Sammenlign lån og vælg det billigste

Sammenlign lån fra flere forskellige banker

Gratis og uforpligtende at sammenligne lånetilbud

Lån op til 500.000 kroner til forbrug eller samlelån

Sammenlign lån nemt og hurtigt

Ansøg
Ansøg
Ansøg om lån ved at udfylde en ansøgning. Derefter indhenter vi tilbud på lån fra flere forskellige banker, som du kan sammenligne.
Sammenlign
Sammenlign
Du får de første svar inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne lån ud fra personlige lånetilbud.
Vælg
Vælg
Vælg det tilbud der passer dig bedst. Det er gratis at sammenligne lån via Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Sammenlign flere lån nemt og hurtigt

Med Lendos sammenligningstjeneste kan du sammenligne lån fra flere banker. Vi arbejder kontinuerligt på at forbedre dine lånemuligheder, og på nuværende tidspunkt kan du modtage lånetilbud fra flere forskellige banker og låneudbydere.

 • Én låneansøgning
 • Flere personlige lånetilbud
 • 16 forskellige banker og låneudbydere
 • Gratis og uforpligtende at ansøge og sammenligne lån

Sammenlign lån FAQ
Du kan søge om lån uden sikkerhed fra 10.000 - 500.000 kroner til kontant udbetaling eller som et samlelån. Da det er lån uden sikkerhed bestemmer du selv, hvad pengene skal bruges til.
Vi opfordrer altid kunderne til, at sammenligne tilbud fra flere banker inden de vælger. Når du sammenligner lån, sikrer du dig det bedst tilgængelige tilbud på markedet. Uden at sammenligne lån har du ingen indsigt i, om der er andre og bedre tilbud til rådighed.
ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er den vigtigste værdi at sammenligne, da den fortæller, hvad lånet vil koste dig i alt om året. Grunden til at du skal sammenligne ÅOP og ikke renten er, at der i en ÅOP er medregnet diverse gebyrer og ekstra omkostninger for lånet.
Du skal kun lave én enkelt ansøgning. Vi sender ansøgningen videre til de banker og låneudbydere, vi samarbejder med, som herefter vil melde tilbage med et tilbud på et lån. Du skal altså ikke søge flere forskellige steder - det klarer vi for dig.
Ja, det er muligt at lave en refinansiering af dit lån gennem os. Det er uforpligtende, og du får mulighed for at sammenligne lånene, inden du tager en beslutning. Hvis det er billigere for dig, kan det sagtens betale sig for dig at skifte låneudbyder.
Det er gratis og uforpligtende at lave en låneansøgning og sammenligne lån. Hvis du skulle modtage tilbud, som du ikke ønsker at gå videre med, udløber ansøgningen automatisk efter 30 dage.
Vores låneberegner er dit nemmeste værktøj, når du skal sende låneansøgninger til de låneudbydere, vi samarbejder med. Den skal blot udfyldes, og så bliver der automatisk sendt ansøgninger ud. Derefter skal du bare vente og se, hvad de kan tilbyde dig ud fra de oplysninger, du har givet.
Når du har lavet en låneansøgning vil du, hvis du bliver kreditvurderet til det, modtage tilbud på lån fra en eller flere låneudbydere. Her vil du se hvad de kan tilbyde dig i rente, ÅOP, etableringsomkostninger og så videre.

Har du problemer med at forstå hvilket tilbud, der er det bedste, eller er du i tvivl om de forskellige lånebegreber, kan du altid kontakte vores dygtige kunderådgivere, som sidder klar til at hjælpe dig.

Har du brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os Ring til os hverdage 09:00 - 16:00
Chat med os Chat med os
Skriv til os Skriv til os Vi svarer hurtigst muligt
– altid indenfor en hverdag

Det er uvant for mange at sammenligne lån. Det er selvom, de fleste af os er vant til at sammenligne priser på så meget andet. Herunder kan du blive klogere på, hvad det vil sige at sammenligne lån, og hvordan det kan øge dine muligheder for at finde det billigste og bedste lån på markedet. Mange forbrugere går glip af tusindvis af kroner måned efter måned fordi, de ikke følger det simple råd at sammenligne lån, før man optager et nyt lån. 

Vi er blevet vant til at stole på vores egen eller den lokale bank, når det kommer til at låne penge. Det er de færreste, der har prøvet en sammenligningstjeneste for lån. Det er ærgerligt, da der er mange penge at spare på at foretage en lånesammenligning. Det kan godt være, at din bank kan tilbyde dig det billigste lån - men det kan lige så vel være, at en anden bank kan gøre det billigere. 

Hos Lendo kan du sammenligne privatlån, billån og samlelån. Vi gør det nemt for dig. Det eneste du skal gøre, er at udfylde en låneansøgning her på siden. Den sender vi videre til forskellige banker og låneudbydere. De vil hver især vende tilbage med tilbud på, hvad det vil koste for dig at låne. Det gør, at du kan sammenligne lån fra flere banker.

sammenlign lån

Sammenlign lån ligesom du sammenligner priser på andre produkter. Det er helt naturligt at sammenligne priser på eksempelvis elektronik, møbler og tilbud i supermarkederne. På samme måde ønsker vi hos Lendo, at det bliver naturligt at sammenligne priser på lån. 

Ligesom det er uforpligtende at søge efter priser på den nyeste smartphone, så er det også helt uforpligtende at sammenligne lån, hvis du laver en ansøgning her hos Lendo. 

Her på siden guider vi dig igennem det at sammenligne lån. Vi forklarer, hvorfor du bør sammenligne lån, og hvordan du ved at sammenligne lån kan finde det bedste og billigste lån på markedet. Endnu vigtigere, kan du lade dig inspirere af fire tidligere kunder af Lendo og deres vej til at spare penge med en simpel lånesammenligning. 

På denne side vil vi komme omkring:

Sammenlign lån

Når du sammenligner lån, undgår du i højere grad at optage et unødvendigt dyrt lån. Der er nemlig mange penge at spare ved at sammenligne produkter, ydelser og priser - også når det gælder at sammenligne priser på lån. 

Du er samtidig med til at øge konkurrencen mellem bankerne på det danske lånemarked. Jo flere der sammenligner lån, jo mere magt vil den danske låntager få. Bankerne kæmper for at få dig som kunde, og ved at sammenligne lån bliver konkurrencen mere direkte. 

Samtidig skaber det mere transparens på et marked, der hurtigt bliver kompliceret for den enkelte borger. Lån og privatøkonomi kan være lidt af en jungle. Ved at have samlet tilbud på lån ét sted, får du et meget bedre overblik over dine lånemuligheder. 

At sammenligne lån kan måske virke mærkeligt, fordi du aldrig har gjort det før. Det kan nogle gange være svært at overbevise sig selv om, ikke at gøre som man plejer. Men fordi man plejer at gøre noget, eller at andre plejer at gøre det på en måde, så er det jo ikke sikkert, at det er den bedste løsning.

Sammenlign lån og giv dig selv de bedste vilkår

Når du sammenligner lån, sikrer du, at du får et lån med de bedst mulige vilkår. Det vil sige, at du potentielt kan spare penge ved at undersøge lånemarkedet og ved at sammenligne lån, inden du vælger.

Det er tidskrævende og besværligt at indhente og sammenligne lån på egen hånd - særligt hvis du som i gamle dage, går ned i banken for at få et tilbud på lån. Desuden mangler mange forbrugere den nødvendige viden om lån, lånebegreber og indsigt i, hvilke faktorer de skal være opmærksomme på, når de skal sammenligne lån.

Uden lånesammenligning er der potentielt mange penge, danskerne går glip af måned efter måned. Desuden får en del kunder afslag på at låne penge af deres nuværende bank. Det behøver ikke at betyde, at kunderne har dårlig privatøkonomi. Bankerne er for magtfulde og kræsne i forhold til, hvem de vælger som kunder.

Når du undlader at sammenligne priser og kvalitet på diverse produkter og ydelser, inden du handler, ender du potentielt med en dårlig handel. Den logik gør sig også gældende, når det kommer til lån. Mange kunder ender med dårlige låneaftaler og med at tage beslutninger om deres økonomi på baggrund af alt for få oplysninger. Derfor råder vi altid kunderne til at sammenligne, før de vælger et lån. Det har flere af vores kunder allerede haft gode oplevelser med.

Det kan være svært at sammenligne lån på egen hånd

For mange danskere er lånemarkedet uoverskueligt. Mange mener, at det er alt for tidskrævende at sætte sig ind i. Det er måske grunden til, at de færreste rent faktisk undersøger flere banker og tilbud, når de står og skal låne penge.

Desuden er viden om lån og sund økonomi ikke noget alle ved lige meget om. For mange kan det være svært og usikkert at bevæge sig ud i. Har man helt forstået hvad en debitorrente er? Hvor vigtig er ÅOP? Hvad betyder det overhovedet? Hvordan skal man navigere mellem alle de forskellige banker og låneudbydere, som står i kø for at tilbyde lån?

Disse spørgsmål stiller mange forbrugere sig selv. I jagten på svar kan det være nemt at give op. Så ender du med at tage det første lån, du støder på.

Mange søger også om et lån hos deres egen bank. Denne forbindes nemlig ofte med sikkerhed og tryghed. Måske især hvis man har været kunde i mange år. Men det er ikke altid hos din egen bank, at du får tilbudt det bedste lån. 

Selv hvis det er, vil det aldrig pådrage hverken dig eller din lokale bank nogen skade, hvis du sammenligner lån andre steder fra, inden du vælger det tilbud, du har fået først. Tværtimod vil du have meget mere viden om lån og indsigt i, hvad dine lånemuligheder er. Du kan derfor vælge et lån med god fornemmelse i maven, bevidst om at du har valgt det billigste lån, der var. 

Hvordan kan du benytte Lendo til at sammenligne lån?

Sammenlign lån uden alt besværet. Når du sammenligner lån fra flere banker gennem Lendo, sikrer du dig ikke kun et overblik over hvilke priser, der er dig tilgængelige. Du får samtidig en sparringspartner i låneprocessen. 

Vi forstår godt, at mange kan have behov for en rådgivende samtale. At tage lån er en vigtig beslutning. Vi vil gerne støtte dig og hjælpe dig, der hvor vi kan. Vores kunderådgivere sidder klar til at hjælpe dig med både stort og småt. Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig videre til det, der er det bedste og billigste lån for dig.

Processen er nem og består af 3 simple trin: 1) Ansøg, 2), Sammenlign lån og 3) Vælg det bedste lån. Det foregår således, at du med en enkelt ansøgning modtager personlige lånetilbud fra de banker og låneudbydere Lendo samarbejder med. 

De lånetilbud du modtager er tilpasset din økonomiske situation, og priserne er derfor personlige og individuelle fra kunde til kunde. Du kan læse mere om, hvad et lånetilbud består af, og hvilke begreber du skal være opmærksom på her.

At ansøge om at sammenligne lån hos Lendo er lige så uforpligtende, som når du kigger på en liste over eksempler på lån fra flere banker. Forskellen er, at du ved at ansøge om lån gennem Lendo, opnår større indsigt, hvor du i trygge hænder kan danne dig et overblik over priserne og tage en beslutning ud fra disse. 

Ønsker du i sidste ende ikke at låne penge alligevel, vil din ansøgning og dine lånetilbud udløbe efter 30 dage.

Det siger vores kunder om at sammenligne lån

Hos Lendo elsker vi, når de kunder, som har benyttet vores sammenligningstjeneste, melder tilbage med deres gode historier. Det skyldes ikke kun, at vi selvfølgelig er glade for, at kunderne er tilfredse. Det skyldes også, at det ligger os meget på sinde at få spredt budskabet om, hvor nyttigt og vigtigt det er, at sammenligne lån fra flere banker inden man vælger. Ikke kun for at tilskynde den enkelte forbruger til altid at sikre det bedste tilbud, men også for at ændre den traditionelle tilgang til det at låne penge.

Vi har rakt ud til flere af vores kunder for at give dig et indtryk af, hvad du kan få ud af at sammenligne lån. Hver kunde står i en unik situation og med et unikt behov. Det de har tilfælles er, at de ønsker at dele deres historie med andre med håbet om, at flere kan opnå besparelser og finde de billige lån ved at sammenligne lån fra flere banker.

sammenlign lån til samlelån

Tina og hendes mand ønskede at samle deres eksisterende gæld hos deres egen bank. Deres bank meddelte dem, at de ikke kunne tilbyde dem et samlelån. Dette på trods af, at både Tina og Tinas mand havde været faste kunder gennem 34 år. Samtidig har de en overordnet sund og god økonomi. 

Tina overvejede forskellige ting for at finde et alternativ til deres egen bank. Hun tænkte meget over, hvad der var det rigtige for hende og hendes mand. Hun frygtede, at de ville ende med et dyrt lån med høje renter, og at der var risiko for, at de ville blive snydt. 

Da vi spørger hende, hvorfor hun i sidste ende valgte at søge gennem Lendo, svarer hun:

“For at se hvilke muligheder der var. Det er svært at få et overblik, over alle de steder man kan låne. Vi havde også været inde og læse lidt om Lendo først, hvilket hjalp os med at forstå hvordan Lendo’s service fungerer."

Tina og hendes mand valgte at ansøge om et samlelån gennem Lendo. Det gjorde, at de kunne sammenligne de samlelån, der var til dem på lånemarkedet. Efter at have optaget et fornuftigt samlelån meldte Tina tilbage, at de havde en rigtig positiv oplevelse med at bruge Lendo. Hun var begejstret for at sammenligne lån og forskellige tilbud på samlelån. Derudover nød hun at få et overblik uden besværlige og tidskrævende møder i banken.

Selv fortæller Tina:

“Vi kunne stille og roligt sidde hjemme og sammenligne de lån og tilbud, vi fik og vælge det, der var bedst for os. Vi kunne gå ind og læse om den bank, der havde sendt os tilbud. Så var der ingen pres fra nogen om, hvem vi skulle vælge. Det gjorde en stor forskel for os."

Tina anbefaler nu andre at sammenligne lån. Hvis du ønsker at få et overblik over dine lånemuligheder på nem og hurtig vis, anbefaler Tina at bruge Lendo:

“Der kan sidde andre, der som os, kan bruge Lendo til at skabe overblik og som kan komme videre med ønsket om et samlelån ved at benytte Lendo."

sammenlign lån til bolig

Jens var på udkig efter et lån til at støtte et boligkøb i udlandet. Før han begyndte at søge efter et konkret lån, overvejede Jens, hvordan han på nemmeste vis kunne få et overblik over hvilke lånemuligheder, der var på markedet. Især ville han gerne kunne sammenligne lån ud fra deres ÅOP. 

I stedet for selv at indhente lån fra forskellige banker, valgte Jens at sammenligne lån fra flere banker med en enkelt ansøgning. Han valgte nemlig at ansøge om et lån gennem Lendo. 

“Det var super let at overskue, hurtig ekspedition, seriøst og troværdig tilbagemelding på lånemuligheder”

Han fortæller i øvrigt, at fordelene ved at bruge Lendo er, at han nemt kunne finde den mest optimale løsning for hans situation ved at sammenligne lån fra flere banker. Grunden til at han valgte at bruge Lendos sammenligningstjeneste var:

“Det giver et hurtigt overblik og konkrete lån. Samtidig er det nemt at sammenligne de lån, man får tilbudt.”

En af fordelene ved at benytte Lendo er, at det drejer sig om lån uden sikkerhed. Det betyder, at du selv bestemmer, hvad pengene skal gå til. Et lån uden sikkerhed bruges sjældent i forbindelse med boligkøb. Der er nemlig ofte tale om lån med sikkerhed og pant i boligen. 

Nogle forbrugere kan dog have behov for hjælp til udbetalingen eller dele af udbetalingen. Her kan et lån uden sikkerhed være løsningen. Sammenlign lån til udbetaling af bolig for at finde det billigste og bedste.

sammenlign lån til rejse

At rejse er at leve, men det er ikke altid, at økonomien tillader det, når det er allermest tiltrængt. Derfor ser vi hos Lendo mange kunder, som gerne vil sammenligne lån med det formål at bruge pengene til en drømmerejse. 

Selvom denne form for lånebehov ikke er forbundet med en investering i noget ‘fast’, er det for mange stadig vigtigt at finde en god låneaftale. Det kan nemlig hurtigt have negative konsekvenser for den økonomiske situation, hvis man ender med at optage et lån med en unødvendig høj rente.

Asger søgte om et lån gennem Lendo, da han manglede et tilskud til en rejse. Det var vigtigt for Asger at finde det lån med den billigste rente. Han var derfor klar på at sammenligne lån, da det kræver en lånesammenligning at finde ud af hvilket lån, der er det billigste på markedet.

Sammenlign lån ligesom Asger hvis det vigtigste for dig også er at finde det billigste lån. Asger valgte at bruge Lendo da:

“Lendo havde et godt udgangspunkt til at sammenligne lån og forskellige låneudbydere. Det gav en hurtig og nem oversigt, hvilket gjorde det tidsbesparende. Det tog jo under 10 minutter at sammenligne lånene og at finde den bedste låneudbyder” 

Da vi spørger Asger, hvad hans overordnede oplevelse med Lendo har været, og hvorfor han ønsker at anbefale Lendo og sammenligning af lån til andre kunder, svarer han:

“Jeg fik en hurtig evaluering af mit behov og en præsentation af 3 låneudbydere inden for 30 minutter. Er du selv i tvivl om, hvilke seriøse låneudbydere der findes på markedet med de gunstigste og mest transparente lånevilkår, så leverer Lendo en meget overskuelig og brugervenlig oversigt”

sammenlign lån og spar penge

Kristina havde brug for at låne 50.000 kroner med en løbetid på tre år. Hun udfyldte en låneansøgning her hos Lendo for at kunne sammenligne lån fra flere banker. Efter 24 timer havde hun modtaget et tilbud på et lån fra fem forskellige banker og låneudbydere. 

Forskellen på den samlede tilbagebetaling var markant. Der var hele 21.180 kroner i forskel på det dyreste lån og dét lån, som Kristina valgte. Det svarer til, at Kristina hver måned i tre år sparer cirka 600 kroner på at have sammenlignet lån og valgt det billigste.

På de tre år vil Kristina i alt spare over 21.000 kroner grundet denne lånesammenligning.

Sammenlign lån online 

Lendo er en online sammenligningstjeneste. Det gør det muligt for dig at indhente og sammenligne lån online. Det giver dig mulighed for at få flere tilbud på lån fra flere banker end blot din egen.

Traditionelt set har vi skullet møde fysisk op i en butik for at købe et produkt eller en service. Men takket være den teknologiske udvikling, kan vi nu klare mange ting i ro og mag ved hjælp af en internetforbindelse. På samme måde kan du ordne mange finansielle ydelser fra din egen sofa.

Det bliver hurtigt tidskrævende at skulle møde fysisk op hos hver enkelt bank for at undersøge sine lånemuligheder. Hos Lendo vil vi gerne gøre det lettere og mindre tidskrævende at få de bedste lånevilkår. 

Det gør vi ved at give dig muligheden for at sammenligne lån online, uden at du behøver at bevæge dig ud af dit hjem. Alt det reelt kræver er, at du kan komme på internettet. At sammenligne lån online er ikke meget anderledes, end når du handler ind online, eller når du bestiller en tid hos din læge. Så hvorfor ikke også sammenligne lån online?

Bevar privatlivets fred ved at sammenligne lån online

For mange er det en privat sag at låne penge. Det kan føles intimiderende at skulle ned i banken og forklare, hvorfor man skal have lov at låne penge og til hvad. 

Når du skal sammenligne lån online hos Lendo, behøver du blot at have adgang til internettet og have dit NemID klar. Har du disse to ting tilgængelige, kan du nemt udfylde en låneansøgning. Du kan altså hurtigt og nemt lave ansøgningen på enten din mobil, tablet eller computer. Så behøver du ikke at forlade hjemmets fire vægge. Om du ansøger hjemme fra sofaen i dit nattøj, i bussen på vej på arbejde eller noget helt tredje er helt op til dig.

Vi anbefaler dog, at du sætter tid af til at sammenligne de lån, du får tilbudt. Du skal ikke optage et lån hurtigt og uden at tænke det ordentligt igennem. Læs tilbuddene, sammenlign dem, og vælg derefter det bedste lån på et oplyst grundlag. Vores kunderådgivere sidder klar, hvis du har brug for hjælp til at lave en lånesammenligning.

Måske tænker du, det kan virke usikkert at låne penge på nettet og sammenligne lån online? Så længe du tænker dig om og tjekker op på, hvem der er låneudbyder, så er det helt sikkert at ansøge om lån online. Vi støtter altid vores kunder i at være kritiske i forbindelse med deres søgning efter et godt tilbud på et lån. Det kan dog være lige så sikkert at ansøge og sammenligne lån online, som det er i den fysiske verden. 

Der findes mange troværdige banker, som udbyder lån online. Det er netop dem, vi samarbejder med hos Lendo. Vi opfordrer desuden altid vores kunder til at stille spørgsmål, hvis der er noget, de er i tvivl om.

Hvilke lånetyper kan du sammenligne 

I princippet kan du sammenligne alle de lånetyper, der findes. Du kan sammenligne realkreditlån, sammenligne andelsboliglån, sammenligne billån, sammenligne banklån og så videre. 

For at have et godt sammenligningsgrundlag bør du dog sammenligne mindst tre tilbud på lån. Det kan derfor være svært at sammenligne realkreditlån eller at sammenligne andelsboliglån eksempelvis. Her er du nødsaget til at forhøre dig hos forskellige banker. De fleste banker ser helst, at du er eller bliver fast kunde og overflytter dine finansielle aktiviteter til dem, hvis du gerne vil optage et realkreditlån. Det kan gøre det svært at sammenligne realkreditlån på et godt grundlag. 

De lån, du kan sammenligne gennem Lendo, betegnes som privatlån eller forbrugslån. De har det tilfælles, at de er lån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal lægge penge i udbetaling for at optage lånet. Desuden bestemmer du selv, hvad lånet skal gå til. 

Derudover kan du også sammenligne billån gennem Lendo. Vi formidler både billån med og uden pant i bilen. På den måde kan du sammenligne på tværs af forskellige typer af billån. 

Gennem Lendo kan du sammenligne lån, der har forskellige låneformål:

 • Sammenlign lån til en ny bil, motorcykel, båd eller anden transportmiddel
 • Sammenlign lån til bolig (hjælp til udbetaling) eller depositium til lejelejlighed
 • Sammenlign lån til finansiering af ny elektronik såsom: mobil, TV, højttalere eller computer
 • Sammenlign lån til finansiering af nye møbler såsom; ny seng, sofa eller hårde hvidevare
 • Sammenlign lån til renovering og istandsættelse af boligen
 • Sammenlign lån til investering i eller opstart af ny virksomhed
 • Sammenlign lån tiil ferie og rejser
 • Sammenlign samlelån

De penge du søger om via Lendo, kan du altså bruge til mange forskellige formål. Et forbrugslån er den lånetype, der udbydes flest af online. Det betyder, at der kan være mange forskellige udbydere, der er interesserede i at tilbyde dig lån på mange forskellige vilkår. Netop derfor er det vigtigt, at du sammenligner de lån, du får tilbudt, inden du vælger. Der kan nemlig være meget stor forskel i prisen og de øvrige betingelser for lånet

Sammenlign lån og vælg det bedste

Næsten alle kan på et tidspunkt i deres liv få brug for at låne penge. Det er helt normalt. Men det kan være dyrt at låne penge. Derfor er det en god idé at sammenligne lån, så du kan finde det billigste lån.

Ved at sammenligne lån kan du hurtigt skabe overblik over hvilket lån, der er mest fornuftigt og fordelagtigt. Du behøver heller ikke at rykke dig rent fysisk. Du kan ansøge og sammenligne lån online her på siden. Det er en simpel proces. Du skal blot udfylde vores låneberegner, hvor du samtidig kan se et estimat for, hvordan dit lån kan struktureres. 

Vores låneberegner viser resultater ud fra en debitorrente på 7%, som påvirker prisen på lånet. For at få en personlig rentefastsættelse skal du udfylde resten af ansøgningen. I løbet af 24 timer vil du få personlige tilbud på lån fra flere banker og låneudbydere. Så kan du sammenligne lånene og finde frem til det bedste.

Et billigt lån er lig med en bedre privatøkonomi

Formår du at finde et godt og billigt lån, når du har brug for at låne penge, så vil din økonomi helt automatisk have gavn af det. Det giver måske lidt sig selv, men med et billigt lån kan du hurtigere få afbetalt lånet end med et lån, der er dyrere. Ofte vil du også have mulighed for at lave et budget, der indeholder plads til alle dine faste udgifter og lidt sjov oven i. 

Når du sammenligner lån, øger du muligheden for at finde det billigste lån. Dermed kan du få råd til flere fornøjelser. Nogle mener ikke, at det er ansvarligt for eksempel at tage på ferie, hvis du samtidig har optaget et forbrugslån og dermed har gæld i banken. Men det kan sagtens lade sig gøre at få råd til goder som ferie og middage på restaurant, samtidig med at du betaler af på din gæld. Det handler bare om at lave et realistisk budget, hvor der er taget højde for de faste udgifter, samt sat et fast beløb af til uforudsete udgifter og fornøjelser. 

Hvis du har lavet en lånesammenligning og fundet det billigste lån, så er det klart, at der er plads til at sætte et større beløb til side til fornøjelser. 

Vigtige faktorer du bør sammenligne i en lånesammenligning

Der er forskellige faktorer, som påvirker prisen på dit lån. Det er derfor vigtigt at sammenligne lån, da disse faktorer kan variere fra bank til bank. 

For at finde det bedste lån kan du sammenligne lån ud fra disse værdier:

 • ÅOP (årlige omkostninger i procent)
 • Variabel debitorrente
 • Den månedlige ydelse
 • Etableringsomkostninger
 • Administartionsgebyret
 • Samlede tilbagebetaling
 • Løbetiden for lånet

Når du laver en sammenligning af lån, skal du sikre dig, at lånenes løbetid og lånebeløb er ens på tværs af lånene. Løbetiden og lånebeløbet afgør nemlig, til hvilken rente du kan låne pengene, og hvad de resterende omkostninger skal lyde på. 

Sådan undgår du tårnhøje renter og gebyrer

Lånemarkedet kan være en jungle at finde rundt i. Derfor anbefaler vi at sammenligne lån for at undgå at optage et lån med unødvendigt høje renter og gebyrer. 

Vores formål hos Lendo er at give kunderne de bedste forudsætninger, inden de træffer valg om deres privatøkonomi. Nogle af de største farezoner, man kan støde ind i som forbruger, kan blandt andet være:

 • Skjulte oprettelsesgebyrer
 • Høje årlige omkostninger i procent 
 • Urimelige renter på lange løbetider

Når du laver en låneansøgning hos Lendo, får du muligheden for at sammenligne lån fra flere banker, inden du vælger. Så er det op til dig at vælge det lån, der passer bedst til din situation. På den måde kan du undgå at ende med et lån, der potentielt kan ødelægge din økonomi. Så prøv gratis og uforpligtende vores låneberegner, så du kan se hvilke muligheder, du har for at låne penge.

Sammenligning af lån sænker priserne

At sammenligne lån er ikke kun godt for dig her og nu. Det er også godt for andre forbrugere på lånemarkedet. Når du sammenligner lån, øger det nemlig konkurrencen. Det sænker priserne på lån, og gavner alle, der er på udkig efter et lån.

Samtidig øger det gennemsigtigheden på lånemarkedet. Bankerne bliver nemlig tvunget til at vise deres priser frem i form af renter, gebyrer og ÅOP. Dermed kan du som kunde nemmere få et billede af hvilke priser, der er realistiske og i orden, når du sammenligner lån. Så kan du styre uden om utroværdige låneudbydere og lån, der i virkeligheden er de rene gældsfælder.

Sammenlign lån fra flere banker 

At sammenligne lån fra flere banker er slet ikke så besværligt, som man kan tro. Lendo gør det nemt og overskueligt, så du kan spare tid og penge.

Sidder du med en liste over banker og deres forskellige tilbud på lån? Så har du nok lagt mærke til, at nogle tilbud er meget ukonkrete. Det gælder både når det kommer til rente og mulige lånebeløb. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvem der reelt kan give dig de bedste lånevilkår. 

Vælger du at benytte Lendo i din søgning efter et fordelagtigt lån, behøver det slet ikke at være så tidskrævende at sammenligne lån. I stedet for at tage kontakt til hver enkelt bank for at høre om dine lånemuligheder, kan du med en enkelt ansøgning sammenligne lån fra flere banker. Vi viser dig dine lånemuligheder på overskuelig vis, så du nemt kan lave en lånesammenligning. Vores kunderådgivere sidder samtidig klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til at sammenligne lån. 

Du kan gratis og uforpligtende ansøge om et lån her på siden. Så kan du nemt sammenligne lån fra flere banker og få et overblik over hvilke muligheder, du har for at låne penge.

Sammenlign lån men vær opmærksom på bankernes krav

På samme måde som du stiller krav til bankerne, stiller bankerne også krav til dig som låntager. Disse krav stiller bankerne for at sikre deres egen forretning og dermed kan blive ved med at låne penge ud til deres kunder.

Nogle krav er ens hos alle banker og låneudbydere. Eksempelvis kræver alle Lendos samarbejdspartnere, at man ikke er registreret i RKI, for at man kan få bevilget et lån. Men der er også forskel på, hvilke andre krav der bliver stillet på tværs af banker og låneudbydere. 

Hos nogle banker vil du måske få et tilbud med en høj rente, hos en anden en lavere rente, mens en tredje bank måske slet ikke kan give dig et tilbud. Sammenligner du lån fra flere banker, er der en højere chance for, at du kan finde et lån og dermed få udbetalt de penge, du har brug for. Du sikrer dig også det bedst tilgængelige lån, da du ved en lånesammenligning får indblik i, hvad de forskellige banker kan tilbyde.

Husk - det første er ikke altid det bedste

Vi anbefaler altid, at du venter til, at alle låneudbydere har givet deres potentielle tilbud på et lån, før du vælger at optage et lån. Der er tale om en ventetid på højst 24 timer. 

Det kan være fristende, at sige ja tak til det første tilbud du får. Det første er dog ikke altid det bedste. Når du har fået alle tilgængelige tilbud, kan du i fred og ro sammenligne lånene. Dermed kan du vælge det lån, der passer bedst til dig og din situation.

Du kan også bruge din nyfundne viden om forskellige tilbud på lånemarkedet, når du går til din bank. Her kan du bruge dine indhentede tilbud på lån som en målestok overfor banken. Det er nemlig gratis og uforpligtende at bruge vores sammenligningstjeneste. 

Du binder dig ikke til noget ved at ansøge om lån. Det gør du først, i det øjeblik du har valgt at gå videre med en låneudbyder og underskriver en endelig låneaftale med NemID. Matcher ingen af de lån, bankerne har tilbudt dig, dit behov, er der ingen skade sket. Du kan roligt vende retur til din egen bank eller lede videre på markedet.

Sammenlign lån når du har fået svar på alle dine spørgsmål

Vi håber, at du på denne side er blevet klogere på, hvorfor du bør sammenligne lån. Får du også helt lyst til at benytte vores sammenligningstjeneste? Sammenlign lån gennem Lendo, hvis du vil undersøge dine lånemuligheder. 

Hvis du har brug for hjælp til at udfylde ansøgningen eller efterfølgende spørgsmål til vilkårene for de lån, du har fået tilbudt, så kan du kontakte vores kundeservice på alle hverdage mellem kl. 9-16.

God fornøjelse med at sammenligne lån!

Sidst opdateret: 24. Maj 2023
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.402 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.