Billige lån

Find billige lån med det samme via Lendo og se dine muligheder

Er du i gang med at undersøge, hvilket lån der vil være det billigste lån for dig, og hvilke lånemuligheder du har? Så er du kommet til det rette sted.

Her får du en oversigt over forskellige lån med udgangspunkt i, hvad de skal bruges til og under hvilke vilkår. På den måde kan du se, hvilke typer af lån der er de billigste lige i dit tilfælde. Lånets pris afhænger nemlig ofte af formålet, og om du ønsker et lån med eller uden sikkerhed. Vi guider dig derfor i gennem forskellige låneformål, og hvilke muligheder du har ved hver af dem.

Skal du for eksempel låne penge til:

 • Boligen? 
 • Bilen?
 • Andelsboligen?
 • Mindre forbrugskøb?
 • Forbrug sidst på måneden?
 • Eller er du studerende?

Så kig igennem vores guide til billige lån ud fra lånets formål.

Alternativt anbefaler vi at afprøve vores låneberegner for at få nogle konkrete eksempler på, hvad forskellige pengeinstitutioner kan tilbyde dig i forhold til forbrugslån uden sikkerhed.

Det første er nemlig ikke altid det bedste - det siger en gammel talemåde i hvert fald.

Tænk hvis du kun kunne vælge den første mulighed, du fik i alle sammenhænge? Så ville du måske ende med at kun at spise tomater til frokost, bare fordi det var indholdet i den første skål på frokostbuffeten. Det ville helt sikkert være en kedelig frokost, men ikke en beslutning, der har de store konsekvenser på den lange bane.

Men hvis du bare tager det første og bedste lån, som du bliver tilbudt i banken, så har det langsigtede konsekvenser. Derfor kan du i stedet tage et informeret valg ved at sammenligne og dermed finde det billigste lån.

Lendo er en sammenligningstjeneste, der har til formål at gøre information om lån og lånevilkår lettere tilgængelig og mere overskuelig for dig som låntager. Ved at sammenligne lån kan du hurtigt skabe overblik over, hvilke priser der er realistiske og dermed undgå dyre kviklån.

Af den grund har vi udviklet en service til sammenligning af lån, der gør det nemt at gennemskue bankernes vilkår, når du skal låne penge. Dette sikrer dig et nemt og hurtigt overblik over, hvilket lån der vil være det bedste og billigste lån for dig.

Det er meget enkelt og du kan hurtigt sammenligne lån, ved at sende en ansøgning afsted her på siden. I løbet af bare 24 timer får du personlige lånetilbud fra vores samarbejdspartnere. Servicen er gratis for dig og helt uden forpligtigelser.

Det er også helt okay at være kritisk overfor de lånetilbud du får og fair at sammenligne dem med et eventuelle tilbud fra din egen bank. Men der er nogle ting du skal være opmærksom på. Hvis du skal sammenligne din egen banks lånetilbud med andre bankers, så er det vigtigt at lånebeløb og løbetid for beløbet er det samme. Hvis det ikke er det samme, er lånet ikke direkte sammenligneligt.

Hvorvidt et lån er billigt, afhænger af, hvilket formål det har, og hvor meget værdi for pengene du i det tilfælde får. Det kan eksempelvis være meget dyrt at optage et minilån, hvis du har tænkt dig at bruge det på et køkkenprojekt og afbetale det på flere år.

Derfor får du nu en oversigt over hvilke lån, der er billigst i forhold til formålet.

De billigste lån til bolig

Skal du til at investere i en bolig eller have gang i et større renoveringsprojekt? Det er vigtigt at vide hvilke typer af lån, du har mulighed for at tage, når du skal låne penge til boligen. 

Et boliglån kan referere til to forskellige lån:

 • Et realkreditlån, som finansierer maksimalt 80% af en bolig.
 • Et banklån, som dækker resten af købsprisen – også kaldet for restfinansiering.

Det billigste lån af de to er realkreditlånet, mens banklånet plejer at have højere renter. Derfor er det bedst at afbetale på banklånet hurtigst muligt.

Hvis du leder efter det billigste lån til at udføre forbedringer i ejendommen, er det dog et boliglån hos en bank, der er billigst. Realkreditlån er nemlig designet til store beløb, så hvis du kun skal bruge nogle hundredetusinde kroner, vil du få en meget høj rentesats.

Et boliglån i banken er bedre egnet til projekter på nogle hundredetusinde. Her har du derudover to valgmuligheder; Et lån med sikkerhed og et lån uden sikkerhed. Et lån med sikkerhed er det billigste valg, mens et lån uden sikkerhed har højere renter.

Den bedste måde at få det billigste lån til bolig på er at indhente så mange tilbud som muligt og gå til din bank for at forhandle. Hvis din bank vurderer, at de ikke vil give dig et nyt lån med sikkerhed, kan du altid ansøge om lån uden sikkerhed hos andre banker og pengeinstitutioner.

Det er ofte en god idé at udføre et grundigt forarbejde, så du er opmærksom på diverse lånevilkår på forskellige lån. Du bør undersøge alle alternativer samt lægge budget for at se, hvordan du kommer til at afbetale på dit nye lån uden sikkerhed.

Du kan her med fordel benytte dig af vores låneberegner, hvis du vil prøve at få et lån, som både er uden sikkerhed og udbydes af en bank eller låneinstitut.

Det billigste lån til bil

Uanset om du vil optage lån til en ny bil eller lån til en brugt bil, er regel nummer ét at sammenligne forskellige billån

Til et billån kan du både bruge et lån med sikkerhed i banken, et realkreditlån, et forbrugslån uden sikkerhed og en afbetalingsaftale med bilforhandleren. Sidstnævnte plejer at være den dyreste løsning – udover kviklån, som vi ikke anbefaler til finansiering af bilkøb.

Der er flere elementer at være opmærksom på ved et billån:

 • Afbetalingsperioden
 • Lån med eller uden sikkerhed
 • Lånets ÅOP
 • Oprettelsesgebyr
 • Muligheden for samlelån

Når du leder efter det billigste lån til at købe bil, skal du holde øje med afbetalingsperioden. De fleste større lån har afbetalingsperioder på op til 15 år, men så længe har de færreste deres bil. De fleste udskifter bilen i løbet af otte år, fordi den med tiden kræver flere og flere reparationer, hvilket bliver dyrere og mere tidskrævende. Derfor er det fornuftigt at sigte efter en afbetalingsperiode på maksimalt otte år, når du optager et lån til bil.

En anden tommelfingerregel ved billån: Står du mellem flere lånetilbud på lån uden sikkerhed, skal du vælge det lån, der har den laveste ÅOP – altså den laveste årlige omkostning i procent og den bedste totale indikator for lånets omkostning relativt til lånets størrelse.

Husk, at renter er noget, du kan trække fra i skat, mens etableringsomkostninger og gebyrer ikke har denne skattemæssige fordel. Særligt bilforhandlere har høje etableringsgebyrer, hvori der indgår deres eget salær. Vil du have det billigste billån uden sikkerhed, så er et forbrugslån ofte den bedste løsning.

Hvis du har mulighed for at tage lån med sikkerhed, har du to opskrifter på, hvordan du får dit billån billigst. Det billigste lån til bil vil være et realkreditlån, som du kan optage eller omlægge, hvis du har noget friværdi i din ejerbolig. Realkredit har de bedst mulige rentesatser, og du sparer på mange gebyrer.

Den næstbilligste mulighed er ofte et billån i banken, men her vil vi anbefale at undersøge mulighederne hos så mange banker som muligt. Velvidende om dine lånemuligheder kan du forhandle med din bank ud fra de oplysninger, du har fået fra dens konkurrenter. Hvis din bank går med på at give dig det billigste lån, så er du klar, og hvis ikke – så kan du tage det billigste lån, du har fundet hos en anden bank.

Det sidste tilfælde, vi vil gennemgå, i forhold til billige lån til bil, er, hvis du i forvejen har flere mindre lån, du har optaget med andre formål. Hvis du har flere kviklån, afbetalingsaftaler, eller billån, som du ikke har afbetalt endnu, men allerede står i den situation, hvor du skal bruge en ny bil, kan du overveje et samlelån.

Et samlelån kan være det billigste lån. Ikke kun i forhold til finansiering af din bil, men også generelt – det vil give dig mulighed for lavere renter, siden lånebeløbet vil blive større, og du vil spare en masse på gebyrer til de forskellige långivere.

De billigste andelsboliglån

Ved køb af en andelsbolig har du ikke særligt mange muligheder for at låne penge. Et andelsboliglån udbydes sådan set kun af banker, men det vil bestemt ikke sige, at du ikke kan få det billigste lån blandt banklån.

For at optage et lån i banken skal du først kreditvurderes. Her ser banken på hele din økonomi og forsøger at forudse, hvordan den kommer til at udvikle sig i løbet af dit liv. Her er det en god idé at tale med så mange banker, som muligt og få mange tilbud, så du kan vælge det bedste.

Det billigste andelsboliglån, der overhovedet findes, er dog igen et realkreditlån til andelsbolighavere. Udfordringen med det er, at enkelte andelsbolighavere ikke må optage sådan et lån, men skal få deres andelsboligforening til at gøre det. Andelsboligforeninger plejer at have store lån hos realkreditinstitutionerne, hvor den gyldne regel ofte er, at jo større lån, desto mindre renter.

Hvis du kan få din andelsboligforening til at gå med på at tage et realkreditlån for dig, har du her det billigste lån til andelsbolig.

Udfordringen med at få en andelsboligforening til at optage sådan et lån er, at det er dem, der hæfter for det, hvis det viser sig, at du ikke kan afbetale rettidigt. Det er grunden til, at der er så få andelsboligforeninger, der tilbyder denne mulighed, men dine chancer stiger sammen med din relation til foreningen, hvor godt de kender dig, eller nogen, der kender nogen, der kender dig.

Det billigste lån til mindre køb

Skal du bruge en ny smartphone, et fjernsyn eller en vaskemaskine, plejer du sikkert at undersøge forskellige alternativer. Du bruger lidt tid på at finde ud af, hvor du kan få den billigst. Men du glemmer måske at undersøge forskellige alternativer til lån.

Afbetaling gennem forhandleren er ikke din eneste mulighed. Og den er næsten aldrig din bedste mulighed. Det virker måske nemmest at skrive under på en afbetalingsaftale hos forhandleren og få det hele ordnet med det samme, men det er meget sjældent det billigste lån.

Inden du siger ja til en afbetalingsaftale, vil vi anbefale at bruge låneberegnere og sammenligne lån på nettet. Her bevæger du dig ud i området for kviklån, hvor du bør være opmærksom på vilkårene og afbetalingsperioden. Du betaler renter og gebyrer begge steder, så se på, hvilke vilkår din forhandler tilbyder og sammenlign dem med vilkårene for de mindre lån på nettet. Det billigste lån vil være det, der har den laveste ÅOP, selvom renten er høj.

I tilfælde af at du allerede har nogle mindre lån, vil vi anbefale at se på, om du kan samle dem ét sted i form af et samlelån. Her ansøger du om et beløb, som både kan indfri dine eksisterende lån og dække prisen for den nye vare. Hvis du kan forudse, at du kommer til at foretage flere køb af den størrelse. Eksempelvis hvis du skal købe en ny smartphone, computer og måske nogle dyre julegaver i slutningen af året, så har du to gode muligheder for billige lån.

Den ene er at undersøge kreditløsninger som kreditkort, fordi du kun betaler renter af det beløb, du har brugt. Renterne på kreditter er meget høje, så vær grundig i din sammenligning af kreditter.

Den anden mulighed for et billigt lån er et forbrugslån. Her får du oftest lavere renter end på kreditaftaler, men du betaler renter på hele lånebeløbet. I dette tilfælde er det billigst at regne alle dine kommende udgifter sammen og tage et forbrugslån, som dækker hele beløbet. Jo større et forbrugslån du tager, desto mere fordelagtige vilkår får du.

Det billigste lån til forbrug i slutningen af måneden

Hvis du står og mangler op til tre-fire tusinde kroner i slutningen af måneden, og du ved, at du kan afbetale hele beløbet næste måned, er der flere muligheder at vælge mellem for at få det billigste lån. Vi vil dog anbefale at lægge et budget, inden du optager nogle af disse lån, og holde fast i, at du afdrager på dem.

En mulighed for at låne gratis er at bede din bank om et bevilget midlertidigt overtræk. Hermed kan du låne et par tusinde af banken rentefrit i en bestemt periode, som oftest er på en måned. Du bør dog være opmærksom på, at banker har gebyrer for godkendelse af denne slags lån, og det kan være et par hundrede kroner. En yderligere konsekvens er, at din bank registrerer, at du har minus på kontoen, hvilket mindsker dine chancer for at få et større lån, når du skal kreditvurderes.

En anden mulighed for billige lån er kreditkort med en rentefri første måned - hvis du afbetaler det lånte beløb inden for en måned. Du kan undersøge vilkårene for brug af kreditkort og tjekke, om udbyderen tilbyder en periode, hvori du kan afbetale gælden rentefrit. Hvis du bliver forsinket med din afbetaling, vil du oftest skulle betale meget høje renter af det lånte beløb.

Det bedste lån til studerende

Er du i tvivl om, hvorvidt SU-lånet er det billigste lån, kan vi hermed svare – ja, det er det billigste langfristede lån i øjeblikket.

Ved et SU-lån er der tale om et lån, hvor du får pengene udbetalt i portioner på omkring 3.000 kr. om måneden. Du kan altså ikke få udbetalt et beløb for alle tre til fem studieår på én gang.

Rentesatsen er på 4%, mens du studerer, og falder til 1% efter endt studie. Du skal først begynde at afdrage på et SU-lån, når der er gået et til halvandet år efter afsluttet uddannelse.

På en periode på fem studieår kan du låne omkring 200.000 kroner, som vil koste dig omkring 34.000, hvilket er billigt for et lån i den størrelse. Desuden skal du ikke betale gebyrer, som du ellers skal ved andre typer lån.

Selvom du ikke har brug for de ekstra penge under din studietid, kan du overveje at tage dette lån for at spare op til din kommende bolig. Mange studerende møder udfordringer med at få lov til at optage et lån i banken efter endt studie, fordi de ikke har en opsparing til indskud. At tage et forbrugslån i den størrelse vil koste meget mere. Derfor kan det være anbefalelsesværdigt at se på et SU-lån med dine fremtidsplaner i baghovedet.

Er der fordele ved et billigt lån?

Selvfølgelig! Et billigt lån er lig med en bedre privatøkonomi. Formår du at finde et godt og billigt lån, når du har brug for at låne penge, så vil din økonomi helt automatisk have gavn af det.

Det giver måske lidt sig selv, men med et billigt lån kan du hurtigere få afbetalt lånet end med et der er dyrere. Ofte vil du også have mulighed for at lave et budget, der indeholder plads til alle dine faste udgifter og lidt sjov oven i hatten. 

Hvis du sammenligner lån, øger du muligheden for at finde det billigste lån og dermed have råd til flere fornøjelser. Nogle mener, eksempelvis, ikke at det er ansvarligt at tage på ferie, hvis man samtidig har gæld i banken. Men det kan sagtens lade sig gøre at få råd til goder som ferie og middage på restaurant, samtidig med at man betaler af på sin gæld.

Det handler om at lave et realistisk budget, hvor der er taget højde for de faste udgifter (så som afdraget på ens lån), samt sat et fast beløb af til uforudsete udgifter og fornøjelser. Hvis man har sammenlignet og fundet det billigste lån, så er det klart, at der er plads til at sætte et større beløb til side til fornøjelser. Efter at have lagt et budget, handler det selvfølgelig om at følge det.

Hvis du har spørgsmål til det at sammenligne lån, så er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 70 5000 10.

Ofte stillede spørgsmål
 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Facit Bank, Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Mere om Lån penge

Lendo tema