Sammenlign lån

Sammenlign lån med hjælp fra Lendo

Alt for få danskere sammenligner lån og går glip af tusindvis af kroner

Danskerne låner penge som aldrig før, men mange forbrugere går glip af tusindvis af kroner måned efter måned, fordi de ikke sammenligner lån. Mens knap halvdelen af alle danskere enten har et privatlån eller overvejer at optage et, er det de færreste, der har prøvet at bruge en sammenligningstjeneste for lån.*

Hvad er årsagen til, at danskerne ikke sammenligner lån, når vi ellers er rigtig gode til at sammenligne priser på alt muligt andet? 

Hos Lendo tænker vi, at det sandsynligvis skyldes, at det er tidskrævende og besværligt, at indhente og sammenligne lån på egen hånd. Desuden mangler mange forbrugere den nødvendige viden om lån, lånebegreber og indsigt i hvilke faktorer de skal være opmærksomme på, når de skal sammenligne lån og finde den bedste pris. Uden lånesammenligning er det potentielt mange penge danskerne går glip af måned efter måned. Desuden får en del kunder afslag på at låne penge af deres nuværende bank, uden det nødvendigvis er fordi de har dårlig økonomi, eller er dårlige betalere.

Når du som forbruger undlader at sammenligne priser og kvalitet på diverse produkter og ydelser, inden du handler, ender du potentielt med en dårlig handel. Denne logik gør sig også gældende når det kommer til lån og mange kunder ender med dårlige låneaftaler og med at tage beslutninger om deres økonomi på baggrund af alt for få oplysninger. Derfor råder vi altid kunderne til, at sammenligne lånetilbud før de vælger, hvilket flere af vores kunder allerede har haft gode oplevelser med.

Vi oplever generelt, at vores kunder låner penge på baggrund af mange og vidt forskellige behov og situationer. Fælles for dem alle er, at de har draget fordel af at sammenligne, inden de valgte et lånetilbud. De har på den måde truffet en beslutning på et oplyst og informeret grundlag, da Lendos sammenligningstjeneste nemt, hurtigt og uforpligtende giver dig et overblik over dine muligheder. 

Mød en Lendo kunde, som fortæller om hvorfor hun valgte at sammenligne lån

Vi har rakt ud til forskellige kunder med forskellige situationer og behov, som har været glade for at sammenligne og som ønsker, at dele deres historie med andre. En af dem kan du møde nu.

Tina, 52 år - Samlelån

En stor del af de kunder der benytter Lendos sammenligningstjeneste, er kunder, som ønsker, at samle eksisterende lån til ét og på den måde spare penge på både renter og den månedlige ydelse. Mange af vores kunder oplever, at det kan være svært at få hjælp til at samle deres gæld hos deres lokale bank, og de søger derfor andre muligheder og med god grund.

Tina Christensen var en af de kunder. Hun og hendes mand ønskede at få samlet deres eksisterende gæld hos deres egen bank, men de meddelte dem, at de ikke kunne hjælpe med et samlelån. Dette på trods af at både Tina og Tinas mand havde været faste kunder gennem 34 år og overordnet har en sund og god økonomi. 

Tina overvejede forskellige ting, for at finde et alternativ til egen bank, men tænkte meget over hvad der var det rigtige for hende og hendes mand og deres situation. Hun frygtede blandt andet at de ville ende med et dyrt lån med høje renter, og at der var risiko for at de ville blive snydt. 

Da vi spørger hende, hvorfor hun i sidste ende valgte at søge gennem Lendo, svarer hun:

“For at se hvilke muligheder der var, da det er svært at få et overblik over alle de steder man kan låne. Vi havde også været inde og læse lidt om Lendo først, hvilket hjalp os med at forstå hvordan Lendos service fungerer” - Tina Christensen.

Efter at Tina og hendes mand fik optaget et fornuftigt samlelån meldte hun tilbage, at de havde en rigtig positiv oplevelse med at bruge Lendo til at ansøge om et samlelån, og hun var begejstret for netop det at sammenligne forskellige tilbud og få et overblik først, uden besværlige og tidskrævende møder i banken. Hun fortæller:

“Vi kunne stille og roligt sidde hjemme og kigge på alle tilbud og finde det der var bedst for os. Vi kunne gå ind og læse om dem der havde sendt os tilbud og så var der ingen pres fra nogen om hvem vi skulle vælge og det gjorde en stor forskel for os” - Tina Christensen.

Afslutningsvist ønsker Tina at anbefale andre at sammenligne, hvis man ønsker på nem og hurtig vis, at få overblik over forskellige lånetilbud, som passer til den enkeltes behov:

“Der kan sidde andre, der som os, kan bruge Lendo til at skabe overblik og som kan komme videre med ønsket om et samlelån, ved at benytte Lendo”.

Derfor skal du sammenligne lån

Hos Lendo sætter vi stor pris på, når de kunder som har benyttet vores sammenligningstjeneste melder tilbage med deres positive historier. Dette skyldes ikke kun at vi selvfølgelig er glade for, at kunderne er tilfredse. Det skyldes desuden, at det ligger os meget på sinde, at få spredt budskabet om, hvor nyttigt og vigtigt det er, at sammenligne mellem flere lånetilbud inden man vælger. Ikke kun for at tilskynde den enkelte forbruger til altid at sikre det bedste tilbud, men også for at ændre den traditionelle tilgang til det at låne penge. 

Hvis vi som forbrugere bliver bedre til at sammenligne produkter og ydelser, såsom lån, inden vi beslutter os for hvad der passer vores behov og forbrug bedst, er vi samtidig med til at øge konkurrenceevnen og dermed også kundevilkårne på tværs af de brancher og industrier vi er forbrugere i.

Hvordan kan du benytte Lendo til at sammenligne lån?

For mange danskere er lånemarkedet uoverskueligt og alt for tidskrævende at sætte sig ind i, hvilket formentlig også er grunden til, at de færreste rent faktisk undersøger flere banker og tilbud, når de står og skal låne penge. Desuden er viden om lån og sund økonomi ikke noget alle ved lige meget om, og for mange kan det være svært og usikkert at bevæge sig ud i. Har man helt forstået hvad en debitorrente er? Hvor vigtigt er ÅOP og hvad betyder det overhovedet? Og hvordan skal man navigere mellem alle de forskellige banker og långivere, som står i kø for at tilbyde lån?

Disse spørgsmål stiller mange forbrugere sig selv, og i jagten på svar kan det være nemt at give op, og tage det første lån man støder på. Mange søger også hos deres egen bank, da denne for nogle forbindes med sikkerhed og tryghed – måske især hvis man har været kunde i mange år. Men som vi kan se ved at læse Tinas historie er det ikke altid, at det er hos din egen bank, at du får de bedste tilbud og vilkår. Selv hvis det er, vil det aldrig pådrage hverken dig eller din lokale bank nogen skade, hvis du sammenligner tilbud andre steder fra, inden du vælger det tilbud du har fået først. Tværtimod vil du have meget mere viden om lån og indsigt i hvad dine lånemuligheder er og du kan derfor vælge et lån med god fornemmelse i maven, bevidst om, at du har valgt det billigste der var.

Vi hjælper dig med at sammenligne lån

Når du sammenligner lånetilbud fra flere banker gennem Lendo, sikrer du dig ikke kun et overblik over hvilke priser, der er dig tilgængelige – du får samtidig en sparringspartner i låneprocessen. Vi forstår godt, at mange kan have behov for en rådgivende samtale. At tage lån er en vigtig beslutning og vi vil gerne støtte dig og hjælpe dig hvor vi kan. Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig med både stort og småt og vi ser det som vores fornemmeste opgave, at hjælpe dig videre til det lån, der er det bedste for dig og din situation.

Hvilke typer lån kan du sammenligne?

De lån du kan søge om gennem Lendo kan alle betegnes som privatlån eller forbrugslån og som lån uden sikkerhed. Det betyder at du ikke skal lægge penge i udbetaling for at optage lånet og desuden bestemmer du selv hvad lånet skal gå til. Her er en liste med eksempler på låneformål:

 • Ny bil, motorcykel, båd eller anden transportmiddel

 • Samlelån

 • Ferie og rejser

 • Boligkøb (hjælp til udbetaling), depositum til lejelejlighed

 • Renovering og istandsættelse af boligen

 • Finansiering af ny elektronic såsom; mobiltelefon, tv, højtalere eller computer

 • Finansiering af nye møbler såsom; ny seng, sofa eller nye hårde hvidevare

 • Øvrige forbrugslån

 • Investering i eller opstart af ny virksomhed

Lån søgt gennem Lendo kan du altså bruge til mange forskellige formål og det er den type af lån der udbydes flest af online. Det betyder der kan være mange forskellige udbydere, der er interesserede i at tilbyde dig lån på mange forskellige vilkår. Netop derfor er det også vigtigt, at du sammenligner de lån du får tilbudt inden du vælger, da der kan være meget stor forskel i prisen og de øvrige betingelser for lånet.

 

*Undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for Lendo. Der er i alt gennemført 1022 CAWI-interview med danskere i alderen 20-60 år.

Ofte stillede spørgsmål
 • Du skal være mindst 18 år gammel
 • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
 • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Fellow Finance, PayMark Finans (en del af Facit Bank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.