Det passer til dem, der foretrækker stabilitet i økonomien eller sjældent bruger tid på netbank. Er du meget disciplineret og ansvarsfuld og har tid til at holde øje med din konto mere ofte – så er det kredit, du kan kigge på.

  • Hvornår skal jeg bruge pengene? Er det her og nu – kan du se på muligheder for hurtige privatlån. Hvis du har lidt længere tid, inden du skal bruge pengene, kan du se på dine muligheder for at spare op og mindske det beløb, du kommer til at låne. Kig eventuelt på, om du kan finde nogle billigere abonnementer end dem, du har nu. Ryd op i din privatøkonomi, især hvis du allerede har flere små private lån og afbetalingsaftaler. Her vil vi anbefale at starte med at samle dine afbetalingsaftaler og andre privatlån i et samlelån, så du sparer på gebyrer til diverse pengeinstitutter. 

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Så kan vi hjælpe dig med at sammenligne privatlån.

Brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os 70 5000 10 man-fre 09.00-16.00
Skriv til os kundeservice@lendo.dk Vi svarer hurtigst muligt – altid indenfor en hverdag
Privatlån FAQ

Gennem Lendo er det muligt at tage et privatlån uden sikkerhed. Det kan være, at du har brug for at tage et lån til en ny computer eller en ny bil? Det er helt op til dig. Du kan søge privatlån gennem os og bruge pengene til lige det, du har lyst til.

Låneudbyderne Lendo samarbejder med udbyder lån med en rente fra 2,95 til 29,95%. Der tilbydes kun lån med variabel debitorrente.

Nej. Privatlån uden sikkerhed betyder, at du må bruge pengene til lige hvad du har lyst til.

Hvis du har mulighed for at betale låneudbyderen tilbage før tid, vil det være muligt, men det er helt op til dig. Låneudbyderen forventer ikke, at du betaler lånet af før tid.

Det er bedst at sammenligne ÅOP på de lånetilbud du har modtaget. Renten siger ikke alt om de omkostninger, der er på lånet. ÅOP regner alt med, og du vil ud fra ÅOP kunne danne dig det helt rigtige overblik, inden du tager en beslutning.

De låneudbydere vi samarbejder med udbyder privatlån fra 10.000 DKK til 500.000 DKK. Søg om det beløb du ønsker og få svar inden for 24 timer.

Det er muligt at være to, der går sammen om at tage et privatlån. Det vil højst sandsynligt stille jer stærkere, at I er to, der ansøger, da det i de fleste tilfælde betyder, at I har et bedre økonomisk grundlag. Det giver låneudbyderne flere muligheder i de lånetilbud, de skal sende til jer.

Vores låneberegner skal udfyldes, og når du er færdig med det, bliver der automatisk sendt uforpligtende ansøgninger ud til bankerne, vi samarbejder med, og de kan straks gå i gang med at lave lånetilbud til dig, som du kan vælge mellem for at finde det bedste privatlån til dig.

Lendo tema