Hvorfor sammenligne lån

Hvorfor sammenligne lån? Fordi det er det bedste du kan gøre for din privatøkonomi

Når du sammenligner lån, sikrer du, at du får et lån med de bedst mulige vilkår. Det vil sige at du potentielt kan spare penge ved at undersøge lånemarkedet og ved at sammenligne lån inden du vælger.

At sammenligne lån kan måske virke mærkeligt, fordi du aldrig har gjort det før. Det kan nogle gange være svært at overbevise sig selv om, ikke at gøre som man plejer. Men bare fordi man plejer at gøre noget, eller at andre plejer at gøre det på en måde, så er det jo ikke sikkert, at det er den bedste løsning.

Mange danskere går til deres egen bank, når de har brug for at låne penge. Men hvornår har du sidst, kun henvendt dig til en enkelt forhandler, uden også at undersøge priser andre steder, hvis du skulle købe noget? Måske da du skulle handle dagligvarer, men selv der har du nok overvejet, om du skulle handle ind hos en discountbutik eller ej. Så hvorfor ikke sammenligne lån, og gøre dig de samme overvejelser, når du skal låne penge.

Når du låner penge, køber du i virkeligheden et produkt på afbetaling af en sælger. Produktet er her de penge du får udbetalt og sælgeren er låneudbyderen. Du kan altså sagtens sammenligne forskellige låneudbyderes priser, ligesom når du tjekker, hvilken butik der har det billigste produkt (TV, mobiltelefon, osv.).

Ligesom det er uforpligtende at søge efter priser på den nyeste smartphone, så er det også helt uforpligtende at sammenligne lån, hvis du laver en ansøgning her hos Lendo. 

Hvorfor sammenligne lån? Så har du en større chance for at få udbetalt et lån

Selvom låneudbydere kan sammenlignes med sælgere, når de låner penge ud, så har de alligevel nogle krav til dig som låntager, som du skal opfylde for at få et lån. Disse krav stiller bankerne, for at sikre deres egen forretning og dermed at de kan blive ved med at låne penge ud til deres kunder.

Nogle krav er ens hos alle låneudbydere. F.eks. kræver alle Lendos samarbejdspartnere at man ikke er registreret i RKI, for at man kan få et lån. Men der er også forskel på, hvilke andre krav, fra bank til bank, der bliver stillet til låntager - altså dig. Hos nogle banker vil du måske få et tilbud med en høj rente, hos anden en lavere rente, mens en tredje bank måske slet ikke kan give dig et tilbud. Sammenligner du lånetilbud fra flere banker, er der en højere chance for, at du kan få udbetalt et lån, ligesom du sikrer dig det bedst tilgængelige lån, da du ved sammenligningen får indblik i, hvad de forskellige banker kan tilbyde.

Hvis du i forvejen har optaget flere lån, og gerne vil samle dem til ét for at spare penge, anbefalder vi også at du sammenligner hvilket samlelån, der vil passe dig bedst. Du kan på samme vis sammenligne tilbud for samlelån gennem Lendo. 

Hvorfor sammenligne lån? Fordi det øger konkurrencen og sænker priserne

At sammenligne lån er ikke kun godt for dig her og nu, men også for andre forbrugere på lånemarkedet. Når du sammenligner lån øger det nemlig konkurrencen og sænker dermed priserne. Det gavner alle, der er på udkig efter et lån.

Samtidig øger det gennemsigtigheden på lånemarkedet, da bankerne bliver tvunget til at vise deres priser frem i form af renter, gebyrer og ÅOP. Dermed kan man, som kunde når man sammenligner lån nemmere få et billede af, hvilke priser der er realistiske og i orden. Så kan du styre uden om utroværdige låneudbydere og lån, der i virkeligheden er de rene gældsfælder.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorfor du bør sammenligne lån, og ikke kun gå i din egen bank, når du skal låne penge, så er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på 70 5000 10.

Ofte stillede spørgsmål
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have en årlig indkomst på mindst 60.000 kr.
  • Du må ikke være registreret i RKI/Debitor Registret (DBR)
  • Du skal have fast bopæl i Danmark

Kravene er fastsat af de banker og långivere vi samarbejder med, og det er dem, der vurderer, hvilke kunder der kan få lån.

De lånetilbud, du modtager, er foreløbige tilbud baseret på oplysninger indtastet i ansøgningen. Tilbuddet er først bindende, når banken har verificeret alle oplysninger.

VIGTIGT: Lendo kan ikke påvirke denne proces.

Ingen af vores långivere vil give tilbud til personer som er registreret i RKI eller Debitor Registret (DBR).

Gennem Lendo kan du ansøge om lån mellem 10.000 og 500.000 kr.

Långiverne forholder sig til din økonomiske situation og vurderer din evne til at tilbagebetale lånet i fremtiden. På den baggrund afgør den enkelte långiver, hvor meget du kan låne og til hvilken rente.

TIP: En tommelfingerregel er ikke at ansøge om lån, der overstiger 90% af din årsindkomst.

Hvis du har eksisterende lån eller afbetalinger med høje renter, så kan det betale sig at samle dine lån. Det nemmeste er at tage et nyt lån gennem Lendo og bruge hele eller en del af det udbetalte beløb til at indfri din eksisterende gæld.

Begynd med at angive det samlede beløb, du ønsker at låne, og vælg derefter at du vil samle/refinansiere lån. Du skal derefter oplyse, hvor stor en del af det samlede beløb, du ønsker at bruge til at løse eksisterende gæld (kan være hele eller en del af beløbet).

Ansøgning om lån gennem Lendo er helt gratis. Når du ansøger hos Lendo, vurderes du af långiveren på samme måde, som hvis du havde henvendt dig direkte til långiveren. Der er ingen rentemarginal eller tillægsgebyrer, faktisk får du ofte endnu bedre lånetilbud, end hvis du går direkte til de banker og långivere, vi samarbejder med.

Efter du har valgt det tilbud, som passer dig, sender vi dig videre til den valgte långiver for at gennemføre de sidste trin i ansøgningsprocessen. Herefter bliver dit lån udbetalt af långiveren. Hvornår lånet udbetales afhænger af, hvilken bank du vælger, men normalt tager det 1-2 dage.

Du vælger selv tilbagebetalingstiden. Den kan variere fra 1 år til 12 år. For mindre lån kan det være mere rentabelt at have en kortere tilbagebetalingstid. Det samlede beløb til tilbagebetaling stiger ved længere tilbagebetalingstid.

Du kan til enhver tid indløse lånet eller betale ekstra penge tilbage.

Kontakt långiveren, og de vil hjælpe dig.

Lendo samarbejder med følgende långivere: AcceptLån (en del af Santander Consumer Bank), Basisbank, Express Bank (en del af BNP Paribas Group), Facit Bank, Fellow Finance, LånLet (en del af Basisbank), Resurs Bank og Sparxpres (en del af Spar Nord).

Ja. Du kan ændre lånebeløbet eller andre detaljer i din ansøgning inden for 5 dage. Kontakt os på 70 5000 10, så hjælper vi dig.

Lendo tema