Lån penge: Find et lån som passer til dig hos Lendo

Er du på udkig efter det bedste sted at låne penge? Hos Lendo kan vi hjælpe dig med at finde det lån, der passer dig og din situation bedst. Lendo er en sammenligningstjeneste, hvor du nemt kan få et overblik over dine lånemuligheder med vores låneberegner. Du kan finde alle de långivere, vi samarbejder med, på vores forside, og vi arbejder kontinuerligt på at udvide antallet for at kunne sikre dig det bedste lån. Ved at søge om lån gennem Lendo sikrer vi, at du får en række unikke og personlige lånetilbud, som du nemt kan sammenligne og vælge imellem.  

Der kan være mange grunde til, at du har besluttet dig for at tage et lån. Det kan være, at du gerne vil renovere dit køkken, skal betale en uforudset tandlægeregning eller blot vil invitere familien på en tiltrængt ferie. Uanset hvad formålet er, vil vi altid anbefale, at du undersøger dine lånemuligheder og sammenligner lånevilkår hos flere forskellige långivere, inden du optager et lån.

Valg af lån kan nemlig have stor betydning for din privatøkonomi, og små forskelle i procent kan resultere i mange tusinde kroner over tid. Mange danskere er vant til at sammenligne priser i forbindelse med større indkøb, og det burde være lige så naturligt at sammenligne renter og vilkår, før man vælger at låne penge eller samle sine lån.

Føler du dig ikke helt klædt på til at træffe dit valg endnu? Her på siden skriver vi om, hvad du bør overveje, og hvad du bør vide, inden du beslutter dig for at låne penge.

Hvordan fungerer Lendo?

Lendo er en sammenligningstjeneste, som indsamler tilbud fra en række danske långivere, der byder ind på den låneansøgning, du indsender til os. Når du benytter dig af Lendos tjeneste til at ansøge om et nyt lån eller et samlelån, modtager du tilbud fra forskellige långivere, som du kan sammenligne.

I modsætning til andre online lånetjenester er Lendo ikke en bank, hvilket vil sige, at det ikke er os, du får lånetilbud fra. Det er de långivere, vi sender din ansøgning til, der vil give dig lånetilbud. Ved at bruge en sammenligningstjeneste som vores, kan du vælge den form for lån, som passer bedst til netop dig og dine behov. Det er gratis at bruge vores tjeneste, og du er aldrig forpligtet til at taget et af de lån, vores partnere kan tilbyde dig.

Der er en række forhold at være opmærksom på i forbindelse med optagelsen af et lån. Særligt er ÅOP – den årlige omkostning i procent – vigtig, da den er afgørende for, hvor meget lånet kommer til at koste dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP indikerer, hvor meget lånet kommer til at koste dig. Da ÅOP’en medtager alle omkostninger forbundet med lånet, er det netop ÅOP, du skal sammenligne, hvis du vil vurdere, om det ene lån er bedre end det andet. ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger forbundet med lånet i procent pr. år. af det samlede lånebeløb. Hvis du skal låne penge og sammenligne forskellige lån, er det derfor vigtigt, at det er ÅOP, du sammenligner. Det varierer fra långiver til långiver og fra lån til lån, hvad din ÅOP kommer til at være, da den bliver bestemt af den enkelte långiver i forhold til netop din låneansøgning. Sammenlign derfor altid ÅOP for at se, hvad der bedst kan betale sig i dit tilfælde. En god tommelfingerregel er, at jo lavere en ÅOP, desto bedre lånevilkår får du.  

Lån online eller lån offline?

Der er forskellige fordele ved at låne penge online. En af fordelene er, at det er nemt og gratis at ansøge, hvilket betyder, at du som forbruger har nemmere ved at indhente flere lånetilbud, som du kan sammenligne og dermed sikre dig den bedste rente. Når du benytter dig af vores tjeneste, kan du hjemmefra – uden at skulle besøge din lokale bankfilial – få et bredt udvalg af lånemuligheder. Det er derfor mere effektivt, tidsbesparende og sikrer dig en større gennemsigtighed, når du ansøger om et lån via en sammenligningstjeneste.

Den anden store fordel er den bredde, du får i dine tilbud. Hvis du synes, at en långiver har et bedre tilbud end en anden, kan du frit vælge det tilbud, du selv foretrækker. Således får du som forbruger en langt større frihed og fleksibilitet ved at ansøge online, hvilket kan sikre dig genvejen til det bedste lån til den rette pris.

Vi sender din ansøgning videre til etablerede långivere og banker, som kan vælge at tilbyde dig et lån baseret på de oplysninger, du deler med os. Hvilken af långiverne du vælger, er helt op til dig selv, hvilket som nævnt er en af fordelene ved at benytte en sammenligningstjeneste.

Hvor meget kan jeg låne?

Hos Lendo tilbyder vi dig sammenligning af lån fra 10.000 kr. op til 300.000 kr. Du kan altså ansøge om præcis det beløb, der passer bedst til dig. Når du har udfyldt og sendt din låneansøgning, vil du dernæst få forskellige tilbud fra långiverne. Herfra er det helt op til dig at vælge, hvilket lånetilbud du vil benytte dig af.

Hvad kan jeg låne til?

Når du vælger at optage et lån via vores sammenligningstjeneste, kan du frit bestemme, hvad pengene skal bruges til.

Du behøver ikke give oplysninger om, hvorvidt lånet skal gå til en ny carport, udbygning af din stue eller noget helt tredje. Det giver dig en stor frihed, fordi du kan bruge pengene præcis, som du har lyst. Måske går du og overvejer et nyt tiltag i dit hjem, en velfortjent ferie eller blot muligheden for få nogle ekstra penge på kontoen. Du bestemmer selv, og du kan gøre det, der passer dig bedst.

Hvad karakteriserer de forskellige typer af lån?

Uanset hvilket lån du er interesseret i, og hvad du ellers gør dig af overvejelser omkring at låne penge, er der en række generelle karakteristika ved de typer af lån, de forskellige långivere udbyder. Fællesnævneren for alle låntyperne er, at du ikke bliver bedt om at stille garanti for pengene eller spurgt om, hvad pengene skal bruges til. Og så er det ovenikøbet helt gratis for dig som forbruger at bruge Lendos sammenligningstjeneste.

Hos Lendo tilbyder vi blandt andet disse låntyper:

 • Billån: Lendo sammenligner helt gratis billån på op til 300.000 kr. Med et klassisk billån kan du låne op til 80 % af bilens værdi. Hvis du i stedet vælger at finansiere din bil med et privatlån, som kan tages gennem Lendo, kan du låne op til 100 % af bilens værdi.

 • Boliglån: Et boliglån er til dig, der gerne vil købe en bolig eller udføre et større renoveringsprojekt i din bolig. Hvis du bruger Lendos sammenligningstjeneste, kan du få tilbud på privatlån uden sikkerhed, som du kan bruge til restfinansiering eller supplering til restfinansiering.

 • Andelsboliglån: Hos Lendo kan du ikke ansøge om et andelsboliglån, da vi ikke formidler lån med sikkerhed. Dog kan du låne penge til finansieringen af din andelsbolig eller hvis du beslutter dig for at kaste dig ud i et renoveringsprojekt.

 • Kassekredit: En kassekredit er en aftale mellem dig og din bank, hvor du har mulighed for løbende at hæve et variabelt beløb op til et aftalt maksimum. Ved en kassekredit låner du ikke mere, end du behøver, da du kun skylder og betaler renter af det beløb, du hæver over. Ved et privatlån skal du på forhånd vide, hvad du har brug for at låne, inden du ansøger om lånet.

 • Privatlån: Privatlån er, i modsætning til erhvervs- eller virksomhedslån, et lån til privatforbrug og går også under navnet forbrugslån. Som oftest er privatlån uden sikkerhed hurtige og nemme at få. Ansøgningsprocessen er kort, og kreditvurderingen foretages på baggrund af færre faktorer i din privatøkonomi end ved lån, hvor du skal stille sikkerhed. Inden du skriver under på et privatlån uden sikkerhed, bør du være særligt opmærksom på ÅOP, som er årlige omkostninger i procent.

 • Samlelån: Hos Lendo kan du samle dine lån, kreditter og afbetalingskøb til ét samlet privatlån. Dermed kan du sænke dine månedlige omkostninger og slippe for ekstra gebyrer.

Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt lånet?

Hvor hurtigt du kan få dit lån udbetalt, varierer fra långiver til långiver. Typisk vil du opleve, at et mindre lånebeløb vil gå hurtigere i forhold til udbetaling, imens et større beløb kan tage lidt længere tid. Uanset hvilken af vores samarbejdspartnere du vælger, kan du dog være sikker på, at de prioriterer at behandle din låneansøgning hurtigst muligt, og at du vil have modtaget alle lånetilbud inden for 24 timer.

Hvem udbyder lånene?

Forbrugslånene, man kan optage igennem Lendos sammenligningstjeneste, bliver udbudt af pålidelige banker og långivere. På vores forside fremgår alle de långivere, vi samarbejder med, og vi arbejder hele tiden på at finde flere samarbejdspartnere, så du mødes med et endnu bredere udvalg af långivere. Alle disse långivere er under tilsyn af Finanstilsynet, præcis som Lendo selv. Derfor er du sikret, at din ansøgning kun bliver sendt til seriøse långivere.

Hvilke krav bliver der stillet ved låneansøgningen?

Når du beslutter dig for at ansøge om et lån, er der en række informationer, du skal afgive.

Først og fremmest vil vi bede om en række grundlæggende oplysninger, som vi sender videre til långiverne. Derudover vil vi også bede om information om dit job, eventuelle samlever og andre relevante informationer. Til sidst skal du underskrive din ansøgning med dit NemID for at validere over for långiverne, at du er den person, du udgiver dig for at være.

Alle oplysningerne samles og sendes videre til långiverne, der bruger informationerne til at vurdere, hvilket lånetilbud de kan give dig. Jo mere præcise dine oplysninger er, desto hurtigere vil låneprocessen gå, og desto mere præcise lånetilbud vil du også få.

Gode overvejelser inden du skal låne penge

Når du skal låne penge, er der en række overvejelser, du som udgangspunkt altid bør gøre dig, så du er sikret de bedste rammer for dit lån.

 1. Overvej hvad lånet skal gå til
  Nu du er kommet så langt i overvejelserne omkring et lån, at du overvejer at optage det, bør du altid spørge dig selv om, hvad lånet præcist skal gå til.
 2. Tænk over tilbagebetalingsperioden
  Når du skal låne et større beløb, betyder det også, at du har et større beløb, som skal tilbagebetales over en længere periode. Du har selv indflydelse på at bestemme låneperioden, når du udfylder din låneansøgning, hvilket gør det nemt for dig at påvirke, hvor meget du kommer til at afbetale pr. måned. Det er dog vigtigt at tænke over, hvorvidt du vil have tilbagebetalingen til at løbe over en lang eller kort periode. Hvis du vælger tilbagebetaling over en kort periode, får du hurtigere afdraget på dit lån, men det betyder selvsagt også, at du har en større afbetaling pr. måned.
 3. Læg en plan for tilbagebetalingen
  I forlængelse af ovenstående er det en god idé at tænke over processen for afvikling af dit lån. Hav en klar plan for, hvordan pengene skal tilbagebetales, efter du har lånt dem, og vær sikker på, at du har luft i budgettet, så du ikke bliver overrasket af uforudsete udgifter.

Hvordan vælger du det rigtige lån?

I sidste ende er det reelt set dig selv, der skal træffe beslutningen om, hvilken type lån der passer bedst til dig. De indikatorer, der bedst afspejler rammerne for lånet, er ÅOP’en samt hvor lang tilbagebetalingstid, du har.

Brug ÅOP til at finde de bedste muligheder

Hvis du ønsker at finde det billigste lån, uanset om det er et erhvervs- eller privatlån, er ÅOP en af de absolut vigtigste indikatorer, når du skal vurdere de samlede omkostninger. For de fleste er det derfor også ÅOP, de kigger efter, når de skal finde det bedste lån. ÅOP siger noget om, hvor meget dit lån kommer til at koste dig. I tilfælde af at du står mellem to lån, som umiddelbart ligner hinanden, anbefaler vi altid at vælge det lån, der har den laveste ÅOP - også selvom det har en højere rente.

Processen fra du har ansøgt, til du får lånet udbetalt

Processen, når du skal sammenligne lån hos Lendo, er opbygget således, at den er overskuelig og transparent for dig som forbruger. Efter du har indtastet dine oplysninger, sendes din ansøgning til de långivere, vi samarbejder med, og dernæst sørger de forskellige långivere for at vende retur med et tilbud til dig, som du herefter kan acceptere. Vælger du at takke ja til et lånetilbud, følger derefter en proces, hvor der afhængigt af den enkelte långiver kan gå alt fra få timer op til flere dage, før du får udbetalt dine penge.

Hvad adskiller et lån optaget gennem Lendos sammenligningstjeneste, sammenlignet med et traditionelt banklån?

Der er en række elementer, som adskiller et traditionelt lån i en bank fra den type af lån, du kan få ved at ansøge gennem Lendo. Det afhænger dog først og fremmest af, hvad det er for en slags lån, du gerne vil tage. Generelt kan man sige, at hvis du skal have et forbrugslån, eller bare er interesseret i at låne til forbrug, vil der ikke blive stillet krav til sikkerhed i lånet. Når der ikke bliver stillet krav til sikkerhed, betyder det også, at ÅOP typisk er højere, end hvis du tager et billån eller boliglån med sikkerhed. Til gengæld behøver du ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og det står dig dermed helt frit for at bruge dem på det, der passer dig. Du har således fuld råderet over pengene, da de ikke er øremærket et specifikt formål. Derudover er låneprocessen ikke lige så omstændig, som den er, hvis det drejer sig om lån med pant. Det kan være en fordel, hvis du står og skal bruge pengene lige nu og her.

Uanset hvad du vælger at gøre, så håber vi, at du med ovenstående guide er blevet klogere på at låne penge.

Er du på udkig efter det bedste sted at låne penge? Hos Lendo kan vi hjælpe dig med at finde det lån, der passer dig og din situation bedst. Lendo er en sammenligningstjeneste, hvor du nemt kan få et overblik over dine lånemuligheder med vores låneberegner. Du kan finde alle de långivere, vi samarbejder med, på vores forside, og vi arbejder kontinuerligt på at udvide antallet for at kunne sikre dig det bedste lån. Ved at søge om lån gennem Lendo sikrer vi, at du får en række unikke og personlige lånetilbud, som du nemt kan sammenligne og vælge imellem.  

Der kan være mange grunde til, at du har besluttet dig for at tage et lån. Det kan være, at du gerne vil renovere dit køkken, skal betale en uforudset tandlægeregning eller blot vil invitere familien på en tiltrængt ferie. Uanset hvad formålet er, vil vi altid anbefale, at du undersøger dine lånemuligheder og sammenligner lånevilkår hos flere forskellige långivere, inden du optager et lån.

Valg af lån kan nemlig have stor betydning for din privatøkonomi, og små forskelle i procent kan resultere i mange tusinde kroner over tid. Mange danskere er vant til at sammenligne priser i forbindelse med større indkøb, og det burde være lige så naturligt at sammenligne renter og vilkår, før man vælger at låne penge eller samle sine lån.

Føler du dig ikke helt klædt på til at træffe dit valg endnu? Her på siden skriver vi om, hvad du bør overveje, og hvad du bør vide, inden du beslutter dig for at låne penge.

Hvordan fungerer Lendo?

Lendo er en sammenligningstjeneste, som indsamler tilbud fra en række danske långivere, der byder ind på den låneansøgning, du indsender til os. Når du benytter dig af Lendos tjeneste til at ansøge om et nyt lån eller et samlelån, modtager du tilbud fra forskellige långivere, som du kan sammenligne.

I modsætning til andre online lånetjenester er Lendo ikke en bank, hvilket vil sige, at det ikke er os, du får lånetilbud fra. Det er de långivere, vi sender din ansøgning til, der vil give dig lånetilbud. Ved at bruge en sammenligningstjeneste som vores, kan du vælge den form for lån, som passer bedst til netop dig og dine behov. Det er gratis at bruge vores tjeneste, og du er aldrig forpligtet til at taget et af de lån, vores partnere kan tilbyde dig.

Der er en række forhold at være opmærksom på i forbindelse med optagelsen af et lån. Særligt er ÅOP – den årlige omkostning i procent – vigtig, da den er afgørende for, hvor meget lånet kommer til at koste dig.

Hvad er ÅOP?

ÅOP indikerer, hvor meget lånet kommer til at koste dig. Da ÅOP’en medtager alle omkostninger forbundet med lånet, er det netop ÅOP, du skal sammenligne, hvis du vil vurdere, om det ene lån er bedre end det andet. ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger forbundet med lånet i procent pr. år. af det samlede lånebeløb. Hvis du skal låne penge og sammenligne forskellige lån, er det derfor vigtigt, at det er ÅOP, du sammenligner. Det varierer fra långiver til långiver og fra lån til lån, hvad din ÅOP kommer til at være, da den bliver bestemt af den enkelte långiver i forhold til netop din låneansøgning. Sammenlign derfor altid ÅOP for at se, hvad der bedst kan betale sig i dit tilfælde. En god tommelfingerregel er, at jo lavere en ÅOP, desto bedre lånevilkår får du.  

Lån online eller lån offline?

Der er forskellige fordele ved at låne penge online. En af fordelene er, at det er nemt og gratis at ansøge, hvilket betyder, at du som forbruger har nemmere ved at indhente flere lånetilbud, som du kan sammenligne og dermed sikre dig den bedste rente. Når du benytter dig af vores tjeneste, kan du hjemmefra – uden at skulle besøge din lokale bankfilial – få et bredt udvalg af lånemuligheder. Det er derfor mere effektivt, tidsbesparende og sikrer dig en større gennemsigtighed, når du ansøger om et lån via en sammenligningstjeneste.

Den anden store fordel er den bredde, du får i dine tilbud. Hvis du synes, at en långiver har et bedre tilbud end en anden, kan du frit vælge det tilbud, du selv foretrækker. Således får du som forbruger en langt større frihed og fleksibilitet ved at ansøge online, hvilket kan sikre dig genvejen til det bedste lån til den rette pris.

Vi sender din ansøgning videre til etablerede långivere og banker, som kan vælge at tilbyde dig et lån baseret på de oplysninger, du deler med os. Hvilken af långiverne du vælger, er helt op til dig selv, hvilket som nævnt er en af fordelene ved at benytte en sammenligningstjeneste.

Hvor meget kan jeg låne?

Hos Lendo tilbyder vi dig sammenligning af lån fra 10.000 kr. op til 300.000 kr. Du kan altså ansøge om præcis det beløb, der passer bedst til dig. Når du har udfyldt og sendt din låneansøgning, vil du dernæst få forskellige tilbud fra långiverne. Herfra er det helt op til dig at vælge, hvilket lånetilbud du vil benytte dig af.

Hvad kan jeg låne til?

Når du vælger at optage et lån via vores sammenligningstjeneste, kan du frit bestemme, hvad pengene skal bruges til.

Du behøver ikke give oplysninger om, hvorvidt lånet skal gå til en ny carport, udbygning af din stue eller noget helt tredje. Det giver dig en stor frihed, fordi du kan bruge pengene præcis, som du har lyst. Måske går du og overvejer et nyt tiltag i dit hjem, en velfortjent ferie eller blot muligheden for få nogle ekstra penge på kontoen. Du bestemmer selv, og du kan gøre det, der passer dig bedst.

Hvad karakteriserer de forskellige typer af lån?

Uanset hvilket lån du er interesseret i, og hvad du ellers gør dig af overvejelser omkring at låne penge, er der en række generelle karakteristika ved de typer af lån, de forskellige långivere udbyder. Fællesnævneren for alle låntyperne er, at du ikke bliver bedt om at stille garanti for pengene eller spurgt om, hvad pengene skal bruges til. Og så er det ovenikøbet helt gratis for dig som forbruger at bruge Lendos sammenligningstjeneste.

Hos Lendo tilbyder vi blandt andet disse låntyper:

 • Billån: Lendo sammenligner helt gratis billån på op til 300.000 kr. Med et klassisk billån kan du låne op til 80 % af bilens værdi. Hvis du i stedet vælger at finansiere din bil med et privatlån, som kan tages gennem Lendo, kan du låne op til 100 % af bilens værdi.

 • Boliglån: Et boliglån er til dig, der gerne vil købe en bolig eller udføre et større renoveringsprojekt i din bolig. Hvis du bruger Lendos sammenligningstjeneste, kan du få tilbud på privatlån uden sikkerhed, som du kan bruge til restfinansiering eller supplering til restfinansiering.

 • Andelsboliglån: Hos Lendo kan du ikke ansøge om et andelsboliglån, da vi ikke formidler lån med sikkerhed. Dog kan du låne penge til finansieringen af din andelsbolig eller hvis du beslutter dig for at kaste dig ud i et renoveringsprojekt.

 • Kassekredit: En kassekredit er en aftale mellem dig og din bank, hvor du har mulighed for løbende at hæve et variabelt beløb op til et aftalt maksimum. Ved en kassekredit låner du ikke mere, end du behøver, da du kun skylder og betaler renter af det beløb, du hæver over. Ved et privatlån skal du på forhånd vide, hvad du har brug for at låne, inden du ansøger om lånet.

 • Privatlån: Privatlån er, i modsætning til erhvervs- eller virksomhedslån, et lån til privatforbrug og går også under navnet forbrugslån. Som oftest er privatlån uden sikkerhed hurtige og nemme at få. Ansøgningsprocessen er kort, og kreditvurderingen foretages på baggrund af færre faktorer i din privatøkonomi end ved lån, hvor du skal stille sikkerhed. Inden du skriver under på et privatlån uden sikkerhed, bør du være særligt opmærksom på ÅOP, som er årlige omkostninger i procent.

 • Samlelån: Hos Lendo kan du samle dine lån, kreditter og afbetalingskøb til ét samlet privatlån. Dermed kan du sænke dine månedlige omkostninger og slippe for ekstra gebyrer.

Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt lånet?

Hvor hurtigt du kan få dit lån udbetalt, varierer fra långiver til långiver. Typisk vil du opleve, at et mindre lånebeløb vil gå hurtigere i forhold til udbetaling, imens et større beløb kan tage lidt længere tid. Uanset hvilken af vores samarbejdspartnere du vælger, kan du dog være sikker på, at de prioriterer at behandle din låneansøgning hurtigst muligt, og at du vil have modtaget alle lånetilbud inden for 24 timer.

Hvem udbyder lånene?

Forbrugslånene, man kan optage igennem Lendos sammenligningstjeneste, bliver udbudt af pålidelige banker og långivere. På vores forside fremgår alle de långivere, vi samarbejder med, og vi arbejder hele tiden på at finde flere samarbejdspartnere, så du mødes med et endnu bredere udvalg af långivere. Alle disse långivere er under tilsyn af Finanstilsynet, præcis som Lendo selv. Derfor er du sikret, at din ansøgning kun bliver sendt til seriøse långivere.

Hvilke krav bliver der stillet ved låneansøgningen?

Når du beslutter dig for at ansøge om et lån, er der en række informationer, du skal afgive.

Først og fremmest vil vi bede om en række grundlæggende oplysninger, som vi sender videre til långiverne. Derudover vil vi også bede om information om dit job, eventuelle samlever og andre relevante informationer. Til sidst skal du underskrive din ansøgning med dit NemID for at validere over for långiverne, at du er den person, du udgiver dig for at være.

Alle oplysningerne samles og sendes videre til långiverne, der bruger informationerne til at vurdere, hvilket lånetilbud de kan give dig. Jo mere præcise dine oplysninger er, desto hurtigere vil låneprocessen gå, og desto mere præcise lånetilbud vil du også få.

Gode overvejelser inden du skal låne penge

Når du skal låne penge, er der en række overvejelser, du som udgangspunkt altid bør gøre dig, så du er sikret de bedste rammer for dit lån.

 1. Overvej hvad lånet skal gå til
  Nu du er kommet så langt i overvejelserne omkring et lån, at du overvejer at optage det, bør du altid spørge dig selv om, hvad lånet præcist skal gå til.
 2. Tænk over tilbagebetalingsperioden
  Når du skal låne et større beløb, betyder det også, at du har et større beløb, som skal tilbagebetales over en længere periode. Du har selv indflydelse på at bestemme låneperioden, når du udfylder din låneansøgning, hvilket gør det nemt for dig at påvirke, hvor meget du kommer til at afbetale pr. måned. Det er dog vigtigt at tænke over, hvorvidt du vil have tilbagebetalingen til at løbe over en lang eller kort periode. Hvis du vælger tilbagebetaling over en kort periode, får du hurtigere afdraget på dit lån, men det betyder selvsagt også, at du har en større afbetaling pr. måned.
 3. Læg en plan for tilbagebetalingen
  I forlængelse af ovenstående er det en god idé at tænke over processen for afvikling af dit lån. Hav en klar plan for, hvordan pengene skal tilbagebetales, efter du har lånt dem, og vær sikker på, at du har luft i budgettet, så du ikke bliver overrasket af uforudsete udgifter.

Hvordan vælger du det rigtige lån?

I sidste ende er det reelt set dig selv, der skal træffe beslutningen om, hvilken type lån der passer bedst til dig. De indikatorer, der bedst afspejler rammerne for lånet, er ÅOP’en samt hvor lang tilbagebetalingstid, du har.

Brug ÅOP til at finde de bedste muligheder

Hvis du ønsker at finde det billigste lån, uanset om det er et erhvervs- eller privatlån, er ÅOP en af de absolut vigtigste indikatorer, når du skal vurdere de samlede omkostninger. For de fleste er det derfor også ÅOP, de kigger efter, når de skal finde det bedste lån. ÅOP siger noget om, hvor meget dit lån kommer til at koste dig. I tilfælde af at du står mellem to lån, som umiddelbart ligner hinanden, anbefaler vi altid at vælge det lån, der har den laveste ÅOP - også selvom det har en højere rente.

Processen fra du har ansøgt, til du får lånet udbetalt

Processen, når du skal sammenligne lån hos Lendo, er opbygget således, at den er overskuelig og transparent for dig som forbruger. Efter du har indtastet dine oplysninger, sendes din ansøgning til de långivere, vi samarbejder med, og dernæst sørger de forskellige långivere for at vende retur med et tilbud til dig, som du herefter kan acceptere. Vælger du at takke ja til et lånetilbud, følger derefter en proces, hvor der afhængigt af den enkelte långiver kan gå alt fra få timer op til flere dage, før du får udbetalt dine penge.

Hvad adskiller et lån optaget gennem Lendos sammenligningstjeneste, sammenlignet med et traditionelt banklån?

Der er en række elementer, som adskiller et traditionelt lån i en bank fra den type af lån, du kan få ved at ansøge gennem Lendo. Det afhænger dog først og fremmest af, hvad det er for en slags lån, du gerne vil tage. Generelt kan man sige, at hvis du skal have et forbrugslån, eller bare er interesseret i at låne til forbrug, vil der ikke blive stillet krav til sikkerhed i lånet. Når der ikke bliver stillet krav til sikkerhed, betyder det også, at ÅOP typisk er højere, end hvis du tager et billån eller boliglån med sikkerhed. Til gengæld behøver du ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og det står dig dermed helt frit for at bruge dem på det, der passer dig. Du har således fuld råderet over pengene, da de ikke er øremærket et specifikt formål. Derudover er låneprocessen ikke lige så omstændig, som den er, hvis det drejer sig om lån med pant. Det kan være en fordel, hvis du står og skal bruge pengene lige nu og her.

Uanset hvad du vælger at gøre, så håber vi, at du med ovenstående guide er blevet klogere på at låne penge.

Ofte stillede spørgsmål

 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 100.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, og du vil aldrig få bedre vilkår, hvis du henvender dig direkte til långiveren.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: Basisbank, Express Bank, Fellow Finance, L’EASY, Nordea (kommer snart), Resurs Bank og Sparxpres.

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.