Finansiering Få den bedste finansiering til dit behov

Leder du efter den bedst mulige finansiering? Der er mange finansieringsmuligheder på markedet i dag, og det kan være svært at opretholde overblikket. Samtidig vil vi alle gerne undgå at bruge unødvendige penge på finansiering. Vi leder derfor efter den billigste finansiering - med god grund.

Hos Lendo hjælper vi dig med at indhente personlige lånetilbud fra flere banker og låneudbydere. Det gør, at du får en oversigt over dine lånemuligheder og dermed kan træffe den bedste beslutning vedrørende en finansiering. Læs med og bliv klogere på dine muligheder for finansiering gennem Lendo.

Vælg den bedste finansiering

Ansøg om fiansiering
Ansøg om fiansiering
Hvad end du har brug for finansiering af en bil, et elektronisk apparat eller noget tredje, kan du ansøge på få minutter her på siden.
Sammenlign finansieringsmuligheder
Sammenlign finansieringsmuligheder
Dernæst indhenter vi tilbud på finansiering i form af lån fra forskellige banker. Så kan du sammenligne dem på pris og andre vilkår.
Vælg finansiering
Vælg finansiering
Slutteligt behøver du blot at vælge den finansieringsløsning, der passer dig bedst. Det er både gratis og uforpligtende at benytte Lendo.

Hvad er mulighederne for finansiering?

Hos Lendo kan du ansøge om finansiering til lige netop det, du har brug for. Det kan du med et privatlån uden sikkerhed. Dette kan du bruge til at finansiere nødvendigt forbrug, en renovering af boligen, et nyt køkken eller noget helt fjerde. Derudover kan du finansiere et bilkøb med et billån. Her vælger du selv, om din finansiering skal være med eller uden sikkerhed i bilen. Har du i forvejen lån, som du ønsker at gøre billigere, kan du også refinansiere dine lån. Alt dette vil vi gå i dybden med her på siden.

 • Finansiering med et privatlån op til 500.000 kroner
 • Finansiering med et billån op til 1.000.000 kroner
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om finansiering
 • Rente fra 1,25%
FAQ Finansiering
Standardfinansiering er et begreb, som bliver anvendt af ejendomsmæglere og på salgsopstillinger i forbindelse med boligkøb. En standardfinansiering giver et indblik i, hvad det kommer til at koste at låne til boligen.

Standardfinansieringen viser altså, hvordan lånet kommer til at være ud fra en egenbetaling på 5%, et realkreditlån der dækker 80% og et banklån, der dækker 15% af boligens pris. Begge lån vil vises som fastforrentet og med en løbetid på over 30 år.

Det er hverken et krav eller nødvendigvis den bedste måde at strukturere finansieringen af boligen på. Standardfinansiering bliver udelukkende brugt som et pejlemærke for, hvad boligen kommer til at koste i forbindelse med finansiering gennem lån.

Finansiering er ikke som sådan vigtig, det er mere en nødvendighed. Når du køber eller investerer i noget, skal det finansieres.

Det er vigtigt, at du overvejer dine finansieringsmuligheder. Du kan finansiere et køb på flere måder, og det kan godt betale sig at finde ud af hvilken måde, der er den bedste, før du køber det, du mangler.

Hos Lendo formidler vi privatlån på 10.000 til 500.000 kroner. Vi kan dermed hjælpe dig med at finansiere køb inden for de lånebeløb. Du bestemmer selv, hvad du vil bruge pengene til. Du kan bruge dem til at finansiere køb af bil, båd, motorcykel, ferier, uforudsete udgifter eller andet.

Vi kan også hjælpe dig med at refinansiere dine lån. Hvis du har flere lån, kan du samle dem i et samlelån gennem os. Det gør du ved at trykke på ‘Saml dine låne’ i vores låneberegner.

Lån er langt fra den eneste måde at finansiere et køb på. Hver gang du køber noget, skal det finansieres. Du vil derfor ofte finansiere med kontanter eller din forbrugskonto.

Du kan også have en finansieringsløsning med en kassekredit. En kassekredit er dog også en lånetype, men det er en mere fleksibel måde at låne penge på.

Har du brug for hjælp? Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig
Ring til os Ring til os hverdage 09:00 - 16:00
Chat med os Chat med os
Skriv til os Skriv til os Vi svarer hurtigst muligt
– altid indenfor en hverdag

Finansiering er noget, de fleste af os på et eller andet tidspunkt får brug for. Når du finansierer noget, betyder det kort fortalt, at du rejser kapital til eksempelvis at købe en bil eller bolig. Der findes forskellige måder at finansiere sådanne køb på. Du kan gøre det ved at spare op og betale kontant, eller du kan gøre det ved at låne penge.

Vælger du et lån som finansieringsløsning, findes der yderligere forskellige lånetyper som passer til hvert sit låneformål. Et realkreditlån vil være at foretrække til finansiering af bolig, hvor et forbrugslån hellere vil være at foretrække til uforudsete udgifter, en omfattende renovering og meget andet.

Her på siden vil vi guide dig igennem de forskellige måder at finansiere et køb. Det vil vi gøre alt efter formålet med finansieringen og dine behov.  

Du kan læse mere om de forskellige måder hvorpå du kan finansiere køb af:

Hos Lendo hjælper vi dig med at finde og sammenligne dine muligheder for finansiering. Det gør vi ved at indhente de lånetilbud, der findes for dig på lånemarkedet. Lendo er ikke en bank, så du kan ikke låne til finansiering direkte gennem os. I stedet finder vi de bedste lånetilbud, vores samarbejdspartnere kan tilbyde dig. Det betyder, at du vil modtage personlige lånetilbud fra både Ikano Bank, Express Bank, Resurs Bank og mange andre banker, vi samarbejder med, når du sender din ene låneansøgning afsted på vores hjemmeside.

Det lånetilbud du får, vil være fastsat ud fra den kreditvurdering, bankerne foretager. Det er en hurtig proces, som tager maksimalt 24 timer, så du hurtigt kan få den bedste finansiering.

På den måde gør vi markedet mere transparent. Vi udvider samtidig dine muligheder for lån på en nem og overskuelig måde. Det eneste du skal gøre, er at udfylde en låneansøgning. Det gør du ved at indtaste dine oplysninger og ønsker vedrørende lånebeløb, løbetid mm. i vores låneberegner. Herefter sender vi den til bankerne, og i løbet af få timer vil du modtage dine lånetilbud. Det er gratis og uforpligtende at bruge vores tjeneste, så du er ikke forpligtet til at optage et lån, selvom du ansøger. 

Hvad er finansiering?

Finansiering er at indhente kapital til anskaffelse af et produkt, en ydelse eller andre udgifter. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Du kan eksempelvis optage forskellige former for banklån eller betale kontant.

Finansiering kan opdeles i tre brede kategorier:

 1. Virksomhedsfinansiering
 2. Offentlig finansiering
 3. Privat og personlig finansiering

På denne side vil fokus være på privat og personlig finansiering. Det gælder alle finansielle beslutninger og handlinger, som privatpersoner og husholdninger har. Den typiske form for finansiering for privatpersoner er at optage et lån i banken eller en anden låneudbyder. Alt efter formålet med lånet kan det være et realkreditlån, privatlån, billån eller en anden lånetype. 

Finansiering af bolig

Er du i gang med at kigge på bolig? Vil du i den forbindelse gerne vide mere om finansiering af boligkøb? Størstedelen af os, der skal finansiere et ejerboligkøb, vil gøre det gennem både et realkreditlån og et boliglån

Helt praktisk ser finansieringsmuligheder for boligkøb sådan ud:

 1. Minimum 5% af boligens værdi i egenbetaling
 2. Op til 15% af boligens værdi som boliglån gennem banken
 3. Op til 80% af boligens værdi som realkreditlån gennem realkreditinstituttet

Uanset hvordan du vælger at finansiere dit boliglån og realkreditlån, skal du have en egenbetaling på minimum 5% af boligens pris. Jo mere du kan finansiere via egenbetaling, jo bedre. Så behøver du nemlig ikke at låne nær så meget.  

Et boliglån vil have en højere rente end et realkreditlån. Det er fordi, banken kun har 15% af din boligs værdi som sikkerhed. Realkreditinstituttet vil have op til 80% af boligens værdi som sikkerhed, og realkreditlånet vil derfor have en betydeligt lavere rente.  

Boliglånet og realkreditlånet skal begge betales tilbage. Den tilbagebetaling kan du strukturere på flere måder.

Du kan prioritere at betale boliglånet tilbage til banken først. Det er i magne tilfælde det dyreste lån, og det kan derfor godt være en økonomisk fordel at få tilbagebetalt det hurtigst muligt. Det kan du tilbagebetale som et annuitetslån. Så betaler du den samme månedlige ydelse bestående af både afdrag og rente.  

Imens kan du afdrage mindre på realkreditlånet. Du kan også høre om dine muligheder for afdragsfrihed. Du kan typisk optage et realkreditlån med en afdragsfrihed på op til 10 år. Et lån med afdragsfrihed har den afdragsform, som kaldes stående lån. Det vil sige, at du udelukkende betaler renter i ydelse. Først når perioden med afdragsfrihed stopper, skal du afdrage på lånet.

Du kan også vælge at prioritere både boliglånet og realkreditlånet lige højt og afdrage med annuitet på dem begge. I så fald vil du være godt i gang med at tilbagebetale din samlede finansiering af boligen fra start af. Du vil dog ikke kunne indfri boliglånet nær så hurtigt.

Hvis du enten er på udkig efter boligfinansiering eller overvejer at omlægge din nuværende boligfinansiering, kan du bruge Mybankers skift-bank service. Mybanker er en af de førende online bank-portale i Danmark, og mere end 300.000 brugere har brugt Mybanker til at indhente tilbud fra flere forskellige banker i forbindelse med boliglån og realkreditlån. Mybanker er en del af Lendo Group og både Lendo og Mybanker står klar til at hjælp dig med at finde det bedste lån, der matcher dine ønsker og behov.

Finansiering af bil

En bil er en betydelig og større post i privatøkonomien. Der findes forskellige former for finansiering af bil. Det er vigtigt, at du overvejer hvilken finansieringsløsning, der passer bedst til dit behov.  

En bil kan finansieres med kontant udbetaling. Det kan sagtens lade sig gøre - især hvis du ønsker at købe en brugt bil og gerne vil undgå at låne penge til den. Ellers vil den typiske måde at finansiere et bilkøb på være gennem et billån.  

Et traditionelt billån vil være et lån, hvor banken har sikkerhed i bilen. Her vil finansieringen være struktureret således:

 1. 10-20% af bilens værdi i egenbetaling
 2. 80-90% af bilens værdi som billån gennem banken

Her skal du altså have en vis procentdel af bilens pris klar til at betale kontant. Resten kan du låne gennem banken, hvor banken skal have pant i din bil for at låne dig pengene til at købe den. Hvis du af en eller anden grund havner i en situation, hvor du ikke længere har mulighed for at afdrage på billånet, vil banken have rettighederne over din bil og kan tage den fra dig. Sådan er det med et billån med sikkerhed. 

Du kan også finansiere en bil gennem et billån uden sikkerhed. Med et lån uden sikkerhed bestemmer du selv, hvad pengene skal bruges til. Her skal du ikke være bange for, at banken gør krav på det, du bruger pengene på. Det vil derfor typisk være et dyrere lån. 

Hvis du gerne vil se dine muligheder for finansiering af din drømmebil med et billån både med og uden sikkerhed, kan du bruge vores sammenligningstjeneste. Vi indhenter lånetilbud for billån til dig, og så kan du vælge, hvilket lån der passer bedst til dig og dine behov. 

Finansiering af sommerhus

Har du brug for et frirum i den travle hverdag? Et sommerhus er en fantastisk måde at komme ud i naturen på eller bruge kvalitetstid sammen med familien på. I Danmark finansierer de fleste et køb af sommerhus gennem et lån til sommerhus

Finansiering af sommerhus med lån er struktureret sådan:

 1. 5% af boligens værdi i egenbetaling
 2. 20% af boligens værdi som banklån gennem banken
 3. 75% af boligens værdi som realkreditlån gennem realkreditinstituttet

Finansiering af sommerhus er dermed meget lig finansiering af en helårsbolig. Den eneste forskel er, at du kun kan finansiere 75% af sommerhusets pris med et realkreditlån i forhold til de 80% ved finansiering af en helårsbolig. 

De samme regler og krav gælder dog stadig. Du skal have 5% af sommerhusets pris klar til egenbetaling. Derudover vil banklånet til finansieringen af et sommerhus typisk også have en højere rente end realkreditlånet. Det kan derfor igen være en fordel for dig at prioritere at betale banklånet af først. 

Finansiering af motorcykel

Vi kan hjælpe dig med finansiering af en motorcykel, så du kan få vind i håret og opleve verden på tæt hold. En motorcykel kan være en dyr post i budgettet, og det at tage kørekortet er også en stor udgift i sig selv. 

Du kan vælge at finansiere din motorcykel og andre udgifter i forbindelse med en motorcykel gennem kontant udbetaling. Det kan dog kræve en høj opsparing. De fleste vil derfor finansiere købet af en motorcykel gennem et MC lån - altså et lån til motorcykel 

Hvis du drømmer om en dyrere motorcykelmodel på 100.000 kroner eller derover, kan du optage et billigere lån i banken, hvis du vælger en finansieringsløsning, der består af et motorcykel lån med sikkerhed og pant i motorcyklen. Ellers kan du vælge at optage et lån uden sikkerhed. Sammenlign lån til din finansiering af motorcyklen, ligesom du sammenligner de forskellige motorcykler og modeller. Det bør du gøre, uanset om du leder efter en finansiering af motorcykel med eller uden sikkerhed. 

Finansiering af båd

Er du på udkig efter en båd? Så kan det være, at du får brug for et bådlån til at finansiere købet af båden. 

Der er enkelte banker i Danmark, som har specifikke bådlån, men typisk vil et bådlån være et ganske almindeligt banklån. Her vil lånet være struktureret sådan:

 1. 20-40% af bådens værdi i egenbetaling
 2. 60-80% af bådens værdi som bådlån eller banklån gennem banken

Banken vil altså typisk stille krav til en egenbetaling, når du finansierer din båd gennem et banklån. Her vil banken også have pant i din båd. 

Hvis du ikke vil bekymre dig om, at banken har pant i båden, eller hvis du ikke har mulighed  for at stille en procentdel i egenbetaling, kan du også finansiere din båd med et privatlån uden sikkerhed. Det kan du ansøge om via Lendo. Så kan du nemt og hurtigt købe den båd, du gerne vil have, uanset om det er en motorbåd, sejlbåd eller en anden båd. 

Husk på at det ikke kun er selve båden, der skal finansieres. Du skal også overveje finansiering at det ekstraudstyr og yderligere omkostninger til både. Det er vigtigt at forbedre sig, så du kan sørge for, at der er råd til det hele. Finansiering af ekstraudstyr kan du inkorporere i dit bådlån eller privatlån. 

Finansiering af rejser

Vi har alle brug for at komme ud og opleve og se verden. Det er dog ikke alle, der kan have råd til 5-stjernede hoteller, skiferier, safariture og andre ofte dyre rejser. Uanset om du drømmer om en solrig strand eller en tur på ski, skal du ikke lade penge være en hindring i at opleve verden.  

En rejse skal også finansieres. De fleste vil finansiere en rejse med en opsparing. Men har du svært ved at spare op, og vil du alligevel gerne prøve noget nyt eller få ro i hovedet? Så findes der heldigvis også andre måder at finansiere en rejse på.

Det kan diskuteres, om et ferielån er fornuftigt. Det er ikke gratis at låne penge, så det er vigtigt, at det er en velovervejet beslutning. Du kan låne fra 10.000 til 500.000 kroner gennem Lendo. Vi blander os ikke i, hvad du bruger pengene på eller hvilken type ferie, du gerne vil holde. Vi anbefaler dog, at du lægger et budget over din rejse. Det er både så du kan sørge for, at du har penge nok til at opleve det, du drømmer om, men også for at du ikke låner unødvendigt mange penge.  

Hvis der er svært at finansiere en rejse på nuværende tidspunkt, kan du overveje at vente til din opsparing kan finansiere den. Hvis du har brug for at supplere rejsebudgettet med et lån, så kan du også vælge at gøre det, uden at det behøver at have nogen negativ økonomisk konsekvens.  

Finansiering af en rejse kan også være gennem en kassekredit. En kassekredit er en aftale, du kan lave med din bank, som gør, at du har mulighed for at lave et overtræk på din konto. Fordelen er, at du kun betaler renter af de penge, du bruger. Du kan derfor bruge en kassekredit langt mere fleksibelt. Det kan være en fordel, hvis du ikke er helt klar over, hvad du skal på din rejse, eller hvad du ønsker at bruge penge på. 

Refinansiering af lån

Når vi taler finansiering er det også nærliggende at tale om refinansiering. Selvom du har valgt at finansiere et køb på en bestemt måde, kan du sagtens ændre din beslutning og i stedet finansiere det på en anden måde. Det er særligt en fordel når det gælder refinansiering af lån. 

Når du refinansierer et lån, betyder det, at du omlægger din gæld og dine lån. Hver bank har forskellige lånevilkår og betingelser. Det kan sagtens betale sig for dig at undersøge, om du kan låne det samme hos en anden bank til bedre vilkår. Når du omlægger et lån, vil det rent praktisk betyde, at du optager et nyt lån, som indfrier det gamle lån. 

Det er dog ikke altid en god idé at refinansiere sine lån. Du bør kun gøre det, hvis det kan betale sig, og hvis der er økonomiske fordele. Det kan eksempelvis være, at du har optaget nogle dyre kviklån eller bare gerne vil se, om du kan få et billigere lån, end det du har. 

I dag er det heldigvis blevet nemt for dig at finde og sammenligne forskellige lånetilbud på én gang. Hvis du gerne vil stille din nysgerrighed på, om du kan finde et bedre og billigere lån et andet sted, kan du bruge vores gratis sammenligningstjeneste. Du binder dig ikke til noget, så hvis lånetilbuddene ikke lever op til dine forventninger, kan du lade dem ligge. De bliver automatisk slettet fra vores system efter 30 dage.

Refinansiering af flere lån i et samlelån

Det er ikke kun et enkelt lån, du kan refinansiere. Du kan også vælge at refinansiere flere lån på én gang. Det kan du ved at omlægge dem i et samlelån. Det vil sige, at du indfrier alle dine lån, og i stedet låner hele lånebeløb hos én bank eller låneudbyder.

Et samlelån kan give dig en stor besparelse hver eneste måned. Det kan det, da du kun skal betale af på ét lån, og det er derfor kun én renteudgift, du skal betale. Du kan dermed have flere penge mellem hænderne til at finansiere alt mulig andet, der er sjovere at bruge penge på end lån. Derudover kan det for mange give et bedre overblik over den økonomiske situation. 

Hvis du gerne vil se, om du kan spare penge ved at samle dine lån, kan du undersøge dine lånemuligheder her hos Lendo. Du skal blot vælge samlelån i vores låneberegner, som også fungerer som din låneansøgning. Det er gratis og uforpligtende.

Få svar på dine spørgsmål om finansiering

Vi håber, at du har fået svar på de spørgsmål, du sad med omkring finansiering. Hvis du alligevel mangler svar på noget eller gerne vil vide, hvordan Lendo kan hjælpe dig med din finansiering, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar alle hverdage mellem klokken 9-16.

Sidst opdateret: 29. Juni 2022
Bedømt til 4.8/5 baseret på 3.402 anmeldelser. Viser vores seneste anmeldelser.